שביתת נשק -

azardevlieger

New member
שביתת נשק -

היות ואני התחלתי במתקפה על טאטי אני רוצה להיות גם זה שמציע שביתת נשק. הפורום הזה נהדר כשאין בו ריבים ומתקפות ואני רוצה שהוא ישאר כך. אני חושב שחשוב שתהיינה כאן מגוון של דעות ולכן אני קורא למי שעזב או הועזב לחזור.

גם אני חטאתי בכמה מכות מתחת לחגורה שלא היו במקום בשרשורים האחרונים ואני מבין שזה אנושי לתקוף כשתוקפים אותך. אז אני מבקש שכולנו נשים לב לאיך שאנחנו אומרים דברים.

תגידו לי אם אני לבד בזה או שנועדנו לריב כל הזמן?

ill second that

בהחלט בעד.

גם אני בעצמי מודה שהייתי יכול לכתוב דברים בצורה קצת פחות פוגענית, מי שנפגע מדבריי - אני מצטער על כך.

אשמח לפתוח דף חדש, אם יש לי עם מי לפתוח אותו.

Trixie rulez

New member
לא פשוט כש"הצד השני" חסום

newfornow

New member
שתיקה היא לפעמים אי הסכמה - חבל

פעם מזמן השתתפתי בדיון על אופניים ועזבתי בעיקר בגלל המנהלת והתגובות שלה. אבל נשארתי צופה סמוייה. ואני מוכרחה להגיד שזה עדיין לא נעים לראות את מה שהיה כאן לפני כמה ימים.
מה שמעניין אותי וגורם לי לצוץ פתאום הוא שעל פוסט כל כך נעים וחיובי המנהלת שקטה - והיא לא שקטה על פוסטים יותר מתקדמים, אז זה לא שהיא לא הספיקה לקרוא או להגיב על הפוסט הזה. השתיקה הזו היא זו שמפריעה לי... אני פעילה בתפוז כבר הרבה זמן בפורומים שונים ועם ניקים שונים. גם ניהול פורום הציעו ודחיתי, בעיקר כי יש לי דעות נחרצות ויהיה לי קשה להיות דיפלומטית איפה שצריך...
לצערי, זה הפורום היחיד שאני רוצה, אבל לא ממש מצליחה, להתחבר אליו ואל שיטת הניהול שלו - שהיא דעתנית יותר ממכוונת והמון פעמים גם עם מידע לא לגמרי מהימן (אבל נאמר בטון מאוד בטוח).
השתיקה של ההנהלה על פוסט כל כך חיובי, היא שמחזירה אותי אל השתיקה ולהיות סמוייה... חבל - ולכל השאר, סחטן על הפוסט ועל ההענות של אחרים.

Trixie rulez

New member

ומאחר וה"צד השני" עדיין חסום, הוא עדיין לא יכול להגיב - לחיוב או לשלילה לרעיון...

FalseFlat

New member
התייפיפות נפש

מה קשה להבין ב'לא לקרוא לאנשים בשמות'
'לא להעליב אנשים'
'לא להפוך פורום לפח זבל שלך שאליו מוצאים את האשפה'

קשה לכם אנשים להבין את הדברים האלו הא ?
חודש וחצי הכל רץ חלק, איך שאנשים מסויימים צצים להם הכל חוזר להתבלגן.

ל א ט ו ב ל כ ם ת פ ת ח ו פ ו ר ו ם א ח ר.

תלמדו להתדיין כמו שצריך, ואם שמים אותכם במקום אז תלמדו לחיות עם זה.
אני באופן אישי מרגיש קצת תחת מתקפה פה וגם בפעמים שעברו

אתם חבורה אנונימית לגמרי (לפחות אלינו) שפועלת בתאום אחת עם השנייה וכל פעם שולחות סיירת להתסיס ולעשות בלגן ואז כל השאר מצטרפות.

מה נסגר איתכן ?

newfornow

New member
וואלה הגזמת

חוזרת לאנונימיות שלי... אין לי שום קשר למי שחסמתם. לא מכירה אותם. לא הבעתי דעה עליהם או עליך. באתי פעם אחת ונכוותי... בתור אדום תחפש ותמצא את הדיון המדובר. קיבלתי אז תמיכה במסר ממישהי שלא נחסמה ולא היתה שייכת לשום דיון מהדיונים האחרונים.
לפתוח פורום אחר? מה לקרוא לו: פורום ישראלים בהולנד שלא מרוצים מפורום ישראלים בהולנד??
קשה לך לקבל ביקורת? לקבל דעה שלווה שאומרת שלא נעים פה לאנשים שהם לא מהחברה של ההנהלה ולא מהחברה של החסומים... זה מה שזה... לא נעים.
אם קשה לכם לקבל ביקורת - והתגובה הזו היא ללא כל פרופורציה וללא שום הכנסת אורחים (שזה דוקא מה שהמנהלת כאן עושה יפה מאוד לכל חדש) - אל תהיו אדומים או כחולים.

אז אם לא הבנת - לא, אני לא אחת מהחסומים בניק חדש, אני לא שייכת לאף חבורה. אני סתם ישראלית שחיה בהולנד כמעט 10 שנים עם נסיון רב בהגירה, עבודה, מגורים, אמהות וכו וכו שבאה לבקר, רצתה לסייע, רצתה לשתף, רצתה לקחת חלק ועכשיו ממש ממש לא...
וכמו שאמרו לפניי... לחסום ולהושיט להם יד לשלום לא הולך יד ביד... כיון שזה שהציע את היד לשלום עשה זאת בצורה נעימה ונחמדה יצאתי מהאנונימיות. אני עדיין מפרגנת להודעה הפותחת. לשאר... ובעיקר לאדום הרבה הרבה פחות...

אדום: ה ג ז מ ת בהתלהמות שלך וגם בשפה שאתם כל כך מנסים לשמור עליה - הפוגם במומו פוגם!

Row123

New member
סליחה אנונימית יקרה שלי פספסת

אני לא בחבורה של אף אחד. אין לי פה חבורות. אני כותבת פה כי אני חושבת שיש אנשים שרוצים לקרוא ויש אנשים שרוצים לדעת על הולנד. אני פה לא 10 או 13 או 30 שנה. אני טרייה ואני עוד מרגישה את מה שמרגישים מי שרק מגיע ועוד זוכרת את זה. אולי לא כולם זוכרים את זה כבר

בכל מקרה אני מבקשת שלא תכלילי אותי בשום קבוצה. אני לא גרופי של אף אחד. מקווה שזה ברור כעת. כמו משה כשלא מוצא חן בעני משהו - והכוונה היא לפגיעה באנשים ללא סיבה יש לי סיבה לומר שזה לא מתאים . מה לעשות אני כנראה לא מלאה בחוש הומור שמנסה לכסות על כל מיני דברים שאני חושבת אבל לכל אחד יש את הסגנון שלי. אכפת לי באופן מוזר שתהיה פה אוירה נעימה ולא משנה מה הדיעות שנאמרות. כשמתחילים להתנהג בגסות רוח בסנוביות התנשאות וסתם חוסר דרך ארץ זה מעלה לי את הפיוזים הישראלים שלי

מקוה שתביני שזו לא זירת התגוששות ומי שמתבטא לגבי זה כנראה אכפת לו לא ברור למה....

בכל מקרה את מוזמנת לכתוב ואם לא, אז לא צריך. אנחנו לא מתחננים

אילת72

New member
בהמשך לדברייך...

ואולי סוטה מעט מהנושא... אבל גם קשור. עניין הפז"מ בהולנד הוא לא בהכרח תמיד רלוונטי, הוא בהחלט רלוונטי לצורך קבלת מידע ואין ספק שרבים נכנסים לכאן כדי ללמוד ולקצר מעט תהליכים שונים שהם עתידים לעבור או להקל על עצמם פה ושם, אבל ההתמודדות עם החוויה, המידע, המעבר - הם שונים מאוד לכל אחד ואחת, וה"פז"מ" של כל אחד בחיים ונסיון החיים שלו/שלה הם הרבה יותר משמעותיים לצורך ההתמודדות הזו, מאשר משך הזמן שהם נמצאים כאן.

סתם, תובנה...

ובכל מקרה, אני רוצה להאמין באופן אישי שאוירה טובה בסופו של דבר תתרום לכולם

newfornow

New member
לא אמרתי שאת גרופי

אני עונה כי אני חושבת שחשוב לענות... כפי שכתבתי למטה מתנצלת על קטרוג מי שלא ענה לי...
אני יכולה להגיד שמרבית הישראלים שאני מכירה כאן שמחים לעזור מנסיונם גם הרבה זמן אחרי שעוברים... אבל בשביל לעשות את זה רוצים לבדוק שעוזרים למי שרוצה לעבור ויכול לעשות זאת ולא למי שרק רוצה לברוח בלי לעשות שום שיעורי בית ומקווה לקבל חיבוקים ופרחים. הרבה כוסות קפה שתיתי עם לא מעט אנשים שעברו לכאן כי אהבתם כאן, עבודתם כאן וכו וכו אבל הגיעו עם קצת מידע ורצו הכוונה.
כשפונה אלי בחור בסופר השכונתי ושואל אותי "כל מה שאני צריך זה למצוא הולנדית ולהתחתן איתה ואז אני עובר לכאן, נכון?" ברור לי שאני לא הולכת להכמס לשיחה שאני מעוניינת בה. אותו הדבר בעולם הוירטואלי.
ואם אכפת לך שתהיה אוירה נעימה, אז גם טון הכתיבה חשוב לא פחות...

אילת72

New member
שאלה

והיא נשאלת מתוך עניין אמיתי - למה לא לענות לכל מי ששואל שאלה (כמובן, כמיטב הבנתו של כל אחד) באופן ענייני ואינפורמטיבי במקום לנסות לבדוק את המניעים ולוודא שהוא אכן "מבין לאן הוא נכנס"?

האם זו אחריות של מבקרי/חברי הפורום לוודא שמי שעובר להולנד הוא אדם אחראי ויודע מה הוא עושה? האם יש כאן כלים לבדוק דבר כזה בכלל?

אני באופן אישי לא נתקלתי בהרבה אנשים שחושבים שמחכים להם עם פרחים או כפי שמישהו ניסח פה "המלכה ביאטריס מחכה עם צבעונים כתומים בשדה התעופה".
מצד שני, אני חושבת שמענה במסגרת פורום אינטרנטי - לכל היותר מחייבת את העונה להגינות ולמתן תשובות נכונות כמיטב יכולתו והבנתו, היא אינה מחייבת אותו לבצע חקירה לגבי מניעיו של השואל או יכולתו של השואל להעריך את המצב לצורך מעבר להולנד או לכל מקום אחר.

האמיני לי, רבים המפקפקים גם בסביבתו של כל אדם ששוקל לעבור (לא יודעת אם זה ייחודי לארץ, אבל זה ללא ספק מאפיין) ואין צורך להמשיך ולהוציא את הרוח מהמפרשים.

בכל מקרה, נראה לי שאם מישהו מחליט רק על סמך תשובות שקיבל בפורום, אז ההחלטה שלו ממילא לא מספיק מבוססת ורצינית, ויש סיכוי טוב שהוא יתאכזב, אבל, מצד שני, אם מישהו נכנס לפורום רק כדי לקבל קצת מידע, לאו דווקא עידוד, אז למה לקלקל לו את החלום?

smaak

New member
תתפלאי

יש הרבה מאוד תמימות אצל אנשים שלא עברו עדיין ועושים את הגישושים הראשונים. באשר לקיצבאות, לקשיי החיים.

בזמן שאני גולשת בתפוז נתקלתי בעשרות אם לא במאות שאלות של אנשים שרוצים להגר ואין להם מושג מאיפה להתחיל. חלקם מגיעים בשאלות התחלתיות, חלקם בשלב יותר מתקדם. אבל את יודעת כמה פעמים נתקלתי בשאלה "חזרתי מטיול בהולנד, אני מאוהב/ת, איך אפשר להגר הכי מהר"?

אנשים לא מבינים שטיול זה לא הגירה. יותר נחמד לענות להם באייקונים והבטחות אופטימיות, אבל אני באופן אישי לא אוהבת לשקר. הגירה זה דבר קשה, מורכב, במיוחד עם ילדים.

אילת72

New member
את צודקת

וגם אני לא חובבת אייקונים ואגדות... אבל אני מעדיפה להסתפק במידע ענייני ולתת לכל אחד הזדמנות לבחון את מציאות חייו לאור המידע שהוא קיבל, בכלים שיש לו, נכון שהגירה זה מורכב וקשה ומסובך... אבל, כל אחד מתמודד איתה בדרכים אחרות, אין איזה מתכון מנצח, יש דברים שחוזרים על עצמם, יש הרבה דברים שייחודיים לכל אחד ולניסיונו בחיים, אופיו, נסיבות חייו.

למעלה