עונש מוות- כן או לא?

התכוונתי שזה אומר משהו על המקרה

יש חלאות שזכאים לעונש מוות (אם ידוע בוודאות שהם ביצעו את זה).

לדעתי

כן, במציוחד כאלו שאשמתם הוכחה ללא ספק. וד"א גם בן אדם נשחשב "לא שפוי" במיוחד עם רצח כמה פעמים בהחלט מגיע לו עונש מוות. במדינה שלנו זה כאילו שווה לרצוח ולאנוס כי העונש הוא כ"כ קטן לא באמת משמעותי לפושעים, זה כאילו המדינה והחוקים פה נותנים לגיטמציה לפשעים. כול מזדעזעים כשמתבצע פשע אבל העונש לא מרתיע פשעים מלבצעו שוב ושוב גם אחרי תקופת מאסר בכלא. ובכלל אני חושבת עם מישהו מגיע לו את ה"העונש" שהוא חפה על הנרצח שלו. ובטח על אונס צריך להיות העונש המירבי ושינוי העונש ליותר יותר טוב.

חד משמעית - כן.

כלא ירתיע עבריינים? תעשו לי טובה... ממש לא רע לאסירים בארץ. כלא בארץ זה לא מה שאתם מדמיינים וחושבים. אני ממליצה לכולכם ללכת יום אחד ולבקר בכלא ולראות את התנאים שיש שם לאסירים... לכל אסיר כמעט יש פלייסטיישן, טלויזיה, והמדינה מסבסדת לו לימודים ותוכניות שיקום מהכספים של הציבור, שאנחנו כולנו משלמים. אסירים עולים למדינה ולשירות בתי הסוהר המון כסף, וזה מהסיבה שמשקיעים בהם ומטפחים אותה מתוך כוונה שיום אחד הם "ישתקמו"... ישתקמו my ass. מתוך 5 כאלה אולי 1 באמת חוזר למוטב. כל השאר ימשיכו לפשוע, כי זה מה שהם מכירים, וזה הם גם יתקלו בכלא, באנשים כמותם- רוצחים סדרתיים, פסיכופתים, פדופילים... למה במדינות אחרות כורתים לגנבים את הידיים, מסרסים אנסים ומוציאים להורג רוצחים, ואצלנו נמנעים? אנחנו מנסים להראות כמה אנחנו חברה נאורה, אבל מעודדים בדיוק את ההיפך.

1morning

New member
אז תחמיר את תנאי הכליאה

יש הרבה דברים שאפשר לשנות ולשפר במערכת המשפט ובבתי הסוהר לפני שמתחילים להרוג פה אנשים בחסות החוק

wild orchid

New member
אני לא בטוחה שעונש מוות הוא הפתרון

אני לא בטוחה שזה אי פעם פתר את החברה מהפשיעה. בהחלט הייתי מכניסה את הרוצח\אנס לכלא של אסירים בטחוניים. יעשו לו שם אחלה חגיגה.

sivan24k

New member
ברגע של זעם היינו רוצים אבל רגע...

אם ישנו סיכויי ולו הקטן ביותר שאדם שהאושם ברצח אולי אולי אולי יתגלה יום אחד כחף מפשע או כמעורב אבל לא כמבצע העבירה עצמה יש להשאירו בחיים אגב, אם אתם מעוניינים שיסבול עדיף שיחיה, כי מוות פרושו לכבות את כל ה"קופסא שלו" מבלי שיתענה יעכל את מעשיו או יום אחד יגיע להכרה בכך שטעה טעות חמורה טעות מהמזוויעות ביותר - לפחות שיבין את זה היו מקרים בעבר שכל ההוכחות בעולם הראו שאדם x רצח בדם קר אדם אחר... כעבור שנים בעקבות ממצא חדש ולא צפוי אותו אדם התגלה כאחד שלא ביצע את העבירה האם היה כדאי לחתוך עניין מהר ולהחליט "יאללה לגרדום!"? עוד משהו, קיימים מקרים שכתוצאה מהאשמה כל חמורה כלפי אדם מסויים, שעבר סבל בחייו, אותו אחד נפגע קשות עד שמחליט באופן ציני ופרדוקסלי להגיב כמודה באשמה... תסבוכת פסיכולוגית.. לא חשוב... לא נרחיב לכן לאור כל הדברים שציינתי נראה שאין צורך להציע עונש מוות אך בהחלט מאסר עולם ללא חנינה אפילו בגיל 90 או 100 (אם לא יתאבד לפניכן) זכרו, הוא לא שלט בדחפיו מסיבה כלשהי, לפחות אנחנו נשלוט ברגשותינו, כעסנו וצערנו ונתן לו דוגמה, שלמרות שהיינו רוצים לראות אותו מת - נתן לו את מה שהוא לא נתן במילים אחרות, זה מובן, וזה בסדר להרגיש ככה, היינו רוצים שימות אבל יש רגשות ויש מעשים, ולא תמיד צריך לתרגם רגשות למעשים - הרי זה מה שהוא עשה...

Krishi

New member
בעד

בלי קשר להרתעה, בן אדם לקח חיים, בן אדם ייתן חיים. חד וחלק פשוט וקל. לא מגיע לו שניה לחיות ועוד בתנאי הכלא בארץ. בנוסף, אולי זה יפתח סוף סוף פתח להוצאה להורג של מחבלים עם דם על הידיים.

למעלה