שלום לכל המשתתפים

nivshani

New member
טכלס נכון

לעולם לא קיבלנו הדרכה ראויה להתמודדות עם ילד כזה.
מאז 2008 שאובחן סופית על הספקטרום ועד היום.. לא קיבלנו כלום חוץ מקטרונות.
שרצינו הדרכה ומישהי מתחום ה ABA אמרו לנו מה פתאום ABA זה לא מתאים זה חינוך אגרסיבי מידי זה נוטה לאלימות. (הרווחה טענו)
כל מה שרצינו לעשות הם טענו שזה לא טוב. בסופו של דבר הינו בקבוצת הורים של מכון אדלר שם קיבלנו קצאת.

שלומות0

New member
הטיפול בבן שלכם

כמו משפחות נרדפות אחרות זה לפי תכתיב של הרווחה, הם שמכתבים, הם שקובעים מה טוב לילד ומה לא טוב לילד על אף שברור שהם ממש לא מומחים לאוטיזם!

TikvaBonneh

New member
אדלר לא שיטה מתאימה לPDD

ABA לעומת זאת היא השיטה הכי מקובלת בעולם בספקטרום האוטיסטי. ממש כיוונו אותכם הפוך. אולי תפנו לבית הספר ולמחלקת החינוך של עיריית חולון שיביאו מנתחת התנהגות שתדריך את הצוות וגם אותכם? אני יודעת שיש אפשרות כזו בחולון בגני חובה, אז אולי גם בבית ספר.

שלומות0

New member
הם לא יכולים לעשות כלום

אם הרווחה לא מסכימה, כי הם הפעילו נגד המשפחה את "חוק הנוער",
צר לי אבל נראה שהגולשים כאן עדין לא הפנימו את הבעיה וטוב שכך, אני שמחה שאין כאן הורים שעברו את זה..

גור42

New member
זה ששיטה מקובלת לא אומר שהיא מומלצת

ובינתיים, בכל פעם שמישהו בא לכאן עם סיפורי הצלחה של ABA, אז בסוף התברר שאין הרבה משותף בין מה שעשו עם הילד בפועל לבין ה-ABA. ממש כמו הסיפור המפורסם על חכמי חלם והמרק מברזל (או "מרק מכפתור" - למי שמכיר את הגירסא מ"פרפר נחמד")

TikvaBonneh

New member
זה מזכיר לי גם שיש את עמותת ואריאטי

הם עוזרים במימון הדרכת ABA. לדעתי כדאי שתתקשרו אליהם ותספרו על המצב ותבקשו עזרה במימון.

dina199

New member
אני חושבת שאדלר לא מתאים לא"סים.

אני לא יכולה להביע דעה על ABA , אבל הדרכת הורים לא חייב להיות רק ABA (יכול להיות כן, אם זה מתאים).
העיקר בהדרכה זה להבין מה עובר על הילד ולהבין שההבנה שלו של כל מני מצבים שונה מאוד מילד נ"ט וגם התגובת מאוד מאוד שונות.
לכן גם מבחינה מעשית , מה שעושים עם ילד א"ס (בכל שיטה שהיא) יכול להיות ( לא חייב, אבל יכול להיות) שונה ממה שעושים עם ילד נ"ט.

גור42

New member
זו בדיוק הנקודה שלי: ניב הוא לא בן-אדם כזה.

לרוע המזל, אי-אפשר להגיד את אותו הדבר על המערכת המשומנת שמפעילה לחצים על המשפחה.

אותה מערכת שמורכבת באנשים אטומים ורעי-לב, שלא עשו דבר מלבד להאכיל את המשפחה כולה במרורים. ועכשיו הם מנסים לשכנע אותם לעשות מעשה שהמשפחה עלולה להצטער עליו להרבה מאוד זמן.

ואת צודקת. יש מקרים קיצוניים שבהם אין ברירה אלא להוציא ילד (ואפילו ילד בן 10) מהבית. אבל המקרה שלפנינו איננו אחד מהם. ואני חושב, שלאור הניסיונות החוזרים ונשנים של הרווחה והעו"ס לערפל את המציאות הזו, חשוב שמישהו יסביר לניב בצורה ישירה וברורה מהו המצב לאשורו.

nivshani

New member
רק לשם הבנה עד כמה הם עושים לנו מרורים

בגלל שיש נושא של "אלימות בשפחה" הצמדה אלינו פקידת סעד - לחוק הנוער.
כל כמה זמן היא "קופצת לביקור" בזמנים שהכי לא מתאים. ניתן לכם דוגמא.....

יום אחרי הבחירות - אחרי שכל הבית מהפכה בגלל שהבית שלי היה מטה בחירות הכל מלא חולצות שלטים פתקים מדבקות (לא אגיד לכם לאיזה מפלגה) טרם הספקנו לבצע ארגון מחדש של הבית הפקידת סעד מגיעה אלינו. (הבית הפוך) מסתכלת ואומרת איך ילדים יכולים לחיות בטינופת הזו. אתם תמיד מלוכלכים אתם מזיקים לילדים שלכם....

בועדת החלטה היא השפילה את אישתי ברמה שהיא התחילה לבכות שם.

אישתי שתחיה עד 120 ואני אוהב אותה עד מעקי נשמתי עושה הכל בשביל שהבית יהיה ממורק ומצוחצח הם נופלים עלינו תמיד בזמנים שהבית לפני ניקיון (יום רביעי בערב)
יום חמישי בבוקר אנחנו תמיד עושים ניקיון יסודי וחוץ מזה שאישתי גם שוטפת את הבית על בסיס יומי כי יש תינוקות בבית.
יום רביעי זה ניקיון יסודי יותר חוץ מטיטוא רטוב היומי.... (יש לנו גרנית פורצלן שגם כתם של מים ניראה כמו בוץ על הרצפה).

אני משתדל לעזור לה עד כמה שאני יכול גם לא לכוח שיש לי עסק לנהל ואני הרבה מסביב לעסק שאמור לפרנס אותנו
באה העו"ס אומרת אתה לא יכול להתקע בעסק כל הזמן ולחזור ב 7 בערב. (מה לעשות זה שעות הפעילות שלי מ 9 בוקר עד 7 בערב)
רושמת בדו"ח האב אינו מספק את צורכי הילדים.
כל דבר הם הופכים לשלילי שהיתי מובטל והיתי כל הזמן בבית טענו שאני לא עושה כלום לפרנסתי שפתחתי עסק הוא לוקח סיכונים על חשבון המשפחה... כל דבר שלילי..
הם עשו תיק בעובי של אנציקלופדיה נגדנו והם טוענים שהם רוצצים לפנות לבית משפט בטענה שהילדים שלנו נזקקים להשגחה.

schlomitsmile

Member
מנהל
ניב, יעוץ משפטי- דחוף הם מרשים לעצמם הרבה יותר מדיי.
אם יקבלו מכתב מעו"ד זה עשוי "להרגיע" אותם.

שלומות0

New member
לטובת הגולשים כאן

שזה מגיע לרווחה בתוקף "חוק הנוער"
פקידת הסעד משמשת כתקן של "שופטת" יש לה הרבה סמכויות חוקיות הרב המעבר לע. סוצאילית רגילה,, כל מה שנרשם בדווח עובר לכל גורם שנמצא עם הילד ז.א. גם למסגרות החינוכיות
כי בודקים את הילד בזכוכית מגדלת על מנת למצוא "פגם" בתפקוד ההורים, אז פקידת הסעד חייבת לקבל גם מהמסגרות החינוכיות דיווחים על הילד,
, ולכן צריך לחתוך את הסיפור כמה שיותר מהר עם עורכי דין!

nivshani

New member
השאלה היא האם מכתב של עו"ד

לא יעשה יותר גרוע? כיום אין לנו יכולת כלכלית להחזיק עורך דין
העסק רק התחיל לעבוד ואני בקושי מתפרנס ממנו (יותר נכון המשפחה מפרנסת את העסק)
שלומות צודק/ת.

האם יש עו"ד שעובד בהתנדבות למען הקהילה שמוכן לעזור ליעץ וללוות אותנו עד שנצליח להוריד את הרווחה מהגרון שלנו?
אחד הסיבות שהעסק מדשדש זה גם המצב הנפשי שאני שרוי בו.... אם מדובר במצב שבו יש תלונות כל הזמן אני צריך למקד את עצמי בטיפול בבעיות הללו
וגם הטיפול בעסק להתניע אותו ולהזיז אותו קדימה כדי שהמשפחה תוכל להתפרנס מהעסק ולא ההפך.

אני יודע בוודאות שמי ששולח את הדוחות זה בעצם בקשות של דוחות מהרווחה לבית ספר ואלה מחזירים להם דו"ח עם הדגשים שלילים.

יצא לי פעם לראות את הדו"ח שלהם - הוא דיי ספקולטיבי ומתמרן את היועצת - מורה - מנהלת ומחפש את הנקודות חולשה שלנו כמשפחה.
מן הסתם שילד נימצא במצב נפשי מסויים במיוחד שהוא נימצא 90 אחוז מהזמן במסגרת (מ 7 בבוקר ועד 16 אחר צהרים) ושהוא מגיע הוא משחק קצאת עם המחשב אוכל ארוחת ערב והולך לישון ב19:30 - כי ככה הוא החליט. כמה כבר השפעה לגרימת המצב הנפשי שלו נובעת מהמצב בבית?
שבאנו בטענות כאלה אמרו שלא צריך יום שלם בשביל לגרום למשבר נשפי אצל ילד.
הקטע שהכי גמר אותי שהילד בא להתלונן על המורה שלו (אמרה משהו שלא התאים - להלן ציטוט מפיו " ההורים שלך לא רוצים אותך") באו בטענה מה אתה לוקחים כל מה שהוא אומר ברצינות הרי הוא מאובחן כמדמיין ועם בעיות של דמיון עמוק.
ושהוא מספר סיפורים על הבית בבית הספר כן לוקחים בחשבון וכן עושים לנו בעיות.
הבעיה היא שמה שמדובר בתלונות כלפי המערכת מצד הילד זה דמיון ולא צריך להתיחס ומה שתלונות כאילו עלינו או סתם "פליטות פה" של הילד זה דבר שלא עוברים עליו.
לנו כבר נימאס....

שלומות0

New member
אני יודעת בדיוק מה אתה עובר

ולבי איתך, לשמחתי אני יכולתי לחתוך עם הרווחה כי היה לי יכולת כלכלית להחזיק ועד היום אני מחזיקה עורכי דין חזקים מאוד,
אני מייעצת לך לפנות לעמותות ששלומית המנהלת הפנתה אותך אליהם, ולבקש שמשהו ייצג אותך נאמנה, אני יודעת
ששי קליניקות בהתנדבות שיש שם סטודנטים שעושים עבודה מהלב, אני מאחלת לך בהצלחה!

dina199

New member
מכתב מעורך דין יוכיח להם שאי אפשר לדרוך עליך.

במצב הנוכחי הם יודעים שאתה במצב חולשה לכן מרשים לעצמך לדרוך עליכם.

galitkm

New member
פשוט התעללות לשמה מה שהם עושים לכם

ואיך זה מסתדר להם עם טובת הילד, ממש לא ברור

שלומות0

New member

אני בטוחה שהרווחה במקום לעזור במישור המשפחתי ויש הרבה מה לעזור
מוצאת את הדרך המאוד קלה להוציא את הילד מהבית!

nivshani

New member
הקטע הכי מסריח הוא:

שפניתי במכתב נרגש לשר הרווחה החדש....
קיבלתי תשובה מגוחכת עד כדי שבא לבכות!

השר אומר לי שמערכת הרווחה היא מערכת אוטונומית שגם לשר הרווחה אין אפשרות לשנות מהומה
המערכת הינו מערכת אוטומטית שעובדת על פי חוקים שנחקקו לפני 12 שנים ורמת ההתערבות של השר היא מינימלית.

אז עניתי לו תשובה כזו:

אדוני השר.... אם אתה טוען שזו מערכת אוטומטית ואוטונומית... הפועלת מכוח החוקים שנחקקו למה לא עושים שינוי? ואיפה אתה כשר בממשלה שאמור להיות אמון ואחרי על המשרד הזה עושה את השינוי המיוחל על מנת ליצור איזה מאזן וביקורת על מה שהמערכת שאתה אמון עליה עושים לתושבי הארץ הזו?

טרם קיבלתי תשובה....
ובספק אם אקבל.

nivshani

New member
האמת כן!

כי אם הוא כשר הרווחה שאמור להיות אחראי על התיק הזה אין לו שליטה כל התיק שהוא יושב עליו
אז הוא עושה בלשכה שלו? מגרבץ? אני יכול לבוא להביא לו שופין.... אולי זה ככה גם יוריד שכבה מהאטימות שלו....

למעלה