עָם הָסַפָּר

holden112

New member
אף אחד לא ביקש להשוות ג'ון לנון

והביטלס שיצרו מוזיקה גדולה לפיטפוטים הריקים מתוכן של סאבלימינל או למוקי וכן הלאה. העניין הוא שבשירים לעומת שירה כמעט תמיד נאלצים לוותר על עומק מסויים על מנת להגיע לקומיוניקציה או למבנה מסויים (הקפדה על חרוז, משקל ומקצב וכדו'), כך יוצא שמסרים שמועברים בשירים הרבה פעמים הם שטחיים או נעדרים כליל. אין בכך כדי להפחית מערכו של יוצר זה או אחר, זה פשוט מה שקיים. אם תרצי, קחי שיר של הביטלס שמדבר בשבח השלום והפציפיזם ותשווי אותו לשיר של עמיחי (לדוגמה) על אותו נושא ותראי את ההבדלים.

זה סגנון וזה סגנון

ואני חושבת שהעובדה שלשיר יש קצב מסוים הוא תוכן בפני עצמו. למשל קח את IMAGINE שנשמעכ בצורה כה רגועה ושלווה, בא להרגיע את היצרים האלימים, המלחמות, הרוע והשנאה. גם עזרים ויזואליים כמו שמיעה, ראיה וכ' מוסיפים תוכן.

Rivendell

New member
ללא ספק מגמה אוניברסלית.

השנה, אגב, זה רק נהיה בוטה יותר. מבחינת הלבוש לפחות. אני רואה ילדות בנות 9-10 שיוצאות מהבית לבושות כאילו הן מועסקות בבית בושת, מינימום. אחריהן מדדות אחיותיהן הגדולות, בנות ה 16, שכנראה חולקות איתן מלתחה. לא ברור לי העניין. וזה לא ייחודי לנו. אני לא יודעת אם זה אמור לנחם או לא, אבל זה מגיע ללא ספק ממקורות נוספים. הטלוויזיה למשל. לא מזמן קראתי כתבה נוקבת ומצויינת על "המורדים" ומה שזה עושה לבני ה 11 ומעלה (לא זוכרת מי הייתה הכותבת לצערי, אבל היא תיארה בדיוק מוחץ איך מעוותים לילד בן 11 את המוח והופכים אותו למטרידן מיני צעיר אך מיומן, והציגה כמה ראיונות מצמררים עם ילדי בית ספר יסודי, שבין היתר ביקשו "שתרד להם". מקסים). אבל שוב, כמו שדוסטו אמר, יש עוד כמה סוגים אחרים. כאן בפורום, למשל
וגם במקומות אחרים, למרבה השמחה. אנתרופולוגית אגב, זה מרתק. אבל אני מודה שלהשתייך לזה זה קצת פחות מקסים.

מורדים בני 11 ומעלה?!

הייתי ביום הולדת של ילדים בכיתה ב' וקבוצה גדולה למדי של בנות רבה על התפקיד הנחשק מיה אני מיה לא אני מיה וכך הלאה .... ופעם עברתי ליד גן ילדים ושמעתי פנינות חוכמה "תסתמי, מוצצת" כמעט ולא הקאתי במקום ,זה פשוט מפחיד

Ungareska

New member
לא רק ילדות

לפני מספר חודשים ביקרה אותי ידידה אמריקאית מקולורדו, ואמרה לי שנשים רבות בארץ מתלבשות כמו.... בארה"ב רק זונות מתלבשות כך (אולי חוץ מל"א וכו'). לא הייתי בארה"ב , אבל אלו הם דבריה.

Boojie

New member
אולי יעזור לנו אם נזכור

שנראה שלא היה עד היום דור שלא התלונן על ערכיו המוסריים והתרבותיים של הדור שאחריו. לא שזה גורם לזה שפני הדור מוצאים חן בעיניי יותר, אבל לפחות זה נותן איזו פרספקטיבה.

דוסטו

New member
האמריקאיות?

מקולורדו? מה- midwest? אלה שבגיל שלושים נראות כמו קאוץ'-פוטטוס ומסרחות רגליים כבדות ב'מול' עם מכנסים קצרים פפיטו ורודים?

דוסטו

New member
אונגרו, קראת את עצמך. ומה אני טורח

"אמריקאית אחת אמרה לי שנשים בארץ מתלבשות כמו זונות" ובכלל כל השרשור הזה לא ברור מה הוא עושה כאן. וזה נושא למחקר למה הוא ממשיך ומתארך ולמה בדיוק גם אני מגיב. שיתלבשו עם חולצת בטן עם מחשוף אין סופי וג'ינסים שמתאימים לילדות ששערן עוד לא צימח או שבאים סט עם מכונת גילוח -העיקר שיקראו איזה ספר מדי פעם.

אז בדיוק בעניין הזה

בני נוער וספרים, הופיעו היום "בהארץ" שני מאמרים בנושא. הנה המאמר הראשון והנה המאמר השני. לפחות לפי המאמרים, המצב אולי לא מזהיר אבל לא עד כדי כך גרוע כמו שאתם חושבים.

Ungareska

New member
אני לא הכללתי.

אמרתי "נשים רבות". לא אמרתי "כל", וגם לא אמרתי "רוב". והמטרה היתה שכל אלו שצורחות שילדות בנות 12 מתלבשות ככה בארץ, צריכות להסתכל קודם על עצמן , או על נשים אחרות בנות גילן, שבלבושן הן נותנות דוגמא לילדות.

greywolf

New member
בני נוער נוטים לחשוב, נראה לי,

ששחרור המתבטא בחשיפת כמה שיותר חלקים מהגוף בו זמנית, או במנהגי חיזור כמו ב"סקס והעיר הגדולה" מבטאים את החתרנות, והחופש שלהם. הם לא מבינים שזה לא אומר כלום ביחס לספרות אחרות- כמו פוליטיקה או אינטימיות (ואולי לא סתם לא רואים ב"סקס והעיר הגדולה" אנשי צבא, עובדי ממשל או מורים).

האזרחק

New member
קניון עזריאלי - שעת אחה"צ

אני ואישתי לעתיד יושבים ואוכלים... בשולחן הסמוך יושבת חבורה של ילדים בני 10-12, לא יותר... נושאי השיחה? תאמינו או לא - דיאטה, משקל, בגדים וכן - למי יש יותר גדול! (קבוצה מעורבת של בנים ובנות) אני והיא, בני 26 ו 23, תמיד היינו "המרובעים" שבחבורה - הסמקנו מבושה. כל מי שתוהה מדוע ולמה מוזמן להעביר את הטלויזיה לערוץ 6 ולראות כיצד שחקני כדורגל ודוגמניות (דוברי עברית רהוטה) מחנכים את הדור הבא. (בין תוכנית טלויזיה מבריקה לאחרת)

אני חושבת שזה יותר עניין

שאי אפשר לשלוט בו. ככה החברה מתפתחת, וזהו. בכל תקופה שלא תהיו תמיד יהיו את "הצעירים" יותר שיסגלו לעצמם "תרבות" משל עצמם המאופיינת בסגנון לבוש, דיבור, תחומי עניין וכ'... השאלה היא - מתי עברנו את הגבול? עברנו אותו מזמן, זה בטוח. אבל מהו? איך הוא נראה? בני אדם מאז ומתמיד הכתיבו לעצמם את חוקי החברה שלהם, חוקי חברה זו אינה עובדה מדעית, ואם לא היינו "מתכנתים" את המוח שלנו להגיב כך או אחרת למראה נתון מסוים לא היה הבדל בין דבר למשנהו. כיצד אפשר להחזיר את הגלגל אחורה? לעצור אותו? להחליף בגלגל אחר? אני לא חושבת שזה תלוי רק בערוץ הילדים שחקני כדורגל ודוגמניות. אני חושבת שזה יותר תלוי בילדים עצמם. בכל תקופה וזמן שלא תהיו תמיד ניחשף לדברים רעים. השאלה עד כמה הם משפיעים עלינו, עד כמה אנחנו נותנים להם להשפיע עלינו. אני גם לא חושבת שזה תלוי בכמה ספרים ילד ממוצע קורא לשבוע, וכמה שהוא מנומס. כולנו באותה סירה, וזהו. אפשר לקרוא לזה מעין "אבולוציה של החברה" - שלדעתי אין דרך הגיונית לשלוט בה. הדרך היחידה שבה נוכל לעמוד על טיבה ההתנהגות של החברה כיום היא להסתכל עליה מנקודת מבט של... נניח.... 50 שנה קדימה. הו, איזה שמרנים היינו! נאמר לעצמנו. 50 שנה אחור, בניגוד לזאת, נחשוב שבמקום להסתכל קדימה על הרחוב שלנו הגענו בטעות לבית זונות, סליחה מראש. כל ההסתכלות והשיפוטיות הזאת זה עניין של פרופורציה,יחס אם תרצו, זה כמו לנסות להגדיר מה "גדול" מה "קטן" מה"הרבה" ומה "קצת". בקיצור ולעניין: הדבר היחיד שכן נתון לשיפוטו של כל אחד זה הוא עצמו. כל אחד יכול להחליט מה משפיע עליו ומה לא, מה מפריע לו ומה לא, את מי הוא מצוטט וכ'.... נקודה למחשבה.

frustrated

New member
על מה אתה חושב בני נוער מדברים?

גם אני מדבר עם חברים שלי עם גודל, בנות וסקס, ובנות מדברות על בנים, משקל, וגם הן מדברות על סקס. אבל לי זה לא מפריע לקרוא בין שניים לשלושה ספרים בשבוע (לא ספרי חוכמות בייגלה למיניהן), ולהרבה אחרים זה לא מפריע לעסוק גם בדברים אחרים. אתה חושב שילדים בגיל 16 יושבים ומחליפים חוות דעת על דנטה, ניטשה, שקספיר וקפקא. הם גם עושים את זה לעיתים, אבל גם מדברים על דברים אחרים.

האזרחק

New member
בני 10 הם לא בני נוער

גם אני דיברתי על כל אלו, שתיתי כמויות אדירות של אלכוהול בגיל 17, עישנתי כל מני דברים, חרשתי את אמסטרדם ויצאתי למועדונים בלונדון. (וקראתי במקביל) אבל בנות בנות 10 לא אמורות להיות מוטרדות מהמשקל שלהן ובנים בני 10 לא אמורים לדאוג לגודל האיבר שלהם (שיחכו כמה שנים עד שהוא יהפוך להיות פרקטי ואז ישוו) אתה מדבר על בני 16 - אז זה בהחלט נורמלי ומבורך.

frustrated

New member
....

פעם, לשתות אלכוהול ולעשות סקס בגיל 17 (לפני החתונה!!!!) היה דבר שלא יעשה. פעם, האדם הממוצע עשה סקס לראשונה רק אחרי החתונה, אחרי זה כבר התחילו לעשות לפני, אחרי כבר התחילו בגיל 17, אחרי זה ב15, 13, והיום גם יש כאלה שבגיל 11-12 עושים, שזה נראה לי כבר המינימום שאפשר. היום זה אולי נראה לנו דוחה, אבל פעם, לעשות סקס בגיל 16 היה נראה דוחה.

האזרחק

New member
בגיל 16 זה מעולם לא היה דוחה :)

אבל זה היה קשה יותר למימוש... אני עדיין חושב שילדה בת 10 לא צריכה להיות טרודה בדיאטות (לא בריא גופנית ונפשית) ישנם דברים שאינם קשורים בנורמות אלא תלויים בהתפתחות פיזיולוגית - ילדה בת 10 לא יכולה לדעת האם היא תזדקק לדיאטה בגיל 17 או לא (למעט מקרים חריגים) ולכן אין סיבה לשטוף לה את המוח בקשר לזה כבר בגיל הזה. (כנ"ל לגבי יחסי מין בגיל 10 - אתה באמת חושב שזה נורמלי?!?!?)

למעלה