מודה שכשהיה השרשור של יובל לראשונה
לא ממש התעמקתי, וסביר להניח שאלמלא היא השתמשה בשם מלא (בדוי, אבל עדיין שם מלא) אולי אפילו לא הייתי זוכרת שהיה כזה. אולי אילו הייתי מתעמקת, הייתי יכולה להבין איזה מן דבר גרם לך לכתוב את התגובה שכתבת, כי - את יודעת שאני מאוד מעריכה אתך ובד"כ מאוד נהנית לקרוא אותך - אבל עכשיו, מאוד צורמת לי התגובה שלך, ומאוד (כאמור, יתכן שבגלל חוסר היכרות עם ההסטוריה) לא מובן לי מדוע בחרת להגיב ככה. לספר סיפור שמתאר את מה שאותו אדם חווה לאנשים זרים לגמרי בצורה שלאותם האנשים תיראה "עם חורים", זה לא "אישיותי", זה "אנושי". כאשר התחלתי טיפול פסיכולוגי לפני 6 שנים, בפגישה הראשונה, ניסיתי במכה אחת להעביר למטפלת את מה שעבר עלי, ושכל חיי סבבו סביבו, באותה העת, וכמו שאת יכולה לנחש - זה לא ממש הצליח (וכך זכיתי להיות אחת מהמטופלים שזוכים בממחטה כבר בפגישה הראשונה). היות ומה שקורה מאוד מעסיק את יובל אמוציונלית, נראה לי לחלוטין מובן שהיא לא לגמרי תשים לב שמה שלה ברור לגמרי - לנו חסרים פרטים בשביל להבין (ואז חלקנו נשאל ישירות, וחלק אחר ינהג כמו בכתם רושרך). אני חושבת שכאשר בן אדם בא לחלוק מצוקה אישית שלו וששום דבר ממה שהוא אומר באמת לא אמור להקפיץ אף אחד כי כל מה שהוא אומר נוגע רק אליו ולחוויות שלו (בניגוד ל-כמה אני מתוסכל מזה ששום מחקר קליני לא שווה שאסתכל עליו...), ניתוח אישיותי וחקירה צולבת זו לא דרך ראויה להגיב. אני, כשניהלתי פורום, ממש לא הרשיתי תגובות כאלה (שבד"כ היו בסגנון של "לילד/ה שלך יש בעיה (לרוב ADHD...) ואת/ה מתכחש/ת לזה"). זה נכון שאת, בניגוד לרוב הכותבים תגובות כאלה, אשת מקצוע, ובניגוד ל"איש מקצוע" אחר שכותב ברשת שלא נזכיר את שמו - גם יודעת להתנסח בצורה רהוטה וחדשה, אבל בדיוק בגלל זה למי שזה מופנה כלפיו יהיה קשה להתמודד איתך כי רוב הגולשים לא דוברים את השפה הפסיכולוגית כשפת אם. אני חושבת שאם אני הייתי אותה יובל, ואם זו לא הייתה שפת האם שלי, התגובה שלך הייתה גורמת לי להרגיש רע, כי גם הייתי מרגישה מותקפת וגם לא הייתי יודעת כיצד להשיב. ועוד מילה לגבי "בלבול מערכות" - כאן אין שום רושרך, את עבודת המאסטר שלי, לרבות רוב הכתיבה שלה, עשיתי תחת הסטטוס הרשמי "הפסקת לימודים". תאמיני לי - ברגע שבעיות עם המערכת הבירוקרטית מתחילות, המערכת לא שוכחת ולא סולחת, הפלונטרים נוצרים במהירות האור ומאוד קשה ומתיש לסיים (או להתחיל...) לפרום אותם. ואולי כאן אני כן עושה קצת השלכה - אבל להאמין שהכל כבר בסדר והכל הסתדר ונפתר, ואז פתאום לקבל סטירת לחי כזאת שממש ממש לא, זה מ-א-ו-ד לא נעים (ואגב, במקרה שלי, גם זה לא היה באמת - פשוט אי הבנה בין שתי מזכירות שאחת כבר הייתה מעודכנת והשניה הייתה מעודכנת ב"אי עדכון" שהשניה שהתה בו קודם).