יש כמה אפשרויות..
יש כאלו שכפי שכתבו אחרים\ עובדים קשה וצערינו לא מקבלים את מה שמגיע להם. אבל (וזה אבל גדול) יש כאלו שפשוט לא יודעים לנהל את הכסף שלהם. שכר המינימום לחודש הינו 3585.18, שמהווה נטו של 3459.70. כך ש 2 הורים שעובדים במשרות מלאות, מרויחים מינימום (אם משלמים להם לפי החוק) כ 6919.4 ש"ח לחודש. מי שמסכום כזה לא מצליח להתקיים (כ- 3.5% מהעניים) נמצא באחד משני מצבים: 1. היה המצב טוב יותר והתדרדר. 2. לא יודע לנהל את כספו כראוי. אני באמת לא יודע כמה יש מאיזה סוג אני ממש לא שופט אף אחד פרטנית על סמך סטטיסטיקות, אבל יש לא מעט שאכן לא יודעים לנהל את כספם כראוי. בכל פעם שמדברים על דוח העוני מראים בטלויזיה כל מיני מסכנים כאלו ואחרים, אז שוב - לא מדובר על מחקר מעמיק, אבל איך שהוא בכל הפעמים שאני ראיתי ראיונות עם עניים ("אין לי כסף לסנדוויץ לילד לבית ספר") תמיד המרואין/ת עישנו ולרוב בצורה די אינטנסיבית (כ- 20 עד 40 ש"ח ליום = 600 עד 1200 ש"ח לחודש), בדרך כלל יש גם לפחות טלויזיה אחת בבית ולרוב היא גם מחוברת לכבלים (מינימום 160 ש"ח לחודש) וכו'. כבר יצא לי לשמוע בטלויזיה מישהיא מספרת בצורה קורעת לב שממש אין לה כסף לאוכל לילד וכששאלו אותה איפה הילד היא ענתה שהוא בחדר שלו רואה טלויזיה. היא היתה עם המראיינת בסלון וגם שם היתה טלויזיה.. אז כן, יש כאלו שעובדים והם עדיין עניים, איך - שיסבירו בעצמם..