עונש מוות- כן או לא?

childling

New member
עונש מוות- כן מוחלט.

אנשים מדברים כל כך הרבה על דמוקרטיה, ליברליזציה וקידמה, אבל שוכחים שכל הערכים האלו צריכים להגן על עצמם. לא ייתכן שרוצח ידע שהחיים שלו יהיו דבש כי- או שלא יתפסו אותו ואז, יאיי, אפשר להמשיך כרגיל או שיתפסו אותו, הוא יישפט, ילך לכלא לכמה שנים, יקבל מיטה ושלוש ארוחות ביום חינם אין כסף ואפילו ילמד קצת באוניברסיטה הפתוחה... זה לגבי רוצחים ואנסים, כמובן שיש להפעיל שיקול דעת ובמידה ואין מספיק ראיות המצב הוא שונה. בנוגע לפשעים אחרים- לא צריך להרוג, אבל להחמיר את הענישה פלאים. תראו את ניו-יורק: היא הייתה העיר הכי מסוכנת בעולם עד שראש העיר דאז, ג'וליאני, החליט לנקות אותה מהפשע בצורה פשוטה: עבירה אחת? קבל אזהרה. עבירה שניה? לכלא, לשנים ארוכות, ולא לבית מלון כי אם לעבודות שירות/פרך (בנייה, סלילת כבישים, סיתות אבנים ומה שלא יהיה- עבודה קשה ומפרכת למען הקהילה). ועכשיו ניו יורק נחשבת לבטוחה מאין כמוה. מצב שבו לעבריין אין מה להפסיד מביא לכך שאזרחים מהשורה חוששים ללכת ברחוב (כמוני, שלא הולכת לבד בלילה, שנמנעת לצאת למועדונים מחשש להיתקל באיזה ערס חמוש בסכין ששתה יותר מדי וודקה-רדבול, ועוד ועוד).

1morning

New member
ואין דרך ביניים?

זה חייב להיות או חיים יפים על חשבון משלם המיסים או הוצאה להורג? לא כדאי לחשוב קודם על החמרת תנאי הכליאה?

1morning

New member
הבעיה העיקרית עם עונש מוות

הוא בלתי הפיך. אם יסתבר בדיעבד שמי שהורשע היה חף מפשע שום כוח שבעולם כבר לא יחזיר אותו לחיים... את מוכנה לקחת את הסיכון הזה?

childling

New member
ברור שלא. אבל יש מספיק דרכים לוודא את ההאשמות

כיום, בעיקר בזכות פלאי הטכנולוגיה.

1morning

New member
לא, בואו נגן על הציבור

את מוכנה לקחת את הסיכון שאת או מישהו יקר לך תוצאו להורג בגלל טעות של מערכת המשפט?

childling

New member
די להיתמם. אני לא אואשם ברצח כי אין לי נגיעה

לדבר כזה ולא תהיה לי! אני לא מדברת על תאונת דרכים (למרות שנהיגה בשכרות לא רחוקה מדי מרצח) אלא על מקרים כמו של דנה בנט לצורך העניין. מי שנמצא באיזור הרצח- וזה כולל את החברה של הרוצח שעמדה שם לידו- ואם נמצאו דגימות DNA על הגופה, כנראה שהוא אשם. גם אם לא הוא זה שסחט את טיפת החיים האחרונה מהקורבן אלא רק את זו שלפני כן...

1morning

New member
זה בטח מה שגם עמוס ברנס חשב

ושיהיה לך ברור - הוא ממש לא היחיד. זה שמזלך הטוב שיחק לך כך שעוד לא מצאת את עצמך במצב כזה ממש לא מבטיח שזה לא יקרה בעתיד.

childling

New member
ראיתי את הסרט הדוקומנטרי עליו. אכן מקרה קשה

ומצער. אבל על כל אחד כזה יש עשרות רוצחים שמסתובבים חופשי ברחוב. מה תעדיף?

1morning

New member
זה נורא פשוט

אני אעדיף שאם אדם כזה הורשע בטעות, או בגלל שאיזה קצין השתמש בו כדי להתקדם בדרגה - הוא יוכל להישאר בכלא ולהילחם משם כדי להוכיח את חפותו - ולא שיוצא להורג ואחרי שנים יודיעו שהוא בעצם היה זכאי.

Cry to the Sky

New member
../images/Emo45.gif+תקופה ארוכה של עינויים לפני

הייתי מכניס אותו לכלא ב''ש, לאגף של המסוכנים שמה ומספר לכל אלה שהוא יושב איתם מי הוא ומה הוא עשה, שיקבל כמה פיצוצים+חולי מין שישפילו אותו ואחרי זה ויאנסו אותו בלילה.. ואם זה היה תלוי בי אחרי זה גם הייתי דואג לגרד לו את כל הגוף+הפנים עם פומפייה, ואחרי זה שופך עליו חומצה.. נותן לו אחרי זה לסבול עוד קצת ואז תולה אותו/שם לו כדור בראש.. אולי עוד כמה דברים, אבל הם לא עולים לי כרגע בראש כי אני עוד נקרא במצב רוח טוב כדי לחשוב על עונשים אפילו יותר קשים מזה...... בן של זונה

Cry to the Sky

New member
אם הייתי בדיוק כמוהו

גם אני הייתי יוצא לרחוב יום אחד בבוקר ורוצח איזה ילדה בת 15 סתם בשביל הכיף כי בא לי, בניגוד אליו אני הצעתי לחסל אותו ככה בגלל כל הסבל שהוא גרם לאחרים כי אכפת לי מהם וכואב לי על מה שהוא עשה להם למרות שלא הכרתי אף אחד מהם עד השניה האחרונה שלהם, והייתי רוצה שהוא ירגיש את אותו סבל וככה גם אחרים שישמעו מה קרה לזה שעשה יחשבו פעמיים לפני שיעשו, ולא סתם כי בא לי להרוג אותו כמו שהוא עשה עם הקורבנות שלו...

למעלה