עונש מוות- כן או לא?

ולהיות פשוט רע זו לא בעיה?

יש אנשים שהם פשוט רעים. יש אנשים שיש להם בעיות, אבל בואי נגיד שהרוצח המדובר לא רצח מתוך סכיזופרניה, אי-שפיות או לא יודעת מה אלא עשה את זה מתוך תאוות רצח נטו. גם להיות רע זו בעיה והוא צריך עזרה ועדיין הוא צריך לשבת בכלא ולא להשתחרר לעולם מאחר והפשעים שהוא ביצע חמורים ביותר. האם אני אמורה להתייחס בסלחנות לרוצח ולומר "אה, זה, יש לו בעיה, בקטנה"? אני לא שוללת עזרה, אבל אני כן שוללת את האופצייה שהוא לא ירצה מאסר עולם. לפחות אחד.

דילמה קשה.

אני כבר חושבת על זה כמה זמן. כל הפרשה די מפחידה אותי (בתור אם לבת)ואני לא מצליחה להביא את עצמי לחשוב על זה.

כל פרשה כזו-

מחזירה את אמא שלי לאחור בנוגע למותרות שלי- בשעות הערב במיוחד. כבר מגיל קטן לא נותנים לי ללכת לבד בשעות החשכה (אבל מסתדרים, לא נחסך ממני כלום) ואם יש חושך צריך להתקשר מלמטה לפני שנכנסים לבניין ולחצר שיפתחו את האור(זה יותר לדעת שאני נכנסת לבניין) כי החצר שלנו מובילה לחצר אחרת ואנשים שמה עוברים חופשי..

smagi

New member
לדעתי צריך שהחוק יהיה קיים במדינה

למקרים חריגים וקיצוניים בלבד. לא על כל רוצח יחול גזר דין מוות - ה"פריוולגיה" הנ"ל תישאר לרוצחים נתעבים ביותר כמו הרוצח הסדרתי של דנה בנט שידוע שיחזור לרצוח ברגע שישתחרר, וממש לו בא לי שיחיה על חשבון המיסים שאנחנו משלמים. כנ"ל לגבי הרוצח של רוז פיזאם המסכנה והודיה קדם

kooi

New member
וואו זאת באמת דילמה- מבחינת ההגיון אז כן...

אבל מבחינת המוסר והמצפון- מי אנחנו שנשחק את אלוהים? ומי מוכן שזה יהיה על מצפונו לקחת חיים של אחר, אפילו אם האחר הזה הוא רוצח סדרתי שלקח חיים בלי סיבה... ומצד שני... איזה מן בן אדם אתה אם אתה הורג.. סתם?מכה למוות ילדה בת 18, מטביע את בתך הקטנה באמבטיה או במזוודה... בלי שום סיבה.. סתם. והעונש האולטימטיבי, הפחד הכי גדול של כולם- זה למות. אז אני מניחה שכן... עין תחת עין, שן תחת שן. בן אדם שלוקח חיים סתם, באכזריות נוראית והורס חיי משפחה- מגיע לו למות גם. אז מבחינתי ההגיון מנצח פה- בן אדם שרצח ללא סיבה ובאכזריות יוצאת דופן- מגיע לו למות.. ולמות בעינויים.בידיוק כמו קורבנו.

סמד13

New member
שאלה עם הרבה קונפלקטים

מצד אחד עין תחת עין ושן תחת שן וכן אם אנס רצח כן להוציא להורג וכן גם אם הוא עם עבר פסיכוטי ולא יציב בנפשו למה שיואכל וישתה ואולי גם ילמד והקורבן שלו כבר לא מצד שני איזה מסר הייה כאן אם יוצא להורג איפה המערכת המטפלת אם לוקה בנפשו למה לא ילך לבית משוגעים לטיפולים למה לא ישלם על כל מה שעשה בישיבה בכלא (ותאמינו לי בכלא לא בדיוק מתים על אנסים ובטח לא על פדופלים) סמדי

kooi

New member
אבל הבן אדם היה כבר בטיפול ומה יצא מזה< כלום!

הבן אדם הזה נכנס ויצא מבתי משוגעים ובתי כלא, בשום מקום לא השכילו לאבחן ולטפל בו כראוי.. מה גורם לך לחשוב שעכשיו זה יקרה? אם חשבו שהוא מסוכן לציבור- היו צריכים לנעול אותם במחלקה סגורה.. ואם לא אז וואלה שיקחו אחריות... יש מחלות נפש שאין להם מרפא. ואנשים כאלה נו ... מקומם לא בחברה. מקומם במוסד סגור/ בבית סוהר במידה וביצעו פשעים כלשהם או על הכיסא החשמלי במקרה הזה. זאת דעתי. מצטערת על הבוטות.

סמד13

New member
צודקת

וכאן נכנסת השאלה מי לוקח את האחריות על כך האם יש טיפול נכון במידנה הזאת על עברינים או על חולי הנפש המסוכנים לציבור האם יש משהו להעמיד לדין על אי לקיחת האחריות וכל מה שקרה ועל כל מי שנפגע אני לא יוכלה לשחק את אלוהים ללקחת את נשמתו השחורה והרעה הלוואי ויוכלתי כי במקרה כזה בהחלט מגיע לו למות ובענויים סמדי

paloma blanca

New member
כן ובגדול !!

רוצח סדירתי כמוהו רק עונש מוות. למה להשאיר בבית הסוהר שהאזרח יממן את קיומו ואת לימודיו ובסוף הוא משתחרר לרצוח שוב? עונש מוות !

לנושנוש

New member
ועל כך כתבת בחתימתך............

תמיד השאר דרוך ומוכן לרגע בו תוכל להפוך בעיה להזדמנות להצלחה.

לנושנוש

New member
לא, פשוט הייתי צינית.ככה זה עם אנשים שמוכנים

להוציא מישהו להורג..........

max5555

New member
לא לעונש מוות

לא כי את וגם אני לא יתן לאף אדם את הכוח הזה לגזור עונש מוות וגם במסורת הפסיקו כבר לפני אלפים שנה לגזור עונש מוות לדגמא אם החשוד וזוגתו הם פסיכופטים ולקחו את זה על עצמם והיה כבר בעולם דברים כאלה

ainy

New member
אני בעד מאסר עם עבודת פרך...

לפעמים עונש מוות הוא קל מדי. אני בעד מאסר ללא אפשרות לחופשה וללא אפשרות לביקורים ועם עבודת פרך, מי שמחליט שלא עובד בפרך, לא משתכר בשביל אוכל ומים. לרבים מדי הכלא הוא בחזקת נופש על חשבון משלם המסים והגיע הזמן שלא לתת לאנושיות שבנו לאפשר לרוצחים נתעבים את הזכות לחיים "הוגנים" בין כותלי הכלא. מי שרצח בדם קר צריך לסבול קשות עד סוף ימיו ואל לנו לרחם עליו כלל

תלייה, שריפת הגופות ופיזור האפר מחוץ

למים הטריטוריאליים, כמו בפסק דין של אייכמן. עונש המוות יבוצע גם לחברה של הרוצח שעזרה לו.

למעלה