עונש מוות- כן או לא?

אור 173

New member
להרוג אותו?לא,אבל...

כדי להביא לו להרגיש מה זה אובדן של קרוב משפחה,צריך להביא מוות לאחד מבני משפחתו

יש לך תפיסה מוזרה לגבי מוסר.

האם להרוג בן משפחה חף-מפשע של רוצח זה נורמלי? האם עונש קביל זה לפגוע בבן משפחה חף-מפשע של עבריין?

smagi

New member
Y-Y-Y איזו היסחפות ! אם חולה נפש רוצח ילד

אז צריך בתמורה להרוג ילד אחר חף מפשע??????

אור 173

New member
ילד אחר-מהמשפחה שלו

כשהוא רוצח אחרים הוא לא מבין מה זה לאבד קרוב משפחה צריך להביא לו להבין כלא לא יעזור לו בכלום

smagi

New member
אם חלילה מישהו מהמשפחה שלך היה

רוצח מישהו, היית רוצה שיהרגו אותך כנקמה ????? עם כל הכבוד אנחנו לא במדינות ערב ועדיין אין נקמת דם אצלינו....

pf26

New member
אין לי תשובה חד משמעית

מצד אחד מרגיז שרוצח מקבל ענישה זמנית (שחרור מוקדם מסיבות שונות ומשונות), מרגיז שהמיסים שלי מממנים לו לימודים/חופשות/הריון של רעיתו. מצד שני - מי אני שאחליט לקחת חיים של אדם אחר, גם אם הוא רוצח ?

ברנש 87

New member
עין תחת עין

כוסאומו עם כל הנהורות הזו ועם היפי נפש האלה אוהבי ההסברים המתפנפנים האלה מי שרוצח בכוונה רעה ועושה את זה שוב ואז אונס צריך לסבול!!! צריך פאקינג לענות לו את הגוף ואת הנשמה שלא ישאר ממנו כלום! ולא איזה זריקה מתחנחנת לזכויות האדם.. שום זכויות ושום שרוכים לא יהיו לרוצחים האלה!! לשרוף אותם בעודם בחיים!!!

ברנש 87

New member
אוח תעשי לי טובה

לכי תתחבאי מאחורי איזה עץ נראה מתי ימצא אותך העולם או החברה שלו גברת מציאות המדינה מלאה מפלצות ששמחים על אנשים כמוך.. ממש מתנה

ענבאך

New member
יש להעניש, ויש להיות סדיסטי כמוך.

אם נשרוף אנשים בעודם חיים ונשלול מהם את כל זכויותיהם, מה ההבדל בינינו ובין אפגניסטן?!

אני בטוחה שהם יקבלו אותך בזרועות פתוחות

לקנות לך את כרטיס הטיסה? אני מוכנה לממן אותו.

OtomeNoKoi

New member
התלבטות קשה.

מצד אחד- אני כבר מגיל צעיר שנאתי את העובדה שההורים שלי, ובהמשך גם אני, מכלכלים את האנשים שאני מתעבת- אנשים שרצחו, שעינו, שאנסו, שהרסו חיים של אנשים אחרים, ובמיוחד אלו שעשו זאת בכוונה. אני באמת לא סובלת את זה. ובמשך זמן רב דגלתי בעונש המוות. אבל מצד שני- לאחרונה אני חושבת הרבה על החיים עצמם, ולדעתי, אין דבר חשוב מהם. אמנם אני לא חושבת שלרוצח מגיעים החיים הללו, אבל אני לא יכולה שלא לחשוב על אלו שייתכן שייפלו ויהרגו על עוול שלא בכפם. מה אם נעשה טעות? חייו של אדם אחד הרי כה חשובים- לא יהיו לו עוד חיים מלבדם. ובנוסף, אני לא יכולה להתעלם מכך שמישהו יאלץ לבצע את ההריגה- ואני לא מוכנה לחשוב אפילו על זה שילד שלי (אני אמנם צעירה כרגע, אבל לחשוב קדימה לא מזיק) "יעבוד" בהוצאה להורג- שהמשכורת שלו תתבסס על הריגת אנשים, מתועבים ככל שיהיו. אם היה זה הילד שלי שאמור לעשות את זה- אני הייתי משתגעת מהמחשבה על הסבל הנפשי שהוא בוודאי עובר, או אף ההדחקה ובעקבותיה פיתוח מחסומים רגשיים ואולי אף אדישות לחיי אדם. ואני לא מוכנה שזה יקרה, לא לילד עתידי כלשהו שלי, לא לילד של אף אחד אחר, ולא לאף אדם חף מפשע באשר הוא. כך שכן- הדילמה מעסיקה אותי אישית כבר זמן רב, ועדיין לא מצאתי לה תשובה בעצמי. אני גם נגד ההתעללות המתוארת בהודעות מעלי, כי שוב- מישהו יצטרך להתעלל בהם. והמישהו הזה יאבד את אנושיותו בדרך. אולי... אולי עונש אחר. אולי די לפריווילגיות הנוראיות הללו, שאמנם באות לשקם פושעים, אבל אותי מרתיחות כשמדובר ברוצחים ואנסים. למה לממן להם לימודים? למה לתת למישהו את האפשרות לקצוב להם את העונש? למה להעניק להם את הזכות בלקבל מאסר שפחות ממאסר עולם, מלא ובלתי מתפשר. לא מאסר עולם של 30 שנים. לא שניים ולא שלושה. מאסר עולם, כמו שנגזר מהשם של העונש. לתמיד. במחלקה סגורה, בלי כל מיני מותרות, וזהו זה. חיים נוראיים, לא? אבל ככה זה. יש להתמודד עם תוצאות המעשים שלנו, ולטעמי, רוצח שמקבל חופשות, מימון ללימודיו, אפשרות להתחתן ואף להביא ילדים לעולם- לא מתמודד עם התוצאות הללו, וסילחו לי- לא מתמודד איתן בשיט. בתור חברה עלינו לקבל על עצמנו את הנטל של אלו הפוגעים בחברה, מפני שהם היו בה לפני כן. אבל מפני שהם הנטל שלנו, אין זה אומר שאנחנו צריכים להכביד על עצמנו עוד יותר- כלכלית ורגשית. זוהי דעתי.

פלאפאל

New member
ממש לא.

אף אחד לא מינה אותנו להיות אלוהים. אי אפשר להעניש באופן נצחי וקבוע בשם חוק ומוסכמות חברה שמשתנות כל הזמן.

למעלה