קצת על דוח העוני

גברי 22

New member
10 זה עוד בסדר אני מכיר

אחד שיש לו 97 ילדים מ4 נשים והוא גר ברהט בנגב אז עם כל הכבוד ויש כבוד אני לא הייתי רוצה שהם יחיו על חשבוני וצריך לשים לזה גבול אנחנו נהפכים למדינת עולם רביעי החסות הדמוקרטיה.

גברי 22

New member
10 זה עוד טוב...

יש אנשים עם 100 ילדים בישראל, תלך לנגב ותראה איך הבדווים השתלטו בצורה לא חוקית בעליל על רוב אדמות הנגב תיסע פעם שם בכבישים הם מתרבים בטור הנדסי כל אחד לוקח לא 4 נשים מכל אישה מביא למעלה מ20 ילדים ואני צריך לממן את זה, חייבים לעצור את זה בחסות הדמורקטיה אנחנו נהפכים למדינת עולם רביעי.

לא, זה לא מה שנמצא

נמצא שמתוך העניים 65% עובדים. הנתון המעניין הוא שרק 3.1% מהמשפחות ששני בני הזוג עובדים נמצאות מתחת לקו העוני. 23% מהמשפחות שבן זוג אחד עובד נמצאות מתחת לקו העוני. ו 66% מהמשפחות שאף בן זוג אינו עובד נמצאות מתחת לקו העוני. ללמדך שהקונספציה הזאת נסמכת על עובדות ונתונים. דרך אגב, טרחת לקרוא את דוח העוני?

vinney

Well-known member
ברור

המדינה לא אוכפת חוקי עבודה, למשל. המדינה לא עוזרת לממן את חינוך החובה שאמור להיות חינם, המדינה לא נותנת הנחות במסים, הכל משום שהמדינה עסוקה בלהאכיל פרזיטים.

זאת לא הבעיה

זאת לא הבעיה הבעיה היא שבעשור האחרון נוצר מצב עגום מאוד בשוק העבודה . חברות כח אדם גוזלות ומרמות עובדים חברות וגם חברות גדלות מרוויחות וידועות במשק נותנות למרבית עובדיה שכר מינימום זעום -פה מתחילה שורש הבעיה בטח שיהיה עוני איך יסתדדר זוג גם עם יש לו רק ילד 1 ממשכורות מינימום? זה פשוט בלתי אפשרי ושקרן גדול מי שאומר שזה אפשרי ויתחיל לחשב לי פה חישובים קרים ומנוכרים,הבעיה היא ש 65% מהשכירים מרווחים שכר מינימום זאת הבעיה במדינה שלנו מבחינת החוק והמדינה זה בסדר כי המעסיקים לא עברו על החוק והם מספקים עבודה. אבל..... הם משתמשים בשיטות לא ערכיות כגון =העסקת עובדים דרך כח אדם ,פיטורי עובד אחרי תקופה מסויימת שלא יקבל קביעות ,החתמת עובד שזקוק לעבודה בחוזה עבודה דרקוני ולא הוגן . אם פעם עוד חשבו שמי שלא עובד הוא העני היום זה מתפוצץ להם בפנים ,לאט לאט מתחילים להפנים שיש עוני גם בקרב זוגות שעובדים.

גברי 22

New member
מה הקשר בין מה שרשמת לבין

מה שהוא אמר ברור שמצב של עובדי כ"א לא טוב בהשוואה לאף מקום מכיוון שחוק חברות כ"א מעוות מיסודו ולא נאכף כי אין מספיק תקציב לאכוף את חוקי העבודה מכיוון שעסוקים כאן בבולשיט במקום לדאוג שעובד כ"א אחרי 3 חודשי עבודה יהפוך לעובד מן המיניין בחברה שבה הוא מעוסק אבל אין פקחים כי הכסף הולך לאוכלי החינם ולא רק החרדים שבינם ...

vinney

Well-known member
65% מהשכירים מרוויחים שכר מינימום??

מאיפה הבאת את הנתון הזה, אתה יכול להסביר לי? אתה מוזמן לענות לי גם על השאלה הקודמת ששאלתי והתעלמת באלגנטיות.

אשרת

New member
פורמן תיקן את הטעות שלו.

אחוד העניים ששני ההורים עובדים הוא 3. משהו אחוז... אבל שהאמת לא תפריע לדמגוגים פה.

snift

New member
יש כמה אפשרויות..

יש כאלו שכפי שכתבו אחרים\ עובדים קשה וצערינו לא מקבלים את מה שמגיע להם. אבל (וזה אבל גדול) יש כאלו שפשוט לא יודעים לנהל את הכסף שלהם. שכר המינימום לחודש הינו 3585.18, שמהווה נטו של 3459.70. כך ש 2 הורים שעובדים במשרות מלאות, מרויחים מינימום (אם משלמים להם לפי החוק) כ 6919.4 ש"ח לחודש. מי שמסכום כזה לא מצליח להתקיים (כ- 3.5% מהעניים) נמצא באחד משני מצבים: 1. היה המצב טוב יותר והתדרדר. 2. לא יודע לנהל את כספו כראוי. אני באמת לא יודע כמה יש מאיזה סוג אני ממש לא שופט אף אחד פרטנית על סמך סטטיסטיקות, אבל יש לא מעט שאכן לא יודעים לנהל את כספם כראוי. בכל פעם שמדברים על דוח העוני מראים בטלויזיה כל מיני מסכנים כאלו ואחרים, אז שוב - לא מדובר על מחקר מעמיק, אבל איך שהוא בכל הפעמים שאני ראיתי ראיונות עם עניים ("אין לי כסף לסנדוויץ לילד לבית ספר") תמיד המרואין/ת עישנו ולרוב בצורה די אינטנסיבית (כ- 20 עד 40 ש"ח ליום = 600 עד 1200 ש"ח לחודש), בדרך כלל יש גם לפחות טלויזיה אחת בבית ולרוב היא גם מחוברת לכבלים (מינימום 160 ש"ח לחודש) וכו'. כבר יצא לי לשמוע בטלויזיה מישהיא מספרת בצורה קורעת לב שממש אין לה כסף לאוכל לילד וכששאלו אותה איפה הילד היא ענתה שהוא בחדר שלו רואה טלויזיה. היא היתה עם המראיינת בסלון וגם שם היתה טלויזיה.. אז כן, יש כאלו שעובדים והם עדיין עניים, איך - שיסבירו בעצמם..

כרגיל תאשימו את הקורבן...../images/Emo201.gif

זה הא-ב של קפיטליזם, להאשים את הקורבן. "לא יודעים לנהל את הכסף שלהם", "לא שני בני הזוג עובדים", "מביאים יותר מדי ילדים", "יש עבודות ואנשים לא רוצים לעבוד", "העניים רוצים להיות עניים". כן הלאה, מה התירוץ הבא שלכם? מתי כבר תבינו שכשליש מהעם שלכם עני המדינה לא מתנהלת נכון? מתי כבר תבינו שהאשמה במדינה ולא באנשים האלה שאתם כל כך אוהבים להתנכל להם? מתי תבינו? מתי שזה יגיע גם אליכם? רק אז תבינו את זה?

אשרת

New member
אתה מנער את האחריות מאנשים עם

התירוצים הללו!!!! אתה מנסה בכוח להטיל עלינו את האחריות למצבם של אנשים שלא יודעים לכלכל את הכסף שלהם, שיש להם סדר עדיפות אחר, ואז כאשר צריך לנתקעים ללא כסף. מה לעשות, שכאשר יש לך סכום כסף מסויים, אתה לא יכול להשות לעצמך להביא 10 ילדים לעולם. אתה , עם הדעות שלך, פושע נגדם בצורה איומה ביותר, וגוזר את דינם לחייע וני לנצח.

את התירוצים האלה אתם מביאים לא אני

כך שנראה לי שהתבלבלת קצת בין היוצרות...

אשרת

New member
אני חושבת שהצלחת להתעלות על עצמך.

עצם זה שאתה שולל מהאנשים את האחריותת, וטוען שאחננו מאשמימים את הקורבן , אתה מוליד אותם לעוני. אנחנו דוגלים בשיטה של החכה. לתת להם את הכלים לצאת ממעגל העוני. קצבאות נוספות שאינן מתועלות לשום מקום, לא יעזו בכלום , חוץ מאשר לחיות מהיום למחר. הבנתי, שבזה אתה דוגל. אבל לא אני.

שיטת החכה אשרת, טובה רק במקום שיש

דגים. במקום שאין דגים גם החכה הכי משוכללת לא תעזור לך. אני בעד שיטת נחכה, בתנאי שיש במקום דגים. אחרת אין כל טעם בשיטה הזאת.

כל האנשים המאשימים את העניים

הייתי נותן להם חודש אחד לנסות להתקיים משכר מינימום ,אם תגידו לעניים מה עוד הם יכולים לקצץ שהם קיצצו ועל מה עוד לוותר אוכל או תרופה אז אני אוריד בפניכם את הכובע . מישהו מוכן לנסות?

אשרת

New member
אבל שוב...

אם אתה מרוויח משכורת מינימום, ואתה בצעמך בקושי מתקיים מזה אז לשם מה להביא עוד ילדים? על מנת שהם יגוועו ברעב? שימשיכו לחיות במעגל העוני? למה אתה צריך להעניש את אלו שעובדים ודאגו להתבסס מעט כלכלית לפני שהם הביאו ילדים, ולהכריח אותם לא רק לפרנס את הילדיהם שלהם, אלא גם את הילדים של אותו בחור טיפש, שבקושי מרוויח משהו אבל יש לו עשר ילדים? אתם מסירים מאנשים את האחריות באצטלה של "סוציאל-דמוקרט". אתם עושים להם עוול, יותר ממה שהקפיטליסט הכי קיצוני (ולא, אנחנו ממש לא קיצוניים) יכול לעשות.

אז מה אסור להם להביא ילדים?

גם לא ילד אחד או שניים? אם הם מרווחים שכר מינימום הם צריכים להיות משפחה ללא ילדים רק בגלל שהם מרווחים שכר מינימום. זה נשמע ממש אכזרי ויותר גרוע מחוקי נירנברג, לא יותר פשוט לבחון האם שכר המינימום הוא ראלי ואפשר להתקיים ממנו לא יותר פשוט לאכוף חוקי עבודה ולדאוג שהמעסיקים ישלמו לעובדים שלהם שכר הוגן שאפשר להתקיים ממנו . האם זה לא יותר הוגן מאשר לומר לאותם אנשים עמלים שמרווחים שכר מינימום שלא יביאו ילדים לעולם רק בגלל ששכרם נמוך ולא מאפשרים להם להרוויח יותר ממה שהם מקבלים.

למעלה