ההוכחה הזו
היא ההוכחה היחידה שיש לבני האדם לגבי כל אירוע הסטורי. איזו הוכחה יש, למשל, להתרחשות מהפכה הצרפתית? תאמר: יש טקסט כתוב. נפלא, אבל מי מבטיח לנו שהוא לא מזוייף? התשובה היא שההוכחה היא שיש שרשרת מסירה, החל באנשים שחיו אז ואף היו שם, דרך הדורות הבאים, אלינו, שמקבלים שמועה שטוענת שהטכסטים שמתארים את המהפכה הצרפתית אמיתיים, משום שהיא אכן התקיימה. בטל את הוכחת שרשרת-המסירה, וביטלת כל אפשרות להוכחת אירוע הסטורי. יש להוכיח שאין אף אפשרות אחרת: לא נכון. תמיד יש אפשרויות אחרות. גם אם נצא, אני ואתה, לרחוב בצהרי יום, ואני אטען שהאור מסביב מקורו בעיגול אור שזוהר בעוצמה מעל ראשינו, אותו אני מכנה "שמש", אתה יכול להציג בפני אפשרויות רבות נוספות, שאני לא אוכל אפילו להפריך. בקבלת הוכחה צריך תמיד לבחור בין אפשרויות, ועושים את זה על פי קריטריון של סבירות. אף שאינך יכול תמיד להפריך אפשרויות הסבר אחרות, אתה מגבש לך דעה לגבי סבירותה של כל אחת, וזו שנראית לך הכי סבירה הופכת להיות ההוכחה. הוכחה מוחלטת, שאין בה שום אלמנט של שיקולי סבירות, לא קיימת עבור המין האנושי (לפחות לא כרגע). ואני מדבר על כל אספקט בחיינו, לא רק עניני תורה ודת.