קוקה קולה וילג'

אני מסכים, זו המטרה שלה אבל

זה לא אומר שצריך לתת לה להכתיב לך באמת מה טוב לך.

אבל איך,איך היא מכתיבה מה טוב לך?!

אתם ממש לקחתם את העניין הזה כמעין קונספירציה מטורפת,סטייל 1984 של ג'ורג' ארוול. אתה יודע מה טוב לך,אתה יודע מה אתה רוצה לעשות.אם ראית את האטרקציות וחשבת "יאללה,מגניב,נלך לזה" אז זה טוב לך!אם לא התלהבת,כמוני,והחלטת שיש דברים אחרים לעשות בזמן הזה,אז הדברים האחרים הם מה שטוב לך. קוקה קולה בשום מצב שהוא לא מכתיבה וקובעת בשבילך שום דבר,כי הבחירה היא שלך בתכלס.

noyy

New member
חח בשביל להשפיע לך באמת על התת מודע

כדי שבאמת תלך מבלי להתלבט אפילו, כדי שלא ישאירו לך שום הגיון וחשיבה משלך, צריך רק.. היפנוזה. שום פרסומת אחרת לא תעשה את העבודה בכל מקרה, אני גם לא מבינה איך מחליטים בשבילך. באותה מידה, חופשה מסוג אחר היא בתי המלון שנניח יחליטו בשבילך ויגבילו אותך רק לחצי פנסיון או לחדר כושר בתשלום (כמו שגור כתב כשהתייחס למתקנים המתנפחים), סתם בשביל הדוגמה. הרי תהיה לך בסופו של דבר אפשרות לבחור בין בתי מלון, תהיה לך את האופציה לדעת מה כל אחד מציע ואיזו תמורה תקבל עבור הכסף שתשלם, ורק אתה זה שתחליט מה לעשות עם הכסף שלך בחופשה. אותו דבר כל הקוקה קולה הזה, אני משלמת על משהו שאני יודעת מהו, אף אחד לא הסתיר ממני כלום והבחירה היא רק שלי (אבל אני אישית לא הולכת
). זה שבאותה מידה גור חושב שאפשר לעשות אחלה טיול עם חברים בכסף הזה, זו הבחירה האישית שלו, כמו הבחירה של אנשים ללכת דווקא לקוקה קולה מכל מיני סיבות. הרי אין משהו מוחלט שבהכרח טוב יותר לכל האנשים. ואני בטוחה שמעטים מאוד האנשים שהולכים לשם רק כי מדובר בחברה "קוקה קולה" אלא בוחרים בסיבות של לבלות עם חברים, להיות קצת מחוץ לבית וכו'.. ככה שאף אחד לא נכנס להם לתת מודע וזו ממש לא כפייה. ומה לעשות, כמו כל החברות המסחריות האחרות, גם קוקה קולה מנסה ליצור לעצמה תדמית טובה בזה שהיא פונה לצרכנים ועושה להם פוצי מוצי. בדיוק כמו תפוז שמחלקת פרסים בתחרויות, כמו חברות הסלולר, כמו כל הרשתות המתחרות (סופר פארם וניו פארם/מגה ושופרסל) שמוזילות מחירים ויוצאות במבצעים רק בגלל שהרשת האחרת עשתה מבצע אחר וכו'.. רק הצרכן מרוויח מהתחרות הזו, ואין זה אומר שעכשיו הולכים להשתעבד לחברה מסויימת כי פעם היא יצאה במבצע X. רוב האנשים לא נאמנים עד כדי כך למותג מסויים, ואם כן הם מפסידים המון, אבל זה לא קשור רק לקוקה קולה אלא לכל ההתנהלות שלהם בחיים, וזה בעיקר עניין של אופי.. ככה שגם אם לא היה את הקוקה קולה הזה, הם היו מוצאים חברה אחרת להשתעבד אליה. אבל אבסורדי שאתם באמת חושבים שכל מי שיצא משם יהפוך אוטומטי לזומבי וישתה כל החיים שלו קולה. עכשיו סיימתי

gurke

New member
לגבי המשפט הראשון

לא צריך היפנוזה בשביל לגרום לך לעשות דברים ללא שיקול דעת. אחרת, תסבירי לי, איך גרמו לחברה שלמה להסכים לרצח מליונים? עברו אחד אחד ועשו להם היפנוזה? לא, תעמולה ופרסום.

RakTsarot001

New member
זו שאלה שגם חוקרים לא מצליחים לענות עליה,

אבל תסכים איתי שהמוח האנושי קצת יותר מתוחכם, חשדני וציני היום, וממש-ממש-ממש-קצת למדנו מניסיון העבר.

noyy

New member
לא חושבת שיש מישהו שיוכל להסביר לך את זה

בכל מקרה, שום דבר לא יכול להשפיע לך על התת מודע במידה כזו שלא תהיה לך אפשרות בחירה בכלל, חוץ מהיפנוזה. באחת הפעמים שלמדתי רפואה בימי שישי, הקרינו לנו סרט על כל העסק של המודע והלא מודע. הראו בסרט מחקר שעשו על 100 אנשים, שלהם הקרינו טריילר לסרט שיצא בקרוב בקולנוע, בתוך הטריילר הקצר הזה (3 דקות), הכניסו 12 פעמים תמונה של בננה במהירות מבלי שאף אחד יוכל לקלוט שזו בכלל הייתה בננה, כי הרי המוח האנושי קולט מספר תמונות מוגבל בשניה, רק כדי שזה יעבור להם בתת מודע. בסוף הסרט נתנו לאנשים לבחור בין בננה לתפוח. בסופו של דבר רק 55% בחרו בבננה, וזה למרות שהחוקרים ציפו ללפחות הענות של 90% (בהנחה שתמיד יש יוצאי דופן), כי הדעה הרווחת הייתה שאם מקרינים למישהו לתת מודע תמונה מסויימת פעמים רבות, הוא לא יחשוב פעמיים וירצה את הדבר שהופיע בתמונה (ד"א, זו עד היום הדעה הרווחת והיא אסורה בשימוש בסרטים בכל העולם). הא, והנבדקים מילאו בהתחלה שאלון על העדפות שלהם באוכל, ושאלה אחת הייתה מה הם מעדיפים - בננה או תפוח, 90% מהם כתבו שהם אוהבים את שניהם ובגלל זה נבחרו דווקא הפירות הנייטרלים האלו, ככה שהבחירות שלהם לא קשורות להעדפות טעם ספציפיות. נו, מה תגיד על זה? בכל זאת הייתה להם אפשרות בחירה, למרות שעשו את מירב המאמצים להשפיע עליהם דרך התת מודע. אתם זורקים נושאים גדולים מאוד לאוויר כמו "שיבוטים" (שאין לי מושג איך זה קשור) ו"תת מודע", ואפילו את מה שקרה בגרמניה, שעם כל הכבוד, כדאי לחקור קצת לפני. מעבר לזה שהמושגים האלו גדולים מדיי כדי להלביש אותם על חברת קוקה קולה, שכולה ארגנה נופש ל3 ימים.. ואתה יודע שזה לא אישי, אני מתה עליך ואני חושבת שאתה אדם מקסים
אבל לא על הכל צריך להסתכל בכזו חשדנות.

gurke

New member
את המילים שיבוטים ותת מודע

לא אני אמרתי. זו לא חשדנות בכלל. אני לא חושד שהם רוצים לנצל אותנו..זה ברור לי במאה אחוז שמה שהם רוצים מאיתנו זה הכסף שלנו, וזה הכל. לא אכפת להם מי נפגע או איך העולם יראה

noyy

New member
אתה חושב שה200 שקל האלו

יזיזו לחברה בינלאומית שמליארדי אנשים בכל העולם צורכים את המוצרים שלה בכל יום, את הלכלוך בציפורן? הסכום הוא באמת לא גדול, ואפילו מאוד מאוד מזערי, אם אתה מסתכל על היחסים בין הסכום לתמורה שאתה מקבל. אני לא מזלזלת בכסף, גם לא ב200 שקל, אבל באמת, מה שמוצע לך עולה להם יותר.

כרגע זה עולה להם יותר,

אבל לפי הראייה הזו, כל בקבוקי הקולה הנוספים שכל האנשים שיהיו במקום הזה יקנו שם/בעתיד כתוצאה מהפרסום לאירוע או השהות בו יעלו על ההשקעה. ככה זה עובד. ועל זה בדיוק אנחנו מדברים.

noyy

New member
ואם הם יקנו קולה בעקבות השהות שלהם שם?

ואני בספק אם יהיו שם אנשים שמעולם לא שתו קולה וזו תהיה הפעם הראשונה שלהם, אבל נחליק אז הם ישתו קולה גם אחרי זה (בהנחה שהם יאהבו את זה, בת'כלס זה לא טעים לכולם). מה כבר קרה? הרוויחו משקה שהם נהנים ממנו

שימוש מתגבר בעקבות האירוע, לא שימוש קיים..

שוב, ראייה צרה. החברה שלנו הרבה יותר מורכבת מ"אני". יש דברים שהם יותר גדולים מהאני הבודד. אולי כאינדיבידואלים הם יהנו, אבל כחברה זה הפסד. הפסד לדורסניות, הפסד לשטיפת המוח הבלתי נפסקת ע"י פרסומות בכל מקום אפשרי - פאקינג בתים פרטיים הפכו לפרסומות בגודל של 3 על 10 מטר. ובכלל, לדעתי השיווק של נוער לנוער הוא נבזי ביותר... בו הנערים החלשים באמת (ולא האלו שמעשנים...) יבואו לדברים כאלו רק כי חברים שלהם חושבים שזה מגניב וכדי לא להשאר מחוץ לעניינים. ומי שרוצה לצאת עכשיו באמרות של "אתה חי בסרט" או "אתה פרנואיד" וכו', בחייאת דינאק - תשמרו את זה לעצמכם. זה גורע מכבודכם.

DanieLushka

New member
משהו תת המודע אם זה מעניין מישהו:

יש בגדול 2 סברות לגבי המוח\מודע האנושי. האחת היא שהוא מחולק ל4 חלקים, ואותה לא הרבה מכירים והיא גם לא ממש רלוונטית בניסיון להסביר את תפקידו של התת מודע ולכן נעזוב אותה עכשיו. הסברה השניה, או פשוט פישוט של הסברה הראשונה היא שהמוח מחולק לשני חלקים, המודע והתת מודע. המודע הוא החלק החושב, החלק הלוגי, האינטלקט שלנו והחלק האובייקטיבי. תת המודע מקליט כל דבר שאי פעם חשבנו, ראינו, שמענו, או עשינו וכו'. כל חוויה שאי פעם הייתה בחיים שלנו קיימת בתת המודע, בין אם אנחנו זוכרים אותה או לא. הוכחה: אתם מכירים את זה שלפעמים קורה משהו שמעלה לכם איזה זכרון ישן שלא זכרתם עד עכשיו? משהו פעל כטריגר והעלה מתוך תת המודע זיכרון שתמיד היה שם אבל שכחתם ממנו אל המודע. עוד הוכחה: אני משערת שכולנו יודעים שתחת מצב של היפנוזה אדם יכול להעלות זכרונות ילדות שהוא לא יכל לזכור עד עכשיו או הדחיק. למה זה קורה? אז ככה: אחד התפקידים החשובים של המודע הוא להיות ה"שומר" של תת המודע. ברגע שהמהפנט עושה את עבודתו ומנטרל את השומר, ככה יש לו גישה לתת המודע, שהרי הוא זוכר ויודע הכל, ולכן הוא יכול בקלות להעלות את אותם זכרונות נשכחים. עכשיו אני אביא שוב את הדוגמה שננתי באחת התגובות לגור. זה בטוח קרה לך פעם, ראית פרסומת בטלוויזיה שממש אהבת של מוצר מסויים. הצרכן בפרסומת (אולי לא שמת לב לכך, אבל אם תחשבי על זה בדיעבד תראי שזה נכון) מסמל איזשהו משהו שגם את היית רוצה, נגיד והוא נראה מאושר, בריא, שמח, יפה, מצליח, עשיר, רגוע, או כל דבר אחר שהיית רוצה לחוות בעצמך. כשאת רואה את התמונות האלה, באופן תת-מודע התמונות האלה ישר מתקשרות לך למוצר. בפעם הבאה שאת הולכת לסופר סביר מאוד להניח שתעדיפי לקנות את המוצר הזה על פני מוצר אחר דומה. במקרה וזה לא קורה, הסיבה היא פשוטה. באופו מודע את בחרת לא להאמין שכל החוויות האלה מהפרסומת שאת רוצה לחוות קשורות לאותו מוצר. כמו שאמרתי המודע שלנו הוא בעצם השומר של התת-מודע, והוא מדריך אותו במה להאמין. עכשיו הבעיה היא כזאת, כמו שגור אמר כשאת שומעת כל יום מספר פעמים "קוקה קולה טעם החיים" ואת יודעת שקולה זה המשקה האהוב על כולם, ושומעת כל הזמן "יו איך בא לי קולה" "קולה זה הכי טוב" ואם את נותנת לזה לחלחל בתור עובדה ולא עוצרת את המחשבה הזאת, סביר להניח שככה תחשבי. בתור אדם בוגר שמודע לשטיפות מוח של פרסומות סביר להניח שזה לא יקרה. אבל מי מאיתנו לא הכיר קוקה קולה או כל מני מוצרים אחרים מגיל צעיר, שבגיל הזה אנחנו פתוחים יותר לאמונות מסויימות? זוכרים כשפפסי התחילו את הפרסומות בסכומי עתק שלהם עם כל הסלבריטיז? האם הם שינו את הטעם של המשקה? לא. האם הם הוזילו את המשקה? לא. הם פשוט מאוד קשרו את המותג שלהם לפרצופים של כל האנשים האלה שאנחנו מעריצים ורוצים להיות כמוהם, והופס תראו בכמה מאות מיליארדים עלו הרווחים שלהם.

noyy

New member
מה שאת אומרת מאוד מאוד נכון

אני מודעת ל2 הסברות האלו, שלא בהכרח סותרות האחת את השניה. האחת היא יותר לכיוון הרפואה המדעית (שהמוח מחולק ל4 אונות), והשנייה יותר פסיכולוגית, שמתקשרת לנפש האדם. יש הרבה מדענים שמאמינים בשניהם ד"א, מאיפה כל הידע הזה? :) אני ד"א שונאת קולה ברמה שבא לי להקיא כשאני שותה, ולא שום פרסומת או אמירה של "יואו איך בא לי קולה" לא יגרמו לי לעולם לשלם על זה כסף, גם לא לשתות מזה בחינם
מה שכן, אני מודעת לזה שהמוצר פשוט מנצח וזו עובדה סטטיסטית, עם כל הכבוד, הוא סוחף אחריו אנשים בכל העולם. היום כשיש כ"כ הרבה פרסומות בטלוויזיה ובכל מקום בערך, אנשים יודעים לעשות את ההפרדה והם פיתחו כבר מעין מנגנון להזהר מתרמיות כאלו. אנשים יודעים שאין קיצורים היום או דרכי פלא, הם לא מתפתים לקנות הרבה ורובם המכריע יודעים שאם יקנו מוצר מסויים לא יהפכו למייקל לואיס. הבעייתיות היא בילדים שעדיין אין להם חשיבה וראייה כוללת על העולם ועל אינטרסים, לכן הם קהל יעד מושלם לפיתוי. אני מניחה שנוער בני 17 כמונו קצת יותר פיקחים :) וסתם הערה לא קשורה.. נוער וילדים תמיד היו אחלה קהל יעד עבור קולה, כי בד"כ מבוגרים נמנעים מהטעם. אני ממש לא חושבת שהאירוע הזה נועד להכניס כסף לחברה, ואם כן הרווח ממש ממש מזערי, לא משהו ששווה להשקיע בו בפרסום נרחב כזה בהון עתק. כל האירוע הזה כנראה נועד להגביר את החשיפה ואהדה של קולה בקרב בני נוער, זה ברור הרי. מצד שני, יש את הנוער, שהשקעה סמלית (באמת סמלית) של 200 שקל ל3 ימים לפי מיטב הבנתי, יכולה להקנות לו הרבה יותר מאם ינסה לממש את הפעילויות הללו בתור יחיד, כי בת'כלס 200 שקל מספיקות בדיוק לנסיעה לאילת ולכמה ארוחות ליום אחד, שלא נדבר על כל הבילויים והלינה שבכלל אין להם מקום בתקציב כזה. לדעתי זה ה-מקום לנוער שרוצה לחסוך כסף להורים.

gurke

New member
אז למה אנשים מעשנים?

הם חושבים שזה טוב להם? יכול להיות שהגזמתי ספציפית עם הכפר הספציפי הזה, אבל הזעם שלי לא היה על הרעיון הראשוני, אלא על העובדה שהם משתמשים בנוער ומפתים אותו כדי שיגיד לחברים שלהם "זה הכי טוב שיש!!" על מנת להשיג כרטיס חינם או לא יודע מה. זה בדיוק יוצר מצב של ילדים שרואים שילדים אחרים רוצים אז הם רוצים גם, וזה בדיוק מה שאני נגדו. אני ממש שונא את המשתמשים שכותבים "יוווווו שמעתם על הזה הזה החדש? זה הכי טוב שיש!!" ושונא את העובדה שקיימים כאלו גם בפורום שלנו.

gurke

New member
וקולה לא? ../images/Emo6.gif

ולמה אנשים מתחילים לעשן אם הם יודעים שזה רע?

למעלה