על "הפלה זה רצח"...

גוססי

New member
מה שניסיתי לומר הוא:

לא שהחרדים המבצעים הפלות פועלים בניגוד להלכה, אלא בדיוק להיפך - סביר להניח שלפחות חלק מהם קיבלו אישור הלכתי מרב כזה או אחר, מה שמראה כי ברצות הפוסק ההלכה יכולה להיות הרבה יותר גמישה ומותאמת לחברה המודרנית. בסופו של דבר ההלכה נקבעת ע"י בני אדם והם יכולים לפרשה כרצונם ובהתאם לאילוצים ומידע שלא היה זמין לחז"ל.

אלוהים ישמור

באמת היית תלמיד עד כדי כך גרוע בבילוגיה (שכן למדת, הרי היית בבי"ס חילוני לא?) שאתה לא יודע מה ההבדל בין ילד בן 3 לבן עובר בן כמה חודשים?

begone

New member
סלח לי אבל אתה מפשל

סעיף 308 לחוק העונשין הישראלי קובע כי ´אדם´ הוא יצור שיצא בשלמותו חי מבטן אימו, ולא רגע אחד קודם לכן. לכן הטענה שלך היא מנותקת מן המציאות הישראלית.

תשאל אותם אם הם אוכלים ביצה עין

אם כן, אתה מוזמן לקרוא להם רוצחים. אובר בתחילת ההריון לא הרבה יותר חי... תגיד להם שגם מבחינה הלכתית הפלה היא לא רצח, אלא נקראת "מניעת חיים" או משהו כזה...

zooti

New member
אהם אהם (דבר הטבעונית)

אם הם אוכלים בשר אז הם אוכלים גוייה, וכולם מוזמנים לקרוא להם רוצחים. הביצים של היום אינן מופרות לכן אין דינן כדין עוברים. מצד שני... תעשיית הביצים כרוכה בהתעללות קשה ובהרג אכזרי והמוני. לכן אפשר לאמר שאכילת ביצים כמוה כרצח.

uuuaaa

New member
מה הקשר ?

אנחנו גם שוחטים תרנגולים, אז מה ? וגם אתם. לפי האמונה הדתית, הבהמות והחיות נוצרו כדי לשרת את האדם. לכן אין לנו בעיה לשחוט אותם ולאכול אותם. אך כן יש לנו בעיה לרצוח ילדים. אך לפי האמונה החילונית, האם זה מוסרי לפטם חיות ולאכול אותם שמנות ? מה ההבדל בין חיה לבין-אדם ? אתם גם טוענים שהחיות הם אבות-אבותיכם, אז איפה הכבוד המינימלי ? ותתפלאי, עשיתי 5 יחידות ביולוגיה. ואני מציע שתשכילי אותנו מה ההבדל בין ילד בן 3 ובין עובר בן 5 חודשים ?

...

לדעתי, אין כללי המוסר שחלים על בני אדם חלים על חיות, ואין הסיבה משנה דבר. מוסר איננו דבר שבהכרח נובע מלוגיקה.

uuuaaa

New member
אז איך המוסר נקבע ?

לפי מה שבא ? והאם כל מדינה וכל חברה יכולה לקבוע מוסר שונה, לפי מה שנראה להם מוסרי ?

ofir_y

New member
ברור שכן.

כל אחד יכול לקבוע לעצמו איזה מוסר שהוא רוצה, אבל זה לא אומר שהוא מוגבל ע"י החוק. וגם כל חברה [ומדינה] יכולה לקבוע מוסר שונה... למה לא? בארה"ב [לא בכל המדינות כמדומני] יש עונש מוות ובישראל לא [אני יודע שיש, אבל בואו לא ניהיה קטנוניים]

uuuaaa

New member
אז מה הבעיה

עם המוסר של הנאצים ? הם החליטו שזה מוסרי להרוג יהודים ולנקות את גרמניה מהם ? האין זאת זכותם לקבוע את המוסר שלהם ?

ofir_y

New member
תיקון ותגובה.

התכוונתי שכל אחד יכול לקבוע לו את המוסר שלו אבל הוא עדיין מוגבל לפי החוקים. מה הבעיה עם המוסר של הנאצים? המוסר שלהם לא מקובל עלינו, ובראש ובראשונה הוא נוגד את החוקים - זה פשע נגד האנושות, זה רצח עם.

The_Mighty_Perr

New member
תגובה

בס"ד "פשע נגד האנושות"??. נגד חלק מהאנושות, לא נגד החלק הנאצי. דבר באופן חד-משמעי ומדוייק. "פשע"? תגדיר פשע! לדעתם זה לא היה פשע - הם הצילו את עצמם מהיהודים שמשתלטים על העולם, גוזלים את הפרנסה שלהם, מביאים מחלות(זוכרים את המגפה השחורה?)... אילו חוקים? חוקי גרמניה באותו זמן אנרו שיש לרצוח יהודים. בברכה...

ofir_y

New member
תגובה

זה נקרא פשע נגד האנושות. "תגדיר פשע" - פתח מילון, זה לא רלוונטי. מה שרלוונטי זה שרצח בגלל לאום וכו´ - נקרא בפי רוב העולם המוחלט פשע. "אילו חוקים? חוקי גרמניה באותו זמן אנרו שיש לרצוח יהודים" - עוד פעם, אני מדבר על החוקים ברמה המקובלת על רוב העולם.

begone

New member
כרגיל, אתה מבלף

"חוקי גרמניה באותו זמן אמרו שיש לרצוח יהודים" אף חוק גרמני לא אמר שיש לרצוח יהודים. מעולם לא היה דבר כזה. כל הפעילות של מחנות ההשמדה הוסדרה ללא חקיקה וללא תקנות ממשלתיות. אין אפילו תיעוד כתוב של הקמת המחנות הללו. פעילות ההשמדה היתה חוץ-משפטית, דהיינו נוהלה כולה על ידי הצבא ופקידי ממשל ללא התערבות של בית המחוקקים. חוקי גרמניה, לעומת זאת, הפלו יהודים בתחומי העבודה. אבל כאשר החילונים במדינת ישראל טוענים שמדינת ישראל מפלה את ערביי ישראל בתחום העבודה, ישר כל החרדים מצדיקים את ההפלייה הזאת. אז מי כאן מתחסד, מי גזען ומי בור בהיסטוריה?

The_Mighty_Perr

New member
המ....

בס"ד אוקיי... הממשלה עסקה בזה באופן חוקי... תן דוגמא להפליית ערבים בתחום העבודה! בברכה... נ.ב. אתה אולי לא מתחסד, לא גזען, ומוחה להיסטוריה, אבל אתה אידיוט. לא כיניתי אף-אחד בשמות, ואתה עושה את זה כביכול כתוגבה לכך שאני העלבתי אותך. אני מציע שתתנצל!

begone

New member
דוגמא להפליית ערבים

אין אף ערבי במינהל מקרקעי ישראל. בחברות הממשלתיות מועסקים אזרחים ערבים בודדים. באל-על, עד לאחרונה, לא היה אפילו דייל ערבי אחד. מודעות ה´דרושים´ ומעבידים ציבוריים ופרטיים רבים בישראל מתנות קבלה לעבודה בשירות צבאי, גם כאשר אין כל צידוק ענייני לכך. זו אפליה בוטה, והמדינה לא מתערבת בבעיה הזו. אפילו רשות הדואר התנתה עבודה בשירות צבאי, למרות שאין שום קשר בין זה לזה.

The_Mighty_Perr

New member
הפליית חרדים...

בס"ד וכמה חרדים יש שם? דרישה לשרות צבאי גם זורקת את החרדים, לא רק את הערבים... תן דוגמא להפליית ערבים בלבד! ודרישה לשרות צבאי לא נחשבת. ערבי יכול לשרת בצה"ל. בברכה...

begone

New member
אתה מבלף, שוב ושוב

"ערבי יכול לשרת בצה"ל" שקר וכזב. רק בדואים ודרוזים יכולים לשרת בצהל. שאר ערבי ישראל לא יכולים לשרת בצהל. כל ילד שגמר תיכון יודע את זה. "דרישה לשרות צבאי גם זורקת את החרדים" החרדים יכולים לשרת על פי חוק. הם פשוט החליטו לא לעשות את זה, בכוונה תחילה. תשמע, אתה כנראה לא ממש שולט בעובדות הבסיסיות ביותר. אני מבקש שתפסיק להטריד את מנוחתי, אתה פשוט לא ברמה שלי. לך ותתעסק עם אנשים ברמה הנמוכה שלך.

למעלה