כמי שתופסת את עצמה כרציונלית,
וכאתאיסטית, קשה לי להבין את עצם האמונה, ועם 99.9% מהמצוות אין לי שום בעיה עם זה שאני לא מבינה, ממתי הכל אמור להיות מובן לי במלואו? מחשבות הגרנדיוזיות שלי מתועלות לתחומים אחרים P: ברית המילה הוא נושא שכן מקפיץ אצלי משהו, כי בניגוד לרוב המצוות שאדם מבצע על עצמו (ואת זה גם כשאני לא מבינה אני מכבדת, בין אם זה יהודי, נוצרי, מוסלמי, בודהיסטי, וואטאבר) ברית מילה מתבצעת באדם אחר, וכשמדובר בתינוק חסר ישע ובפעולה בלתי הפיכה, בכפיה, עם סיכונים רפואיים, הרבה דברים מתקוממים בי מאוד, זו כבר אי הבנה שלא חולפת לידי. אני גם חושבת שככל שהנושא יהיה יותר מדובר ופחות מושתק, פחות אנשים יבצעו את ברית המילה, כי ממה שרואה סביבי או נתקלת בו ברשת, הרבה פעמים זה דבר שמתבצע אוטומטית, ולא באמת חושבים עליו, בוחנים אותו, מתענינים בפרוצדורות הרפואיות, או בסכנות הרפואיות האפשריות (שלא לדבר על דיונים מעבר לרמה הפיזית של משמעויות חברתיות של טקסי כניסה לתרבות יחודיים לזכרים למשל). אולי הרבה חלקים מהנימוקים השונים התומכים בהשארת התינוק באופן שבו הגיע לאויר העולם לא רלוונטים למי שסבור שיש אל, ושזה צו מהאל, ושזה האופן בו צריך לקיים את צו האל (במאמר מוסגר- יש גם כאלה שמדברים על גלגולים שעברה ברית המילה מבחינה פרקטית, לכיוון של חומרה), אבל אני חושבת שגם במקרה הזה מאוד רלונטי להיות מודע לכל הסיכונים האפשריים במילה ולקדם לפחות את הנושאים של ההרדמה, ההכשרה הרפואית ובדיקה מדוקדקת של האדם שאמור לבצע את הפעולה הכירורגית, ושבהרבה מקרים זה לא מתבצע. ללא שום ציניות ובמלוא הכנות - כל פעם כשאני חושבת על זה, הפגיעה הזו מעוררת אצלי כאב לב. אני יודעת מכתיבתך בפורום שגם את פעילה במסגרות שונות לקידום מטרות שאת מאמינה בהן, שישפרו לתפיסתך את המצב בחברה שלנו, חשבתי שדווקא תעריכי את הפניה להשקפות עולם והתאכזבתי לראות גם אצלך את תגובת האוטומט של האשמה ב"מיסיונריות".