פסילת הצעת מחקר

אור302

New member
זוהי שאלת-נגד לשאלתך

ומטרתה להבהיר שהמצב פחות פשוט ממה שאת מתארת ולכן קריטריון "התער" לא עובד פה.

milindapanna

New member
מובן מאליו שלכל מחלקה יש את ההטיות שלה

זה טבעי, ולעתים גם נכון מערכתית (כאשר יש מחלקות אחרות שנותנות כיוון אחר, באותה אוניברסיטה או באחרות). אני כבר מבולבל מהמקרה הזה לגמרי - הרי היא כתבה פעם (או שאני טועה?) שכלל לא קיבלו אותה ללימודי השלמה! היא לא עמדה בסף! ולכן נתנו לה אופציה נוספת לשדרג את עצמה. לא כך?

אתה מבלבל את עצמך בעניינים סמנטיים (*)

זה לא באמת משנה מה הסטטוס הרשמי. יכול להיות שרשמית בשביל לימודי השלמה היא אולי הייתה צריכה ממוצע 85 והיה לה 81, לכן היא הייתה בסטטוס השתלמות ולא השלמה, או כל שטות אחרת. הנקודה היא, שכאשר יש מי שמעוניין לעבוד איתה - ברוב המקרים לא יתנגדו לו (רוב, כלומר, אלא אם כן יושב ראש ועדת ההוראה רוצה לעשות לו דווקא מאיזושהי סיבה, מה שכמובן יתכן לעתים. הייתי רוצה לומר שגם במקרה שבו ברור שמדובר בסטודנט חלש במיוחד שהמנחה רק רוצה שיהיה הכתבן שלו, אבל אני יודעת שזה פשוט לא קורה). (*) אותם העניינים שיגרמו למזכירה לא להיות הכי נחמדה אליה.

סלח לי, אבל אינך יודע כלל וכלל מה אתה שח

ניכר כי אינך מכיר, ואפילו לא טיפה, את המערכת בישראל וכיצד היא עובדת. אפילו לא קצת. בישראל, תנאי הסף *האמיתי* הוא שיש איש סגל (ולא ממש רלוונטי אם הוא מרצה בכיר או עדיין לא) שמעוניין לעבוד עם הסטודנט. אם יש כזה, ועדיין הסטודנט נדחה - זהו המצב החריג. לא בהכרח לא תקין כמו שאור רמז, אבל חריג - בהחלט. מסלול "משתלם" לסטודנט שאיננו עומד בתנאי הסף זה דבר סטנדרטי ל-ג-מ-ר-י, ולא קשור לשום מליצי יושר, בטח שלא לדחילו ורחמו, אפילו לא מצריך הימצאותו של מנחה שמעוניין לעבוד עם הסטודנט.

milindapanna

New member
לצערי הרב אני מכיר היטב את המערכת בישראל

ולצערי הרב עוד יותר - אני מכיר אותה עוד יותר טוב מדי יום. חוששתני שבמובן זה התמונה שיש לנו כסטודנטים מעט מטעה לעומת התמונה שיש לנו כחלק מהמערכת. אבל ניחא, ממש אין לי כוח להתווכח על השאלה חסרת החשיבות הזו (כלומר - השאלה כמה אני מכיר או לא), ואני מזכיר שבמקרה דנן היה לא מעט דחילו ורחימו, ומכאן עלה העניין.

הדחילו ורחמנו בראש המתבונן

מצב בו מנחה מעוניין לעבוד עם סטודנט ושזה הוא דה פאקטו סף הקבלה הוא המקרה הסטנדרטי. בפסיכולוגיה קלינית, כמו שאור ציין, זה מן הסתם לא ככה (והרי זה כלל לא מסלול מחקרי בתכליתו), אך זהו היוצא מן הכלל שלא מעיד על הכלל. אם הדבר הזה איננו נהיר לך - אתה בפירוש לא מכיר את המערכת. סטודנט שהמערכת הבירוקרטית לא חפצה ביקרו ישלם על זה (במובן הפשוט של המילה), אבל לעתים נדירות יזרק או ידחה כאשר יש חבר סגל שעובד או מעוניין לעבוד איתו. יש מישהו אצלנו שלא ממש ברור איך סיים תואר ראשון (יש חברי סגל שאומרים במפורש שגנב אותו... מה שנכון, כי הוא הצליח איכשהו לקבל אישורים כל הזמן לעשות עבודות במקום מבחנים ואת העבודות העתיק...), למאסטר לקח אותו אחד משני חברי סגל שתמיד לוקחים את הדבילים והוא היה דביל מספיק בשביל שגם דרכיהם יפרדו, ועכשיו הוא מנסה לגרום לחבר סגל אחר לקחת אותו. כולי תקווה שזה פשוט לא יאושר ושיגידו לו כבר ביי (כמובן שבינתיים לקחו לו את מלגת הקיום והוא מחוייב בשכ"ל), אבל אני מ-א-ו-ד מתקשה לראות את זה קורה.

Unicorn98

New member
אל תתרגש, היא טועה.

אני מכיר כמה וכמה סיפורים קונקרטיים של אנשים מעולים (!) שהיתה ברשותם הסכמת מנחה ביד, להנחותם בעבודת הדוקטורט. הועדה החוגית החליטה לדחות (זה קרה באוקטובר האחרון, באותו מושב ועדה שאני התקבלתי בו לתוכנית הדוק') מספר לא קטן מהם, רק בשל שקילת יכולת המחלקה לקלוט את אותם אנשים ולספק להם משאבים. הסינון היה ע"פ בדיקה פרטנית של מכתבי המלצה, ותנאים טכניים מהותיים (ציוני MA, וקיום תיזה מחקרית). אנשים בהחלט מתקבלים או לא בשקלול כל הפרמטרים, וכאמור ישנן עדויות כואבות לסיפור הזה לאחרונה.

milindapanna

New member
שיט,

מה הסגיר את ההתרגשות שלי?

ה"מעולים" היה כמעט משעשע ../images/Emo6.gif

מעניין אם הם הצליחו לכתוב הצעת מחקר מאוד חשובה
יש מקרים בודדים ביותר של תוכניות עם כמות משאבים קלושה (וברובן - טוב שכך), אך ברוב מוחלט של המקרים - מכתבי המלצה הם לחלוטין סתם פורמאליטי.

אצלנו שלושת הדברים הכי חשובים

לקבלה למאסטר או דוקטורט הם מכתב הכוונה של המועמד, מכתבי ההמלצה וראיון אישי שאנחנו עושים למועמדים שנראים מתאימים. הציונים הם בד"כ סתם פורמליטי. ברגע שעברת את ציון הסף זה לא ממש משנה מה בדיוק הציון הממוצע.

Unicorn98

New member
בקיצור, יש שונות רבה בין המוסדות. בשונה מן

השטויות של הגברת ההחלטית.

Get a life...

כך או אחרת, אני אהיה הראשונה לברך אם במגמות המחקריות השונות של פסיכולוגיה באמת יתנהלו בקבלה כמו בקלינית, ויפסיקו להוות פח אשפה לכל מי שלא התקבל לקלינית. לצערי, לא נראה לי שזה יקרה, ואינני מאמינה למי שטוען שזה כן קורה.

אויש, נו באמת

שום אנטי לדיציפלינה, שום אנטי לבן אדם, שום כלום. לא יותר מאנטי של הבירוקרטיה לכל גורם שמאלץ אותה לעבוד קצת. האדמיניסטרטורית הבכירה של המחלקה שלנו היא נהדרת, אבל אם הייתי נופלת על קודמתה, (עוד יותר) אוי ואבוי היה לי...

tulkin

New member
מילינדה ויאיר נתנו הערות חכמות ומחכימות

ואין לי הרבה מה להוסיף. שיהיה בהצלחה.

למעלה