שביתת נשק -

אני לא דנתי אותך, אני גם לא אחת

אני כן מנסה להבין איך אפשר להגיע למצב בו גם את משתתפת בפורום באופן שמרגיש לך נוח ותורם ?

בינתיים, אני מחכה שהחסימה תרד ומקווה שנוכל לראות דברים טובים מתעוררים.

newfornow

New member
התנצלות

סליחה שקטרגתי אנשים שלא ענו לי... לא זו היתה הכוונה.
אבל כשהתגובה האדומה הופיעה והכלילה אותי ואחריה בה ה
התומך והתגובה האדומה הנוספת והשאר... הרגשתי כנראה כמו שהרגישו כל מי שניסו לגונן עליהם.
אני שמחה שאנשים לא מרגישים שהם במחנה כזה או אחר... לפעמים זה לא נראה כך...
וחקלאי יקר, גם בשרשורים של החסומים, הגבת לעניין... אז תודה גם על התגובה עכשיו.

התנצלות מתקבלת ואך יותר מכך

אני מכיר ומוקיר אנשים שיש להם גם ידע וגם דרך ארץ להעביר את הידע הזה הלאה

אני מנסה בכל מאודי שהאווירה כאן תשאר חיובית, אם זה בעזרת מענה מלא ומדוייק לשאלות שנשאלות כאן ואם זה בהוספת תגובות חיוביות למה שנאמר.

אני לא אוהב כשיורדים על אנשים בעקבות שאלות שהם שואלים, זה בעיני שווה ערך לדלי מים עם חורים בתחתית - הבטחה לדבר מלבד ריקנות (אני לא אומר שאת ירדת על מישהו, אני מדבר כאן באופן כללי על מקרים שאירעו בפורום הזה).

אני מכיר סיפורים מכאן ומכאן, לכל אחד מאיתנו יש את החוויות הלא נעימות שלו בכל מיני מקומות.

הפורום הזה פורח מאוד בחודשים האחרונים, יש המון אנשים שנכנסים לכאן בחיפוש אחר תשובות, מקבלים אותן ומודים על כך.

גילוי נאות - אני בעצמי כתבתי משהו בצורה לא יפה לאחרונה ועל כך אני מצטער, אולם המעשה הזה גרם לי להבין שכנראה באמת הגיעו המים שלי עד נפש, לפחות בנקודה הזו. מכיוון שהדברים באמת זורמים בכיוון מאוד חיובי ואין צורך להכניס את הפורום הזה לרגרסיה נוספת.

העובדה שלא מדובר רק בי, במשה, etnozam,row123, חנהר ו-falseflat אלא גם בחבר'ה נוספים כמו liha7,אילת 72, נעמה מאמסטרדם, שירנוש, טלטל, אורז ועוד (אלו היו רק מהדף הנוכחי) אשר באו או בשביל לחפש מידע או בשביל להתחבר חברתית עם עוד ישראלים - מראה על כך שהפורום הזה כן מהווה מוקד למשהו חיובי שגדל.

אני פשוט לא רוצה להכניס לכאן תרבות שיחה רעה. זה הכל

אם יצאת מכאן עם הרגשה שלילית פעם וגם היום, אני מצטער על כך, אבל אני חושב שאם בסופו של דבר, היעד המשותף שלך, שלי ושל כל השאר - הוא די דומה, אז אין הרבה סיבות שלא נצליח בכך.

azardevlieger

New member
קיבלתי גם תגובה מטאטי לשרשור שביקשה שאפרסם

הנה הודעה שניסיתי להעלות לפורום.
אתה מוזמן לעשות את זה בשמי כי לא אין אפשרות.

לא הפריע לי כלום במה שכתבת. אני אפילו לא זוכרת מה זה היה ולא הלכתי לבדוק עכשיו אפילו. לא זוכרת באמת. כנראה שזה ממש לא הזיז לי. וזה סבבה. כי הבעיה היא לא איתך. הבעיה היא שלי יש זכות להעיר על דברים שמעצבנים אותי בפורום. ובין היתר, זו עברית מפגרת. מותר לי. ולא עשיתי את זה בצורה פוגענית או רעה או משפילה או כלום. סתם. לא כתבתי לה שהיא טיפשה או פוסטמה או מפגרת או כלום. כלום. סתם הערה. ויש נשים שלא מתמודדים עם זה. זבש"ם. ולחסום אותי בגלל זה - וזו זכותי הלגיטימית בפורום הזה ובכל פורום בכלל להעיר על זה (!) - זו דיקטטורה של מי שאין לו מושג ירוק בשיט, בניהול. לא פורום ולא כלום. בדיחה. הגיע הזמן שגברת חנהר תבין שהיא מבריחה מפה אנשים. בחסימות המיותרות והמגמתיות והלחלוטין לא מוצדקות שלה, בהעלאת הודעות שהופכות את הפורום הזה לחבורת עקרות בית משועממות (בלי לפגוע בגברים) ובהיעדר ניהול ראוי. או ניהול בכלל. מנהלי תפוז לא עושים כלום בעניין למרות המוני הודעות שנשלחות אליהן על ניהול כושל של הפורום הזה. היה עדיף לו גברת מנהלת היתה פורשת מיוזמתה ומשנה לחלוטין את האווירה של הפורום הזה. הבעיה משה - היא לא אתה. וגם לא אני. וגם לא חלב. הבעיה היא בראש הפורוםl

azardevlieger

New member
התגובה שלי לטאטי

טאטי שלום. סליחה שאני עונה רק עכשיו. אני מסיים לעבוד מאוחר ובטלפון הנייד קשה לענות.
אני מכיר את הפורום הזה כבר הרבה זמן ויצא לי לראות את סגנון הניהול של חנה וגם של מי שהיה לפניה. אני זוכר מספיק מריבות בפורום ותקופות של שקט. בשורה האחרונה אני לא מייצג שום צד אלא את הצד של עצמי בלבד. היוזמה הזאת היא שלי ולא נראה לי שחנה בכלל בעד כזה צעד.
ועכשיו לעינין. כמו שאני רואה את זה הבעיה היא בכלל לא בחנה. הבעיה היא שלמרות שיש לך זכות להביע את הדעה שלך ואני האחרון שבעד להגביל דעות, הבעיה היא באיך שהדברים נאמרים. כם בחברה הרגילה יש תוכן ויש את הדרך שבא הדברים נאמרים. דעות שונות שנאמרות מתוך כבוד לדיון עצמו תמיד תתקבלנה בשמחה. אבל דעות שמגיעות באנונימיות ושנוגעות לגופו של אדם תמיד תתקבלנה בעוינות ותגרוננה תגובות חריפות. במקרה שלנו אני מזהה שישנם אנשים שהתגובות שלהם הן לגופו של אדם ולא לגופו של עינין. אני לא זוכר את כל השמות ואני לא רוצה להאשים. אבל בפעם המי יודע שזה קורה אני כבר מבין מי עושה את זה.
אם הבנתי נכון אתן הקמתן פורום נפרד ואחר כך העברתן אותו לפייסבוק. לא שאני בעד זה אבל חשבתי שאתן מאוד מרוצות מהפלטפורמה החדשה. בהתקרבות האחרונה אני קיוויתי שאתן מעונינות לחזור לפורום.
בפנייה שלי לשביתת נשק אני קוויתי שכולם יבינו שהמשמעות של זה היא פתיחה של דף חדש. אבל כנראה שהמשקעים גדולים מדי מכדי להתגבר עליהם. אני לא יכול ולא רוצה לדרוש מחנה שעושה מלאכה סבירה לפרוש מינהול הפורום בגלל שכמה אנשים לא מרוצים מהתפקוד שלה. ישנם מספיק אחרים שהתפקוד הוא בסדר גמור.
ניסיתי אבל זה לא הלך. חבל.

====================================================================

אז גם אני אכנס לביצה ואתבוסס קצת

אני דוגלת בכך שבכל רפש שאתה פוגש יש מזון שאתה יכול להשתמש בו
או זרעים לפרחים
אם אתה מנסה להיות חיפושית זבל, גנן או ציפור

ומצד שני אני נגד חסימות - שוב, חופש הדיבור יותר חשוב מנישמתי הרכה.

הדבר היחיד (שבקושי וגם זה בספק) יש לי שליטה עליו
הוא ההתנהגות שלי והרגשות שלי.

וירטואליה היא בהחלט ריאלית, עם רגשות אמיתיים
וסכנות אמיתיות, ועזרה אמיתית,
והיחס של אחרים אלי בהחלט משפיע על ההשתתפות שלי והרגשות שלי
ועל ה-WELL BEING הכללי שלי,
ואני שמחה עם מספר קשרים חמים שנוצרו לי פה

מה אני רוצה לומר ?
תשארי, נשים קפה,
אם נשאר עד מאוחר אולי גם בירה
FF ישים קצת מוזיקה טובה
ואתנו יסדר את הבלגן בראש ויעביר חוג סריגה
החיוך החופשי יופיע ויעלם כמו החתול צ'סייר
אני מוכרת אוויר במחיר מופקע
נקטר ביחד על ההולנדים וגם על הישראלים
נשחק שש בש,
ננגב את השולחן והרצפה אם ילכלכו את המקום

{והתנצלות מראש לכל השאר}

FalseFlat

New member
אחחח, קצת שמש וישר אופוריה

אהבתי את מה שאמרת חוץ מהקטע של הסריגה :)

smaak

New member
אתה לא לבד

ולא נועדנו לריב כל הזמן.

וזו לא יוזמה שצריכה לבוא ממך.

יש לי מה לומר, אבל גם ככה השקעתי זמן ומילים בשרשור הקודם ואז הוא שוב פעם נמחק. אז קבל את סליחתי מראש שאני לא מגיבה יותר מזה. אין לי חשק להשחית זמן על שרשור שיימחק בקרוב.

חנהר

New member
היי

את שוב שמה את הדברים שהכל באשמתי. אז לא! לידיעתך נתבקשתי מהנהלת הפורומים למחוק את השרשור כי חברותייך פנו להנהלה בעניין.
כמה פעמים צריך להסביר את אותו הדבר, אני מעדיפה להבריח 6 חברות (אנטי נשים) עם סגנון כתיבה שלא מקובל עלי ועל החברים הפעילים מאוד בפורום מאשר לאבד פורום שלם!

מה שלא ברור לי הוא שלפני זמן מה ניסית למשוך חברים חדשים מהפורום הזה לקומונה שלכן, שאלתי אלייך היא מה קרה, למה הם לא נשארו איתכן שם? מה קרה לקומונה?

smaak

New member
איף

תראי מה זה,
כמה סולמות הוגשו לך כדי שתרדי מהעץ שטיפסת עליו,
ואת עדיין לא מסוגלת לעשות את זה.

ושואלת אותי שאלות חסרות תועלת כמו מה קרה לקומונה (רק כדי לספק את סקרנותך, הקומונה עברה לפייסבוק, כפי שכבר הסברתי, והיא פעילה, חייה, תוססת, וגדלה, למרות משאלות הלב שלך לפיהן משעמם לנו שם ולכן החלטנו לחזור להציק לך).

בפורום מתוקן, לא מבריחים גולשים. מבריחים מפרסמים, מבריחים טרולים. לא גולשים.
בפורום מתוקן לא מוחקים הודעות על סמך מילה אחת כמו זייליך.
בפורום מתוקן לא יוצרים מחנות שמתאימים יותר לבית ספר עממי.

אף אחת מאיתנו אינה טרול.
אף אחת מאיתנו לא נחסמה בשום מקום אחר למעט כאן.
את לרגע לא עוצרת לשאול איפה החלק שלך בתוך זה (אני יודעת מה החלק שלי, וגם פירטתי על כך בהרחבה בשרשור שנמחק, אין לי כוונה לחזור על זה).

יש לך את היכולת לסיים את זה, אבל את מתעקשת להמשיך להתקוטט כמו ילדה קטנה.

חנהר

New member
בפורום מתוקן לא מקללים

ויורדים על אנשים בגלל שגיאות כתיב ו/או כי הן אם חד הורית, כי הם אוהבים את הולנד ובא להן לחיות בהולנד, כי הם רוצים למצוא לעצמם בת/בן זוג רק כדי לחיות בהולנד, כי הן מחפשות להיות אופר בעוד שיש להן שגיאות תחביר בעברית, שאמשיך את הרשימה?

חנהר

New member
אם כל כך טוב לך בפייסבוק

אז תשארי בפייסבוק, למה לך לחזור למקום בו לא מסכימים עם טון הכתיבה שלך? לא נמאס לך מאותו דיון? את לא שמה לב שאת וחברותייך כמו תקליט שבור חוזרות על אותה טעות כל פעם מחדש?

smaak

New member
כי בא לי.

ואני נשארת כאן למרות שאת מנסה לגרש אותי לקבוצה שמעוררת בך כל כך הרבה אמוציות ילדותיות.
זו רמת השיח שאת מורידה אותי אליה. ואני יכולה לשאול אותך את אותה שאלה.

אל תגיבי לי, אין לי רצון להמשיך לנהל איתך כל סוג של דיאלוג. תנהלי את הדברים איך שנראה לך לנכון, אני אגיב איך שנראה לי לנכון,
ואם זה ייתנגש, אז ייתנגש.
דואי.

Trixie rulez

New member
חמש שורות

ובמו ידייך פילגת את הפורום למחנות... אולי באמת היה עדיף שתמשיכי (כגולשת, חלילה לא כביקורת על ניהול הפורום) לא להגיב בשרשור של פיוס, ידידות ואחוות עמים...

איזה כיף לך שיש לך את היכולת לנטרל את כל מי שלא מוצא חן בעינייך. אני מקנאה!

זה לא עוזר

סמאק כתבה למשה שהיוזמה לא צריכה להגיע ממנו, מדובר בדעה אישית שלה, וכבודה במקומה מונח.

אולם למנהלת יש את הזכות להגיב על דברים שמופנים כלפיה (כולנו יודעים שהם הופנו כלפיה), במיוחד לאור העובדה שהמחיקה עליה סמאק דיברה - נעשתה בעקבות בקשה שהוגשה מחברות הקומונה.

מה גם שאם חנה לא הייתה כותבת את זה, זה היה נשאר תלוי באוויר ונראה כאילו שהיא באמת מחקה את השרשור על דעת עצמה.

כשמישהו מאשים אותך בקומונה בדבר אותו לא עשית, האם גם את מגיבה בשתיקה ?

ושוב פעם, מספיק עם הדיבורים על פילוג מחנות, אני יודע שאת יודעת שדיבורים כאלו לא עוזרים לאחות קרעים, אז למה את ממשיכה עם זה ? הרי בסופו של דבר אנשים עוד יחשבו שזו המטרה שלך.

משה התחיל עם זה, אני תומך ביוזמה, חנה לא מחקה את השרשור וכבר יש נציגים של "הקבוצה השנייה" שמדברים כאן, אז מה הבעיה פשוט לרדת מהשטויות הללו ולהתחיל לדבר על הולנד, בלגיה ואולי אפילו נכניס את לוקסמבורג בצד ?

Trixie rulez

New member
אתה ממשיך ומפלג - ולזה אני מתכוונת

הבקשה למחיקה היתה לא מ"חברות הקומונה" אלא מחברות פורום ישראלים בהולנד.

**זאת** בדיוק הנקודה.
אפשר מצד אחד להגיש פרחים ומצד שני להגיד - רגע - זה כותב במקום אלטרנטיבי למקום "שלי" אז אני לא אהיה חבר שלו וכל מה שהוא אומר זה זבל.

אם חלב כתבה לחנה דברים לא יפים במסרים - לא הופך את סמאק או את טאטי להיות כמו חלב - ולא מזכה אותן בהתייחסות כחברות ב"כנופיה של חלב" או ההיפך.

ושוב אני אגיד - פתיחת שרשור "פיוס" במצב בו מי שאתו אמורים להתפייס חסום - זה משהו שהוא או מטופש או ציני.

ולמרות שכולם מתכתבים במסרים לגבי החסימה - חלב עדיין לא קיבלה אף לא מסר אחד ממנהלת הפורום בעניין החסימה - לא לפני, לא תוך כדי ולא אחרי פעולת החסימה (כמובן בלי מחיקת ההודעות הפוגעניות של חלב, כדי שאלו ישארו לפגוע במי שאולי עוד לא נפגע מהן). ולא - למנהל פורום (באופן כללי, וחלילה **לא** באופן אישי נגד מנהלת הפורום הזה) אין את הפריבילגיה להחליט למי הוא כן או לא שולח מסרים לפני חסימה. זה משהו שהוא פשוט חייב לעשות - גם אם הוא עושה את עבודתו הנפלאה בהתנדבות ומרגיש לא מוערך.

לפחות אתן לך חיבוק, זה אחד מסימני ההיכר של הפורום לא

חשבתי על זה, אם אתחיל ואסיים את הפוסט בחיבוק, אולי לא יהיה ניתן לומר שאני ממשיך לפלג.

אז טריקסי, הנה עוד חיבוק, באמת מכל הלב, מכיוון שכנראה שבאמת אין דרך אחרת.

למעלה