פורום גננות

irisgh

New member
כנראה בגלל זה

בגן הפרטי, אף אחד לא חושב לנעול אותי בחוץ כשאני מגיעה מאוחר.

זאת בדיוק הטעות הבסיסית

הגעה גמישה לגן אינה זלזול - הזלזול (בהורים, בילדים ובערך החינוכי של הגן) הוא של מי שמגדיר/ה את זה כ"איחור".

vered4

New member
זה לא זלזול רק אם הגננת מסכימה

שהורים יגיעו בצורה חופשית. אם הגננת מבקשת משהו מסוים והורה מסרב- אני חושבת שזה מתאים להגדרה של זלזול. איך היית מרגישה אם מישהו היה מתעלם ממה שאת מבקשת במשהו שקשור למקצוע שלך? אם לא נראית לך הגישה של הגננת, את יכולה לחפש גן שכן מתאים לך. אבל לא נראה לי סביר להסכים להכניס את הילד לגן, ואז להתחיל להתנגד לגישה של הגננת.

זה העניין

שאני לעולם לא מתעלמת אלא מציגה אג'נדה נגדית. ואת הנימוק שהבאת ניתן הרי להפוך לחלוטין - שכן הגננת מתעלמת כאן מהעדפות ההורים

אייבורי

New member
חומר למחשבה

ראו איזה פלא באוניברסיטה מגיעים מתי שרוצים, הולכים מתי שרוצים ופלא, קסם שכזה כמות ואיכות החומר הנלמד שווה בערך לארבע שנות לימוד בזמן סמסטר יחיד. תגידי עכשיו, ילד אינו בוגר ואינו זכאי לפריבליגיה של לקיחת אחריות על מעשיו, אבל הוריו כן יכולים, אם הם חושבים שטובה שעת שינה בבוקר על פני שעת לימוד חומר חדש, זו האחריות שלהם כלפי הילד, דעתי שגם זכותם, במיוחד לאור הישגי מערכת החינוך לאחרונה.

Kalla

New member
בלי קשר לדילמה הנידונה בשרשור

אני חייבת לציין שיש לך דעה גבוהה מאוד על מערכת החינוך הגבוה. אני, שדווקא לרוב לא בין הקוטלים אותה, אומרת - הפעם הגזמת. "החומר הנלמד שווה בערך לארבע שנות לימוד בזמן סמסטר יחיד"???????

כרמית מ.

New member
ובכל זאת גם דעה אחרת

נכון שגן הוא לא בית ספר, אבל אני חושבת שגם לילדים חשוב להגיע בזמן. אצלנו הגן נפתח ב7:00 ועד 8:00 זה זמן ההגעה הרשמי (בכל הגילאים). השעה הזאת, היא זמן שבו משחקים בתיבה (הקטנים) או ליד שולחן (הגדולים יותר), ויש זמן להתאקלם ולהפרד מההורה בנוחות. ילד שמגיע באמצע היום, "נופל" באמצע פעילות - יזומה או חפשית יותר אבל כשכל הילדים כבר "בתוך זה", וגם הגננות והמטפלות פחות פנויות לקליטת ילד ועזרה בפרידה מההורים. זה מקשה עליו (בעיקר על הצעירים יותר) את ההשתלבות, ברמה היומית. כמו להכנס למסיבה שכבר מזמן התחילה. בנוסף, אחת הגננות שהיו לנו, ביקשה מהורים מסוימים, שישתדלו להגיע מוקדם עם ילדתם, לפני 8:00, כדי לאפשר לה את זמן המשחק ליד השולחנות - כיוון שזו היתה ילדה שבהחלט היתה זקוקה לחיזוק בסוג הפעילות הזה, שבמהלך היום עוסקים בו פחות, כי יש יותר פעילויות מובנות (אפילו אם מבוססות על משחק חפשי). אישית, גיליתי שלילדיי יותר קל להכנס לגן, וגם להפרד מאיתנו, כשהם מגיעים בין הראשונים כשיש עוד מעט ילדים בגן, ושקט יחסית - וגם לא מתבצעות הרבה פרידות באותו זמן, עם השפעה הדדית של הבכי (ילד אחר בוכה, אז אחרים מתחילים גם, אפילו אם מעצמם לא היו בוכים) ועם מטפלות פחות פנויות לעזרה. מצד שני, הורים ובני משפחה אחרים מוזמנים אצלנו בכל עת (אני, ואני חושבת שגם אחרים, לא נכנס באמצע פעילות מובנית, מיזמתנו, כדי לא להפריע. בזמן "חצר" או פעילות חפשית יחסית, ורוב הפעילויות בגן הן כאלו, נוכחות הורה לא מפריעה ואף מוסיפה - במיוחד אם הילד רגיל לכך. וכמובן, שיש גמישות. לעתים צריך להביא או להוציא את הילד בשעות לא סטנדרטיות. ואני מודה שבחודשים האחרונים אנחנו מגיעים לעיתים קרובות ב8:00 או אפילו קצת באיחור. אני משתדלת לא לאחר מכיוון שב-8:00 מתחיל מפגש בוקר והילדים לא רוצים לפספס אותו. אני חושבת שגננת שתסביר להורים באופן כזה את חשיבות הגעתם בזמן, תזכה ליותר שיתוף פעולה מגננת מאיימת, או שעושה דווקא.

vered4

New member
תארת בדיוק את מה שאני חושבת

לגבי "זמן הכניסה" של הילדים לגן, לגבי הפעילויות השונות, לגבי הגמישות כלפי ההורים וגם לגבי התחשבות ההורים בגננת.

באותה הרוח...

כלל ילדות הגן הן הלקוחות שלי. ואם בתור נותנת שרות אני נותנת להן שרות של סיפור, מגיע להן לקבל אותו בלי הפרעות. 20 דקות של ריכוז שמופרעות ע"י לקוחה חסרת התחשבות שמצלצלת בפעמון, לרוב יותר מפעם אחת. נכנסת לגן, אומרת יפה בוקר טוב. נפרדת יפה מביתה הלקוחה. אפשר להמשיך בסיפור? נראה אותך מנסה...

אייבורי

New member
למה לא

למה בעצם לא תעשי פעילויות אחרות, אישיות עד תשע ואז פעילות קבוצתית ? למה בעצם לא להתחשב בהורים שמגיעים מרחוק\ישנים מאוחר\מקריאים סיפור בבוקר\ עוד ועוד...ותתחשבי ?

חני ב

New member
דרך אגב

שולחים לבית של ילד שמאחר בקביעות קצין ביקור סדיר.

חני ב

New member
כן כן כן

ילד שמאחר 3 פעמים הולך להרשם במזכירות. אני בחיים לא שלחתי ילד וגם לא אשלח, אבל מורות בכתות הגבוהות (אני עובדת ביסודי) עושות את זה. אני גם יודעת שאחרי X איחורים אני יכולה (יותר נכון צריכה) לשלוח לבית קצין ביקור סדיר לראות מה קורה שם בבית.

חני ב

New member
גם שימו לב להודעה הזו

של inmal לגבי הפניית הפסיכולוג לקצינת ביקור סדיר.

She Dolphin

New member
לפי הגישה הזאת, לדעתי הולכים

להוציא את תומר ושירה מחזקתנו - ויפה שעה אחת קודם!
טוב, ברצינות - האמת? אני מזועזעת

למעלה