פורום גננות

אבא גאה

New member
ואני לא הייתי מאחל לעצמי

גננת כמוך!!!! גננת שקוראת הודעה אחת על גן שבו יש אלימות ואלימות מינית, הגננת פיטרה את העוזרת ולא מאפשרת להורים ליצור קשר, גננת שלא מרשה להורים להיכנס לגן......קראת את כל זה וכתבת :"למה יש להיטפל לגננת"? תעשי לי טובה. גננת קוראת לא/נשים שדיעותיהם שונות משלה "אנטי ממסדתיים, אנטי מערכת החינוך, ואנטי גננות". שמודיעה בשם (מי?) "אם לא נוח לכן אל תיכנסו אלינו לפורום, אין לנו בעייה עם זה." ואז מוסיפב משפט מחץ מניפולטיבי שאמור להראות כמה השאר משועממים ולכן הם עושות מהומות "ובכלל אתן עושות מטעמים מכל דבר. נראה לי שמשעמם לכן" ובנוסף לכל מוצאת לנכון לקרוא לרוני "לא נחמדה" וללילה "ידענית" ולהגיש שבחלומות הכי גרועים שלך לא היית מאחלת לעצמך כאלו הורים בגן. לו היה לי הכוח, הייתי שולל ממך רשיון להיות גננת, מי שמעליבה א/נשים שאינה מכירה, מגרשת, לא מנסה לדון אפילו בדברים שגישתה שונה משלהם - לא ראויה לעבוד עם ילדים. כי מי יודע אילו מניפולציות את מפעילה עליהם, אילו רגשות אשם.

אבא גאה

New member
לא, היא הרגיזה

נכנסת לכאן מאמצע שוםמקום, קוראת לנו בשמות, לא מביאה טיעון אחד לדון בו רק משפטים שהרגע יצאו מהתנור הפולני. קוראת לי "אבא" אז התרגזתי....

מאיו

New member
ואני חושבת שהבעיה היא אחרת

במקום שההורים והגננות / מורים יפעלו ביחד לטובת הילד, שני הצדדים עסוקים בהתנצחות מי צודק יותר. נכון, הילד הוא של ההורים, אבל גם הגננת מופקדת על חלק מצמיחתו. רק אם הצוות החינוכי (גן/בי"ס) וההורים יראו את טובת הילד לפניהם ויחשבו על כל צעד ושעל מה מתאים לילד הספציפי הזה ומה טוב לו, רק אז הוא ירוויח.

ענתש

New member
למה אני תמיד מגיעה מאוחר, למה ?

מקפיץ אותי כשאומרים "זה זילזול" על איחורים, מרגיז אותי שמערכת החינוך, בכל שלב שמה את רווחת המורה/ הגננת והקריזות הפרטיות שלהם מעל לכבוד הבסיסי שמגיע לילד כאדם, גם אם הוא אדם קטן. למדתי שנה אחת של תעודת הוראה אחרי שסיימתי את התואר וביליתי את כולה בלהתווכח עם המנחה כל הזמן - לא הסכמתי בכלל לשמוע משפטים כמו "אסור לתת להם לצאת לשירותים כי אחרת השיעור נהייה טיילת" או "אסור לאכול בשיעור" והמשפט האלמותי "איחור פרושו זילזול במורה ובבית הספר". זה משגע אותי כי אני לא אוהבת שעושים הכללות גורפות כי ככה זה נוח למורה ואז לא זזים מהם. כן, לפעמים ילד רעב נורא ולא יכול לשבת עכשיו שעה שלמה ולהתאפק - למה לא להציע לו לצאת החוצה (לא כעונש !) ולאכול כריך ? למה למנוע מילדים ללכת לשירותים (זו נראית לי ממש התעללות) ? הרי אם ילד ינצל את זה סתם כדי ללכת ולבוא זה יהיה מאד ברור לעין. למה להעניש את כל הילדים מראש כדי למנוע מצב של חוסר סדר אפשרי משוער ? ילד שמאחר מידי פעם זה כנראה כי היו לו דברים אחרים לעשות - אולי הוא לא קם בבוקר כי הוא היה עייף היום ? לילדים יש כל כך הרבה על הראש בגילאי בית ספר ! זה מאד מובן שלפעמים עייפים ולפעמים קשה. אני חושבת שהמורים הם אלו שצריכים להיות יותר רגישים ולזהות מתי מדובר במצב חולף ומתי בבעיה אמיתית (ילד שמאחר באופן קבוע למשל) ולמצבים חולפים אפשר לסלוח ולהבין, מעל הכל, שלילדים יש זכויות כמו לכל מבוגר. למה כשאני יוצאת לשירותים באמצע הרצאה באוניברסיטה (כי ממש צריך) לא אומרים לי שאני מזלזלת ? (שונננאאאאת את המילה הזו). לשמחתי אני למדתי בבית ספר שבו לא שלחו אף אחד "להרשם", שהמנהלת עסקה בענייני ניהול ולא בענייני משמעת ושלא התביישתי להגיד למחנכת שלי "אני צריכה קצת הפסקה, מחר אני ביום חופש בבית" - תמיד קיבלתי לגיטימציה לזה. תלמידים שעשו את זה יותר מדיי פשוט נקראו לסדר בנושא... ולא, לא היתה בכלל אנרכיה. ובפרט שמדובר בכלל בגן ילדים ! המסגרת אמורה להיות גמישה יותר ופחות מכופפת את הילד לצרכיה. אני בשוק מהמחשבה בכלל שיש דבר כזה "לאחר" לגן ! המושג לא צריך להיות קיים בכלל בגיל הזה.

אני מסכימה עם ורד

בסופו של דבר מי שמפסיד מאיחור הם הילדים שמפספסים כניסה הדרגתית ורגועה לתוך סדר היום בגן וחלק מהפעילות וחבל. שלכם חנה גונן

maya100

New member
וגם שני גרוש מאת אמא שלי...

אמא שלי אמרה מספר דברים (היא גננת...
) ראשית, מנק' הראות של אמא לא מקובל עליה המונח "איחור" וכל זמן עם ההורים עדיף על זמן במע' החינוך, בגן ובבי"ס. כאמא, היא תביא את הילדים מתי שהיא רוצה ומתאים לה, תוך ניסיון להפריע כמה שפחות לרצף הפעילות. שנית, מנק' הראות של גננת מאוד ותיקה - לה אישית לא מפריע שהורים מאחרים. זה לא מפריע לריכוז שלה או נותן לה תחושת זלזול א ב ל היא בכל זאת מסבירה להורים למה כדאי לבוא בזמן: 1) הנושא החברתי ככל שגדלים יותר משמעותי, בגילאים 4-5 מקובלות חברתית היא ערך מאוד חשוב לילדים ובבוקר בד"כ יש פעילות של bonding ובמהלכה נוצרות חברויות. היא גם אומרת שהילדים מאוד רוצים להגיע לגן ומתבאסים כשהפסידו משהו מעניין. 2) כשילד נכנס באיחור לדוגמא באמצע ריכוז שאר הילדים בהחלט מופרעים מכך. דווקא בגלל, שיש קושי להעביר תכנים בגיל הזה, בגלל יכולת הקשב המוגבלת, חשוב שלא יהיו הסחות למיניהן. אם ילד נכנס באמצע - מייד הילדים יסתכלו עליו ויתחילו להתייחס לכניסה שלו. לא תמיד יהיה אפשר ל"אסוף" אותם אח"כ. 3) נכון שלא לומדים על פיצוח האטום בגן, אבל יש מיומנויות שכן נרכשות במסגרת הזאת וילד שמאחר באופן קבוע מפסיד חלק מהן. זהו.

שטויות

זה חוסר הבנה מהותי במכלול הילד והתייחסות דוגמטית וארכאית לקודקס חינוכי שפס מן העולם.

מיס פטל

New member
ופתאום שמתי לב

שיש לך חתימה של נעמי שמר. את יודעת שיש לה נכדה עם שם כמו של ביתך? היא אפילו כתבה עליה שיר (נומי נגה).

ענתש

New member
נומי נומי נגה נגה נומי נומי יקירה

מעלייך בשמים כוכבים אומרים שירה... בטח שמכירה את השיר, יודעת שיש לה נכדה נגה (ובגלל זה זכינו בשיר ערש כזה נחמד לשיר לנגה שלנו). אבל זה לא בגלל השיר, סתם כי אהבנו את השם.

יש "לֶיָדָה"

לא לפי חוקי הניקוד- ובכל זאת הכוונה היא: התיכון שליד האוניברסיטה.

מיס פטל

New member
כן, עכשיו נזכרתי

(גם "בצפר" זה לא לפי חוקי איזשהו ניקוד, ובכל זאת זו מלה שכייף להגיד).

למעלה