גם לי יש משהו להגיד בעניין
לפני מספר חודשים העלתי שאלה בפורום (לא זה אך בתפוז) לגבי מעבר להולנד, ציינתי שגרתי שם שאני בעלת דרכון אירופאי ובני הוא אזרח הולנדי. שאלתי שאלה מאוד פשוטה לגבי ההגירה אם אוכל לקבל עזרה בסיסית כמו לימוד השפה, ציינתי שאני חוסכת כסף ולא באה ליפול על קצבה. התגובות שקיבלתי צרמו לי מאוד, מאוד אנטי, שאברר אם מגיע לי להגר לשם מבחינה חוקית, (כאשר ציינתי שאני אזרחית ואני נולדתי באירופה לא קיבלתי אזרחות בגלל סבא שלי) שלא מגיע לי כלום, שאני צריכה לחשוב למה אני רוצה לרדת מישראל. ועוד הרבה תגובות אחרות. אז ככה לדעתי, מאחר ולא שאלתי לניתוח פסיכולוגי שלי, אז למה לתת לי אותו? שאלתי שאלות ישירות, אשמח לקבל תשובות ישירות. ישר הסיקו שאין לי חברים ומשפחה, ודווקא יש לי, אבל אפילו אם לא, זוהי זכותי. ואני אחראית על כך. כמובן שתשובה עניינית שם לא קיבלתי.
מאחר וכולן היו עסוקות בלהעיר לי. אם יש לכם מידע, שתפו אותו, הרי גם אתם פעם היגרתם והיה קשה, אז אומנם עכשיו אתם גרים שם, אבל אם תרצו לעזור לאחרים עזרו, אם אתם רק בעניין ביקורת אז עזבו, אנשים ששואלים כאן שאלות כבר יודעים את הכיוון הכללי, אין צורך להתנשא.
כאן בפורום קיבלתי תמיכה מלאה ותשובות, חנהר חקלאי פיקח נעמה וrow. שתמיד ענו לי בשמחה על כל שאלה.
אני לרוב נמנעת מכל האינטריגות האלה, אבל הרגשתי צורך לשתף.