שלום לכל המשתתפים

שלומות0

New member
שיטת המצליח הזו

עושה נזקים, זו לא מצליח שהורה לא מקבל מקסימום כספים שמיגיעים לו זה נזקים ממשים שמלווים את הילד במעגלי החיים שלו, זה הרבה מעבר לשיטת מצליח

nivshani

New member
כן, היו וכולם נסגרו באותו מצב

מגיע חקירה
הקצין אומר לי במה אני חשוד אני מכחיש שיש אלימות אני מסביר לקצין את הבעיה שיש לנו
הוא אומר הבנתי וזהו משחרר אותי וזהו....

שלומות0

New member
אני שואלת את עצמי לאור הדברים

אני מודעת שיש לכם קושי כלכלי אבל אולי בעזרת עמותות סיוע להגיש תביעת פיצועים נגד משרד הרווחה .

dina199

New member
נראה שאתה צריך עזרה משפטית.

ואולי הגיע זמן לתבוע אותם על עוגמת נפש.

שלומות0

New member
נקטתי בהרבה דרכים

לא רק דרך עורך דין על מנת להוכיח להם שאין מקום לתלונות, אני מודעת שהדרך שנקטתי לא כל הורה מסוגל לבצוע!

שלומות0

New member
ארק חושבת על אותה הגננת

שהרסה חיים של משפחה לכל החיים כמעט, הרסה לילד את העתיד במערכת החינוכית כי זה מלווה אותו,
היכן המצפון שלה? היא ממשיכה לעבוד? התשובה ברורה לא רק שהיא תמשיך לעבוד היא גם תקבל צל"ש בשם משרד הרווחה!

asa112

New member
הגננת פעלה לפי כללים

הם חייבים לדווח על כל חשד באלימות בלי לחשוב. לא חושבת, שמצפון מציק לה, כי בטוח היא לא יודעת כל הסיפור ויכול להיות, בדומה להרבה אנשע מקצוע, חושבת, שילדים כאלו נולדים אצל אנשים עם בעיות. לכן הם לא מזדהים עם הורים וחושבת שלהם דבר כזה לא יקרה אף פעם.

הבעיה, שרווחה ממשיכה לרדוף אותם גם אחרי ביטול תלונות ולא מנסה לעזור. פה אפשר לשאול, האם ברווחה יש אנשים מסוגלים להדריך משפחה במצב כזה , לעזור באיזשהו צורה?
אני לא חושבת. הם מרגישים בעיה (משפחה לא מסתדרת) ומטפלים כמו שהם יודעים. כמו תמיד - הבעיה פה רמה מקצועית של אנשים בממערכת.

לדעתי, למשפחה יש פה רק 2 אופציות - או להוציא ילד מהבית או למצוא עזרה ממקום שלישי ולהתחיל לשדר לרווחה שהם מתחילים להסתדר.
לא יודעת, אם יש להם כוח לאופציה השניה.

שלומות0

New member
לא היה שום חשד

יש לה בגן ילד עם צרכים מיוחדים במקום לעזור לילד ולמשפחתו היא פעלה להתנגח בהם עם התלונה!
גננות אמורות לדעת משהו על הילדים שלהם בגן אוי לנו אם הגננות זרות לילדים שהן אמרות לחנך אותם!

dina199

New member
אכן אוי לנו

גמ ממורות בחינוך רגיל לא ראיתי שום הבנה ב'צרכים מיוחדים' (אפילו אחרי שניסיתי להסביר)

asa112

New member
זה לא משקורה בפועל בהרבה מקומות

.גננת מגיע הלעבודה ומעבירה תוכנית לימודים. זהו. ילד הגיע עם צלקות ואמר משהו בקשר לאבא - היא חייבת לדווח, היא לא מכירה את הילד ולא מכירה את המשפחה, היא לא רוצה לדעת כלום.

הורים צריכים לדעת עם מי הם מתעסקים וצריכים להיות מוכנים למצבים כאלו. הם היו צריכים לפנות לעורך דין מזמן, כי זה נמשך כבר שנים.

dina199

New member
הגננת לא הרסה . היא פעלה לפי חוק שמחייב אותה

כשיש חשש להתעללות. כך גם כל גורם אחר חייב לדווח - רופא, אחות, מורה , מדריך שהוא חושד במשהו.
מי שהורס כאן אלה הרווחה . כי כבר אחרי סגירת התלונה הראשונה הם היו צריכים לסגור את התיק.
הגורם המטפל דיווח על פי חוק , הגורם המשטרתי בדק והגיע למסקנה שהחשד לא נכון - הרווחה היו צריכים להירגע.
ולא ,הגננת לא תקבל צל"ש , כי היא עשתה את הנדרש ממנה על פי חוק. אם לא היתה מדווחת וכן הייתה מתגלה התעללות (לא מדובר על המקרה הנוכחי) - אז היא הייתה מקבלת תלונה.

שלומות0

New member
אני לא מסכימה מסיבה אחת

שלא היה בכלל חשד להתעללות , הגננת מכירה את ההורים מקרוב, ויש מספיק סמנים לחשוד מהו הורה מתעלל ומי הוא ילד אוטיסט עם לקות ובמקרה הזה היה ברור לגמרי שהבעיה בילד,
זה ממש לא מקרה רגיל של חשד להתעללות, וידוע שיש ילד אוטיסטי יש הרבה דברים שהגננת צריכה להפעיל שיקול דעת לפני פניה לרווחה, וכל אדם במדינה שלנו יודע
שפניה לרווחה במקרה של ילד עם צרכים מיוחדים עלולה להכניס את המשפחה למצב מאוד סבוך וקשה, אני חושבת שבמקרה הזה הגננת פעלה ממש לא נכון!
כמו בהרבה מקומות שגננות ומורות מדווחות כי פשוט יש להם משהו נגד הורים אני מכירה כמה מקרים כאלו,
גם שיש חובת דיווח היא צריכה להיות מבוססת לפחות במינימום אין חובת דיווח על סתם!!
על מנת לחסוך סבל מיותר ממשפחות צריך להתבסס על משהו מבוסס ולא לרוץ עם כל חשד קל לדווח!
את גם לא רצה למשטרה עם כל צעקה שיש ברחוב בחשד שתקפו משהו את קצת מפעילה שיקול דעת לפני פניה למשטרה!
וכן לדעתי הבעיה מתחילה מהגננת כנראה שנמאס לה מהילד בשל קשייו אז היה מאוד נוח לפנות לרווחה!

dina199

New member
הנחתי שבמקרה הראשון בגן

הילד עוד לא היה מאובחן ז"א שלא היה ידוע שהוא עם צרכים מיטוחדים.
וגננת חייבת לדווח תמיד , גם כשהיא מכירה את המשפחה. לפי החוק היא חייבת לדווח , ואז בודקים.
וכן למעשה לפי החוק גם אני (וגם כל אדם אחר) חייבים לדווח למשטרה כשיש דברים חשודים (כמו צעקות) שקשורים לילדים. פשוט אי אםפשר למצוא כל עובר אורח ברחוב - שלא כמו גורמים מטפלים קבועים.
מי שלא בסדר כאן אלה הרווחה שמנצלים את החוק לרעה

שלומות0

New member
אני יוצאת מהנחה

שהגננת כן ידעה שהילד מאובחן, אבל ברגע שהאב כותב שהילד כבר מאוחבן חמש שנים גננת אמורה להבין שזה ילד עם צרכים מיוחדים גם עם אין אבחון, והיא צריכה להיות קצת יותר מקצועית ולהבין שהבעיה בילד..
אין חובת דיווח שיודעים שילד לא יודע לדבר או מדבר משובש ולרוץ לדוח שהוא מוציא מלים משובשות,
את מתלוננת על השכנים שלך תמיד שהם רבים?

dina199

New member
עד היום לא דיןןחתי (כי לא שמעתי
)

אבל לפי החוק אם זה מסכן את הילדים שלהם אם אני לא מדווחת, אני עוברת על החוק.

ואת גם מצפה יותר מדי מגננת של חינוך רגיל
. כמה מהן יודעות מה זה ילד א"ס ואיך מתנהגים איתו? הן לא יודעת גם כשיש איבחון , ובכלל בד"כ אין להן מושג בשום 'צרכים מיוחדים' . בהסמכה לחינוך רגיל לא מלמדים שום דבר שקשור ל'צרכים מיוחדים' ולחינוך מיוחד.

שלומות0

New member
כותב השירשור וכמוני

שיש לי ניסיון, לאחר הגשת תלונה הרווחה לא סוגרת שום תיק, הרווחה ממשיכה לפעול כן והרווחה בסדר כי אלו הם הנהלים, תיק תלונה ברווחה מחייב את הרווחה לעקוב אחרי המשפחה תקופה ממושכת,
ושמדובר גם בילד עם צרכים מיוחדים לרווחה יש את הסמכות המלאה להתערב ולהחליט עבור המשפחה, ולכן הבעיה בכלל לא ברווחה הם פעלו כנדרש מהם, זה שהם לא פועלים בצורה מקצועית זה משהו אחר,
ולא הפנו את ההורים להדרכה ולטיפולים נכונים זה שוב משהו אחר, אבל שזה מגיע לרווחה לא סוגרים כל כך מהר תיקים יש הליך והוא ארוך , ולכן
שיש גורם כמו גננת שמכירה את המשפחה ואת הילד ואת בעיותיו צריך קצת לחשוב לפני המהירות בהגשת תלונה,
מאוד קל להרוס{להגיש תלונה}
מאוד קשה לבנות{להוריד את הרווחה מהגב}

dina199

New member
עדיין הבעיה ברווחה כי הם אלה הפועלים,

הרי גם כשפועלים לפי חוק ועושים מעקב, אין שום סיבה להתעלל.
ואילו את מתקיפה את הגננת שזה רק השליח ולא הגורם הקובע.
אני לא הצדקתי את פעולות הרווחה בשום מקום.
אבל אני אמרתי (ואני חוזרת על זה) - הגננת בפפעם הראשונה (כי אני לא יודעת אם היא חזרה על זה) היתה חייבת לדווח.

שלומות0

New member
אני מתקיפה את הגננת

כי לדעתי הייתה כאן תלונה לא מוצדקת, אני לא מצדיקה את הרווחה, ואין שום הצדקה להתעללות שלהם , אבל רווחה מחויבת על פי נהלים לעקוב אחרי משפחות שיש חשד שהם מתעללים בילדיהם אלו הנהלים ולא אני קבעתי אותם

למעלה