בהתחלה חשבתי לומר לך
שאל תחשבי שמי שגדול ממך פי 4 בהכרח חכם ממך או מאחרים בפורום, אך אני רואה שהגעת לזה לבד... אל תתיאשי, אם תחכי אני בטוח שתמצאי כמה שרשורים מעניינים. אני סבור שהדיונים המועילים שבררתי מערמת המוץ הועילו לי רבות בבירור ענינים שונים, ואני סבור שאם שוך ההתלהבות הזמנית, ולכתם, או האטת קצב הכתיבה של כמה כותבים האווירה תהיה יותר נינוחה ומועילה, אך בכל זאת, איננו בספריה ומותר קצת לחיות... אם ציינת קודם שטלמון וdean הרשימו אותך, ראשית אומר שבאופן כללי כדאי שתחכי עם התרשמותך זמן מסוים ורק אז תחליטי (לגבי כל דבר). ועוד אציין שטלמון, אף שבד"כ דבריו מחכימים, לפעמים הוא נוטה לעצבנות כמו אותה פעם שכינה אותי 'חלאה' על לא עוול בכפי, בשל דיון סוער (טלמון, אולי לך זה לא נראה רציני, אך בתור התרשמותי הראשונה ממך, זה השפיע רבות...) גם מדבריו של dean נהנתי, עד שהשתמש נגדי בטיעון 'דחליל הקש' (שם בפי דברים שלא אמרתי), אולי הוא פשוט לא קרא בעיון את דברי, אך זה גרוע בעיני באותה המידה (אף שלעיתים גם אני 'חוטא' בכך). את רוצה לגבש עמדה? לא פה! כאן זה ויכוחים למי שאוהב. לגבש השקפת עולם ניתן בדרך אחת- לקרוא! בעיקר ספרי פילוסופיה (מבחר: שטייניץ 'הזמנה לפילוסופיה', מישהו 'עולמה של סופי', שטייניץ 'טיל לוגי מדעי', וספרים ביהדות- כל ספרי האמונה הידועים כמובן, וכן דניאל שליט 'שיחות פנים', הרב מיכאל אברהם 'שתי עגלות וכדור פורח'[עדיף בשלב מאוחר], ועוד ככל שתוכלי לקרא). זו הדרך, לדעתי (מלבד לימוד אישי מרבנים מחד ואנשי מדע מחד). סליחה שכתבתי ארוך...