פורום רדוד. היתכן????

vizini

New member
הסיפור מעולם לא "הופץ לראשונה".

הוא התגלגל מפה לאוזן, בגרסה זו או אחרת, עד שהועלה על הכתב. כאשר הועלה על הכתב, כל העדים בכיכול כבר היו מתים קרוב לאלף שנה.

vizini

New member
לא. הופץ פירושו הופץ בו זמנית בקרב

אוכלוסיה גדולה שלא היתה חשופה לו בעבר. התגלגל מפה לאוזן פירושו סופר ע"י אחדים לאחדים, עבר שינויים, גלגולים, חזר וסופר, כשמידי פעם קהל החשיפה הולך וגדל אך שומע זאת לא ממקור ראשון ולא בזמן ההתרחשות האמיתי. כך יכול סיפור שמתחיל עם שבט קטן של עשרות או מאות אנשים לגדול למיתוס של מליונים.

L7

New member
יש הרבה הגיון בהמצאת מעמד הר סיני

אפשר לטעון שהיו מליוני עדים ......... לא סתם התגלות אישית.......... האמת כמובן שאדם אחד. אולי חמישה היו העיתונאים המדווחים.

אז לפי התיאוריה המלומדת שלך...

מדוע זו ה'אגדה' היחידה בכל העולם ש'התגלגלה' כך? (יש לציין גם שרוב החוקרים ה'מינימליסטים', מאז ולהאוזן ועד נדב נאמן שבימינו, לא סוברים כמותך, אך זה עניין אחר). חוץ מזה טענת כנגד טענה ספציפית אחת, מה עם השאר?

L7

New member
הארי פוטר והתנ"ך

ספרים פופולריים ברמות שונות של איכות. אך גדושים בפנטזיה.

טעויות רבות

מאיפה לך שהיו "המונים" כשהסיפור הופץ לראשונה. ואולי לראשונה הסיפור דיבר על חמישה עדים ועז, ומדור לדור תפחו וגדלו המספרים כדרכם של סיפורי מעשיות וגוזמאות. כשהתגלה פתאום ספר התורה בימי יאשייהו, זה היה מאות שנים אחרי שכבר שכחו לחגוג את חג הפסח "וַיְצַו הַמֶּלֶךְ, אֶת-כָּל-הָעָם לֵאמֹר, עֲשׂוּ פֶסַח, לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם--כַּכָּתוּב, עַל סֵפֶר הַבְּרִית הַזֶּה. כִּי לֹא נַעֲשָׂה, כַּפֶּסַח הַזֶּה, מִימֵי הַשֹּׁפְטִים..." (מלכים ב כג' כא-כב). ספר התורה כלל לא היה ידוע אז: "...עַל אֲשֶׁר לֹא-שָׁמְעוּ אֲבֹתֵינוּ עַל-דִּבְרֵי הַסֵּפֶר הַזֶּה, לַעֲשׂוֹת כְּכָל-הַכָּתוּב עָלֵינוּ" (מלכים ב כב' יג). בקיצור, לא שרשרת מסורה ולא נעליים. פתאום נמצא הספר. בספר מוזכרים עדים רבים לאירוע שהתרחש כביכול מאות שנים קודם לכן. אבל העדים כבר מתים מזמן ואף זכרם כבר השתכח, אלא שכתוב בספר שהיה מעמד הר סיני, וכל מה שכתוב בספר חייב להיות נכון. מה, לא? העם האמין, שהרי המלך אמר, ובאמת, הזקנים זוכרים איזה חג פסח עתיק בו היו מקריבים קורבנות לאלים, והרי כתוב פה שאנחנו העם הנבחר, וזה בכלל טוב. אני יכול להעלות אלף סיבות אפשריות שונות מדוע זוייף/הומצא/דומיין סיפור יציאת מצריים ומעמד הר סיני. ואם תטרח ותפריך את כולן אבוא עם אלף סיבות אפשריות חדשות. לא לא. הוכחה בדרך השלילה לא תצלח. אינך יכול לעלות בדעתך את כל ההשתלשלויות ההיסטוריות האפשריות. עד שלא תבוא עם הוכחה ישירה (נגיד, שרידי לוחות הברית) לא תוכל להוכיח כלום.

דוד1000

New member
זה לא מקור אחד

בס"ד "יש מקור אחד המעיד על מעמד הר סיני," ת. זה לא מקור אחד. אם אנו מדברים על הוכחה לקיום בורא, יש מקורות נוספים חוץ ממעמד הר סיני: ממגילת אסתר (נס פורים), מחג חנוכה (נס חנוכה), מיהודים שחוזרים בתשובה הרבה מעידים שהם ראו נסים. " אם המקור מזויף," ת. איך ניתן לשכנע הרבה אנשים לקיים מצוות זכר ליציאת מצרים כשהם לא רואים זכר לכך? "את זה" העדות שלך תהיה שווה כקליפת השום." ת. זה לא נכון. הרי אנו כל שנה עושים יום הזיכרון לחללי השואה בכדי שהדורות הבאים ידעו שהייתה שואה. אם עדות כזאת לא שווה כלום לא היו עושים יום הזיכרון. "בקיצור, מדובר בעוד טיעון מעגלי " ת. צריך להבין מה לא הגיוני שלפני שלושת אלפים שנה אדם החליט לכתוב את התורה והוא סיפר לבניו שכל הסיפורים האלה קרו וכך זה הגיע אלינו במסורת? התשובה : מה שלא הגיוני בזה שאדם כתב וסיפר זאת לבניו, (מדובר על הבנים המבוגרים) הוא, שבתורה כתוב שהיא ניתנה לעיני שש מאות אלף אנשי בקולות וברקים ולא יתכן שבניו ונכדיו של האיש היו מאמינים לו מבלי לראות עוד 599,999 איש (מלבד הנשים והטף שהיו באותו מעמד) ומעידים על אמיתותו. ואם היה זה איש או מספר אנשים שכתבו כך והעבירו במסורת, מהר מאד היו עולים על השקר, שהרי במסורת עצמה שכתבו נאמר שהמעמד התרחש לעיני מאות אלפי אנשים. מה עוד שלו אדם אחד היה ממציא זאת לא היה כותב שהמעמד התרחש ברבים אלא אומר שזה קרה בפני בודדים על מנת שלא ייתפס בשקר. (הועתק מאתר "כיפה" לאחר עיבוד). אני לא אומר לך לקבל את התורה כאמת לפני שאני מוכיח את אמיתות התורה. הטענה שלי היא שאם אדם מסוים (נקרא לו בשם אברהם) בא לבנו המבוגר בן העשרים ומעלה, (יצחק) ונותן לו ספר שכתוב בו שהוא (יצחק) ביחד עם עצמו (אברהם) ועוד מאות אלפי אנשים רואים נס יוצא מגדר הרגיל. ואברהם אומר לבנו שיאשר בספר שהוא רואה עכשיו את הנס. ועוד הוא אומר לו שיעשה כל שנה לזכר הנס מעשה (לדוגמא יאכל מצות שבוע ימים) וגם יצווה לבנו כך וכן הלאה. אני טוען שהבן הזה יצחק לא יעביר את הספר לבנו, לפני שהוא רואה את הנס וכן הוא לא יאשר בספר שהוא רואה את הנס אם הוא לא רואה אותו, ואם אנחנו היום יודעים שהגיע אלינו ספר התורה למרות שכתוב בהם משפטים שמונעים את הפצת הספר והסכמה לעם לקיים מצוות לזכר האירועים והניסים (אם הם כביכול לא היו), אני מבין שהם נבדקו על ידי כל האנשים שקבלו את הספרים באותו דור שהתרחשו הניסים והם הסכימו לקיים מצוות לזכר יציאת מצרים ועשרת המכות שהם עצמם ראו.

ehudt

New member
כמה תשובות

"זה לא מקור אחד. אם אנו מדברים על הוכחה לקיום בורא, יש מקורות נוספים חוץ ממעמד הר סיני". אנחנו לא מדברים על הוכחות לקיום בורא, אנחנו מדברים על הוחכות לכך שבאמת היה "מעמד הר סיני". המקור היחיד שמעיד על מעמד הר סיני הוא התורה. "איך ניתן לשכנע הרבה אנשים לקיים מצוות זכר ליציאת מצרים כשהם לא רואים זכר לכך?" עובדה שאפשר. דת זה לא היגיון, זה דרך חיים. וגם אני עורך סדר פסח כל שנה בלי שישנה לי בכלל אם בני ישראל יצאו ממצרים או לא. חוץ מזה, איך הנוצרים שיכנעו כל כך הרבה אנשים להאמין במשהו שאין לו זכר, ושהוא גם נבואה שהיתה רק מול איש אחד? הטיעון לגבי "איך ניתן לשכנע" פועל נגדך. "אנו כל שנה עושים יום הזיכרון לחללי השואה בכדי שהדורות הבאים ידעו שהייתה שואה." גם בלי יום השואה יזכרו (או לפחות תהיה עדות) את השואה. יש הרבה מאות תמונות, ספרים, ושרידים (מחנות ריכוז והשמדה) שמעידים על זה שקרה משהו. "אני מבין שהם נבדקו על ידי כל האנשים שקבלו את הספרים באותו דור שהתרחשו הניסים והם הסכימו לקיים מצוות לזכר יציאת מצרים ועשרת המכות שהם עצמם ראו." לפי מה אתה מבין את זה? אפילו בנביאים כתוב (צוטט לפני כמה הודעות) שמצאו את ספר התורה רק בימי יאשיהו, ואנשים שלא שמעו מעולם על מעמד הר סיני קיבלו את ספר התורה כאמת מוחלטת (או לפחות היו אמורים לקבל אותו).

Governor

New member
זה לא מקור אחד

אני לא אומר לך לקבל את הברית החדשה כאמת לפני שאני מוכיח את אמיתות הברית החדשה. הטענה שלי היא שאם אדם מסוים (נקרא לו בשם יוסף) בא לבנו המבוגר בן העשרים ומעלה, (ישו) ונותן לו ספר שכתוב בו שהוא (ישו) ביחד עם עצמו (יוסף) ועוד עשרות אלפי אנשים רואים נס יוצא מגדר הרגיל. ויוסף אומר לבנו שיאשר בספר שהוא רואה עכשיו את הנס. ועוד הוא אומר לו שיעשה כל שנה לזכר הנס מעשה (לדוגמא יאכל ביצי פסחא, ו- Easter bunnies משוקולד שלשה ימים) וגם יצווה לבנו כך וכן הלאה. אני טוען שהבן הזה ישו לא יעביר את הספר לבנו, לפני שהוא רואה את הנס וכן הוא לא יאשר בספר שהוא רואה את הנס אם הוא לא רואה אותו, ואם אנחנו היום יודעים שהגיע אלינו ספר הברית החדשה למרות שכתוב בהם משפטים שמונעים את הפצת הספר והסכמה לעם לקיים מצוות לזכר האירועים והניסים (אם הם כביכול לא היו), אני מבין שהם נבדקו על ידי כל האנשים שקבלו את הספרים באותו דור שהתרחשו הניסים והם הסכימו לקיים מצוות לזכר נס הלחם והדגים וההליכה על המים שהם עצמם ראו... 0284392000

דוד1000

New member
אתה סותה מהנושא.

בס"ד אתה סותה מהנושא. אני אמרתי שיש יותר ממקור אחד לעדות על בורא. על כך לא ענית. ואני מבין שאתה מסכים. ואתה בדבריך מחזק יותר את הראיה. כי כתוב מראש בתורה שבורא העולם ישלח מישהו יעשה ניסים ואסור לשמוע לו. להלן הקישור. http://www.tora.us.fm/tnk1/prqim/t0513.htm http://www.tora.us.fm/mfrjim/rjy/MefarsheyTanach005-13.htm האיסלם והנצרות תומכות במעמד הר סיני. המאמינים בדתות הללו מתפללים לבורא העולם. יתר הדתות הם עובדי אלילים בלי התיחסות לבורא. בגלל טעות שנוצרה בימי אנוש. ההסבר בקישור להלן. http://www.mechon-mamre.org/i/1401.htm ההבדל החד והברור שבין תורתנו תורת-האמת , לבין תורות החיקוי, מעמידתנו התורה עצמה. וכך נאמר: "כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך, למן היום אשר ברא אלקים אדם על הארץ, ולמקצה השמים ועד קצה השמים, הנהיה כדבר הגדול הזה, או הנשמע כמוהו? השמע עם קול אלוקים חיים מדבר מתוך האש כאשר שמעת אתה ויחי?? "אתה הראית לאדם לדעת כי ה' הוא האלוקים, אין עוד מלבדו. מן השמים השמיעך את קולו וכו' ואת דבריו שמעת מתוך האש וכו'. וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלוקים. דברים ד, ל"ב-ל"ט אני מראה לך עכשיו שלא יכול להיות שהתורה נכתבה על ידי אדם או חייזר. כתוב בתורה בספר דברים פרק ד´ פסוק לב': כי שאל נא לימים ראשנים אשר היו לפניך, למן היום אשר ברא אלוקים אדם על הארץ, ולמקצה השמים, ועד קצה השמים: הנהיה, כדבר הגדול הזה, או, הנשמע כמהו. השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך האש, כאשר שמעת אתה--ויחי. או הנסה אלוקים, לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי, במסת באתות ובמופתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה, ובמוראים גדלים: ככל אשר עשה לכם ה' אלוקכם, במצרים--לעיניך. לה אתה הראת לדעת, כי ה' הוא האלוקים: אין עוד, מלבדו. מן השמים השמיעך את קלו, ליסרך; ועל הארץ, הראך את אשו הגדולה, ודבריו שמעת, מתוך האש. ותחת, כי אהב את אבתיך, ויבחר בזרעו, אחריו; ויוצאך בפניו בכחו הגדל, ממצרים. להוריש, גוים גדלים ועצמים ממך--מפניך; להביאך, לתת לך את ארצם נחלה--כיום הזה. וידעת היום, והשבת אל לבבך, כי ה' הוא האלוקים, בשמים ממעל ועל הארץ מתחת: אין, עוד. ושמרת את חקיו ואת מצותיו, אשר אנכי מצוך היום, אשר ייטב לך, ולבניך אחריך--ולמען תאריך ימים על האדמה, אשר ה' אלהיך נתן לך כל הימים. עד כאן דברי התורה. נותן התורה מנבא שלא היה ולא יהיה לעולם סיפור כפי שמתואר בעשרת המכות וביציאת מצרים ובמעמד הר סיני. אם אתה אומר שאדם כתב את ספר התורה, איך זה שלא שתלו עוד סיפור דומה לנותן התורה? האיסלם והנצרות לא הביאו סיפור דומה אלא לקחו את הסיפור של העם היהודי. אין אף אדם בעולם בכל הזמנים ובכל המקומות לא תמצא ספר שכתוב שישות פונה לעם ואומרת לו אני בורא העולם שעשיתי לכם ניסים כמו מכת חושך ומכת בכורות ולאחר מכן הסכמה של העם שהם מסכימים שמי שמדבר אתם הוא בורא העולם. כלומר אם אתה חושב שקל לעבוד על האנשים ולהחדיר להיסטוריה סיפור יציאת מצרים . איך זה שלא היו עוד סיפורים דומים בכל העולם בכל הזמנים. התשובה לשאלה האחרונה : כי לא עשה זאת יצור גשמי אלא בורא העולם. .ומאחר שיש רק בורא אחד. אין עוד בעולם מישהו שהחדיר להיסטוריה סיפור דומה. איך ידע כותב התורה שלא היה בעבר סיפור דומה ? למרות שלא היה אז רדיו ואמצעי תקשורת כמו שיש היום? תשובה כי לא אדם כתב את ספר התורה. התורה אומרת שלא תיתן לאף אחד להצליח להכניס ספר דומה להיסטוריה. שיש בו סיפור שמופיע מישהו שאומר אני בורא העולם וכו'. אני פרסמי את הראיה הזאת בהרבה אתרים ואף אחד לא הביא לי ספור שדומה לספור התורה. אם כותב התורה אמר שלא יוכל אף אחד להכניס ספר דומה ומה שהוא אמר מתקיים , זה ראיה מוחצת לאמיתות התורה. כלומר זה מראה שמי נתן נותן לכל אחד אפשרות להפריך את הספר ואף אחד לא הפריך את הספר. אני יסביר את עצמי במשל: אם מישהו מפיץ ספר שכתוב בו שהוא הכי חזק בעולם ומי שרוצה יכול לבוא ולהתמודד אתו , אם אף אחד לא בא זה מראה שהוא הכי חזק. במיוחד שהוא מראה בספר שמישהו ניסה להתמודד איתו והוא פרעה (הוא אמר שהוא ברא את היאור ואת עצמו) הוא עשה לו עשר מכות נפלאות. אתה יכול לא להאמין לזה שפרסם את הספר שהוא הכי חזק בעולם, אבל בכדי להוכיח שהוא לא כך אתה צריך להתמודד איתו , אם את לא התמודדת לא הוכחת שהוא לא צודק. הנמשל: בתורה כתוב שלא יהיה מישהו שיוכל לפרסם ספר שכתוב בו אני בורא העולם. אם כופרים במשך הדורות שניסו להפסיק את קיום תורה ומצוות ליהודים לא פרסמו ספר דומה, זה מראה שמי שכתב את הספר לא מאפשר זאת. בברית החדשה אין ספור שבו מופיע מישהו שאומר אני בורא העולם. מי כתב את הספר מונע כל מי שירצה להפריך את הספר. והוא נותן לכל אחד אפשרות להפריך ואף אחד לא הפריך. להלן דברי הרב דב שטיין. לדת היהודית בעת הופעתה לא היתה שום הכחשה משום עם. כלומר איש לא טען שלא היה מעמד הר סיני וכיו"ב. לעומת זאת בדת הנוצרית ואסלאמית אמרו כל בני העם היהודי לא היה ולא נברא. הם הכחישו את הטענות הפותחות של שתי הדתות הללו. בנסיבות אלו כשיש מסורת מאששת ומסורת מקעקעת הרי אנו נוהגים כמו בכל משפט. היינו לא ניתן לקבל את העדות המוכחשת. עד כאן. לא את אבותנו כרת ה' את הברית הזאת, כי אתנו אנחנו אלה פה היום כולנו חיים, פנים בפנים דיבר ה' אליכם בהר מתוך האש. (דברים פרק ה' פסוק ג') . כאן יש דבר מעניין ביותר: פנים בפנים, משמע שהייתה להם הרגשה שעומדים בפני ה', ויש עוד כמה פסוקים חשובים ביותר. את הדברים האלה דיבר ה' אל כל קהלכם, בהר מתוך האש, הענן והערפל, קול גדול ולא יסף. ויכתבם על שני לוחות הברית ויתנם אלי. ויהי כשמעכם את הקול מתוך החושך וההר בוער באש ותקרבון אלי כל ראשי שבטיכם וזקניכם ותאמרו הן הראנו ה' אלוקינו את כבודו ואת גודלו אם כן מבואר כאן בפשטות שמשה חוזר על תגובת העם לגילוי האלוקי ובתגובה מבואר שזכו לראות את כבודו ואת גודלו.

ehudt

New member
למה הוא צריך לדעת שלא היה כזה מקרה?

מי שכתב את התורה לא היה צריך לדעת שלא היה מקרה כמו מעמד הר סיני בעבר, כי זה פשוט לא מעניין אותו. וחוץ מזה, הוא המציא סיפור לא הגיוני לחלוטין, אז למה שהוא יחשוב שזה היה יכול להתקיים? לטיעונים שלך אין כל תוקף.

Governor

New member
`אתה סותה מהנושא`

אתה הוא הסוטה `אני מבין שאתה מסכים` אני מסכים שאתה אימבציל חסר-תקנה ואלהיך אינו אלא הזיה נוירופסיכואלקטרוכימית (ולהלן `הנפא"כ`) הקימת אך בתבן אשר בין שתי אזניך. אז מה? ראיות לאפסות התורה ארבעה עקרי הרמ"ג... 972523476920284392000

דוד1000

New member
אתה לא עונה. אתה חושב שאם תגדף אני

בס"ד יפסיק להראות לך את האמת. אתה לא רואה שזה לא מקור אחד? "יש מקור אחד המעיד על מעמד הר סיני," ת. זה לא מקור אחד. אם אנו מדברים על הוכחה לקיום בורא, יש מקורות נוספים חוץ ממעמד הר סיני: ממגילת אסתר (נס פורים), מחג חנוכה (נס חנוכה), מיהודים שחוזרים בתשובה הרבה מעידים שהם ראו נסים. " אם המקור מזויף," ת. איך ניתן לשכנע הרבה אנשים לקיים מצוות זכר ליציאת מצרים כשהם לא רואים זכר לכך?

ehudt

New member
אני אגיב לדבריך אחד-לאחד

ונסה את גם להשיב עם תשובות הולמות. "זה לא מקור אחד. אם אנו מדברים על הוכחה לקיום בורא..." אף אחד לא דיבר על הוכחה לקיום בורא. אנחנו מדברים על הוכחה לקיום מעמד הר סיני. "איך ניתן לשכנע הרבה אנשים לקיים מצוות זכר ליציאת מצרים כשהם לא רואים זכר לכך?" איך ניתן לשכנע הרבה יותר אנשים מזה לקיים מצוות לזכר נס הדגים והיין שאין לו כל זכר היום? או לחילופין לבצע כל פולחן של כל דת שהיא שנובע ממקרה שמתואר במיתולוגיה - שאין לו זכר.

ehudt

New member
אתה לא מגיב לעניין

אני מצטער, אך אם לא תתחיל להגיב לעניין, אני אצטרך להחזיר לך באותו מטבע, ולהתעלם לחלוטין ממה שאתה כתבת כשאני מגיב לך. זה מה שאתה עושה כרגע.

דוד1000

New member
".. אנשים מזה לקיים מצוות

".. אנשים מזה לקיים מצוות לזכר נס הדגים והיין שאין לו כל זכר היום" ת. לא היום צריך להיות זכר לנס. הם ראו את הנס אז. היום אנחנו לא יודעים לעשות כישוף. יש-ו ידע לעשות כי הוא היה יהודי תנא. הוא למד זאת מהתורה. http://www.google.co.il/search?q=cache:CdgcBoH-6DEJ:www.geocities.com/nezik3/Sanhedrin/gemara_Sanhedrin43.htm+%D7%99%D7%A9-%D7%95+%D7%AA%D7%A0%D7%90&hl=iw&ie=UTF-8

למעלה