קצת על דוח העוני

eitangn

New member
מלך העובדות ניזון משמועות???

"יש גם מצבים הפוכים שאדם מתבייש בהכנסתו ועל כן מדווח על הכנסה גבוה יותר מהמציאות" "זה נאמר בקורס מדיניות ציבורית" "אני אכן מתבסס על הדברים שהמרצה טען בכתה, יתכן בהחלט שהוא שיקר, איכשהו הוא נראה לי אמין למדי." - אתה, איתי, מלך העובדות ניזון משמועות??? מאמירה ללא כל ביסוס שאמר איזה מרצה? הרי הגיון מינימלי יגרום לכל אדם להטיל ספק גדול באמירה זו, כמו העובדה שהכנסת שכירים מדווחת במדוייק, ואין ביכולתו של שכיר לשנות את הדיווח, כמו העובדה שדיווחי ההכנסה של עצמאי מבוססים על תיעוד, ואין ביכולתו לדווח על הכנסה שלא הייתה קיימת ואין תיעוד. שלא לדבר על כך שבמדינה שבה רמאות מס הנה ספורט לאומי ומעשה שאינו מגונה, אתה רוצה לומר ש-"יש גם מצבים הפוכים שאדם מתבייש בהכנסתו ועל כן מדווח על הכנסה גבוה יותר מהמציאות"? ואם יש אחד או שניים כאלה, זה משפיע על הערכות הלמ"ס??? "לגבי הכלכלה השחורה יש לא מעט הערכות, אבל האמת אני לא מבין מה היא מפריעה לך, הרי ככל שהיא יותר גדולה המשמעות היא שאנשים למעשה פחות עניים ממה שהם באמת..." - "מה היא מפריעה"??? המשמעות היא שתקציבים המיועדים לעניים זורמים לאחרים, וברמאות. הם פשוט גונבים מעניים אמיתיים. הם גם גונבים ממני ומכל מי שמשלם מיסים. "ככל שהיא יותר גדולה המשמעות היא" פחות מיסים נכנסים לקופת המדינה, ואח"כ מקצצים בקצבאות נכים וזקנים.

לא, אני יודע איך הלמ"ס מבצע

את הסקרים ולו בשל העובדה שבמקרה נידגמתי. יש כל מיני סקרים של הלמ"ס, חלק אתה צריך להביא קבלות, חלק צריך לרשום במדויק, חלק דיווח כללי לחלוטין. מאחר ואני יודע איך הלמ"ס מבצע את סקריו, הדברים של המרצה הסתדרו והיו הגיוניים לחלוטין.

eitangn

New member
- היגיון מאד מוזר...

"יש גם מצבים הפוכים שאדם מתבייש בהכנסתו ועל כן מדווח על הכנסה גבוה יותר מהמציאות" - אתה מדבר על דיווחים ללמ"ס במסגרת הסקרים??? והרי קיימים דיווחים לרשויות המס וניתן להשוות...

הלמ"ס לא יכול לעשות את זה

הדיווח ללמ"ס הוא "חסין" אי אפשר להשתמש בדיווח הזה נגדך. לפיכך, אדם שמעלים מס, למשל, בהחלט אמור, ברמת העקרון, לדווח באמינות ללמ"ס ולהיות בטוח שהמידע חשאי ולא יחשף בפני אף גורם מלבד הלמ"ס. מאחר וכולנו בני אדם, חלק מפחדים ומדווחים ללמ"ס מה שהם מדווחים למס הכנסה, אך באותה המידה גם התופעה ההפוכה קיימת. סביר שהיא פחותה, אך היא בהחלט קיימת.

למעלה