עוד לא נגמר השבוע

האגס 1

New member
רגע...

אז איפה באמת גדלת?...

Mנטה

New member

גדלתי בשכונת מצוקה, אז היא הוגדרה כך... ולכן קיבלנו המון תוכניות העשרה בבית הספר ובמתנ"ס... זה היה די נחמד מהבחינה הזאת. עוד דבר שהיה נחמד זה שבאמת היתה שכונה. מדרכות רחבות, המון שטחים פתוחים, השכונה היתה מוקפת פרדסים אז היה המון לאן לטייל ואיפה לשחק "שוטרים וגנבים" למשל. והיו המון משחקי שכונה באמת. הצד הפחות נעים של הסיפור הזה היה שהיתי ממשפחה יחסית "טובה", תארו לכם להורים שלי היה אוטו !... (סוסיתא
) והינו רק 3 ילדים וכאלה. אבל הדבר העיקרי זה שהינו אשכנזים ושההורים שלי לא עבדו בתע"ש או בבנין. הינו אולי 2 אולי 3 אשכנזים בשכבה. משו כזה. וספגנו הרבה התעללויות ילדיות כאלו של השד העדתי. אני יותר מכולם כי האשכנזיות האחרות (גם בנות) באו ממשפחות מאוד מצוקתיות ועלי ראו את הטיפוח (ולא שהיו לי בגדים חדשים ושכאלה בתור ילדה
). אז היו צדדים מקסימים, שכנויות ומלא תרבויות מסביב, דתיים וחילונים ביחד (וכולם מסורתיים בעצם אני חושבת, בדיעבד), מלא משחקי שכונה, מלא יופי, תחושת כפריות (בבוקר ללכת להאכיל את התרנגולות בדרך לחלבן, מלא עצי פרי וכו'). והיו גם צדדים לא קלים. אני מנסה לחשוב מתי הרגשתי בפעם הראשונה שיש לי שפה משותפת ויחסים שיוויוניים עם אנשים ואני תוהה אם זה היה באוניברסיטה או קודם. בכל אופן, אני מנסה לצאת מה"סיפור" הרשמי שסיפרתי מלא פעמים ולהיות יותר בדברים עצמם, וכל מה שאני יכולה להגיד בעצם זה שהיו מלא דברים טובים וגם היה הרבה קושי. אגב, זאת אותה השכונה שגם יגאל עמיר גדל בה.

אטיוד5

Active member
מה שמדהים אותי ...

הוא ש-מה שאת מספרת נשמע כאילו לקוח מימי סלאח שבתי, אבל את לפחות 20 שנים אחרי זה. קשה לקנות.

giulietta

New member
מוכר גם לי.

הפערים לא נעלמו כבמטה קסם. זה לקח כמה עשרות שנים. למעשה, השינוי האמיתי התחיל לדעתי עם ה"מהפך" של הליכוד. מאז ועד היום זה כבר 25-30 שנה.

Mנטה

New member
ב 1977 עלה הליכוד לשלטון

היתי אז בכיתה א' וכל העסק רק התחיל מבחינתי.

קל מאוד.

המיתולוגי שלי ואנכוי גדלנו פחות-או-יותר באותו עשור (בהפרש של מעט מאוד שנים), הוא בבית-שיאן ואני בירושלים, ומהר מאוד אחרי שהכרנו עלינו על זה שגדלנו בשתי מדינות שונות. מעולם לא הבנתי עד כמה "פונקתי" בכך שהורי בחרו לגדל אותי איפה שבחרו, עד שלא פגשתי אותו.

Mנטה

New member
היתי נח"לאית והורי גם עברו דרך

קיבוצים. אבי גדל בקיבוץ כילד מאומץ כשעלה לארץ (לאחר מלה"ע 2) ואמי גם היתה נח"לאית.

Mנטה

New member
שתי תשובות

1) אני לא מרגישה שהערפדות שלי חושפנית כמו ערפדויות אחרות שקראתי. התחושה המרכזית שלי מהערפדות זה שאני לא כל כך מעניינת אנשים פה. מעט מאוד אנשים שאלו, וכמעט לא שאלו דברים על דברים שעניתי. זה מאוד מבאס. 2) אני לא ג'ינג'ית (מה, כולם חושבים שכן ? נורא מוזר לי).

shellyland

New member
את כן.

איך את מסבירה את זה ששואלים אותך פחות שאלות (לא בפולנית)?

Mנטה

New member
אולי בגלל שתמיד אני

כותבת די הרבה על עצמי אז לאנשים אין צורך לשאול. לא יודעת. או שסתם הכתיבה שלי א-טרקטיבית.

האגס 1

New member
objection ../images/Emo88.gif

עד עכשיו דווקא קראתי את כל השרשור, וקראתי אותו בעניין רב. אני מבין את התחושה כאליו חוסר בשאלות מראה על חוסר עניין, אבל אני יכול להעיד על עצמי שלפעמים לא מתעוררות שאלות על כל מה שנאמר ושנכתב וגם אם התשובות שכתבת לא הביאו אחריהן שאלות - הן בהחלט עוררו מחשבות. במילים אחרות - כמות השאלות וכמות העניין הן לא משוואה. (חוץ מזה, אם השרשור לא היה מעניין אותי - הייתי מגיע עד לפה?
)

shellyland

New member
עוד לא נגמר השבוע

וכבר הערפדות של נטה נדחקה לדף השני. מק

פתאם גם לי יש שאלה

למה זה טוב, הערפדות הזו? אני יכולה להבין את יצר המציצנות של האחרים, אבל למה לך להביא את זה על ראשך (הג'ינג'י)?

Mנטה

New member
אל תאמיני להם

בשבילי זה אולי יותר סוג של פידבק אם כל הדברים שאני כותבת לכם בשוטף בכלל מעניינים אותכם. אני כותבת בפורום המון כידוע לכל ויש לי עכשיו מן הזדמנות לראות מה באמת קורה עם זה הלאה ואם בכלל יש מי שמתעניין בי וככה.

למעלה