קצת על דוח העוני

אשרת

New member
קודם כל,

את חוקי העבודה צריך לאכוף ללא קשר לכלום. שנית, צריך לעזור לאותם אנשים בעלי שניים-שלוש משפחות אשר נמצאים מתחת לקו העוני, ולו משום שהם כן (!!) עוזרים לעצמם. דבר שני, מה זה שכר הוגן? מהם הקריטריונים שלך לשכר הוגן? אחי הגדול הביא תאומים השבוע לעולם, הוא ואשתו חיכו להולדת הילדים, עד שהם יהיו מסוגלים לפרנס אותם בצורה ראויה, ואני אומרת לך, שאף אחד מהם הוא לא ממש מסכן, רק שהם חושבים שאתה לא צריך לפרנס את הילדים שלהם.

snift

New member
נכנסת לכמה נושאים.

דבר ראשון, בהחלט חשוב לאכוף את חוקי שכר המינימום ועוד חוקים רבים אחרים, ללא קשר לשאלה האם יש או אין עניים. שנית, לבחון האם שכר המינימום הוא ראלי זה לא רק עניין של יכולת להתקיים ממנו, אלא גם העניין של יכולת המעסיק לשלם אותו. כאשר רוצים להעלות את זכר המינימום צריך לקחת בחשבון הרבה מאוד גורמים, למשל, העלאת שכר המינימום תביא לפיטורים, האם זה מצב טוב? בנוסף, הרבה מעסיקים ינסו לגלגל את העלאת השכר אל הצרכנים ויעלו מחירים, אז בעצם מה עשינו, אם עד היום מישהו קיבל 3,500 ש"ח ויכל לקנות עם זה סל מסויים, אז היום הוא יקבל 4,300 אבל עקב העלאת המחירים הוא עדיין יוכל לקנות בדיוק את אותו סל. צריך גם לזכור את היבוא והיצוא. העלאת מחירים תגרום לצימצום ביצוא (=פיטורים והספד תל"ג) ועליה ביבוא. העלאת שכר המינימום עלולה גם לגרום להוצאה של פיצוח ויצור מהארץ למדינות אחרות ובכך המדינה תפסיד עוד יותר ויהיו עוד יותר מפוטרים. וכמובן לא הזכרתי את אלפי העסקים הקטנים שיסגרו כתוצאה מכך. אז בהחלט יכול להיות שצריך לעדכן ולהעלות את שכר המינימום בהדרגה, אך העלאת שכר המינימום זה ממש לא תרופת קסם שנמנעת מהציבור רק בגלל רשעותם של בעלי ההון. לעניין הילדים, אתה נכנס פה לשאלות פילוסופיות. האם בכלל זהו תפקידה של המדינה לאפשר לזוגות להביא ילדים? האם הבאת ילדים זו זכות של ההורים או של הילדים? האם זה "טוב" לילד להיוולד כאשר הוריו יודעים שאין להם מספיק כסף כדי לתת לו את המינימום ההכרחי?

טוב שאת מואילה להודות בזה סוף סוף

שאם אתה מרוויח משכורת מינימום, אתה בעצמך בקושי מתקיים מזה. ומי אשם בזה אשרת? העובדים או המעסיקים?

אשרת

New member
אף אחד לא אשם בזה.

בעל עסק פרטי מחוייב לפי החוק לשלם שכר מינימום. כל עוד הוא משלם - אין לך על מי להלין. אם אתה חסר כישורים מיוחדים, חסר השכלה אקדמאית, אין סיבה שבעולם שתקבל יותר משכר מינימום - או ממה שחייבים לתת לך על פי חוק. ואם זוג אשר חי מעל פופיק שלהם בשכר מינימום למה אני צריכה לממן אותם ואת הילדים שלהם? תבין כבר- זה שאתה מסיר את האחריות מעליהם - זה הפשע!!

איזה יופי אשרת תמיד יש לך תשובות

לכל דבר.
ומה עם כל אלה שדווקא יש להם השכלה אקדמאית ובגלל מחסור במקומות עבודה ברמה האקדמאית הם נאלצים להסתפק במשכורת מינימום, שאת עצמך הודית לפני רגע שאינה מספיקה לקיים אפילו את עצמך, לא איכפת לך להעניש גם אותם מלבד את הילדים של ההורים "העבריינים" שלא למדו כמוך, כי לא היה להורים שלהם כסף, והרי אצלך הכל נמדד בכסף, ולא יכלו לשלוח אותם לבתי ספר אלטיסטים, סליחה, פרטיים, ולכן הם עכשיו נאלצים לקבל כל עבודה ולחיות משכר עלוב שהמעסיק שהם נותן להם, אבל מה, אסור להם להביא ילדים לעולם בגלל אותו שכר עלוב, ועוד מאשימים אותם בפשע ובהתעללות בילדים שלהם, במקום להאשים את המדינה שכך היא מתנהלת וכך היא מתייחסת לאזרחיה.

אשרת

New member
יש לי דבר אחד לומר לך...

אני לא יודעת באיזה עולם אתה חי, אבל לא כולם מצליחים בחיים גם אם יש להם נתונים לא רעים בכלל, ואני מכירה כמה וכמה כאלו שיש להם תואר אקדמי ולא ממש הולך להם - למה? לא יודעת. כי אין להם מזל. גם זה קורה. ברור ברור-כל בעלי המשפחות מרובות ילדים הם אכן בעלי תואר. תעשה לי טוב. תפסיק כבר לדבר בסיסמאות. כי זה בערך כל ההודעות שלך. סיסמאות. נאמר פה, שהמדינה מחוייבת לעזור למי שעוזר לעצמו - כלומר, ששני ההורים עובדים. המדינה לא צריכה לעזור למשפחות מרובות ילדים, אשר בונים על אנשים טובים כמוך, שחושבים שכל הצרות מגיעים מאנשים כמוני, שלא מוכנים למממן את הטיפשות שלהם.

הבנתי. קודם שלחת את האבות לעבודה

רק שבעבודה הזאת נתנו להם שכר זיפת שלא מספיק אפילו לקיים את עצמך. אחר כך טענתם שזה לא מספיק שרק האבות יעבדו, ושלחתם גם את האמהות לעבודה, ללא שום קשר שלא סידרתם שום סידור לילדים שלהם בינתיים. מעניין מה יהיה הצעד הבא שלכם... אולי לשלוח את הילדים לעבודה? רק תגידי לי משהו: למה משפחה שלמה צריכה לעבוד ועדיין לא להשתכר את המשכורת שאת לבדך מקבלת בחודש? איפה ההיגיון בזה? את לא שמה לב שההיגיון שלך עקום? אדם אחד משתכר בחודש כמו שמשפחה שלמה לא משתכרת בחודש? משהו מאוד מקולקל ומעוות במדינה הזאת, אם זה סדר העדיפויות כאן. ואחרי זה עוד מתפלאים שאין כסף לכולם...
יהיה כסף ברגע שנשנה את השיטה שמשפחה שלמה לא תאלץ לעבוד כדי לקבל מה שמקבל אדם בודד ועדיין לא להגיע אפילו לחצי מזה. לכן השיטה בישראל צריכה להשתנות מהקצה עד הקצה וצריכים לחוקק כאן חוקים חדשים שייטיבו עם כל אזרחי המדינה ולא רק עם קומץ קטן מהם שמרוויח יותר מהשאר ועוד אוסר על השאר להביא ילדים לעולם בטענה שזה פשע והתעללות.

אשרת

New member
או אה...

שים לב מה אני אמרתי - שכאשר אנשים עוזרים לעצמם, על המדינה לעזור להם בכל דרך אפשרית. כאשר אדם משתכר שכר מינימום , ויש לו 10 ילדים לפרנס... בעיה שלו. זאת התעללות בילדים. אותו יש להכניס לכלא. המדינה הזאת מעוותת בכל מיני דברים. למשל, אתה 'מכריח' אותי לשלם על טעויותיהם של אנשים אחרים. למה אתה כופה עלי לפרנס גם אדם אחר? למה אתה לוקח מהילדים שלי? הילדים שלי שווים פחות מהילדים של החרדים? אה? (הילדים- סתם לדיון, אין לי ילדים)

הבעיה שהמדינה לא עוזרת להם בשום דרך

לא אפשרית ולא לא אפשרית. ולא רק שהיא לא עוזרת לאנשים כאלה, היא עוד מערימה עליהם קשיים והופכ את חייהם וחיי הילדים שלהם לבלתי נסבלים. ועכשיו תגידי לי אשרת: מה עדיף למעסיק? עובד שהראש שלו באיך יגמור את נחודש? או עובד שיוכל להיות עם ראש שקט ולהתמקד רק בעבודתו ובעשייתה על הצד הטוב ביותר? אני יודע מה אני הייתי מעדיף בתור מעסיק, השאלה מה את מעדיפה?

אשרת

New member
תגיד לי...

ואתה חשבת, שעל מנת שהמעסיק יתן תשלום הוגן, הוא צריך גם אמצעים פיננסים לשם זה?
זה נחמד שזה מה שתה מעדיף, אבל אם אין לך כסף, אתה לא תוכל לשלם. אז תחליט - שכר נמוך יותר והמשך קיומו של העסק, או שכר גבוה ומקום עבודה זמני בהחלט? ואגב, העובדים שלך גם טרודים בנושאים אחרים, מעבר ל"איך מסיימים את החודש". אולי תשים אותם בוואקום, כך שכל בוקר הם יגיעו עם חיוך על הפנים.

בעיה?

מה אחוז המשתמשים בסמים? מן הסתם משפחה נרקומנית עלולה למצוא עצמה מתחת לקו העוני. לפעמים יש אנשים שנקלעו לבעיות כספיות בעסק ונאלצו ללכת לשוק האפור ונקלעו לחובות. משפחה עם 10 ילדים תהיה מתחת לקו העוני גם אם שני בני הזוג עובדים וכיוצא בזה. אין מה לעשות הסטטיסטקיה מלמדת שכאשר שני בני הזוג עובדים כמעט ואין עוני, השיעור שם הרבה יותר נמוך משיעור העוני הכללי לדעתי בכל המדינות המערביות.

vinney

Well-known member
למה, זה לא נכון?

מי שלא עובד הוא לא עני? זה שיש גם אלה שכן עובדים ועניים לא סותר את הטענה, זה רק אומר שהמדינה צריכה קודם כל לעזור לאלה שרוצים לעזור לעצמם (דהיינו עובדים), ורק אחר כך לפרזיטים, אם ישארו משאבים לזה. אצלנו, משום מה, דורשים את ההיפך - קודם להאכיל את הפרזיטים שלא מוכנים לדאוג לעצמם, ורק אחרי זה, אם נשאר, דואגים לאנשים העובדים. בינתיים לא נשאר, וגם את המשאבים להאכלת הפרזיטים לוקחים מאנשים עובדים.

65 מהעניים עובדים.../images/Emo5.gif

זה לא אומר לך משהו? מילא אם היה ההיפך, עוד היתה איזושהי משמעות לטענתך, אך כשרוב העניים הם עניים עובדים, לטענה שלך אין שום משמעות.

vinney

Well-known member
זה לא אומר לי כלום

בן אדם יכול לעבוד שעה בשבוע, יחשב כעובד, אבל יהיה עני.

ויני כבר ענה לך

הדוח המדובר הוא על תקופת 2005... לפני אולמרט, כשביבי עדיין היה שר אוצר. אם היית קורא היטב את הדוח היית רואה שגם בתקופת הדוח המשיכו הקיצוצים (בעיקר בקצבאות הילדים). סביר להניח שה 5% צמיחה ראלית ברמת החיים מקורה בכך ששוק העבודה התרחב, ואנשים "יצאו לעבוד". אתה יכול לטעון מה שאתה רוצה ולהאמין במה שאתה רוצה, אבל העובדות מדברות על כך שמצבו של העשירון התחתון השתפר ובצורה ניכרת ולא כתוצאה מהגדלת הקצבאות, שזאת בדיוק הייתה המטרה ארוכת הטווח של מה שבוצע. חבל שאתה לא לומד מזה.

כן מצבו של העשירון התחתון השתפר כל

כך, שלאנשים בצפון לא היה אפילו כסף להציל את עצמם במלחמה האחרונה... אבל מה, העיקר שלך טוב ואין לך דאגות על הראש של מה תיתן לילד לבית ספר מחר...

מדיבורים בפורום לא יוצא שום דבר

העם אמר את דברו בבחירות האחרונות ואמר מה הוא חושב עובדה שנבחרה כנסת חברתית ועובדה ששינוי וביבי עפו לקיבינימט ואני מתייחס כאן רק לרצון ודיעות העם זה שיש פה כמה אנשים תומכי שינוי בעלי דיעות כלכליות נוראיות זה בסדר שימשיכו למלמל בפורום .

vinney

Well-known member
איזה עם?

זה שעכשיו רוצה את ביבי וליברמן הקפיטליסטים לשלטון, העם הזה?

מי רוצה את ביבי וליברמן לשלטון?

עוד פעם עירבבת את החומר עם החומר המקולקל שמכרו לך?

למעלה