קצת על דוח העוני

vinney

Well-known member
בדקת, או שסתם שלפת?

כי לפי אתר ביטוח לאומי אין שום מניעה לקבל קצבת זקנה והבטחת הכנסה ביחד. קצבת זקנה לבד היא מתחת לסכום המקסימלי איתו אפשר לקבל הבטחת הכנסה. אבל כנראה שעובדות לא ממש מעניינות אותך, כמו שהוכחת בשרשור הזה כבר כמה פעמים, נו שוין.

הבטחת הכנסה מעצם היותה הבטחת הכנסה

מקבל רק מי שנמצא בגיל עבודה ואינו כשיר לעבודה על פי הוועדות שהוא עובר בביטוח לאומי. וועדות שלאחרונה אף החמירו את הקריטריונים שלהם. קצבת זקנה מקבל רק מי שהגיע לגיל זקנה ונחשב קשיש על פי חוקי המדינה, שגם הם העלו את גיל הזקנה לגיל 67 לזכר ו65 לנקבה. כך ששתי הקצבאות האלה לא יכולות ללכת ביחד מעצם הסתירה ביניהן. כל מי שיש לו סבא או סבתא יודע את זה. אדם זקן לא זכאי יותר להבטחת הכנסה, ואדם שמקבל הבטחת הכנסה הוא אדם שעוד לא הגיע לגיל זקנה, ועל כן לא מגיע לו קצת זקנה.

vinney

Well-known member
בטוח שרק בגלל זה?

לי למשל הולך על מחיה כ3000 ש"ח בחודש, וזה כולל שכר דירה בתל אביב. אז בטוח ששני אנשים עם שכר מינימום חייבים להיות עניים ? הא, רגע, ילדים... אבל שוב, אם אתה לא מסוגל לקיים את הילדים שלך, למה אתה עושה ילדים? כדי שאני אאכיל לך אותם?

אשרת

New member
אגב, מאוד אשמח אם תגבה את הנתון

של ה-65% שהם בעלי משפחות קטנות יחסית. אני שמעתי על אחוזים קטנים בהרבה יותר.

אמרתי לך אשרת, כל בן רביעי הירקונה

השליכוהו. בואי נחוקק חוק כזה. את יודעת כמה כסף זה יחסוך למדינה ולארנק שלנו?

אשרת

New member
סלח לי,,,,

אבל אם אדם מרוויח מינימום, אין שום סיבה שיביא 10 אנשים, ועוד פחות מזה, אין סיבה שאני אממן את הטיפשות שלו.

אשרת

New member
כמובן.

רק שאני לא מספיק טיפשה, להביא עשרה ילדים לעולם.

אשרת

New member
גם ארבע , כאשר אין לך יכולת כלכלית

לפרנס אותם, אז מה הטעם? לשם מה להביא ילד לעולם, לעולם של עוני, כאשר אין ביכולתך לתת לו מינימום של תנאים? למה את החושב שאני צריכה לממן את הילד שלך?!

את הילד שלי? אין לי ילד../images/Emo192.gif

אני גם לא רוצה ילדים. כי את צודקת, בקטע הזה אני איתך, למה להביא ילדים לעולם כזה? שייסבלו?
אבל כנראה שיש רבים אחרים שחושבים אחרת, ומי אנחנו שנגיד להם מה לעשות ועוד במדינה דמוקרטית?

vinney

Well-known member
שיעשו מה שהם רוצים

למה אני צריך לממן את הילדים שלהם? למה אתה בא בטענות אליי, שילדים של מישהו טיפש עניים? לך תעניש את הטיפש קודם, עוד לא שמעתי על אף הורה נכנס לכלא על כך שלא מסוגל לקיים את ילדיו, תוך שהוא ממשיך ועושה עוד ילדים, ולא חסר כאלה. ודוגרי? מקומם בכלא. בן אדם שעושה ילדים שהוא יודע מראש שאין לו שום יכולת לדאוג להאכיל אותם - קודם כל אשם בהתעללות בילדיו.

אתה רוצה להכניס אותם לכלא על ילודה?

ואתה עוד מטיף לי מוסר על מוסריות כלפי האוייב?

vinney

Well-known member
אז אתה אומר שהתעללות בילד זה לא פשע

או שלהביא ילד שמראש ידוע שיהיה רעב זה לא התעללות?

התעללות בילד זה כן פשע

אבל מוזר, אף לא אחד משרי האוצר שהתעלל בילדים לא יושב היום בכלא. אז כנראה שזה לא פשע כשמדובר באנשים מסויימים, וזה כן פשע כשמדובר בכל השאר.

vinney

Well-known member
שרי אוצר מתעללים בילדים?

חוץ מליברמן, לא שמעתי על אף פוליטיקאי שהתעלל בילדים...

snift

New member
גם ליברמן לא התעלל

הוא תקף. התעללות הינה בהגדרה משהו מתמשך..

vinney

Well-known member
בטח שמתעלל

הוא מראה לילדיו את הפרצוף שלו כל יום, אם זה לא התעללות, אז מה זה ?

snift

New member
אז לפחות תהיה עיקבי ותאשים

שזה את כל הפוליטיקאים. הרבה יותר מזה, הם מראים את פרצופם בטלויזיה ובכך מתעלים בהרבה יותר מאשר בילדיהם שלהם..

למעלה