עָם הָסַפָּר

וואו, בדיוק.

גם אני ניסיתי (שתי תנועות נוער), וכל מה שאמרת נכון.
גו יו

Ungareska

New member
וחוץ מזה אני סתם במצברוח קודר היום

כשתקראי בביקורת למעלה איזה ספר סיימתי תביני גם למה...

במסגרת ההתנדבות שלי ב"הפוך על הפוך"

אני נפגשת עם בני נוער בכל הזמן, ואני חייבת לציין שגם הרבה מאלה שנראים במבט ראשון שטחיים בגלל הלבוש, הדיבור וכו', מתגלים כבעלי רבדים רבים של עומק ברגע שלומדים להכיר אותם קצת. ובקשר לפעילות פוליטית, אני זוכרת ב-1996 כשהתנדבתי במערכת הבחירות היו ילדים בני 11 שבאו מיוזמתם להתנדב. אני זוכרת כמה התרשמתי מהעובדה שהיו להם דעות פוליטיות שונות משל הוריהם והם גם יכלו להסביר למה.

ובקשר להרבה מהטענות קודם, לדעתי

הן צריכות להיות מופנות למבוגרים, ובמיוחד לשלטון. ההישגים של התלמידים וההתייחסות שלהם ללימודים, למורים ולבתי הספר הם תולדה של התייחסות החברה והמדינה להשכלה יסודית ותיכונית ולמי שאמור לתת אותן.

Mנטה

New member
העיקר שיש את מי להאשים

השלטון תמיד היה אותו שלטון המבוגרים תמיד היו אותם מבוגרים (את יכולה לקבל מיפוי בנסיך הקטן) והנוער תמיד היה אותו נוער ולכולם היו טענות זה כנגד זה. אבל מזה משנה, כל עוד מדברים זה נחמד להאשים אחד את השני. ומה עם לעשות ? ????

ובכל זאת מערכת החינוך התדרדרה

באופן רציני במשך שנות קיומה של המדינה.

Ungareska

New member
ברור שהשלטונות אשמים, אבל

בני הנוער והסטודנטים (שעד לא מזמן הייתי אחד מהם) אשמים במילוי פיותיהם מים והתרכזות מוגזמת בעצמם במקום למחות נגד עוולות החברה. כמעט כל מחאה חברתית יעילה בהיסטוריה (שלא לדבר על מהפכות) היתה מבוססת בעיקרה על בני נוער\שכבת העשרים פלוס.

אהממ....

סתם משהו בקשר לאופנה העכשווית גזרה נמוכה זה מחליא אבל יש גם הרבה דברים רומנטיים ורדים, פרחים וכ'.... עובדה לא מזמן יצא לי לקנות בדיזנגוף שמלה פיפטיזיש מאוד יפה כמו בכל אופנה יש טוב ולא טוב, פרחות ולא פרחות... צריך לחיות עם זה... נקודה למחשבה.

Rivendell

New member
שיפוטיות

עד כמה שאת צודקת באמירה שלך ברמת התיאוריה, בוג'י, אני רק רוצה להזכיר ולהוסיף דבר אחד - שיפוטיות היא אולי התכונה הכי אנושית שיש. בין אם נרצה או לא נרצה - ברגע שאנחנו פוגשים מישהו, זרם של נתונים חדשים על אותו אדם זורם פנימה ומעצב את דעתינו על אותו אדם. בדרך כלל כשמדובר במפגש ראשון - הלבוש והמראה של אותו אדם הם בעלי השפעה. אז אולי זה לא נכון מצידנו, זה מאוד צר אופקים לפעמים, וזה שורף לנו גשרים בלי סיבה. אבל זה עדיין מאוד מאוד אנושי. לא לחינם מלמדים במדעי החברה המון על העברה נגדית, על שיפוטיות, ועל שאר נושאים כאלה. כי כולנו חוטאים בזה. וגם כשאנחנו מכירים בזה, ומודים שזה לא טוב, אנחנו לא יכולים להמנע מזה לחלוטין. במודע או לא במודע, כולנו כל הזמן שופטים את עצמנו ואת סביבתינו.

Boojie

New member
כמובן.

ואפילו ציינתי באחת התגובות שלי בפתיל הזה שאני עצמי לא אוהבת את האופנה הזאת. אבל מודעות עוזרת. מרגע שאת מודעת לזה שחלק מהשיפוטיות שלך נובע פשוט מנורמות שונות, מרגע שאת מודעת לזה שפער הדורות הוא דבר שחוזר שוב ושוב ודופק את השיפוט של אנשים שוב ושוב, זה יכול לעזור לך להזכיר לעצמך לראות את האדם שמולך יותר כאדם ופחות כחולצת בטן. זה לא יהיה מושלם. אנחנו נישאר תמיד בני אדם, עם השיפוטיות שלנו והתפיסה ממוקדת-הדור שלנו. אבל אפשר לנסות לפחות להיות מודע לדברים שפועלים עלינו, ולנסות להתנגד להם, לפחות חלקית.

Rivendell

New member
אין ספק שאת צודקת

ואם לא ציינתי את זה קודם אז הפאשלה היא שלי
נכון שמודעות עוזרת. אבל היא לא משתקת את המנגנון הזה. ככה זה בני אדם.

מה שמטריד אותי זה לא אם אני אוהבת

או לא אוהבת את הלבוש והפירסינג וכו'. מדאיג אותי שילדות קטנות לבושות באופן שאנשים - בעיקר גברים - מבוגרים יותר תופסים כמזמין וסקסי. הן מתלבשות ככה כי הן חושבות שזה אופנתי ולא מודעות לאיזו תשומת לב הן עלולות לקבל בגלל הלבוש והאיפור הזה. הן לא בשלות להתמודד איתו. כמובן שהבעיה היא לאו דוקא אצלן. גם בנות 13 שמתלבשות "צנוע" אבל העיזו ברב חוצפתן להיות בעלות חזה גדול סובלות לעיתים קרובות מתשומת לב מהסוג שהן לא בשלות לקבל (תכלס, אני לא בטוחה אם אי פעם את נהיית בשלה ומבוגרת מספיק בשביל להתמודד נפשית עם כזה סוג של תשומת לב).

suki da yo

New member
תמיד יש כאלה שהם בסדר

זה ברור. אבל הבעיה היא לא שכולם רקי ראש ומעוטי-בגדים. הבעיה היא שזוהי המגמה, וזה מה שטוב. ללמוד זה רע. להיות חכם זה לא משהו, להשקיע בלימודים לא יביא אותך לשום מקום בחברה. לעומת זאת, להכיר את כל מילות השירים של סאבלימינל יהפוך אותך לחיית המסיבה, ללבוש מכנסיים כל כך נמוכים שאפילו התחתון הנמוך במיוחד מציץ מלפנים זה אומר שאת כוסים (למרות שזה לא מחמיא כמעט לאף אחת)ו.. בכל מקרה, ברור שכמו פעם, גםהיום יש כאלה ויש כאלה. אי אפשר להגיד שהדור לא בסדר (למען השם, אני חלק מהדור הזה שכולכם מדברים עליו...) אבל המגמה הלוהטת היום היא להיו יותר טיפש, בעל פחות מודעות חברתית ו\או אכפתיות.

frustrated

New member
למה כל אחד יודע מהי ה"מגמה"

אני מניח שמחקר אנתרופולוגי על הנוער בישראל 2003 אף אחד לא עשה פה, אז לא כדאי למהר ולדבר על "מגמות". לפי מה שאני רואה, בסביבה שבה אני גר ולומד, המגמה היא דווקא לנסות ולעשות כמה שיותר בחיים. הבעיה היא, לפחות בסביבה שלי, היא שאנשים מנסים לתפוס יותר מדי, ובסוף נשארים בידים ריקות. אני מכיר לא מעט שאנשים שגם פעילים בתנועות נוער שונות (השומר הצעיר, הצופים, הנוער העובד, המחנות העולים וגם תנועות נוער פוליטיות כמו בנק"י, יש גבול, מרצ והרבה אחרים), גם מתנדבים בארגונים כמו נע"נ, מד"א ומכבי האש, גם מנגנים על כלי מוסיקלי (ולא רק גיטרה, אלא גם כלים כמו כינור, סקסופון, אבוב ואחרים), וגם עושים ארבע הרחבות בבית ספר, למרות שאפשר רק שלושה (עוד הרחבה על-איזורית), מה שיתן להם בערך 40 יחידות בגרות, ועוד מקבלים ציונים גבוהים, וזה הדבר הכי מרגיז, וגם עוסקים בפעילות ספורטיבית אחרי שעות הלימודים. אני לא יודע איך הם עושים את זה ומצליחים להישאר ערים בסופי שבוע עד ארבע בלילה, כשהם מבלים במועדונים עם חולצות חושפניות שרואים לפעמים גם מה שיש מתחת. במילים אחרות, כל מה שאת\ה רואה זה את הלבוש החושפני ושומעת את המילים של סאבלימינל. את לא יודעת איך הילדים האלה מתפקדים בבית ספר, מה הציונים שלהם, כמה יחידות בגרות הם עושים וכו'.

suki da yo

New member
ככה

אתה יכול להגיד שרוב הנוער הם כאלה? כי אני ממש לא. כן יש את הכחמים, והמשקיעם והנוער עובדניקים, ובלה. אבל (ואוטלי זה רק פה) מדובר במיעוט, ואם מותר לי להוסיף, מיעוט כמעט נרדף.

frustrated

New member
נכון

אני לא יכול להגיד שהם הרוב. את יכולה להגיד שהנוער השטחי שמעריץ את סאבלימינל הוא הרוב? גם לא. אחרי ששנינו נעשה מחקר אנתרופולוגי נוכל להשוות מסקנות.

Boojie

New member
אם יותר לי לשאול,

מתי בדיוק לאורך ההיסטוריה רוב הנוער היה חכם, משקיען, רב ערכים ומוסרי? ככל שאני זוכרת, לא היה אפילו דור אחד שבו אפשר היה לומר שרוב הנוער הוא כזה. זה לא ממש טבעי. ואם כבר מדברים, גם רוב אוכלוסיית המבוגרים של היום היא לא בדיוק ככה. וגם לא רוב אוכלוסיית המבוגרים של אתמול. לפחות מבחינה סטטיסטית, מחצית האוכלוסיה נמצאת מתחת לממוצע, בכל מדד שנבדוק. לא ממש ברור לי למה אנחנו מצפים. נוער זה נוער. זה מין גזע כזה שמתחבט בהמון לבטים ושאלות ועניינים של זהות ושל שייכות חברתית וקבוצתית והאם אני נראה בסדר והאם אוהבים אותי ומה בדיוק קורה לגוף שלי. לא זכור לי שאי פעם (לא, אפילו בשנות השישים העליזות) היה מצב שבו רוב הנוער היה מצפוני מאד, מעמיק חשוב ובעל אידיאולוגיה עצמאית, ולא עניין אותו איך הוא נראה ואם מירית מהכיתה המקבילה אוהבת אותו או חושבת שהוא שווה זיון. זה לא חסמב"ה פה, זה המציאות.

roni64

New member
בספרים ישנים מאוד,

כרגע עולה לי בראש "אבן הירח", אני מוצאת אמירות פסימיות אודות מודרניזציה ודור העתיד, ומחייכת. מדובר על דורות לפני זמננו, ודבר לא השתנה. יש נטיה כזו לעשות אידיאליזציה של מה שהיינו, ולהעביר ביקורת קשה על הדור שבא אחרינו. לא שאין לי ביקורת: אני נכנסת לכתה בבית ספר יסודי, ומזדעזעת מהחוצפה ומההמולה. מזפזפת בטעות לערוץ הילדים, ובורחת בחלחלה. במונחים שלנו (זקני הדור) המצב מדרדר (קחו למשל את מיקומנו בהישגי החינוך). אבל בזכות אותם ספרים ישנים אני מנסה לשמור על פרופורציה. לא כל מה שנראה לי שחור הוא אכן כזה.

למעלה