פורום רדוד. היתכן????

preacher

New member
לרוע המזל הוא צדק

את באמת היית רצינית כשרצית שאנשים פה יגידו מה הצבע והמאכל האהובים עליהם? שחר, פה זה לא גן ילדים. את באמת נשמעת כמו בת 8 ואני לא מדבר בסרקאזם - ההצעה שכל אחד יגיד משהו על עצמו היא ילדותית להחריד ומפספסת את כל הרעיון של הפורום.

לא חוכמה גדולה

להבריח ילדים קטנים, להוכיח להם שהם ילדותיים לעומתך ואינם מבינים דבר. אז מה אם הם ילדותיים? זה לכשעצמו אסון?

רון סי

New member
התוצאה הסופית היא

שהשמש תכבה (או תתפוצץ, עד היום לא הבנתי איזו אפשרות סבירה). באשר למטרה, האם חייבת להיות כזו? אם כן, אז יש גישה שאני מאד מחבב, והיא לירות את החץ ואז לצייר מסביבו את המטרה. ככה אני קולע כל פעם.

לא מדברת על זה!

זה היה סתם יציאה. אבל לגבי השרשור הראשון שלי. הוכחתם בזה אחר זה שאתם שטחיים! אחר כך אני ילדותית? חחח

אל תתרגשי

כל מיני אנשים אומרים כל מיני דברים. ככה זה בעולם. תתמקדי במה שניראה לך רלוונטי. בעניין האנונימיות - כשאני מביע דיעה אני מצפה שיתייחסו לדבריי ולא למי שאני (משהו כמו "אתה אמרת ככה וככה כי אתה כזה וכזה") שזה מסיט את הדיון לכיוון לא רלוונטי. לכן אני מעדיף להישאר אנונימי... לא תמיד מצליח לי.

afon

New member
חחחחחחחחח

את ממש מפגרת!! כל הקטע של השרשור הכרות זה היה הדבר הכי מפגר שאי פעם ראיתי!

בהתחלה חשבתי לומר לך

שאל תחשבי שמי שגדול ממך פי 4 בהכרח חכם ממך או מאחרים בפורום, אך אני רואה שהגעת לזה לבד... אל תתיאשי, אם תחכי אני בטוח שתמצאי כמה שרשורים מעניינים. אני סבור שהדיונים המועילים שבררתי מערמת המוץ הועילו לי רבות בבירור ענינים שונים, ואני סבור שאם שוך ההתלהבות הזמנית, ולכתם, או האטת קצב הכתיבה של כמה כותבים האווירה תהיה יותר נינוחה ומועילה, אך בכל זאת, איננו בספריה ומותר קצת לחיות... אם ציינת קודם שטלמון וdean הרשימו אותך, ראשית אומר שבאופן כללי כדאי שתחכי עם התרשמותך זמן מסוים ורק אז תחליטי (לגבי כל דבר). ועוד אציין שטלמון, אף שבד"כ דבריו מחכימים, לפעמים הוא נוטה לעצבנות כמו אותה פעם שכינה אותי 'חלאה' על לא עוול בכפי, בשל דיון סוער (טלמון, אולי לך זה לא נראה רציני, אך בתור התרשמותי הראשונה ממך, זה השפיע רבות...) גם מדבריו של dean נהנתי, עד שהשתמש נגדי בטיעון 'דחליל הקש' (שם בפי דברים שלא אמרתי), אולי הוא פשוט לא קרא בעיון את דברי, אך זה גרוע בעיני באותה המידה (אף שלעיתים גם אני 'חוטא' בכך). את רוצה לגבש עמדה? לא פה! כאן זה ויכוחים למי שאוהב. לגבש השקפת עולם ניתן בדרך אחת- לקרוא! בעיקר ספרי פילוסופיה (מבחר: שטייניץ 'הזמנה לפילוסופיה', מישהו 'עולמה של סופי', שטייניץ 'טיל לוגי מדעי', וספרים ביהדות- כל ספרי האמונה הידועים כמובן, וכן דניאל שליט 'שיחות פנים', הרב מיכאל אברהם 'שתי עגלות וכדור פורח'[עדיף בשלב מאוחר], ועוד ככל שתוכלי לקרא). זו הדרך, לדעתי (מלבד לימוד אישי מרבנים מחד ואנשי מדע מחד). סליחה שכתבתי ארוך...

נדמה לי שכבר הסברתי לך

שאתה הוא זה שהתחיל ראשון בגידופים. אתה רשאי להשתמש במילה 'בּוּר' ביחס לעצמך, אבל כפי שנוכחתָ לא כדאי למהר ולהשתמש בה בפנייה לאחרים, גם אם לדעתך יש להם פחות ידע מאשר לך בתחום מסויים. כאשר למשל אני משוחח בנושא מתמטיקה עם תלמיד כיתה ב' או עם מישהו שאינו שמעולם לא למד מתמטיקה, לעולם לא אכנה אותו 'בּוּר'. ודרך אגב, נכון לרגע זה, טרם הוכחתָ מעשית את "הרמה הגבוהה" אותה אתה מתיימר לייצג. טרם הצלחתָ להסביר בצורה מובנת, איך אתה משלב בין אמיתוּת התורה לבין אמיתוּת הארכיאולוגיה.

כן, אני זוכר אחרת.

לגבי המילה 'בור' את הסכמת לכך בעצמך כשכתבת בפירוש שאתה בור בנושאים אלו (רוצה קישור או שאתה יכול לבד?). אם אותו תלמיד כיתה ב' יטען, למשל, שפיתגורס הינו 'חלאת אדם' כיוון שהמציא את 'משפט פיתגורס' (שגם הוא, לפי התלמיד, שקר) אני אכן אומר לו- כיוון שאתה (לא ככינוי גנאי, אך כעובדה) בור במתמטיקה, אל תטען טענות שטותיות כאלו. חוץ מזה, אתה יודע כמוני שהכינוי שכינית אותי לא בא כתגובה למילה 'בור' אלא בשל דעותי כפי שהובעו שם. לא טענתי מעולם ל'רמה גבוהה (אמנם, היא גבוהה יותר משלך...), אך אם אתה רוצה שאסביר את השילוב, תסביר לי מה הבעיה? אם לא, אשאל אותך כיצד אמונתך בכך שהארץ מסתובבת סביב השמש מתיישבת עם תורת היחסות.

dean4

New member
ואשמח לדעת מתי הפכתי אותך

לדחליל-קש.. אם תפרט לי מי ומתי אשמח להתנצל בפניך.

באותה הודעה ארוכה שכוונה, אם אינני

טועה, כנגד ה'פונדמנטליסטים' של הפורום, ביניהם כללת (באופן מפורש) בין השאר אותי. ובשאר השרשור.

dean4

New member
תוכל להפנות אותי ללינק?..

שכן דומייני כי לעולם לא הגיתי בכתב או בע"פ את המילה "פונדמנטליסטים", אין לי מושג בין כה מה משמעותה.. אבל אם תביא, לינק.. מי יודע..

למעלה