קוקה קולה וילג'

תמיר1991

New member
אז גם זה טוב ../images/Emo13.gif

גם בתור בנאדם שרוצה דוקטורט בהיסטוריה (שזה כידוע לך פחות פרקטי) - אני מאוד מעריך מי שלוקח את היכולות שלו בעיקר לטובת אחרים.
וזה =] אגב, נכון יש לך איזה 90-100 בהומניים?

DanieLushka

New member
בעיקרון כשאני מגיעה לבית-הספר אז כן ../images/Emo6.gif

ותודה:) בהצלחה גם לך

gurke

New member
קונספירציה? ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הרי הכל כאן גלוי לגמרי!! הם משקרים לך בפרצוף, על מנת שתתן להם כסף. ואתה יודע את זה טוב מאד.. הייתה תקופה עכשיו של כמה שנים שכמעט כל אחת בארץ לבשה סקיני. כולן! זה לא נראה לך נוראי, שכולם לובשים אותו הדבר, הולכים לאותו המקום...אתה לא מבין את זה?

זונע

New member
אבל אם כולן אוהבות סקיני

אז מה הבעיה שיילכו עם סקיני?! מה אתה חושב בדיוק, שהשלב הבא זה שנשים יפסיקו להאמין באלוהים ויסגדו לסקיני? אופנה זה דבר חולף...וחוץ מזה מה...היית הולך ועושה עצומה נגד סקיני רק כי לא בא לך שכולן יתלבשו אותו דבר? אז את חברה שלך תלביש אחרת...מה הקטע

gurke

New member
תגיד מה אתה לא מבין?

זה לא משהו ספציפי! זו התעשיה הזו! למה נראה לך כולם שומעים את הפופ המסריח הזה של MTV? כי זו מוזיקה טובה? זו מוזיקה שנוצרה על מנת להרוויח כסף, ואיך הם עושים את זה? יוצרים "על-אדם" שכל הבנות ירצו להיות כמוה וכל הבנים ירצו להיות איתה. וכמובן שכולם יקנו אותה. ואוקי, אז עכשיו עבר הזמן של הבריטני ספיריס וכל אלו, עכשיו זה הזמן של עאלק להקות שהכל אצלן זה פוזה, כי לזה זה נועד, למכור. וזה ככה עם כל דבר בתעשיה הזו..

DanieLushka

New member
תראה אני מבינה מה אתה אומר, אני מסכימה

.שהתקשורת והפרסום בעולם זה נורא מגעיל. אני גם לא אוהבת פרסומות ששמים לך את מוצר X, שכמובן נצרך ע"י מישהו מושי מושלם, שכמובן שתרצה להיראות כמוהו, לחיות כמוהו ושיהיה לך את הדברים שיש לו, וככה בפעם הבאה שאתה הולך לסופר ורואה את המוצר הזה כל התמונות האלה שהיית רוצה שיהיו שלך מהדהדות ואתה אומר "וואלה, זה דווקא נראה לי הרבה יותר טוב ממוצר Y" כשבתכלס בשורה התחתונה זה בול אותו מוצר עם שם אחר. וגם אני לא אוהבת את העובדה שאנשים יכולים לקנות ג'ינס ממש יפה ב150 שקל, אבל הם יקנו ג'ינס שבתכלס נראה אפילו פחות טוב מהשני ב600 שקל כי הוא של דיזל או משהו. יש כאן משהו בנוסף לפירסום ושטיפת מוח. אנשים רוצים לקנות את המותג ולא את המוצר הפחות מוכר לא כי הם אוהבים אותו יותר, לא כי הוא נוח להם יותר אלא רק בגלל שהשם שלו מפורסם. ולמה? הכל בגלל איזשהו סמל סטטוס. או שופוני אנס מה שנקרא. אנשים רוצים שיחשבו עליהם משהו מסויים, אז הבגדים יקרים בצורה מצחיקה ולא הכרחית. מצד שני מה ההצעה שלכם לפתרון? תמיד יהיה איזשהו מיינסטרים, אין מה לעשות, זה טבע האדם. בני-אדם הם יצורים חברתיים שמנסים תמיד להשתלב בקבוצה מסויימת. ועל-מנת לעשות זאת הם מתנהגים, מתלבשים, מדברים באותה צורה, הולכים לאותם מקומות ועושים אותם דברים. גם בתוך זה לכל אחד יש מקום לאינדבידואליות, אבל עדיין יש איזשהו כיוון כללי, כי אחרי הכל אנחנו יצור חברתי, וחברה תמיד מלכדת הרבה פרטים תחת רעיון כלשהו אחד. ככה שתצאו מהרעיון של "לא ללכת עם העדר" כי זה לא יקרה. מה שכן אני חושבת שהעדר הולך למקום רע מאוד, ואת זה לחלוטין צריך לשנות. כשילדות בכיתה א' הולכות עם מיני וסטרפלס, וילדה בכיתה ב' שואלת את חברה שלה "מה עוד לא התנשקת?!" וילדים בכיתה ב' מעשנים, שותים ואפילו עושים סמים(!! זה כבר באמת קורה|: ) ושהחברה מעודדת בנות להיות אנורקסיות ולשכוח ממי שהן בפנים רק לשאוף להיות מושלמות מבחוץ, אז כן החברה והרעיון הכללי שלה דפוקים, וצריך איכשהו לתקן את זה.

gurke

New member
אין פה שום רעיון של "לצאת מהעדר"

אחרת פשוט לא הייתי הולך לשם, ולא הייתי אומר פה מילה. להפך, אני מנסה שאנשים פה יבינו למה זה לא בסדר המצב הקיים. ושלא יטמנו את הראש בחול ויעזרו לו להתקיים ולהתפתח. ברור שזה הכי קל, ברור שאתה באופן אישי "מרוויח" מזה כשיש דברים כאלו, אבל למה אתם לא מסתכלים על החברה כולה ומה שקורה לה? הרי, אם לא הבנתם, יש גם מי שנדפק מכל העסק הזה ומכל הקפיטליזם הזה. יש את אלה שמרוויחים בגדול, אלה שנדפקים, אלה שטומנים את הראש בחול, ואלא שמנסים לשנות את המצב. אני מנסה להיות בקבוצה האחרונה, עם כמה שזה קשה, ואם כל הוויתורים שאני צריך לעשות בשביל זה. וחבל שיש אנשים שלא מנסים. הבעיה ב"עדר" הנוכחי שזה שהוא מחלק את החברה לחלקים. לאנשים כאלו וכאלו וכאלו. אנשים כאלו רק מכירים את הסוג שלהם, וככה זה עובד. הם גדלים בתוך החברה שלהם ולא יוצאים החוצה, לא חושבים אפילו על האנשים האחרים. הרי הם מסודרים, הם בחוף אכזיב עם קולה ביד ועם החברים הכי טובים שלהם. סלחו לי, זה מגעיל אותי.

אז בוא נראה אם הבנתי אותך נכון...

בוא ניקח את המצב הספציפי הזה,לפי הקבוצות שלך. יש את טומני הראש-כל מי שהולך לוילג' הזה עם החברים שלו כדי שתהיה להם חוויה בחופש,אנשים שלא מודעים לקנוניה הדמונית שאתה מציג. המרוויחים בגדול-קוקה קולה הקפיטליסטים המרושעים,שהוציאו כסף על לבנות כפר נופש ולממן אטרקציות,ולספק ארוחות חינם לכל מי שבא,וכו' וכו'. אלה שמנסים לשנות את המצב-אתה וברני?בפורום הזה. והקבוצה שנדפקת...פה אני כבר איבדתי אותך קצת.מי שלא יוצאים לכפר?אלו שהחברים שלהם יצאו והם נשארו מאחור? ואולי זה בכלל הפרולטריון? יצאת קצת קרל מרכס.לא,לא,יצאת קצת סטאלין,כי יש פה פרנויה כבדה. <ותסלח לי מראש אם המטאפורה לא במקום,אני מתנצל אם נפגעת.> אני מבין את הטענה שלך בנוגע לתרבות הנוכחית,ושמע,גם אני לא מת עליה.אבל זה מה יש.תחליף את ה"מוזיקה שנועדה לעשות כסף" שדיברת עליה במוזיקה אחרת,המצב ישאר אותו דבר כי המוזיקה האחרת תהפוך למיינסטרים,למודל לחיקוי,ואז זה אומנם יהיה שינוי כיוון אבל עדיין אותו המצב.תסתכל על הניינטיז בתור דוגמא.המוזיקה שבמיינסטרים הייתה רוק וגראנג',שנוצרו למען עשיית מוזיקה ולא למען עשיית כסף,בהנחה שהמוזיקה הנוכחית כן נוצרת למטרה זו.אבל עדיין-המצב היה אותו הדבר,כולם הלכו בשחור ועשו פירסינג והתקעקעו. תחליף את הרוק בפופ וראפ,תחליף את הבגדים השחורים ואומנות הגוף ב"סקיני" וניתוחים פלסטיים,ואתה רואה ששום דבר לא השתנה ושום דבר לא ישתנה,כי ככה זה עובד. ובנקודה התחתונה-אם טוב לאנשים ככה,Leave Them Be. עכשיו,כשתגיב,אני רוצה שדבר ראשון שתעשה זה תאמר לי מי הם הנפגעים.כי אומנם התייחסתי לנושא בציניות,אבל אם יש קבוצה נפגעת שאני לא מודע אליה אני רוצה להיות מודע.

gurke

New member
מי שנפגעים מהמצב הנוכחי

זה אותם הילדים שאין להם כסף לקנות מותגים, אבל הם בכל זאת קונים. אלה שלא חושבים שהילד הספציפי הזה הוא ילד מגעיל, אבל לא יגידו כלום כי יסתכלו עליהם בבוז. אלה שמעשנים כי זה מגניב, אלה שיוצאים בלילה ושותים כי כולם עושים את זה וכי הם עצלנים מדי לחשוב על משהו אחר לעשות. אלה שלא רוצים לצאת לקוקה קולה הזה כי הם לא יהנו שם, אבל כולם יוצאים - והם רוצים שיהיה להם חברים. אלו שיתחברו עם האנשים הנכונים בשכבה כדי שיסתכלו עליהם יותר. אלה שלא יכולים להרשות לעצמם לעשות רשיון, לאכול במסעדות, לקנות קולה, לקנות בגדים יקרים, אבל יקנו את הכל כי אחרת אף אחד לא ישים עליהם זין ואף לא אחד מהם יגיד לך "אני כזה". כולם ישתקו, ויגידו לך "זה לא בסדר שיש כאלה" מקווה שהבנת. לשאר אני לא אגיב כי זה סתם טפשי. אתה רואה בן אדם שרוצה לשנות מצב שהוא לא אוהב וקורה לו פרנואיד?

RakTsarot001

New member
זה עניין של סדר עדיפויות.

יש אצלי בבית ספר מישהו פוזל, לא משהו שאי-אפשר לתקן, והוא מעדיף לקנות ג'ינסים באלף שקל במקום. אותו דבר כל היענו-עניים שלא מממנים לילד שלהם טיולים מהבית ספר וקונים לו פלאפון דור שלישי. במילה אחת, עליבות. אם בנאדם הוא מספיק חזק, יסתכלו עליו גם בלי כל השטויות שציינת שלכאורה חייבות להיות לו.

gurke

New member
זה לא המצב הזה.

עובדה שעל זה את יודעת. אני יותר מדבר על אלה שאת לא יודעת עליהם. כי לך נראה כאילו הם בדיוק כמו כולם

קראתי לך פרנואיד בגלל איך שהצגת את המצב הזה

לא בגלל שאתה רוצה לשנות אותו. וגם בגלל דפוסי הדמיון המאיימים בין איך שאתה מציג את הדברים לאיך שאנשים אחרים הציגו דברים דומים בעבר. אני מצטער אם פגעתי בך. ומה אני אומר לך,אתה בנאדם יותר טוב ממני,בנאדם איכפתי ונאור שאיכפת לו מעל ומעבר מהסביבה ומהחברה. אני לא כזה.

DanieLushka

New member
סליחה, עם כל הכבוד אתה מרצה על דברים

שלדעתי הם בהחלט מאוד חשובים, אבל בכל הזמן הזה לא הבאת שום פתרון למצב. אתה חושב שרוב העולם אוהב קפיטליזם? אני מאמינה שלא. לפחות אני לא. אבל בנתיים מכל צורות הכלכלה שהביאו לנו עד עכשיו, ואחרי הקומוניזם הנחמד מאוד, הצורה הזו הוכיחה את עצמה כיעילה עד כה. אני מסכימה שצריך שינוי, השאלה היא מה הוא השינוי? אי אפשר להגיד "צריך שינוי צריך שינוי" ולהגיד "לא משנה! העיקר שתפעלו" זה לא עובד ככה. צריך לדעת לאן באמת יש לשאוף. שוב כדי לשנות משהו צריך ללכד הרבה אנשים תחת רעיון מסויים. לנסות לשנות רק את עצמך או להגיד לאנשים אחרים שמה שהם עושים זה לא בסדר בלי לנסות להראות להם דרך חדשה זה מיותר בחברה. בכל-מקרה אני שמחה לראות שיש אנשים שמבינים שהעולם שלנו זקוק נואשות לשינוי רציני. אבל עדיין לא משנה כמה אנשים לבד יפעלו למען זה, משהו רציני לא יקרה עד שלא תבוא קבוצה מלוכדת של אנשים עם הרעיון לשינוי ועם מטרות ברורות, ככה זה בכל תחום.

gurke

New member
ובדיוק בגלל זה

אני בתנועת הנוער העובד והלומד, ומדריך ילדים פעמיים בשבוע. שזה בדיוק מה שאמרת כרגע. אני לא פועל לבד.

DanieLushka

New member
אני שמחה לשמוע את זה, וזה יפה מאוד.

בכל מקרה עדיין צריכה להיות איזושהי מטרה מגובשת יותר, כי אנשים שפשוט רוצים שינוי ומוכנים לעשות הרבה למענו אמנם יש אבל לא מספיק. כדי לגרור הרבה אנשים ללרצות לעשות משהו למען השינוי, צריך לתת להם משהו ריאלי להיאחז בו. רוב האנשים פוחדים משינוי. הם פוחדים לצאת מהcomfort zone שלהם, כי הוא נוח והם כבר מכירים אותו. הם יודעים שהם צריכים את השינוי הזה אבל לא מצליחים להביא את עצמם לנקודה שבה הם באמת עושים משהו בשבילו. ולמה? זה יכול להיות פחד, וזה יכול להיות העובדה שהם פשוט לא יודעים איך לשנות. הם לא בטוחים למה בדיוק לשאוף.

gurke

New member
אני חייב לומר, שאת בן אדם מאד חכם

אני בטוח שעוד נשמע עלייך בחיינו

שרון710

New member
איך הם בדיוק משקרים לך?!

הם אומרים לך את כל האמת בפרצוף- אתה משלם 200 שקל+10 לשוניות של בקבוקים של קולה. ובתמורה לזה אתה מקבל 3 ימים של חופשה. איפה הם בדיוק משקרים?

למעלה