עונש מוות- כן או לא?

1morning

New member
לא מדויק

מעבר לשאלה של הרתעה - כלא זה כן סוג של הגנה על החברה מפני מי שמזיקים לה. אמנם לפרק זמן מוגבל בד"כ אבל זה פרק זמן שבו כן נעשים מאמצי שיקום, שעל טיבם בהחלט יש מקום לדיון. מעבר לזה, אם מישהו רצח כי הוא חולה נפש הוא אולי צריך עזרה אבל אנחנו כחברה צריכים קודם כל שהוא יהיה במקום סגור (בין אם זה מוסד או כלא) כדי להגן על עצמנו מפניו. רק אחר כך יבוא שיקום - אי אפשר לעזור לו "להתגבר" אם הוא חופשי להמשיך לפגוע באנשים נוספים.

תראה,

להגן על החברה זה טוב ויפה, ואין שום בעיה עם זה. אבל כדי שהטיפול באמת יהיה יעיל ואפקטיבי, ולטווח ארוך - כלא זה לא פיתרון. אם מדובר במישהו שיש סיכון שיפגע שוב, אז אני כן יכול להסכים לאשפוז בכפייה, אבל ממש לא כלא. הדבר היחיד שקורה בכלא זה שאנשים חפים מפשע נכנסים, ויוצאים פושעים.

השאלה צריכה להיות הפוכה,

האם יש רק אשמים בכלא? יש כאן מישהו שבאמת מאמין לזה? ולו רק חף מפשע אחד נפגע בגלל המערכת הזאת, אז היא לא שווה כלום. מי כמוני יודע כמה חפים מפשע נפגעים מהמערכת הזאת ונהרסים להם החיים, בלי שעשו שום דבר רע. לא משנה מה - אם חף מפשע אחד נמצא בכלא, אז אין למערכת הזאת זכות קיום.

1morning

New member
לא מסכימה

אני בהחלט מסכימה שעדיף שמאה אשמים יסתובבו חופשי ולא אדם אחד חף מפשע ישב בכלא. מצד שני ממש לא נראה לי שהמערכת "לא שווה כלום" - צריך לשפר אותה משמעותית, ויש גם הרבה אנשים שהישיבה שלהם בכלא מיותרת מעיקרה למרות שהם אשמים, אבל להגיד שצריך לבטל את מערכת המשפט והמשטרה? זה קצת מרחיק לכת, אנרכיסטי ולטעמי לא מוצדק.

את לעולם

לא תוכלי להוכיח לוודא במאה אחוז שאת לא מכניסה חפים מפשע לכלא. אלו שכן ידוע מעל לכל ספק שהם אשמים, צריכים לקבל עזרה ולא עונש. מערכת המשפט בימינו עובדת על הפחדה, זה דבר שסתם יוצר מרמור וכעס אצל אנשים - ולא אפקטיבי. יותר מזה - לא מוסרי. מה רע באנרכיסטי?

1morning

New member
הרבה רע באנרכיסטי

אבל זה לא העניין... על כל פנים, עם הרעיון שלך ימותו הרבה מאוד אנשים כי בנאדם שהחוק לא שומר עליו יתחיל לשמור על עצמו בכל מיני דרכים הרבה פחות סימפטיות מכליאה.

ברנש 87

New member
מה מוסרי בשבילך?

אולי שתלכי תנשקי ותלטפי את זה שירצח לך את המשפחה?? תעשי לי טובה אנשים שרוצחים הם אנשים שקולים וחכמים יותר ממך זה בטוח. וזה לא אקט של חוסר אונים ולא של חוסר הבנה ואלוהים עד שאת ממש תמימה

childling

New member
אם חף מפשע אחד נכלא, ו-100 אשמים גם-

אזיי המטרה הושגה. בגלל הענישה הרכה והלב הרך עוד יותר שלך ושל שכמותך, המדינה שלנו נמצאת במצב הגרוע שבו היא נמצאת כאשר למשטרה אין טיפת יכולת הרתעה. תחפש בגוגל קצת על ג'וליאני, אולי תשכיל.

1morning

New member
זה פשוט לא נכון

אפשר להפליל אדם כל כך בקלות, אם רק רוצים... גם אם אותו אדם לא עשה כלום - ראי מקרה עמוס ברנס. את יכולה למצוא את עצמך "אשמה" רק כי הכרת את הקורבן או כי עברת במקום הרצח קודם, נשרה לך שערה ואין לך אליבי מספיק מוצק...

childling

New member
האידאל הוא לא לפגוע באיש.

אבל איכשהו יותר חפים מפשע סובלים בחוץ כשיש פושעים ברחובות, מאשר חפים מפשע בכלא. די להתיפיפות הנפש, בחיייאת.

ואם מבחינתך לחיות בארץ האגדות זו אופציה

אז כנראה כל הדיון הזה מיותר מלכתחילה. ברור שפגיעה בחפים מפשע היא לא דבר מוצדק, אבל כידוע את מערכת האכיפה והמשפט מנהלים בני-אדם וכן יש פגיעה בחפים מפשע. השאיפה היא למזער ככל האפשר את הפגיעה, אבל היא עדיין קיימת. האם זה בסדר בעיניי? ברור שלא. האם אין הפללות של אנשים? בטח שיש. אך בכל זאת, מה הרעיון שלך? איך ניתן לעזור לרוצח ואנס כמו פרחאן ועדיין לגרום לו לשלם על מה שעשה? או שהפתרון שלך מדבר על כליאה במוסד שיקומי עד שהמטפלים יאמינו שהוא בסדר עכשיו?

כל רצח זו בעיה נפשית. לשיטתך - כולם צדיקים.

אני חושב שאם אחד מהצדיקים שאתה כ"כ דואג להם היה נותן ביטוי ל"הפרעה הנפשית" שלו ע"י פגיעה באחד מבני משפחתך - לא היית כזה יפה נפש. אחת המטרות היא לשמור על זכותי כאזרח שומר חוק לחיות בבטחון. לא רק נקמה בפושעים. צריך להרחיק חלאות כאלה מהחברה - ולתמיד.

זה משנה?

אם נגלה שזה נעוץ בטראומת ילדות\קווי אופי\הפרעה נפשת\תאווה לרצח\רצון לנקום וכו' וכו' זה ישנה משהו? בזמן שהוא מרצה את מאסרי העולם שלו אני מסכימה שמיטב הפסיכולוגים\פסיכאטרים יאבחנו אותו, אבל לתת לו לחמוק מכך? באמת! ובכלל, זה שיש פושעים בחוץ ממש לא אומר שצריכים להיות אפילו עוד יותר פושעים בחוץ במקום בכלא.

זה מאוד ישנה,

כי את תתייחסי אחרת לבנאדם אם תביני שהוא לא עשה את זה "כי הוא בנאדם רע", אלא כמי שעשה את זה עקב בעיה שיש לו וצריך עזרה.

למעלה