פורום גננות

vered4

New member
באופן חד פעמי?

אז נראה לי שצריכה להיות התחשבות. ואם זה באופן קבוע, או שזה קורה הרבה פעמים- אז היית צריך לחשוב מה משובש בחוש הארגון שלך. ובאופן היפותטי- השאלה גם מה קורה בשאר המחויבויות שלך, האם אתה מצליח לעמוד בהן, ורק לגן אתה מאחר. זה כבר מצביע על זלזול בגן, לא?

אבא גאה

New member
אני בדר"כ מגיע בזמן לכל מקום

מלבד לגן. אני לא חושב שזה זלזול בגן. בכדי להיות בשמונה וחצי בגן אני צריך לצאת בשמונה מהבית, בשביל זה כולנו צריכים לקום בשבע וחצי ולהתכונן בלחץ. אני לא מבין מה יקרה לו נגיע 20 דקות מאוחר יותר? כלום! לכן אני מעדיף לבחור יחד עם אושר את הבגדים, לא להתעצבן כשהוא רוצה לשנות ברגע האחרון, לתת לשתות שוקו מבקבוק (אני יודע שהוא בן 4 , אני נותן בקבוק כל עוד דולפינה מניקה), בחוץ לעצור ליד קורי עכביש, להילחם קצת בשלג, לצייר בשלג איש וכו'... כל מיני דברים שאני חושב שילד יכול לזכור כחוויות ילדות מתוקות ושה20 דק' בגן לא יתנו לו את זה, לא רק זה גם יעבור עליו בוקר לחוץ. על מה ולמה? יש לנו כ"כ מעט זמן איתם למה שלא ננצל אותו כשאנו יכולים?

חוה 1

New member
איחור של ילדים מפריע מאד מאד

לשיעור ולילדים האחרים. אצלי בכיתה ילד שמאחר צריך להקים את כל הילדים בדרך כדי להגיע למקומו. אין אפשרות לעבור עם תיק בין הילדים . אם ילד אחד מאחר בערך 8 ילדים צריכים לקום כדי לאפשר לו לשבת במקומו. אם חמישה ילדים מאחרים אז כל דקה עוד ועוד ילדים צריכים לקום ממקומם. בבוקר בדר"כ יש הקניה של חומר חדש ילדים מאחרים מפסידים את ההקניה . הפריבילגיה לאחר פוגעת בשאר הילדים בכיתה.

חוה 1

New member
עכשיו קראתי את תגובתך לחני

ובה כתבת שאת מתייחסת לגן הילדים ולא לבית הספר. האם את חושבת שגם בבית הספר מותר לילדים לאחר?

גן אינו בי"ס, ובי"ס אינו גן

אין בכלל מקום להשוות. פעילות בגן היא פעילות שניתנת להפרעה, או לכניסה באמצע. פעילות בכתה לא - זהו שעור של ממש, ובאמצע שעור זה באמת מאד מפריע כשנכנסים או יוצאים. כמו כן, מטרתו של ביה"ס היא אחרת מאשר מטרת הגן, והגילאים גם הם שונים. בקיצור - אין בכלל מה לעשות השוואה בין השניים, ובטח שלא להגיד שבגן כמו בביה"ס... כמו כן, אינני מאמינה שגן חובה צריך להכין אותם להגיע בזמן. אם זה היה נכון, אזי גן טרום חובה צריך להכינם לגן חובה, וטרום-טרום חובה להכינם לטרום חובה, וכן הלאה וכן הלאה... אין לזה סוף. גן הוא גן, לא משנה איך קוראים לו. כשהם יגיעו לביה"ס הם יצטרכו לעמוד בסדר הזמנים. עד אז - תנו להם להיות ילדי גן, למען השם!

א ל ו ל י

New member
זה לא ממש מדוייק

למה את חושבת שפעילות בגן ניתנת להפרעה? גם בגן מפריע מאוד שיש איחורים משמעותיים. אני חושבת שכל גן צריך להיות קצת יותר גמיש ולתת להורים שעה שממנה איחורים כבר ממש יפריעו לרצף הפעילות בגן, ולנסות שהשעה תהיה יותר שפוייה משמונה וחצי. אבל כל גננת או מי שעוסק בחינוך עם הגיל הרך יסביר שה"זילזול" באיחור לגן אינו במקומו.

אני לא חושבת, אני יודעת.

אם בגן אליו הולכת בתי אפשר לבוא מתי שרוצים וללכת מתי שרוצים, להגיע באמצע היום אם מתחשק לך להגיד שלום לילד או להניק אותו אם הוא תינוק, וזה לא מפריע לאף אחד - אז זה לא צריך להפריע בשום גן. בגן הפעילויות אמורות להיות קצרות, בהתאם לזה שהילדים צעירים והקשב שלהם אינו ארוך. חצי שעת פעילות בדכ' ואז מעבר לפעילות הבאה. הילדים לא יושבים בשולחנות ולומדים חשבון, ואם הם יושבים בשולחנות ומציירים או מדביקים או מרכיבים פזלים זה בטח לא משהו שהורה אחד או ילד שמגיע מפריעים או הורסים. בגן הילדים אינם צריכים ללמוד ולהבחן ולקבל ציונים על השגיהם. זה גן ילדים לא גוף תחרותי. אף אחד לא זלזל, כי לא צריכה להיות בעיה כזו. אני גם לא מזלזלת בגננות או בתפקידן החשוב, רק מתמיה אותי הלך המחשבה שאני רואה בפורום גננות, ממנו ציפיתי (כנראה שטעיתי) למשהו אחר. ואין מה להשוות - גן הוא גן ולא בי"ס, וגננת היא גננת ולא מורה. אל תשכחו את זה, ואל תנסו לקפוץ מעל הפופיק. שני המוסדות ושני התפקידים חשובים, אך יש להם מטרות אחרות. אל תנסו לעשות מזה מה שזה לא.

vered4

New member
למה את חושבת שאם זה מה שקורה בגן

של בתך, זה מה שצריך להיות בכל גן אחר? אני למשל רואה בעיה כשילדים רואים הורים אחרים במשך היום, יש ילדים שזה מקשה עליהם. את לא נתקלת בזה? יש גיל שקשה לשמור את הילדים בריכוז זמן ארוך, אז אם הגננת מנסה לעשות פעילות של 15 דקות (לספר סיפור, ללמד שיר), ובדיוק זה הזמן שההורה חושב שנורא חשוב לו להכנס- אז הוא יפריע לריכוז של הילדים. הסיבה שיש גננות שמוכנות לקבל את היחס של ההורים, היא או בגלל שזה גן שזו המדיניות שלו מלכתחילה- ואין הרבה כאלה. או בגלל שזה גן פרטי, ההורים הם לקוחות משלמים והגננת "בולעת" בלית ברירה צפרדעים כאלה.

כאן אנחנו לחלוטין לא מסכימות

פעילות הגן מופרעת ע"י הורים שנכנסים, רק אם הגננת נוקשה, בעייתית ולא יודעת לייצר מצבים דו ערכיים בהם יש כללים על פי שעות ויע"ז הילדים יכולים להכנס מבלי להפריע. מה כוונתי? הגננת בהחלט יכולה לומר שמי שמגיע/ה אחרי 9 לא נכנסת לחדר הגן אלא נפרדת מהילד/ה בחוץ, בכניסה. ככה היה בגנים שעומר היה בהם עד כה. כבוד לסדר היום בגן אינו רע בעיני, חוסר כבוד של גננות לילדים והורים, שבשירשור שקושר הנה ובסוג המקרים שעולים בו נובע משיח הגננות - מגונה בעיני. כמו שציינתי - עצוב אך לא מפתיע. אני דווקא לחלוטין עם רוני בעניין ואני משוכנעת שרוני, כמוני, לא מגיעה עם תופי מרים ומצילתיים על מנת להפריע למפגש, כשהיא מביאה באיחור את ילדיה לגן.

vered4

New member
התשובה של כרמית מסבירה מצוין

למה אני חושבת שזה לא קשור לגננת נוקשה וכמה זה משמעותי דווקא לילדים עצמם. יכול להיות שבגן ממנו התחיל השרשור- יש הרבה דברים בעייתיים. יש המון זמן מובנה ואין בכלל גמישות. אני לא "מגינה" על סגנון נוקשה כזה. אני חושבת שיש הרבה גנים שנמצאים באמצע- בין אנרכיה מוחלטת לבין משטר דיקטטורי. ובגנים האלה יש מקום לכבד את בקשת הגננת כמו שההורה מעונין שהגננת תכבד אותו.

קראתי את התשובה של כרמית

ואני עונה לשתיכן בעצם. אגב, יש ילדים ששעות קבועות ומסודרות חשובות להם יותר מלילדים אחרים - אני משערת שהוריהם יודעים את זה ומביאים אותם "בזמן" לגן.

Kalla

New member
בשביל זה צריך פשרה.

אני נגד להפריע לריכוז, אבל אני גם נגד זה שהריכוז ישתלט על החיים. לכן אני אוהבת את הגישה בגן שלנו, שבו הריכוז מתחיל אחרי 9 ועד אז יש משחק חופשי וגם ארוחת בוקר שנמשכת שעה כך שכל הילדים, גם אלה שבאו מאוחר, יספיקו לאכול. אני חושבת שהפתרון הטוב ביותר הוא התחשבות הדדית ולא רק של אחד הצדדים.

למה? כי ככה זה צריך להיות.

תמיד יש ילדים שלא נמצאים בריכוז. ילדים לא חייבים להיות בריכוז. תמיד יהיו ילדים שכשכל האחרים שומעים סיפור רוצים דווקא לשחק עם הבובות. ושוב, בפעם המיליון: זה לא מפריע לילדים, זה מפריע לגננות. מה זאת אומרת "גננות שמוכנות לקבל את היחס של ההורים"? מי אתן חושבות שאתן - מלכות אנגליה? אין בי כוונה לזלזל בגננות או בתפקידן החשוב, אבל קחו בבקשה את ייעודכן בפרופורציה, וכן את מקומכן בחיי הילד. את שוכחת שגם בגן עירוני ההורים משלמים את שכר הגננת. מי משלם מסים לדעתך? האם לדעתם ההורים צריכים למלא אחר בקשות הגננת או הגננת אחר בקשות ההורים? לדעתי, זוהי מערכת יחסים דו צדדית, עם נטייה חזקה לכוון של ההורים. כפי שאמרתי - ההורים והילדים מקבלים כאן שירות. מי שנותן את השירות וצריך להוציא הורים וילדים מרוצים הן אתן, הגננות.

vered4

New member
אני לא גננת

אני מדברת כהורה ולא מצליחה להבין את הזלזול וחוסר היחס לגננות. זה לא קשור לייעוד של הגננת בחיי הילד, או למקום שלה בחייו. זה קשור לזה שלגננת יש מחשבה לגבי איך שהיא מבצעת את התפקיד שלה, יש כל מיני גננות וכל מיני גנים- אין שום סיבה לא להתייחס למה שקורה בגן. יש הבדל גדול אם יש ילדים שלא מסוגלים להיות בריכוז שזה לגיטימי לגמרי. לבין זה שהורה מחליט על דעת עצמו להפריע לריכוז הילדים. גם בגן מעורבות הורים- הורים לא קובעים את מהלך היום ולא מתערבים מבחינה מקצועית.

רק לדייק

המעסיק של גננת בגן עירוני הוא משרד החינוך ולא העיריה. אז את גם המעסיקה שלה כי את משלמת מס הכנסה... ואת המעסיקה של ראש העיר, אז אולי תכנסי לו באמצע ישיבות כדי לשוחח איתו?

למעלה