פורום גננות

לאה_מ

New member
ממש לא בטוח - נשמע יותר שלילדה יש

סדר יום קבוע, שפשוט כולל הגעה מאוחרת לגן...

מאיו

New member
לא התכוונתי לילדה הספציפית הזו

אלא באופן כללי. יכול להיות שלילדה יש סדר יום מובנה וברור מאד, שכולל הגעה מאוחרת לגן.

רוב המגיעים מאוחר

מגיעים מאוחר די בקביעות, כך שהכלל הוא שאילו שמגיעים מאוחר - זה סדר היום הקבוע שלהם. יש כמובן יוצאים מן הכלל.

vered4

New member
../images/Emo45.gifזה בדיוק מה שניסיתי להסביר

ומעניין אותי למה הורים לא מרגישים שיש בעיה, ושהם עשויים להפריע. אני ממש רואה בזה זלזול כלפי בעלת מקצוע ואני בטוחה שאותם הורים היו מגיבים אחרת אם היו מזלזלים בהם.

זלזול כלפי בעלת מקצוע?

הורים לא צריכים להפריע לפעילות הגן, בזה אנחנו מסכימות לחלוטין ולא יהיה בינינו אפילו בדל ויכוח, מה גם שהילדים מביטים מגובה מטר (שלהם) למעלה אל הוריהם ומחקים את התנהגויותיהם, כך שיש ב"לא להפריע" גם עניין של דוגמה אישית. אולם (ברם, אבל) - הגעה בשעות משתנות ולא בשעה קבועה לגן היא חלק בסיסי מכבודה של הגננת לשונויות של העדפות הילדים וההורים וסירוב לקבל את זה הוא פשוט פרקטיקה מקצועית-חינוכית ואישיותית של הגננת, שאינה מבשרת טובות. ועוד משהו - חלק לא קטן מהגננות שפגשתי בחיי, קשה לקרוא להן "בעלות מקצוע" ואילו שהיו בעלות מקצוע קידמו בברכה הגעות בשעות שונות (כמו עוד דברים) מבלי שזה "יפריע" לפעילות הגן. עמידה בחוקי הגן היא ערך חינוכי חשוב - אך גם גם התרסה הורית על אילו מהחוקים שהם פשוט ביטוי לצורת חינוך מסרסת ומעוותת, היא דוגמה אישית לכל דבר ועניין.

vered4

New member
השאלה מה את עושה כשאת מגיעה

בשעה לא שגרתית (יחסית לפעילות הגן). האם את נפרדת מהילד כמה זמן שמתאים לו (15 דקות למשל), האם הילד בוכה וכו'. בסדר היום של הגן יש הקצאת משאבי זמן לדברים שונים. נניח שבבקר הן מתפנות לקבל את הילדים ויש להן אפשרות להקדיש זמן לילד שמתקשה. לעומת זאת בשעה אחרת הן עושות משהו אחר עם הילדים ובעצם זה שילד מגיע באמצע הפעילות כל הילדים "נפגעים". גם אלה שנעזבו באמצע הפעילות וגם הילד שלא יכול לקבל קבלה טובה לגן. בנוסף, יכול להיות שאם רק ילדים ספורים מגיעים בשעות לא שגרתיות זו לא בעיה, אבל אם כל הילדים היו מגיעים בכל מיני שעות- זה כן היה מקשה על פעילות שוטפת. וחוץ מזה- נראה לי שחלק מהבעיה כאן, שחלק מהתשובות מתיחסות למודל הקיצוני שנסע תראה, וחלק (שלי למשל
מתיחסות לגן שאין להורים בעיה עם הגננת וסגנון העבודה שלה.

irisgh

New member
רוב ההורים בארץ מגיעים מוקדם

פשוט כי הם צריכים ללכת לעבודה, שמתחילה אף היא באותה שעה. ולכן, ממילא, לא 'כל הילדים' מגיעים 'בכל שעה'. הייתי פעם בגן שפעל 6-18, ושם יכולת להגיע בהחלט באיזו שעה שאתה רוצה. והיה סדר יום. הצטרפנו אליו בשעה שהייתה נכונה לנו. אני אישית למשל, הגעתי רק לפני היציאה לחצר - 11:00

חני ב

New member
זה מה שגורם לגננות להרגיש

שהן רק בייביסיטר. אז בשביל מה בכלל שמת אותה בגן? כי אז היית צריכה ללכת לסידורים?

irisgh

New member
כן.

הוא היה אז בן שנתיים. והבאתי אותו לגן לקצת חברה. היינו בארץ זרה, וקרה, והיה קשה מאוד כל הזמן להיות בבית. אבל גם יום שלם בגן, כשהוא לא יודע את השפה, היה לו קשה מדי. אז הפכתי ליום הרבה יותר קצר. מה, בגלל שהגן שם (ואם קראת, אז שימי לב) התחיל בשש בבוקר, אני צריכה שהוא יהיה שם בשש בבוקר? ההפך. זה בהחלט היה מקום שהיה מכוון כלפי צרכי ההורים השונים. אבל השאלה, למה זה מעליב אותך? הילד שלי ידע מה סדר היום שלו. הגענו לגן שם בשעות קרובות לסדירות. והוא ידע לצפות את ההתפתחויות. נראה לך שאני צריכה להשאיר ילד בגן שתיםעשרה שעות, כי יש שתיםעשרה שעות שהגן פתוח?

חני ב

New member
לא

קודם כל לא שמתי לב לשעות הפתיחה של הגן ולא שמתי לב שכתבת על ארץ זרה. וזה ממש לא מעליב אותי ללא קשר.

בייביסיטר זו לא קללה

כן, במפורש, פתרון לילדים הוא בסיס להתפנותן של נשים לעיסוקיהן ולקריירה שלהן, ובכך שאת מגדירה את זה כבייביסטיר בנימת תוכחה - את בלי לרצות (אני מקווה) משתפת פעולה עם מי שמטרתם היא לא לאפשר לנשים לפתח להן חיים משל עצמן. הבסיסים לשוויון, זכויות, מעמד תעסוקתי והעצמת נשים הוא פתרון לילדים בשעות הבוקר.

vered4

New member
זו פשוט הגדרה מקצועית אחרת

כמו שמנ"כלית לא היתה רוצה להקרא מזכירה, או שמזכירה לא היתה רוצה להקרא פקידה. מבייבי סיטר יש דרישות וציפיות מקצועיות מסוימות ומגננת דרישות וציפיות אחרות.

אנחנו מדברות כאן על מהות

שכן את ואני לא קוראות לגן בייביסטיר - מי שעושות את זה הן בדרך כלל אילו שמאבדות את כל הנימוקים ומחפשות דרך להכנס מתחת לחגורה בזמן ויכוח, לא?
אז הן לגמרי צודקות, זה בייביסיטר (הרי רק הודאה מוציאה את העוקץ ממכה מתחת לחגורה, לא?
)

Kalla

New member
רק שאלה.

לשיטתך, הגננת צריכה להיענות לכל גחמה הכי קטנה של כל הורה והורה? ואם לא, אז לפי איזה עקרון מתחלק מה כן ומה לא?

למה את קוראת לזה גחמה

ולמה את ממעיטה בערך הרצון ההורי כטקטיקה של התייחסות לסוגיה שהיא מאוד מהותית בעיני?

Kalla

New member
לא נראה לי שהבנת את כוונתי.

לא אמרתי שדווקא הזכות לבוא לגן בכל שעה שההורה בוחר היא גחמה, וממש לא זילזלתי בדעתך (רק לא הסכמתי איתה במלואה) אלא שאלתי שאלה כללית ועקרונית הכוללת את כל רצונות ההורים, כולל הגחמות הקטנות ביותר. רציתי להבין אם לשיטתך להורים מותר לקבוע הכל או אם הגבול עובר באיזשהו מקום, ואם כן - אז איפה.

יש לנו מיילג' ארוך כאן

וכבר דנו בעבר, למשל, בגן מעורבות הורים שאני נגדו באופן מוחלט וגורף בדיוק בגלל הגבול הזה שבין ניהול הגן ע"י ההורים לניהול ע"י מדיניות חינוכית של גננת, שמתחשבת בהורים. לכן אני גם נזעקת להתייחסויות גורפות המצויות על הרצף שהתחיל עוד בדיוני ההנקה - שם כל התנגדות להטפה הפכה ל"אנטי הנקה" - ועד לדיון הזה, שבו ורסטיליות ופתיחות סבירים מאוד הפכו ל"זלזול וחוסר כבוד לגננת".

Kalla

New member
מה שמעניין אותי

זה איפה עובר הגבול. אודה לך אם תוכלי לתת לי דוגמאות של דברים שהם מעברו השני (כלומר, שבהם להורים "אין מילה").

למעלה