נשמע נהדר. זה בוודאי גן קטן, לא?
ומשהו אישי על איחורים אצלנו: אני מניחה שהילדים שלי ירשו ממני את הצורך במסגרת קבועה וידועה מראש, שמתחילה כל בוקר באותה השעה. אנחנו כולנו אנשי בוקר מובהקים. החל מהתעוררות בזמן, התלבשות והתכוננות עניינית בפרק זמן קצרצר, ויציאה מהבית ל"מוסדות" לא יאוחר משעה שבע וחצי בבוקר. הילד הצעיר שלי, מתקשה להתעורר בבקרים, אולם מרגע שפקח עין תורנית, הוא מוודא שהוא "לא אחרון". חשוב לו מאוד לאכול יחד איתנו ארוחת בוקר ולצאת בזמן. השבוע, כמו כל יום ד', הערתי אותו מאוחר יותר, ל"שעת כיף עם אמא", עד שתגיע השעה לצאת לטיפול בריפוי בעיסוק שהוא מקבל. היה נהדר, יצאנו בכיף לכיוון השיעור תוך שהוא מספר בהתלהבות על הקיוסק החדש שנפתח באותו יום בגן, ועל התפקיד החשוב שקיבל, מוכר בקיוסק. ברגע שהיגענו אל המרפאה בעיסוק, הוא קלט שהוא מאחר לגן, פרץ בבכי ולא היה מוכן בשום אופן להיכנס לטיפול. לא הצלחתי להרגיע אותו בשום תירוץ הגיוני. הוא היה משוכנע שהוא מפסיד את התפקיד שלו, ולא יזכה להנות ממנו בגלל שהוא "מאחר ומגיע אחרון לגן". (הצלחתי להסתדר עם המרפאה בעיסוק לשיעור במועד מאוחר יותר), הבאתי אותו מייד לגן במצב בוכה, והוא לא הצליח להירגע גם שם, למרות שהגננת הסבירה לו שהוא לא הפסיד כמעט כלום, מעבר לשעה הראשונה. הוא רגיל להיות בין שלושת הילדים הראשונים שמגיעים בבקרים, ונלחץ מאוד כשראה שכל ילדי הגן כבר עסוקים בענייניהם. לפעמים הייתי רוצה שיוכל להיות קצת יותר גמיש, אבל כנראה שמשהו בנוקשות שלי מונע ממנו את היכולת הזו. נכון שהוא הגיב בעיקר לתפקיד הנחשק שהיה לו באותו בוקר, אבל בכל זאת, הוא היה מאוד אומלל בסיטואציה. בד"כ הוא מגיב לימי רביעי האלה בתהיית אגב : "כולם כבר בגן, לא אחרתי הרבה?.."