קצת על דוח העוני

איזה כנסת חברתית בראש שלך

קדימה היא מפלגה קפיטליסטית לחלוטין. תוסיף את הליכוד, ליברמן, והאיחוד הלאומי, וקיבלת רוב קפיטליסטי. מה יש בשמאל? מפלגת העבודה עם 19 מנדטים, מרץ עם 5 מנדטים, תרצה, תוסיף את ש"ס (ואני חולק על הוספה זו) עם 11 מנדטים ונניח את חד"ש עם 3 והגעת ל 38 מנדטים. ממה שנשאר הגימלאים חברו לקדימה והם בהחלט נראים כיותר קפיטליסטים מסוציאליסטים (למעט הרצון לעזור לגמלאים) יהדות התורה שתהיה מה שתרצה בשביל קצת כסף לישיבות, בל"ד ורע"מ-תע"ל שמה שאכפת להם זה תמיכה בחיזבאללה ובחמאס וזהו. סופו של דבר נראה שעל כל ח"כ סוציאליסט יש 2 ח"כים קפיטליסטים.

אם כבר, קדימה היא חצי קפיטליסטית

ובוא לא נשכח את הגמלאים שהצטרפו לקדימה, אך נבחרו בגלל משהו אחר לחלוטין...

vinney

Well-known member
למי איכפת בגלל מה הם נבחרו?

לא הם ולא אף אחד אחר חושב שהם יגיעו גם לכנסת הבאה, אז למה אתה חושב שמשהו מזיז להם? הם יעשו הכל בשביל כסא ומראית עין, אין להם שום מוטיבציה להשקיע לזמן ארוך. הם גמלאים, אחרי הכל.

תהיה בטוח שהם לא ייבחרו שוב

הציבור קלט אותם, ואת מי שהציבור קולט הוא מעניש. שים לב מה קרה לשינוי למשל...

לא, היא קפיטליסטית לחלוטין

הירשזון נראה לך בדיוק סוציאליסט גאה? ולגבי הגמלאים, לא זכור לי שהם דיברו על משהו מעבר לגימלאים, כך שבהחלט הם אינם מוגדרים כסוציאליסטים. למעשה רפי איתן הוא קפיטליסט ידוע ומוכר.

גברי 22

New member
הצחקתני...

קדימה אולי מורכבת מקפיטלסטים אבל אידיאולוגית היא לא תעשה דבר וחצי דבר שייראה אפילו למראית עין כקפיטלסטי מכיוון שכדי לשמור על הישרדותה הפוליטית היא חייבת להיענות לגחמותיו של אליהו ישי עמירם פרץ ושלי יחימוביץ

זו שאלה אחרת לחלוטין

אידיאולוגית היא ימין קפיטליסטי. זה שהיא נכנעת לעבודה/ש"ס זה סיפור אחר.

דיברו גם דיברו

נדמה לי, אם איני טועה, שההסכמים הקואליציוניים איתם היו הראשונים שדרשו להגדיל את הקצבאות לא רק לקשישים.

אשרת

New member
אתה לא בסדר , אתה.

אתה מנסה לגרום לאנשים להודות באמת.

לא וגם לא ישתפר בעתיד.../images/Emo31.gif

ואתה יודע למה לא? בגלל אנשים כמוך, שמבטיחים בכל שנה מחדש שבשנה הבאה נשב על המרפסת... והנה הסיבות למה לא: 1.יש יותר עניים מבעבר 2.ישראל שוברת שיא חדש ובפעם הראשונה בתולדותיה עוולה למקום הראשון במס' העניים בכל מדינות המערב ומותירה את ארה"ב רק במקום השני. 3.תוכנית ויסקונסין שנועדה להעביר אנשים מקצבאות לעבודה, נכשלה כישלון חרוץ שאפילו תומכי התוכנית בעבר כבר מודים בכישלון הזה. 4.אתה עצמך הודית בהודעת הכותרת שלך, שצפית שתהיה מגמה הפוכה, ולא כך הדבר, יש עלייה בעניים, לא ירידה. כך שאיך אפשר לקרוא למגמה הפוכה הצלחה או שיפור?

אז אתה טוען שדוח העוני שגוי?

אני לא מבין, בדוח העוני כתוב, חד משמעית, שרמת החיים של העשירון התחתון עלתה ב 5%. מה אתה טוען שהוא שגוי? לגבי לצאת לעבודה, מה אפשר לעשות ששיעור ההשתתפות בכוח העבודה עלה בצורה מרשימה לרמה של 55.9% עליה של כ 1.5% אם אני לא טועה, ושיעור האבטלה ירד מכמעט 11% למתחת ל 9%. הגיע הזמן להתמודד עם המציאות... ולגבי מס' העניים, מן הסתם אתה טועה, התכוונת לאחוז העניים, ואם תנטרל את החרדים והערבים שמשריצים ילדים, אתה תגלה שאנחנו במצב טוב בהרבה. מי שמוליד 10 ילדים גוזר על עצמו חיים של עוני, מה אפשר לעשות. אם זה היה תלוי בי בכלל הייתי מפריד אותו מהסטטיסטיקה, אני לא רואה איך המדינה יכולה לעזור לכאלו משפחות מלבד לחסל את התמריץ להוליד ילדים (מה שהיא עשתה).

מזה "ואם תנטרל את החרדים והערבים"?

דבר איתי עברית, מה אתה מתכנן עבורם? איזה ניטרול בדיוק? אני לא מנטרל אף אחד, אוכלוסיית ישראל היא מיכלול, היא אפשר לעשות ניטרולים כאלה. זה הכל או כלום וכשאי שגם אתה תתחיל להבין את זה, כי כל עוד אתה חלק מהמדינה הזאת, אין לך שום ברירה אחרת.
והתכוונתי לזה: ישראל במקום הראשון במספר העניים במערב

מהסטטיסטיקה

זה מטופש להכניס משפחה עם 10 ילדים לסטטיסטית העוני. ממתיק, תחליט דוח העוני מדויק או לא קשר הוא מציין כי רמת החיים של העשירון התחתון עלתה ב 5%? שאני אבין, אתה לא מרוצה מהנתון הזה? כן מרוצה מהנתון הזה? חושב שצמיחה ראלית של 5% אינה גבוהה מספיק? קדימה, לא להתחמק בבקשה.

גברי 22

New member
הפיתרון לטעמי הוא פשוט ביותר...

השוואת קיצבאות הילדים מצידי {גם אם זה מעוות} שיביאו לעולם גם 100 ילדים כל משפחה ערבית או חרדית אבל שהילד ה100 יקבל בדיוק אותו כסף כמו הילד הראשון זה בדיוק הרפורמה שעם עליית ממשלת הכישלון נעצרה ,ועוד הרבה רפורמות חשובות אחרות שאני לא ידכא אתכם על הבוקר, אבל מה שבטוח ותרשמו מה שאני אומר אנחנו במדרון תלול למיתון נוסף בזכות ממשלת ועד העובדים בראשות שלי יחימוביץ, ההוא עם השפם, ואלי ישי, שלא פחות ולא יותר שמו אותו שר התמ"ת, איש שהמצביעים שלו מעולם לא עסקו בתעשייה ומאלכה.

זה ברור

על קצבאות הילדים דיברתי, ואני עדיין מדבר, כבר דיי הרבה שנים, הרבה לפני שירד לביבי האסימון בנושא.

מה שמטופש זה לעשות הבדלים כמו שאתה

עושה. "מטופש להכניס משפחה עם 10 ילדים לסטטיסטיקת העוני", לדעתי אם כבר, מטופש הרבה יותר להכניס זוג עם כלב לסטטיסטיקת המשפחות. ועוד יותר מטופש מזה לתת פירורים בתור שכר ואחר כך לבוא ולהתלונן שהאנשים שאתה ננותן להם את אותם פירורים מעזים להביא ילדים לעולם שייסבלו בגלל הפירורים שאתה נותן להורים שלהם בתור שכר.

את שומרת את התותבות בכוס ליד המיטה?

כי זה מה שאני יודע שנוהגות לעשות סבתות זקנות, לקשקש כל היום על דברים שהן בכלל לא יודעות שום דבר עליהם, ולשים את התותבות שלהן בכוס מים ליד המיטה בלילה.

למעלה