כי לפי אתר ביטוח לאומי אין שום מניעה לקבל קצבת זקנה והבטחת הכנסה ביחד. קצבת זקנה לבד היא מתחת לסכום המקסימלי איתו אפשר לקבל הבטחת הכנסה. אבל כנראה שעובדות לא ממש מעניינות אותך, כמו שהוכחת בשרשור הזה כבר כמה פעמים, נו שוין.
מקבל רק מי שנמצא בגיל עבודה ואינו כשיר לעבודה על פי הוועדות שהוא עובר בביטוח לאומי. וועדות שלאחרונה אף החמירו את הקריטריונים שלהם. קצבת זקנה מקבל רק מי שהגיע לגיל זקנה ונחשב קשיש על פי חוקי המדינה, שגם הם העלו את גיל הזקנה לגיל 67 לזכר ו65 לנקבה. כך ששתי הקצבאות האלה לא יכולות ללכת ביחד מעצם הסתירה ביניהן. כל מי שיש לו סבא או סבתא יודע את זה. אדם זקן לא זכאי יותר להבטחת הכנסה, ואדם שמקבל הבטחת הכנסה הוא אדם שעוד לא הגיע לגיל זקנה, ועל כן לא מגיע לו קצת זקנה.
לי למשל הולך על מחיה כ3000 ש"ח בחודש, וזה כולל שכר דירה בתל אביב. אז בטוח ששני אנשים עם שכר מינימום חייבים להיות עניים ? הא, רגע, ילדים... אבל שוב, אם אתה לא מסוגל לקיים את הילדים שלך, למה אתה עושה ילדים? כדי שאני אאכיל לך אותם?
למה אני צריך לממן את הילדים שלהם? למה אתה בא בטענות אליי, שילדים של מישהו טיפש עניים? לך תעניש את הטיפש קודם, עוד לא שמעתי על אף הורה נכנס לכלא על כך שלא מסוגל לקיים את ילדיו, תוך שהוא ממשיך ועושה עוד ילדים, ולא חסר כאלה. ודוגרי? מקומם בכלא. בן אדם שעושה ילדים שהוא יודע מראש שאין לו שום יכולת לדאוג להאכיל אותם - קודם כל אשם בהתעללות בילדיו.