התלבטות קשה.
מצד אחד- אני כבר מגיל צעיר שנאתי את העובדה שההורים שלי, ובהמשך גם אני, מכלכלים את האנשים שאני מתעבת- אנשים שרצחו, שעינו, שאנסו, שהרסו חיים של אנשים אחרים, ובמיוחד אלו שעשו זאת בכוונה. אני באמת לא סובלת את זה. ובמשך זמן רב דגלתי בעונש המוות. אבל מצד שני- לאחרונה אני חושבת הרבה על החיים עצמם, ולדעתי, אין דבר חשוב מהם. אמנם אני לא חושבת שלרוצח מגיעים החיים הללו, אבל אני לא יכולה שלא לחשוב על אלו שייתכן שייפלו ויהרגו על עוול שלא בכפם. מה אם נעשה טעות? חייו של אדם אחד הרי כה חשובים- לא יהיו לו עוד חיים מלבדם. ובנוסף, אני לא יכולה להתעלם מכך שמישהו יאלץ לבצע את ההריגה- ואני לא מוכנה לחשוב אפילו על זה שילד שלי (אני אמנם צעירה כרגע, אבל לחשוב קדימה לא מזיק) "יעבוד" בהוצאה להורג- שהמשכורת שלו תתבסס על הריגת אנשים, מתועבים ככל שיהיו. אם היה זה הילד שלי שאמור לעשות את זה- אני הייתי משתגעת מהמחשבה על הסבל הנפשי שהוא בוודאי עובר, או אף ההדחקה ובעקבותיה פיתוח מחסומים רגשיים ואולי אף אדישות לחיי אדם. ואני לא מוכנה שזה יקרה, לא לילד עתידי כלשהו שלי, לא לילד של אף אחד אחר, ולא לאף אדם חף מפשע באשר הוא. כך שכן- הדילמה מעסיקה אותי אישית כבר זמן רב, ועדיין לא מצאתי לה תשובה בעצמי. אני גם נגד ההתעללות המתוארת בהודעות מעלי, כי שוב- מישהו יצטרך להתעלל בהם. והמישהו הזה יאבד את אנושיותו בדרך. אולי... אולי עונש אחר. אולי די לפריווילגיות הנוראיות הללו, שאמנם באות לשקם פושעים, אבל אותי מרתיחות כשמדובר ברוצחים ואנסים. למה לממן להם לימודים? למה לתת למישהו את האפשרות לקצוב להם את העונש? למה להעניק להם את הזכות בלקבל מאסר שפחות ממאסר עולם, מלא ובלתי מתפשר. לא מאסר עולם של 30 שנים. לא שניים ולא שלושה. מאסר עולם, כמו שנגזר מהשם של העונש. לתמיד. במחלקה סגורה, בלי כל מיני מותרות, וזהו זה. חיים נוראיים, לא? אבל ככה זה. יש להתמודד עם תוצאות המעשים שלנו, ולטעמי, רוצח שמקבל חופשות, מימון ללימודיו, אפשרות להתחתן ואף להביא ילדים לעולם- לא מתמודד עם התוצאות הללו, וסילחו לי- לא מתמודד איתן בשיט. בתור חברה עלינו לקבל על עצמנו את הנטל של אלו הפוגעים בחברה, מפני שהם היו בה לפני כן. אבל מפני שהם הנטל שלנו, אין זה אומר שאנחנו צריכים להכביד על עצמנו עוד יותר- כלכלית ורגשית. זוהי דעתי.