עוד לא נגמר השבוע

Mנטה

New member
יש כל מיני סוגים

כרגע עולה לי בראש האפשרויות של שיחה ממש מצחיקה שיחה שלומדים ממנה משהו חדש שיחה שמבהירה דברים שיחה שמקלה מהכובד שבלב שיחה שמביאה לתחושה של הבנה גדולה שיחה שניתנת בה ביקורת בצורה אוהבת שיחה שגורמת שמחה או מקלה על העצב שיחה שאני מצליחה לעזור בה לצד השני שיחה שבה אני מרגישה טוב עם עצמי
ואחרונה חביבה, שיחה שמצליחה להגיע למקומות מאוד אינטימיים ולהישאר מבינה ומקבלת.

orlyt

New member
אז לגבי השמאלנות הרדיקלית

מהי השמאלנות? מהי הרדיקליות? (הוגים מועדפים?) למה לא מפלגות? ומה לדעתך הכוח של תנועות חברתיות להוביל לשינוי חברתי? וגם יש לי שאלה על האופן שבו את רואה בריאות ומחלה, אבל גם ככה שאלתי שאלות קשות, אז זה יחכה.

Mנטה

New member
דוקא יותר כייף לענות בענייני בריאות

הוגים ? לא יודעת. לא כל כך טחנתי הוגים כדי לדעת מה הדעות שלי
אבל אני מסכימה בגדול עם מה שאומרים ביכלר וניצן (נראה לך שקראתי ?
ממש לא, אבל עברתי אצלם קורס) בספר "מרווחי מלחמה לדיוודנדים של שלום". האמת שהקורס לא היה על הספר אלא על הספר העתיד לבוא, אז אני בעצם לא יודעת מה כתוב שם... אני גם אוהבת את הדקונסטרוקטיביסטים שמדברים על משתנים חברתיים, ובראשם מבחינתי רולאן בארת. אבל בתכלס זה פשוט אומר שאני לא מסכימה עם השיטה הקפיטליסטית ועם ערכי הצרכנות שמובילים אותה. וכמובן מעורבים בזה גם עניינים ירוקים. למה לא מפלגות ? אין מפלגה שאני מסכימה עם דעותיה. תנועות חברתיות ? אני לא חושבת שהיום יש להן כוח, אלא אם הן פועלות באמצעות בג"צ כמו אדם טבע ודין או התנועה לאיכות השלטון. וגם זה כוח מאוד מוגבל. הציבור מסומם לגמרי וגם מטומטם (ולכן הציבור משלם
) ואני לא חושבת שיכולה לקום איזשהי תנועה היום בישראל (חברתית) שתוכל לסחוף אנשים לרחובות. הרעיון העיקרי מאחורי "חברה צודקת" הוא פשוט להשפיע על השיח, כלומר לייצר את התשתית שעליה אולי אנשים יוכלו או יתעניינו להבין מה קורה ואז אולי ירצו לעשות משהו. אבל גם את זה קשה לתרגם לפעילות ולדעתי חברה צודקת היום איבדה קצת את הכיוון ולכן היום אני תומכת רק מרחוק. בריאות ומחלה זה באמת ענין נפרד שראוי לכמה ספרים משלו
מה בדיוק את רוצה לשאול ?

Islington

New member
אם מחר היה היום הולדת שלך, מה היית

רוצה לקבל? איך היית מנסחת את השאלה הנ"ל באנגלית תקנית?

Mנטה

New member
if your birthday would have been

tommorow, what would you want to get ? ושמוסקט תבדוק אותי
מה היתי רוצה לקבל ? יש לך איזה רעיון ? יום ההולדת שלי היה לפני יומיים ואחים שלי מחכים שאני אומר מה אני רוצה...

lexigali

New member
במקרה אני הבודקת:

If your birthday *were*/took place tomorrow, what would you... ('צטערת, שלחו לי לינק
) וההסבר: would + have + past particile הוא תמיד בחלק של התוצאה, לא של התנאי. בנוסף, הוא בחלק של תוצאה של תנאי בלתי אפשרי (*בעבר*). תהני מהערפוד!

shellyland

New member
בפורום אחר מישהי כתבה לך

שההורים שלך מזכירים לה את ההורים של דארמה מ"דארמה וגרג". עד כמה השוואה הזאת נכונה? למה? איך זה לגדול להורים כאלה? במה את דומה להם ובמה את שונה? והאחים/אחיות שלך?

Mנטה

New member
זה לא ממש נכון ../images/Emo13.gif

החלקים שנכונים זה שהמקצוע של אבא שלי קצת יוצא דופן והוא תמיד התעסק גם בהילינג, פירש חלומות וכאלה. גדלנו, במובן הזה, עם תמיכה רוחנית והיא חלק מהחיים שלנו גם היום. זה מאוד שונה מהניו-אייג' שאח"כ פרץ בארץ. אני לא מאמינה בכל דבר, האמונה שלי היא מאוד -איך לומר- סיסטמתית ? יש לה בכל אופן הגיון פנימי כלשהו. אני לא מאמינה בכל גורו או מורה או שיטה ובטח שלא בכל אלו שעולים מלא כסף
או אפילו מעט... אצלנו גם תמיד היה עוגן של מסורת ויהדות. חוצמיזה אמא שלי היא בכלל מנתחת מערכות ואחים שלי בחרו כיוונים ריאליים, אחי מהנדס תעשיה וניהול, אשתו אדריכלית, אחותי עוסקת במחשבים (ועושה תואר שני בלימודי מגדר) והחבר שלה מהנדס מחשבים. כך שאפשר לומר שהרוב די שגרתי
אני מוצאת שאני "ילדה טובה" כי לא מרדתי בהורים ואני מאמינה באותם הדברים שחינכו אותי על פיהם... הולכת באותן הדרכים. אני קצת יותר קיצונית באמונה שלי ברפואה אלטרנטיבית, אבל זה בגלל שלמדתי כמה שנים הומאופתיה קלאסית. אולי זה הענין המרכזי, שאצלי כל הענין ה"אלטרנטיבי" אף פעם לא היה תוצאה של מרדנות או של חיפוש דרך, אלא פשוט חלק מהחיים. אני פחות מוכשרת מאבא שלי גם בגרפולוגיה וגם בהילינג ופחות חכמה מאמא שלי (שהיא האדם הכי חכם בעולם). הושפעתי המון מההורים שלי, אני גם בת בכורה אז כל ההשפעות אפילו יותר גדולות... אולי זה משהו שעדיף לשאול חברות שלי, שרואות את זה מהצד ומכירות את המשפחה, לי קצת קשה לראות ולהשוות - כי אני גדלתי רק בבית שלי

ילדים רעים עושים חיים משוגעים

"אני מוצאת שאני "ילדה טובה" כי לא מרדתי בהורים ואני מאמינה באותם הדברים שחינכו אותי על פיהם..." האם היו דברים, אפילו קטנים, בהם כן מרדת בהורים?

Mנטה

New member
בטח היו, אבל רחוק בעבר...

בזמן השירות הצבאי היתי מאוד מכוסחת עם ההורים שלי, זה היה חלק מבלגן כללי שהיתי בו באותה התקופה. זה עבר אחרי זה ובמאמצים מודעים. ההורים שלי נורא לא מתערבים לי בחיים ואין להם הנחיות ברורות או לחצים שהם מפעילים וככה, אז מן הסתם יש דברים שהם לא מבסוטים מהם (למשל שלא הבאתי להם נכדים) אבל הם בחיים לא יגידו לי כלום על זה. אני מניחה שיש דברים שאני לא יודעת עליהם. הם הורים מאוד מפרגנים ומאוד פתוחים ואני בעיקר נעזרת בהם. זה כמובן לא תמיד היה כך, אבל היום זה כך ואני מאוד שמחה על זה. אני חושבת שהחיבה שלי לעולם הטיפול היא סוג של מרדנות. היתי הרבה שנים בטיפול פסיכולוגי ואמא שלי נורא התנגדה לזה. אמא שלי לא ממש מסכימה אתי לגבי השיטות הרפואיות שאני משתמשת בהן. אם יש לי חום גבוה היא נורא רוצה שאני אעשה מקלחת קרה למשל, ובדת שלי (
הומאופתיה קלאסית) עושים דוקא מקלחת חמה. היא למדה לשאול: "איך אצלכם מטפלים ב...?". מצד שני, אמא שלי בעצמה עושה רפלקסולוגיה, אז הפער לא כזה גדול... קשה לי לחשוב על עוד דברים. זאת שאלה שאני מאוד עסוקה בה לאחרונה, יש לי שאלות עם עצמי שאולי אני פחות מדי מרדנית ואולי הגיע הזמן להתחשב פחות בסביבה ולעשות יותר דברים בשביל עצמי. קשה לי להסביר את זה כי אני חיה חיים מאוד עצמאיים, אבל נדמה לי שבכל זאת זה סוג של חופש שחסר לי. חופש פנימי אולי.

שאלה של אמונה

האם יש קשר בין האמירה שלך "אני לא מאמינה שקיים קשר בין קיומו של אלוהים לבין מה שכתוב בתורה ובכל זאת יש לי צורך לשמור כשרות, חגים, מסורת וכאלה. זה כנראה ענין של חינוך." לבין התחושות שאת מעבירה כאן של התחשבות בסביבה? האם עניין שמירת הכשרות, החגים והמסורת קשור לציפיות שאת חשה שיך לסביבה ממך? הרי ברור מדבריך שאת לא מאמינה שאם תאכלי שרימפס או סטייק ברוטב שמנת לא תגיעי לגן עדן. האם יש גן עדן? גהנום? גילגולים? חיים על כוכבים אחרים? כשתתחתני, האם תהיה זו חתונה אורתודוקסית? ברבנות והכל? אם כן. איך זה מסתדר עם דעותיך בנושא מעמד האישה? אם לא. איך זה מסתדר עם השמירה על המסורת?

Mנטה

New member
לא יודעת.

הסביבה לא מצפה ממני לשמור שום דבר. אני שומרת יותר מאשר אחרים במשפחה שלי. אני חושבת שהם די ככה מקווים בסתר ליבם שאני אתיחס לכך בפחות כובד ראש ושחס וחלילה לא אחזור אי פעם בתשובה
משו כזה. אני לא מאמינה שיש קשר בין גן עדן ושרימפס, אבל אני כן מאמינה שאסור לאכול אותם. אלא שאין לי דרך להסביר את זה, זה מאוד לא רציונאלי. ברור לי שאם יצא לי לאכול משו לא כשר מתוך פיתוי או ככה, אני ארגיש ממש רע עם זה. גן עדן, גיהינום, גלגולים, חיים על כוכבים אחרים... לא יודעת. מאוד לא ברור לי. את מבינה כל הדברים האלו לגמרי לא מסתדרים עם ההגיון ואני אדם מאוד הגיוני. עד שאני לא רואה בעיניים שלי או מרגישה בגוף שלי דברים, אני לא מאמינה בהם. אז נגיד יצא לי שחויתי טלפתיה, אז אני מאמינה בטלפתיה. אבל אם לא היה קורה לי - סביר להניח שלא היתי מאמינה בזה. הענין שקרו לי די הרבה דברים
כי בסך הכל אני כן פתוחה לחוויות ואני נמצאת בסביבה של אנשים שפתוחים לזה גם כן. גן עדן וגיהינום זה קצת אגדות בעיני. משהו חמוד כזה כדי להסביר לילדים. אבל אם יש משהו אחרי המוות ? אני מקוה שכן
. לא יודעת. אני חצי מאמינה בזה וחצי לא. עם גלגולים מאוד קשה לי. ראיתי אי אלו הוכחות בכל מיני מקומות שאני סומכת עליהם מצד אחד ומצד שני זה נראה לי נורא בולשיט. אז גם בזה אני חצויה. חיזרים ? ההגיון אומר שיש אפשרות כזאת. מעבר לכך אני לא יודעת. זה נראה לי משהו מדעי לגמרי, אם ימצאו אז סבבה, זה לא ענין של אמונה בעיני אלא של ידיעה וזה גם לא מעסיק אותי בכלל. אם וכאשר אני אתחתן זה יהיה אורתודוקסי לגמרי. הרבנות בעיני היא סמכות שאני מחזיקה ממנה (גם אם לא תמיד מסכימה). איך זה מסתדר עם מעמד האשה ? אני לא רואה את זה מתנגש. נישואין זה טקס דתי בעיני ואני לא צריכה לקבל את כל העמדות הדתיות כדי להשתתף בו. הנישואין שלי (אם וכאשר וכו') יהיו שוויוניים לחלוטין. אני לא חושבת שמישהו לא שיוויוני יוכל בכלל לחיות אתי
. למה זה סותר בכלל ? זה קצת כמו להגיד איך את מסוגלת לחיות בישראל אם את לא גזענית
אני חיה בישראל כי זאת המדינה שלי ואני לא מסכימה עם הדרך שלה. זה בערך אותו הדבר עם נישואין דרך הרבנות.

בוודאי שמתנגש

א. רק לגברים מותר להיות עדים ב. רק הגבר חותם על הכתובה ג. הגבר משקה את האישה מהיין ד. הגבר שובר את הכוס ה. הגבר מקדש את האשה ו. האישה עומדת מתחת לחופה ותפקידה לחייך לקבל את הטבעת ללגום מהיין שמגישים לה וזהו אין לה שום משמעות בטקס הזה מעבר לכך. איך בדיוק החתונה שלך תהיה שוויונית?

Mנטה

New member
הממ... יש לי הרושם שאת מדמיינת

אותי בשמלה לבנה, עומדת מתחת לאיזה בד ומתרגשת עד דמעות... אבל כשאני מדמיינת חתונה, זה יותר הכיוון של ללכת לחתום על מסמכים ברבנות
בדרך לאיזה מקום יותר הגיוני לחגוג בו (איזה טבע שווה מן הסתם). כל הענין הפורמלי מבחינתי הוא אדמיניסטרטיבי בלבד.

את מדמיינת שאפשר רק לחתום

על מסמכים ברבנות. יקירתי, גם ברבנות עושים את כל הטקס עם החופה והיין והכתובה ושבירת הכוס ורק גברים עדים. זה לא משנה כמה אנשים יראו את זה את עדיין תהיי חלק מטקס לא שוויוני. כל מה שתעשי לפני ואחרי עם בן הזוג שלך יכול להיות שוויוני וטבעי והגיוני אבל ברגע שמחבר אותך לבן הזוג מבחינת הדת והמדינה לא יהיה שוויון ולא טבע ולא הגיון. ומה כשיוולד לך בן זכר בעזרת השם. ברית מילה תעשי לו?

Mנטה

New member
זה באמת לא מה שחשבתי ../images/Emo4.gif

וזה באמת בעייתי. אולי זה יהיה אחד מהדברים האלו כמו האבולוציה שאיכשהו אפשר שהם יחיו בשלום ביחד, קצת אבולוציה קצת יש מאין והכל סבבה
. וברית כן, כמובן. אין לי ספקות בענין הזה.

Mנטה

New member
בנוגע לזה שאני אעשה את זה לבן שלי

אם יהיה לי בן. ואני לא רוצה לפתוח פה ויכוח בנוגע לברית מילה כן או לא, מי שמעוניין לדון בזה יש פורום במיוחד בשביל זה. אני כאמור מאמינה ודי מסורתית ולכן זה חשוב לי.

למעלה