להחמיר?
* אני כותב בפורום כותבי תזה ודוקטורט, מה נראה לך שאני? דיקן הפקולטה? בעל קביעות? אני כותב פאקינג דוקטורט! המחמירים לא היו מאפשרים מלכתחילה את עבודת ההשלמות! ולמעשה לא מדובר כאן אפילו על ההשלמות - אם אני מבין נכון - אלא על טרום השלמות. וכשהערתי על תחילתה של יובל במחלקה כיוונתי לסאגה השלימה שליוותה קבלה זו, ושלא כללה בקשה פשוטה להתקבל, וקבלה פשוטה תוך ציון השלמות נדרשות. חפש בפורום ותמצא את הסאגה, החששות שהתלוו לה, והדיון עליה עוד אז - זה לא בישר טובות מהרגע הראשון. ולפי תאריכי הכתיבה של יובל בפורום כנראה שמדובר על כעשרה חודשים ולא חודש-חודשיים. ולעניין האחרון (וכאן אני שוב מתחמק מלדון בעניינה הפרטי של יובל) - אם קיבלתי מישהו שאינני בטוח כלל לגבי רמתו, וכאשר הוא מציג לי הצעה שאמורה להיות תנאי מקדים בכלל להרשמתו (באופן חריג!) למחלקה מסתבר לי שהיא "ברמה נמוכה ולא לעניין" - מדוע אני צריך להמשיך ולהתיש את הסטודנט על לא עוול בכפו, ובכוח לאפשר לו להתחיל דוקטורט שייתכן וכלל אינו מתאים לו? ההשוואה למאמרים היא מגוחכת - חסרים מאמרים שנדחים על הסף?! [אינני מתיימר לומר מה המחלקה השלומיאלית - על כך הרי אין כלל ויכוח - צריכה או לא צריכה לעשות. לשמחתי איני נמצא במקומם, ואילו אני יובל אינני חושב שלרגע אחד הייתי ממשיך את הקשר אתם בכל מקרה] ועל מנת להקל לך את החיים (ומשום שאינני מרגיש טוב היום ומרשה לעצמי לבזבז את זמני עד שאאגור מספיק כוח בכדי להתחיל לעבוד כמו שצריך), ראה אמירות שכאלה: (מאת יובל חייט, ינואר 2010, פורום זה): "ההצעה של האוניברסיטה היא שאתחיל בכתיבת עבודה שוות ערך לתזה ולאחר מכן אמשיך לדוקטורט. את התזה אכתוב במסגרת תואר שלישי, ובעת הכתיבה מעמדי יהיה השלמות לדוקטורט. לאחר שאגמור את התזה ואבחן עליה בע"פ, אם אקבל ציון 88 ומעלה, אוכל להרחיב אותה לדוקטורט. כל זה כמובן, לאחר שאגיש הצעה פרילימנארית ורק אם היא תאושר. הרעיון של המנחה שלי, הוא להתמקד ב-3 משתנים לצורך התזה, ולהוסיף שני משתנים בשלב הדוקטורט. לא אמרו לי כלום על השלמות של קורסים, אך ברור לי שיהיו לי לא מעט (באתי ממוסד אחר ומתחום אחר). הצעה זו שימחה אותי והיא מתקבלת על דעתי. הבלבול נובע מכך שבכל פעם אומרים לי משהו אחר, ולכן אני חוששת שמחר יגידו לי למשל שאני לא יכולה לכתוב עכשיו תזה בתחום הזה, אני בכלל למדתי תחום אחר וזה לא מתאים; או שיגידו לי, עד שאת לא מגישה את הצעת המחקר המלאה את לא רשומה או כהנה וכהנה המצאות. אימיילים ברורים עם עותקים לגורמים רלבנטיים, או הצגת הנתונים שוב ושוב עם התמקדות בבאגים שיש לי, היא פתרון מסוכן בעיניי. אני חוששת לקבל תשובה שלילית וסופית באותם אימיילים, ואז מה אני עושה?! לעומת זאת, כאשר אני נכנסת לדוקטורט מהדלת האחורית, יש לי יותר סיכוי. אני מקווה שזה ברור, ואם לא, אז אני מבהירה שוב: אינני עומדת בקריטריונים היבשים לדוקטורט: יש לי תואר ראשון ותואר שני בתחומים מסויימים, ממוצע 81 ועבודת גמר וללא תזה. יחד עם זאת, אני רוצה לעשות דוקטורט בתחום שונה מתחום לימודיי. לכן אין לי את הפריבילגיה להירשם כמו כל סטודנט אחר, באמצעות טפסי הרשמה, מילוי נתונים ופריסת כל הנתונים בפני כולם, אלא אני נרשמת בזכות דברים אחרים, כמו כישורים אישיים ויצירת אינטראקציה טובה עם מרצים בכירים." ותגובתו החכמה של טולקין לאותו פוסט: "הסכנה הגדולה של להיכנס מהדלת האחורית, הוא להיזרק מהדלת האחורית. יש כאן פתח לניצול. אולי אין לך נתוני פתיחה שעומדים בתנאי סף פרומליים לדוקטורט, אבל אם מכניסים אותך, זה צריך להיעשות באופן רשמי ומסודר, כשכל הגורמים הרלוונטיים יודעים למה את בפנים, שהרי יש לזה סיבה. אני לא חסיד גדול של כללים ונהלים דוגמת סף ציונים מינימלי וכד' - לאורך החיים שלי כמעט תמיד שברתי או נשברתי בגלל כללים כאלה, אבל אני כן חסיד גדול של לפעול לאור השמש באופן שקוף".