פסילת הצעת מחקר

תודה על השיתוף

הארת פנים אחרות, ולרוב בלתי נגלות, של הפוליטיקה האקדמית. טוב לקרוא את זה בדיעבד (הרחק בפרהיסטוריה), אבל אני לא מקנאה כלל בשנה שעברת.

מהנסיון שלי, זה לא זה

אלא יותר יד שמאל שלא מדברת עם יד ימין (ואז יד ימין מרגישה צורך להשלים את המידע החסר עם בובע מייסע).

נדמה לי שאני זוכרת שכתבת כאן

את ההליך לפני התחלת כתיבת ההצעה. האם אני טועה? שהיתה בעיה עם הממוצע, ושהמנחה אמר שהוא מוכן להנחות, והמזכירה אמרה שאי אפשר? יכול להיות שיש עניין בירוקרטי שמישהו מאוד מתעקש עליו. ויכול להיות שההצעה באמת לא מספיק טוב. אבל אם המנחה שלך עדיין רוצה להנחות, וחושב שההצעה טובה, ואם יש לך עדיין רצון לכתוב את המחקר. לדעתי עלייך לפנות למנחה שלך וגם אולי לראש החוג או לראש ועדת ההוראה האחראית על התחום שלך. ולהסביר את הדברים. נראה שצריך להגיע למצב שבו הדברים ברורים לכולם ומקובלים על כולם, ובעיקר - כתובים באופן שאינו משתמע לשתיים ושאינו מאפשר "גמגומים" נוספים. כל אמירה או בעיה כזו עכשיו- יכולה ליהפך לבעיה גדולה יוםתר בהמשך הדרך. עלייך לסלק באופן מוחלט וחד משמעי את כל האי הבנות, אי בהירויות וריבוי פנים.

Unicorn98

New member
אין לי עצה טובה עבורך, אבל אני יכול

רק להשתתף בכעסך ובתרעומת. נשמע שאת מקבל יחס לא הוגן, לא מקצועי ובעיקר - בלתי אנושי. בלי קשר לויכוח אם את כן מתאימה או לא מתאימה, בלתי נסבל בעיניי שמאפשרים לך להתקדם במחקר ובמקביל מנהלים תכתובת שנסתרת ממך ביחס לחוסר התוחלת של מעשייך. פשוט התנהלות מכוערת. אין לי ביטוי אחר. אני מקווה שתוכלי למצוא את מקומך במחלקה אחרת, ויותר מכך, מציע לך לציין את שמותיהם של האנשים, כדי שמועמדים אחרים לדוקטורט יידעו להשמר ולהזהר ממחלקה כזו, מזכירת תלמידים שכזו, ומיו"ר מחלקה שכז

בן100

New member
צר לי

אבל הדרך היחידה היא לתת למנחה שלך, שבוודאי השקיע בך זמן רב, להלחם בשבילך.

אור302

New member
מסלול הייסורים הזה נמשך, אני מבין

אני זוכר שעינו אותך בעבר וכעת ממשיכים להתעלל בך על כל צעד ושעל. קודם כול, עלייך לשקול כל אפשרות ללמוד במקום אחר, אם יש. אם את מתעקשת להישאר, ודאי שלא תיפלי על השופט הזה בעתיד גם אם יאפשרו לך ללמוד שם. אם הוא חיוני למחקר שלך, יש סיכוי לא רע שיתנכל לך בעתיד. יכול להיות אבל שעדיין מדובר בקצר בתקשורת ויושב ראש הוועדה התקשר למנחה שלך רק לאחר שהמכתב כבר נשלח והוא כמובן לא טרח לשלוח תיקון. יכול להיות שרק את זה עוד יש לסדר. מעבר לכך, נראה שהמערכת פשוט עובדת נגדך בכל דרך אפשרית. האם את יכולה לחשוב על איזו סיבה לכך?

yairma1

New member
יובל שלום

ראשית, ברוך שובך. שנית, אני חושש שאנו נמצאים באיזה מבוך קטן שלא כל מה שכתבת עונה עליו. בכל מקרה, נראה שקורה אחד משניים: הראשון: הצהרת הכוונות אינה טובה ונפסלה על ידי אחד הקוראים. לא כיף גדול אבל גם לא משהו חריג יתר על המידה. יכול לקראת אם כי רצוי שלא יקרה. החובה לוודא שהסטודנט לא מגיש משהו בוסרי ולא מתאים חלה על המנחה. הסטודנט אומנם נדרש להציג הצעה ברת מחקר שהינה גם חדשנית ויש לה תרומה לתחום הנחקר. אולם, קל לו לסטודנט ליפול בנקודה זו כאשר הוא יכול להגיש הצעה בעלת היקף קטן מדי (או לחלופין גדול מדי). המנחה, לאור ניסיונו, אמור לכוון בנקודה זו (ובעוד מגוון נקודות בדרך). למרות האמור יכול לקרות שהצהרת הכוונות לא מספיק טובה. במקרה כזה היא אמורה לחזור עם הערות לתיקונים. נדיר לשמוע שהצהרת כוונות נפסלת מבלי שום יכולת לתקן (אם אני מבין נכון המשמעות הינה שהנושא שנבחר לא ניתן לבדיקה או אינו ראוי לבדיקה. אם לא, אזי ניתן לתקן את ההצעה באמצעות העמקה, הרחבה או שינוי שיטת המחקר ). ביטול ההצעה ופסילתה לחלוטין רומזת לדעתי לזרמים מתחת לפני השטח. זה מעביר אותי להשערה השניה: ישנו כאן מאבק מסוג כלשהו בין המנחה לבין שאר מערכות הפקולטה. לפי התיאור ולפי זכרוני כשסיפרת לי על האירוע - דובר אז שאין לך תיזה ואינך עומדת בממוצע המינימלי הנדרש. למרות זאת המנחה חשב שניתן לעשות הליך במסגרתו תעשי השלמות ועבודה מקבילה לתיזה שיסללו את הדרך לדוקטורט. סיכום כזה למרות שאינו שגור הוא גם לא בלתי אפשרי. אולם, יתכן שסיכום זה לא נראה לחלק מהאנשים והם בחרו להביע את דעתם בדרך שאנו רואים כעת את תוצאותיה. יתכן שמדובר באדם אחד או יותר שאנו לא מזהים אותם כעת. לתחושתי מדובר בשילוב בין שתי סיבות אלו. קרי, אם ההצעה היתה טובה באופן חריג - גם המתנגדים היו מתקשים לפסול. שכן זה כבר נראה "צייד מכשפות". דעתי זו נתמכת בתשובתו של המנחה ליו"ר הוועדה שההצעה יכולה וצריכה להשתפר (אם כך מדוע לא דרש זאת מלכתחילה? אולי כי חשב שהיא מספיק טובה ולאור ההערות הוא מבין שניתן וצריך לשפר). בנוסף לכך יש ככל הנראה איזושהי התנגדות בערוץ הבירוקרטי. ערוץ זה, עליו דיברנו בעבר, אינו דבר שניתן להקל בו ראש שכן נהלי החוג לא נוצרו כדי שיעקפו אותם אלא כדי שיעמדו בהם. עקיפתם היא החריג לא ההיפך. גם אני, כקודמי, חושב שעליך לנסות לברר טוב טוב מה בדיוק קורה. יתכן שניתן לעבור איכשהו את הנקודה הזו אולם אם הבעיה לא תיפתר או לפחות תונח על השולחן היא עלולה לצוץ בהמשך ולשים לאל את כל מאמצייך. ככל שתתקדמי יותר יהיה לך יותר מה להפסיד והתסכול יגבר – ובצדק. חשוב לחשוב בכמה כוונים: ראשית, האם זו המחלקה שבה את רוצה להמשיך את לימודיך. התנהלותה והתנהלות אנשיה אינה תעודת כבוד וגישה זו עלולה לצוץ גם בהמשך. שנית, חשוב להבין אם ההתנגדות של הקוראת הינה ייחודית לה או שיש רבים שחושבים כמוה. בעיקר אם יש למתנגדים לתהליך שאת עושה השפעה מעשית על המשך התקדמותך בתוכנית. שלישית חשוב לחשוב על מקומו של המנחה בתהליך. כשפוסלים דבר מה זהו מסר גם למנחה. הוא הרי אישר את זה. האם יתכן שהוא לא מומחה בתחום אותו את מנסה לחקור? האם מעמדו האקדמי, או אחר, בחוג ובאקדמיה, אינו מהמשופרים? אם זה המצב תתקשי להתקדם בהמשך ואת עלולה להיתקל בבעיות מבעיות שונות שנובעות מחוסר הידע/ניסיון או כל דבר אחר שיצר את המצב הזה ועלול ליצור מצבים דומים בעתיד (או שלל מצבים אחרים). באופן מעשי הייתי פונה למנחה ומשוחח איתו ברחל ביתך הקטנה. לא הייתי מנסה להחליק שום נקודה אלא דווקא להתעמת איתה. לבדוק לעומק מה לא בסדר. מדוע התהליך נראה כפי שהוא נראה. זה חשוב כי אחרת את תשקיעי לא מעט ובסוף זה עלול לא לצאת לפועל. בהצלחה יאיר

milindapanna

New member
תגובה נהדרת. הייתי מוסיף רק עוד דבר אחד.

לעתים בחיים, אנחנו מקבלים קריאות השכמה, שקורה שהן בדמות סטירות. ואז, יש לנו הזדמנות פז לבדוק - מעבר למערכת הבירוקרטית והאקדמית (במקרה שלנו) - גם את עצמנו. לעתים, נגלה שגם אנחנו לא היינו מושלמים, ויש מה לתקן. לעתים נדע כיצד לתקן, לעתים לא נדע בדיוק כיצד אבל נדע שאפשרי. ולעתים, למשל לתלמידים מתחילים לתארים מתקדמים, סטירה שכזו יכולה לאפשר גם ראייה של "יציאת חירום" מהמסלול התובעני והמאוד לא פשוט הזה, ואולי הבנה שזה פשוט "לא מתאים לי". חלילה אינני רומז שזה המקרה; אני רק מציין שעם כל זה שאנחנו כאן לתמיכה, ולכאורה ראיית התלמיד/ה הכותב/ת כקורבן מדגימה סימפטיה גדולה, לעתים התמיכה היא גם בהצבעה על מגמה מסויימת שאיננה תואמת להגדרת הכותב/ת כקורבן (גם אם אדמיניסטרטיבית יש שלומיאליות ואי נעימות אדירה, וגם אולי כאב לב). ושוב - אינני מכיר את הסיפור של הכותבת כלל ועיקר, ואינני מגיב כאן לגופו של כותב.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif כל כך נכון

אני מסכימה עם כל מילה שכתבת. עם זאת, ולמרבה הצער, אני חושבת שלפעמים מאוד קשה להעריך את הנכונות של אמירה כזו מיד אחרי שקרתה אותה סטירה. זו אכן הזדמנות פז, וממרחק הזמן יודעים להעריך את זה, אבל ברגע שהיא קורית - לפעמים זה פשוט לא נראה ככה בכלל. חציש, שכאשר נחתה עליה קריאה השכמה אבא שלה אמר לה: "את תראי שזה הדבר הכי טוב שאי פעם קרה לך, יש לך מזל גדול". בזמנו, הערכתי את העידוד הזה, אבל לא ראיתי איך זה יכול להיות נכון, אבל היום אני יודעת עד כמה הוא צדק.

אור302

New member
האם זו באמת שלומאליות אדמינסטרטיבית?

(ואני משתרשר כאן מתגובתך בזכות ההגדרה שאתה מציע למקרה הזה). יש לי איזו תחושה מנבאת רעות שיש פה יותר ממקרה קיצוני של אותה שלומאליות אדמינסטרטיבית שכולנו מכירים. פשוט יש פה יותר מדי צירופי מקרים, כולל הברדק שהיה לה בתחילה. כל כך הרבה מקלות לא ייתקעו לך בגלגלים גם אם תיסע על תלת-אופן בנגריה תעשייתית. סביר יותר לדעתי שמישהו בזדון מחבל במאמציה והוא מפעיל אחרים או לפחות מקרין עליהם. המזכירה הזו או שהיא עושה מעצמה מטומטמת או שהיא חברה מודעת או תומכת פסיבית בקנוניה הזו. סביר שאף המנחה עצמו נמצא מחוץ למעגל. אפשרות אחרת, סבירה אפילו יותר, היא שאין פה פעולה בזדון אלא פשוט איזה אקלים של אנטי שיצר אדם במודע או שלא במודע או שפשוט קיים ב"מערכת הערכים והתפיסות של המוסד." כך פועלת אפליה: לא בכוח, לא במכוון, פשוט במסגרת התפיסות. כל אחד ממלא את תפקידו כראוי ופועל לפי הרוח והנוהג של המקום, וכך איש לא קם לזעוק על העוול. זה המקרה הכי גרוע של רשע ושל רוע. שאי-אפשר לאתר אותו או להאשים אדם מסוים בפשע, זה חלק מן המערכת. על כך בדיוק, אם כי בהקשר אחר ונורא הרבה יותר כמובן, נאמר "הבנאליות של הרוע." ומה יש ביובל שמעורר את האנטי הזה? יכול להיות פשוט כי היא באה מדיסציפלינה אחרת, אולי מנוגדת. אולי יש למוסד ניסיון רע עם מי שמגיע מהתחום הזה ולכן מפילים את זה גם עליה, אולי יש זלזול בדיסציפלינה הזו, והמנחה המיועד פשוט לא מודע ללכלוך הזה. שמעתי על מקרים שסטודנטים סבלו בגלל מאבקים פוליטים בין מרצים ובין מחלקות.

milindapanna

New member
מניין לי לדעת?

הרי לא הצעתי את ההגדרה למקרה הזה וחזרתי ואמרתי שאינני מכיר אותו. העניין הוא שאף אחד כאן לא מכיר אותו פרט ליובל (במקרה הטוב), ולכן כדאי להיזהר בהצעות הפעולה או בשיפוט המקרה והנפשות הפועלות כמו גם מהפיכה אוטומטית של יובל לקורבן (ולהיפך). אינני זוכר במדויק את פרטי המקרה, אבל ממה שאני זוכר יובל נסתה להכניס את עצמה לתוכנית שהיא לא עמדה בתנאי הסף לקבלה אליה. בסופו של תהליך היא הצליחה להתקבל לתכנית השלמות כלשהי, למרות הכל. אילו הייתי מגיב למקרה שכזה, אני מניח שהייתי תוהה אם ההתחלה לא העידה בצורה לא רעה על הסיום (אם זה אכן יהיה הסיום, או על נקודת השבר שיובל נמצאת בה באופן כללי). להתחיל להמציא תיאוריות קונספירציה כמו זו שלך - נשמע לי מוגזם למדי (לא בלתי אפשרי, אבל בהחלט מוגזם). ומדוע? מכיוון שיש הרבה אפשרויות פשוטות בהרבה שעלולות להוביל למצב שכזה, מבלי לערב "זדון", או, למצער, "אפליה" (ומדוע אינך מלין על ה"אפליה" שנעשתה כאשר קיבלו אותה לתכנית שלא עמדה בתנאי הסף לקבלה אליה, גם אם נדרשה לאי-אילו השלמות?). ואגב, וכאן - שוב - אינני מדבר על המקרה הספציפי אותו אינני מכיר כלל ועיקר, אילו אני חבר וועדת תואר שלישי, ומגיע סטודנט שאינו עומד בדרישות סף, ובכל זאת מגיע מליץ יושר כלשהו ומבקש בדחילו שיאפשרו לסטודנט (על תנאי, זה הרי מובן מאליו) בכל זאת להראות שהוא ראוי, והסטודנט מגיע לסוף שלב ה"על תנאי", ועדיין איננו מראה שהוא נמצא בתכנית בזכות ולא בחסד - מדוע שאאפשר לו לעלות שלב? יתר על כן, ובהנחה שככלל המחלקה אינה מבקשת להוציא מתוכה מה שיותר דוקטורנטים אלא מעוניינת להחזיק בסף איכות מסוים - מדוע שסטודנט שלא היה מזהיר טרם קבלה, ולא הראה יכולות מחקר ראויות תוך כדי "על תנאי", ימשיך במחלקה שלי? וזווית נוספת - מדוע שאעודד סטודנט בינוני שכזה להמשיך וללמוד במסלול שלא ייקח אותו לשום מקום? רק משום שאותו סטודנט חושב שהוא ראוי (ללא הוכחות לכך)? רק משום שאולי אותו סטודנט צריך את התואר השלישי בכדי לתלות על דלת משרדו? האם לדעתך מחלקה צריכה לאפשר לכל אדם לעשות דוקטורט רק משום רצונו וללא תלות במשתנים נוספים? וזווית אחרונה - הרי אותו מליץ יושר או אולי מנחה, שאתה מוציא מחוץ ללופ קבלת ההחלטות במחלקה, ייתכן והוא מרצה זוטר, שכלל אינו אמור להיות עמוק בתוך הלופ. ייתכן שהוא מרצה בכיר שפרש, וכבר אינו בלופ. ייתכן שהוא בשבתון. ייתכן וייתכן וייתכן, עד כדי שייתכן ומדובר (והכוונה כאן היא לשאלה מדוע מחלקה לא מודיעה על החלטת וועדת תואר שלישי להפסיק את הלימודים לסטודנט כלשהו) בשלומיאליות אדמיניסטרטיבית גרידא.

p i t e r פן

New member
איני זוכר במדויק, סלח לי, אבל האם אתה איש סגל

צעיר? כי התשובה שלך מאד אופיינית לאנשי סגל צעירים שנוטים להחמיר מאד עם הסטודנטים. בכל מקרה, איני חושב שהתחלתה של יובל במחלקה הייתה צריכה להעיד על הסיום. קבלה על תנאי זה או אחר היא דבר די נפוץ, וכל עוד הסטודנט אכן עומד בתנאי, איני רואה שום בעיה בכך שקיבלו אותו מלכתחילה. בכל מקרה, משקיבלו סטודנט על תנאי, מן הראוי לתת לו פרק זמן סביר כלשהו כדי לעמוד בתנאי. אין טעם לדרוש תוצאות תוך חודש-חודשיים. כבר לקחתם אותו, אז תנו למנוע להתחמם. אם התנאי של יובל היה הגשת הצעת מחקר ראויה, איני מבין מדוע אינה יכולה לתקן את הצעתה, ולו פעם אחת. איננו מדברים כאן על סטודנט שיושב בחוג חמש שנים ומתקן את הצעת המחקר פעם אחרי פעם, אלא על מישהי שדי שקעה בעבודה, הכינה הצעה אחת, הגישה אותה, והנה - הוועדה חושבת שההצעה אינה טובה מספיק. מצוין, אז תנו לסטודנט אפשרות לתקן. מאמרים אקדמיים חוזרים לתיקונים ולהגהות, אז לזרוק סטודנט מהמחלקה בגלל ניסיון בינוני אחד? ולסיום, אם כבר נפלה ההחלטה, והסטודנטית אינה יכולה (משום מה) לעשות דבר כדי לשפר את עבודתה, יש להודיע על כך מיד, בגלוי, לסטודנטית ולמנחה. ואם המחלקה מתנהלת בשלומיאליות, אז לכל הפחות ראוי עתה לתת לסטודנטית עוד הזדמנות.

milindapanna

New member
להחמיר?

* אני כותב בפורום כותבי תזה ודוקטורט, מה נראה לך שאני? דיקן הפקולטה? בעל קביעות? אני כותב פאקינג דוקטורט! המחמירים לא היו מאפשרים מלכתחילה את עבודת ההשלמות! ולמעשה לא מדובר כאן אפילו על ההשלמות - אם אני מבין נכון - אלא על טרום השלמות. וכשהערתי על תחילתה של יובל במחלקה כיוונתי לסאגה השלימה שליוותה קבלה זו, ושלא כללה בקשה פשוטה להתקבל, וקבלה פשוטה תוך ציון השלמות נדרשות. חפש בפורום ותמצא את הסאגה, החששות שהתלוו לה, והדיון עליה עוד אז - זה לא בישר טובות מהרגע הראשון. ולפי תאריכי הכתיבה של יובל בפורום כנראה שמדובר על כעשרה חודשים ולא חודש-חודשיים. ולעניין האחרון (וכאן אני שוב מתחמק מלדון בעניינה הפרטי של יובל) - אם קיבלתי מישהו שאינני בטוח כלל לגבי רמתו, וכאשר הוא מציג לי הצעה שאמורה להיות תנאי מקדים בכלל להרשמתו (באופן חריג!) למחלקה מסתבר לי שהיא "ברמה נמוכה ולא לעניין" - מדוע אני צריך להמשיך ולהתיש את הסטודנט על לא עוול בכפו, ובכוח לאפשר לו להתחיל דוקטורט שייתכן וכלל אינו מתאים לו? ההשוואה למאמרים היא מגוחכת - חסרים מאמרים שנדחים על הסף?! [אינני מתיימר לומר מה המחלקה השלומיאלית - על כך הרי אין כלל ויכוח - צריכה או לא צריכה לעשות. לשמחתי איני נמצא במקומם, ואילו אני יובל אינני חושב שלרגע אחד הייתי ממשיך את הקשר אתם בכל מקרה] ועל מנת להקל לך את החיים (ומשום שאינני מרגיש טוב היום ומרשה לעצמי לבזבז את זמני עד שאאגור מספיק כוח בכדי להתחיל לעבוד כמו שצריך), ראה אמירות שכאלה: (מאת יובל חייט, ינואר 2010, פורום זה): "ההצעה של האוניברסיטה היא שאתחיל בכתיבת עבודה שוות ערך לתזה ולאחר מכן אמשיך לדוקטורט. את התזה אכתוב במסגרת תואר שלישי, ובעת הכתיבה מעמדי יהיה השלמות לדוקטורט. לאחר שאגמור את התזה ואבחן עליה בע"פ, אם אקבל ציון 88 ומעלה, אוכל להרחיב אותה לדוקטורט. כל זה כמובן, לאחר שאגיש הצעה פרילימנארית ורק אם היא תאושר. הרעיון של המנחה שלי, הוא להתמקד ב-3 משתנים לצורך התזה, ולהוסיף שני משתנים בשלב הדוקטורט. לא אמרו לי כלום על השלמות של קורסים, אך ברור לי שיהיו לי לא מעט (באתי ממוסד אחר ומתחום אחר). הצעה זו שימחה אותי והיא מתקבלת על דעתי. הבלבול נובע מכך שבכל פעם אומרים לי משהו אחר, ולכן אני חוששת שמחר יגידו לי למשל שאני לא יכולה לכתוב עכשיו תזה בתחום הזה, אני בכלל למדתי תחום אחר וזה לא מתאים; או שיגידו לי, עד שאת לא מגישה את הצעת המחקר המלאה את לא רשומה או כהנה וכהנה המצאות. אימיילים ברורים עם עותקים לגורמים רלבנטיים, או הצגת הנתונים שוב ושוב עם התמקדות בבאגים שיש לי, היא פתרון מסוכן בעיניי. אני חוששת לקבל תשובה שלילית וסופית באותם אימיילים, ואז מה אני עושה?! לעומת זאת, כאשר אני נכנסת לדוקטורט מהדלת האחורית, יש לי יותר סיכוי. אני מקווה שזה ברור, ואם לא, אז אני מבהירה שוב: אינני עומדת בקריטריונים היבשים לדוקטורט: יש לי תואר ראשון ותואר שני בתחומים מסויימים, ממוצע 81 ועבודת גמר וללא תזה. יחד עם זאת, אני רוצה לעשות דוקטורט בתחום שונה מתחום לימודיי. לכן אין לי את הפריבילגיה להירשם כמו כל סטודנט אחר, באמצעות טפסי הרשמה, מילוי נתונים ופריסת כל הנתונים בפני כולם, אלא אני נרשמת בזכות דברים אחרים, כמו כישורים אישיים ויצירת אינטראקציה טובה עם מרצים בכירים." ותגובתו החכמה של טולקין לאותו פוסט: "הסכנה הגדולה של להיכנס מהדלת האחורית, הוא להיזרק מהדלת האחורית. יש כאן פתח לניצול. אולי אין לך נתוני פתיחה שעומדים בתנאי סף פרומליים לדוקטורט, אבל אם מכניסים אותך, זה צריך להיעשות באופן רשמי ומסודר, כשכל הגורמים הרלוונטיים יודעים למה את בפנים, שהרי יש לזה סיבה. אני לא חסיד גדול של כללים ונהלים דוגמת סף ציונים מינימלי וכד' - לאורך החיים שלי כמעט תמיד שברתי או נשברתי בגלל כללים כאלה, אבל אני כן חסיד גדול של לפעול לאור השמש באופן שקוף".

p i t e r פן

New member
א. אל תקפוץ. זכרתי שהיה כאן מישהו שהפך לא

מכבר לאיש סגל. היה נדמה לי שזה אתה, מצטער. ב. קראתי את הסאגה של יובל בזמנו, ואני זוכר את הסיפור, פחות או יותר. ההמלצה של חברי הפורום אכן הייתה להתקבל באופן רשמי ולא באמצעות התגנבות שאיש אינו יודע עליה. עם זאת, אני מבין שהיא אכן הורשתה לגשת להשלמות באופן רשמי ולא רק על-ידי המנחה שלה, לדוגמה, שאמר לה להתחיל ואח"כ יהיה בסדר. האוניברסיטה הציעה לה: (א) להגיש הצעה; (ב) לכתוב תזה, אם ההצעה תאושר; (ג) להתקבל לדוקטורט, אם תסיים את התזה בציון מסוים. עכשיו יובל מנסה לעבור את המשוכה הראשונה, ואני חושב שאולי שווה לנסות ולו רק פעם אחת נוספת לפני שגורמים באוניברסיטה, וגם היא עצמה, יחליטו שאינה מתאימה.

אבל ממה שהיא מתארת

המנחה שלה ויו"ר הועדה הגיעו להסכמה לגבי ההצעה והמשך העבודה, ואילו המזכירה אומרת משהו אחר. מנסיוני, זה רק אומר שהמזכירה לא מעודכנת, אבסורדי ככל שהדבר יהיה שהיא מרשה לעצמה להיות כ"כ נחרצת. לי מזכירה סיפרה סיפורי אלף לילה ולילה על מה שאמר לה הדיקאן על כך שהתיק שלי נדחה וש"אולי בשנה הבאה אם הציון שלך בתזה יהיה מספיק גבוה", בזמן שהדיקאן חתם על המסמכים ואישר את התיק שלי יום קודם ופשוט שכח לעדכן אותה...

אור302

New member
אבל הקונספירציה היא האפשרות הפחות סבירה

כפי שהסברתי. סבירה יותר האפשרות שהקונספירציה היא חלק מן המערכת עצמה שיש לה פשוט "אלרגיה" לסטודנטים מסוג מסוים. אני לא חושב שלא סביר, בעצם אני חושב שזה מאוד סביר. הרי לא פעם אנו שומעים פה על מאבקים דיסציפלינריים. קח למשל את הסיפור של קיפי פה על הבוחנת החיצונית שהתעקשה על מתודולוגיה אחרת. הרי אם היא הייתה בוועדה שאמורה לאשר את הצעת המחקר שלו, היא הייתה יכולה לחולל לא מעט קשיים חסרי הצדקה (אם כי לא לפסול אותו). או למשל הקושי של בוגרי מכללות להתקבל ללימודים מתקדמים. נדמה לי שבפסיכולוגיה קלינית במיוחד מקשים עליהם, מתוך הנחה שהמכללה ברמה נמוכה יותר אבל בלא לבדוק כל תלמיד לגופו. אני יכול לומר לך שבמחלקות לבלשנות מסתכלים מלמעלה למטה במי שלומד לשון עברית. דברים כאלה שכיחים במנגנוני סינון והם צצים כאשר מי שמסנן בפועל לא מסכים עם החלטת המוסד לפתוח את שעריו לקבוצות מסוימות. אז הוא מפעיל סינון פנימי, מובלע, אנונימי. אם הסינון היה לגיטימי לא היו עושים לה את כל הבלגן האדמיניסטרטיבי האנונימי הזה אלא דוחים אותה חד וחלק. לא ברור לי לאיזו אפליה אתה מתכוון בכך שקיבלו אותה בלא שעמדה בתנאי הסף. למעשה כן עמדה בתנאי הסף - תנאי סף לקבלה אל שלב ההשלמות: תואר שני בתחום כזה או אחר, ציון מספק כדי להיכנס אל שלב ההשלמות, חוות דעת של המנחה המיועד. מדוע זו אפליה?

ומה בדיוק מפריע לך בתער של אוקהם

לפיו הסיכום בע"פ בין יו"ר ועדת ההוראה למנחה מעולם לא הגיע אל המזכירה?

אור302

New member
ומדוע ההצעה אושרה ולאחר מכן נפסלה?

הרי היו"ר היה מודע לדעות השופטים בטרם נתן אישורו להנפקת מכתב הקבלה החיובי. מה פתאום צץ איזה מכתב של שופט שמחבל בתהליך? אם המכתב הזה היה קיים קודם, הרי היו"ר לקח אותו בחשבון כאשר אישר לה לימודים, כלומר ביטל אותו או התעלם ממנו. מה פתאום למכתב הזה יש תוקף? אגב, לא ברור מתי התקיימה שיחת הטלפון בין המנחה ליו"ר. אני מניח שזה קרה במהלך השיפוט עצמו: בא המכתב, התקשר היו"ר למנחה ובסוף החליט היו"ר לקבל את המלצת המנחה ולאשר. כלומר אותו מכתב שקודם לא היה לו תוקף פתאום קיבל תוקף לאחר אישור ההצעה. ואיך תוקף כזה התקבל לפתע?

למעלה