על "הפלה זה רצח"...

alon14

New member
העובר הוא לא תינוק...

...כי הוא תלוי פיזית באמו (רק לאחר הלידה הוא בכלל מסוגל לנשום). והוא א יצור חי כי המוח שלו בקושי מתפקד.

The_Mighty_Perr

New member
חמוד...

בס"ד ילד בן חודש תלוי פיסית באימו. לפני המצאת תחליפי החלב, הוא היה מת אם אימו לא הייתה מניקה אותו. פגים(לפני המצאת האינקובטור) תלויים באימם, וברבו המקרים היו מתים, בעבר, אז אפשר היה להרוג אותם? "כי המוח שלו בקושי מתפקד", המוח שלו מתפקד מאוד כי הוא מסוגל לדאוג לחילוף החומרים בגופו, להפעלת הלב והשרירים, ל"נשימה", ולהזרמת הדם. נשמע לי מתפקד כמו של אדם מבוגר. בברכה...

The_Mighty_Perr

New member
מה הקשר? אני לא מסתפק ב-4 מילים כתג

בס"ד אני לא מסתפק ב-4 מילים כתגובה. ולכן - התגובה שלך לא עניינית ולא קשורה! או שתדבר לעניין או שלא תדבר(איתי, בכל אופן)... בברכה...

alon14

New member
זה *ממש* קטנוני

לשפוט הודעה לפי האורך שלה? אני יכול לעשות copy+paste לכתבה של 4000 מילים ולשנות כל מילה עשירית כדי שלא תוכל לחפש בגוגל.

The_Mighty_Perr

New member
זה ממש טיפשי

בס"ד "אתה שוכח את השליה". איזו מין תגובה זו? איך היא קשורה למה שאמרתי?

alon14

New member
השליה...

...היא מה שמקיים את העובר, דואג לחילוף החומרים בגופו, מעביר לו חמצן, וכו´.

The_Mighty_Perr

New member
אינ יודע מהי שיליה

בס"ד אבל השיליה היא לא הכל. השיליה נחוצה כי העובר נמצא בתוך הרחם ולא בחוץ. אין לו שום דרך לקבל מזון, אין לו שום דרך לנשום, וכו´. תינוק שנולד לא התפתח לגמרי(הראש לא התצפתח עד הסוף, לדוגמא), אבל הוא כבר חזק מספיק. העובר נמצא בגוף האם בגלל שהוא חלש ולא מסוגל לחיות מחוץ לו, הרחם מגן עליו. דרך חבל הטבור עוברים מזון וחמצן בדם, אבל מה גורם להזרמת הדם? מה גורם לכך שהדם יגיע לכל חלקי גוף העובר? המוח - שפועל באופן מלא! אני יכול להגיד שאם שטפון הרג מאה אלף איש בדרום-אמריקה זה לא אסון, כי אמא אדמה שנותנת את החמצן לנשימה האדם, את האדמה שבה הוא מגדל מזון, מותר גם להרוג אותו. כמו שלאמא מותר להרוד את התינוק שתלוי בה. וגם מותר להרוג תינוק בן יומו שתלוי באימו באופן מלא, לא? בברכה...

The_Mighty_Perr

New member
כן זה המוח...

בס"ד ומה גורם ללב לפעול? המוח. חשבת על זה? המוח שולח אותות חשמליים ללב(ולשאר חלקי הגוף) שאומרים להם מה לעשות. בברכה...

The_Mighty_Perr

New member
איך לא חשבתי על זה?

בס"ד השיליה דוחפת דם לעובר. אבל רגע יכול להיות שזה לא מסביר למה בכלל הגוף מפריד את החמצן והמזון מהדם ומשתמש בו? מעבד אותו באופן הראוי? אבל, עדיין, אני בטוח שאתה צודק... לא! בברכה...

ofir_y

New member
תגובה

"המוח שלו מתפקד מאוד כי הוא מסוגל לדאוג לחילוף החומרים בגופו, להפעלת הלב והשרירים, ל"נשימה", ולהזרמת הדם" - ככה גם אצל נמלה וג´וק, ואני בטוח שלא תהסס להרוג\לרסס אם אחד מהם יהיה במיטה שלך...

ofir_y

New member
בלי איומים בבקשה,

עוד יהיו לי סיוטים בלילה... ועכשיו ברצינות, אם ´אדם´ הוא ללא זיכרון, תודעה, מחשבה, וכו´ מה מבדיל אותו מנמלה?

The_Mighty_Perr

New member
זה יהיה חבל...

בס"ד אבל ´אדם´ הוא עם זכרון, תודעה, מחשבה וכו´. ההבדל בינו לבין נמלה הוא: לנמלה יש זכרון מחשבה ומודעות, אבל לא באותה רמה שיש לבן אדם. ואתה בעצמך מסכים שמותם של מיליון נמלים, או מאה מיליארד בקטריות הוא לא בעל משמעות כמו מותו של אדם אחד. אז אתה יודע שיש הבדל. השאלה היא בעצם, אם עובר הוא לא אדם בפני עצמו, אלא חלק מגוף האם - מה לא מוסרי בלהרוג אותו? איך אתם אומרים שלמרות שכעקרון זה בסדר, זה לא מוסרי במקרים מסויימים? אם העובר אינו אדם, אלא נמלה - אז למה לא להרוג אותו? בברכה...

korinalir

New member
זה לא מוסרי כי

אני אחזור לדוגמא של היד אם אני אחליט (מסיבה כלשהי לא משנה שזה לא סביר) לכרות לעצמי את היד שהיא חלק מהגוף שלי אז זו זכותי. אם אתה תתקוף אותי ותכרות לי יד אתה תלך לכלא כי לי יש זכות לעשות לגוף שלי מה שאני רוצה לך אין זכות לפגוע בשום חלק בגוף שלי. לכן אם אני רוצה להפיל תינוק שלי זאת זכותי אבל אם אתה או מישהו אחר מפיל אותו בשבילי ללא הסכמתי זוהי תקיפה חמורה וזה מן הסתם לא מוסרי. בדיוק כמו שאתה יכול לעשות קעקוע אם זה יפה בעינך אבל עם מישהו יעז לקעקע אותך בניגוד לרצונך זה לא מוסרי.

The_Mighty_Perr

New member
אתה לא עונה לי...

בס"ד היד שלך היא לא אותו הדבר כמו עובר. ליד אין מודעות - לעובר יש. המודעות הזו היא מה שאומר שהעובר הוא אדם בפני עצמו, ואין לך זכות להרוג אותו. בברכה...

סלח לי

אבל באיזה זמן בדיוק יש לעובר מודעוות? אם אתה יכול אז הפנה אותי לאתר או ספר (שיש הסכמה רחבה של הרופאים על נכונות הספר או האתר) שבו כתובים דברים אילו.

ofir_y

New member
לא זה לא.

"איך אתם אומרים שלמרות שכעקרון זה בסדר, זה לא מוסרי במקרים מסויימים?" - כל מוסר הגיוני, מתייחס למצב בצורה פרטנית ולא בכלליות. "אם העובר אינו אדם, אלא נמלה - אז למה לא להרוג אותו?" - אם העובר מפריע, כמו נמלה, אז אפשר להרוג אותו [הפלה]. אם הוא לא מפריע אין סיבה להפיל אותו. אני מבטיח לך שאף אחת לא תפיל סתם כי משעמם לה, אלא לאחר שיקול דעת וסיבות מוצדקות.

למעלה