קודם כל...
אני רוצה להדגיש את הטענה שניטענה פה, שיש להבדיל בין שני ויכוחים: האם הפלה היא רצח? האם הפלה היא מוסרית? יש הבדל גדול בין שני הויכוחים. רצח הוא מונח משפטי, שכפי שמישהו כבר אמר, הפלה אינה עונה לקריטריונים שלו. לכן השימוש במונח רצח בדיון האם הפלה היא מוסרית או לא, הינו דמגוגיה עלובה ביותר, ומי שחזר והשתמש בו, למרות שהוהבר העניין כבר בראשית השרשור, סתאם הראה עד כמה הוא אטום לרעיונות אחרים. ובקשר לויכוח השני: בניגוד לדעה הרווחת, הפלה אינה ´גודעת חיים באיבם´. מכיוון שעובר אינו חיים. אומנם יש לו את הפוטנציאל להפוך לכאלו, אבל כרגע הוא אינו חיים. אולי בעצם הוא כן בחיים, אבל כמו שאמרו פעם בחוקים שבלב, גם קקטוס זה דבר חי אבל לא נכנסים לכלא על הריגתו. בכל מקרה, עובר אינו בן אדם, כי אין לו את המאפיינים שיש לבן אדם- רצונות, שאיפות, אהבות, רגשות, תחושות, חברים וכ´. גם לזרע יש פוטנציאל להפוך לחיים. אז מה? מישהו מכם אוסף את הזרע שלו בקופסא כל פעם שהוא שופך? לא נראה לי... לא שאני משווה בין שפיכת זרע לבין הפלה, אבל העובדה הטכנית שמהו יכול להפוך לחיים יום אחד, לא הופכת אותו לבן אדם. והנזק שבלידת אותם חיים בפוטנציה עולה במרבית המיקרים על הרווח שלו. להגדיר היריון בגיל הנעורים כ´חוזר נוחות זמני´, גם הוא דמגוגיה זולה, מכיוון שלרוב מדובר בהרס גמור של חיי אותה נערה, ולא בחוסר נוחות קלה. האם שווה להרוס חיים של בן אדם (ולפעמים יותר מאחד, כי הרי גם הגבר וגם המשפחה של אותה נערה נפגעים מהעניין) שווה מתן חיים למישהו אחר? אני לא חושבת...