סבתא VS אמא - תפקידים

את מזכירה לי שבעלי בהתחלה היה מביא

לכל חודש חברות שלנו בשנה הראשונה בובת פרווה של דמויות מפו הדוב רק כי ציינתי פעם אחת שאני ממש אוהבת את פו הדוב. בשלב מסוים התחלתי עם רמיזות שמיציתי ואין מקום יותר לבובות

&nbsp
למזלי, עבר לדברים יותר שווים ועברנו לחגוג שנים במקום חודשים

לרוב הילדים היום יש בבית כ"כ הרבה משחקים שהם לא זוכרים

מה קיבלו ממי
ודווקא משחק שנשאר בבית של סבתא הוא יותר מיוחד

גם נכון. אני דווקא אוהבת מדי פעם

להזכיר לילדות שלי שאת הבגד שהן לובשות, למשל, סבתא קנתה (ולסבתא להזכיר שאת הבגד שהן לובשות היא קנתה - כי גם היא לא זוכרת...).

בגדים זה הגיוני שיהיו בבית של הילדים, ובבית שעבדתי האמא

לא קונה לילדים כמעט בגדים לילדים ביום יום כי הסבתא נהנית מזה יותר

בגדים היו דוגמא,

פשוט כי בגדים היא קונה יותר ובבגדים אנחנו גם נוטים להשתמש יותר, ולכן יוצא לי יותר להגיד להן - אבל זה נכון גם לגבי צעצועים (למשל פאזל לאמבטיה שסבתא קנתה לקטנה והיא מרבה להשתמש בו יחסית), ספרים, וכו'. מובן שאם זה בגד שהילדה לא אוהבת או צעצוע שהיא לא אוהבת אני לא אדגיש בפניה שזה סבתא קנתה, אבל אם אני רואה שילדה נהנית ממשהו, אני אומרת לה שסבתא קנתה לה, כדי שהיא תשמח ותרגיש שסבתא קונה לה דברים שהיא אוהבת. חלק מהבגדים שהיא קונה הם באמת לא משהו, ואנחנו מחליפים או לא מרבים להשתמש בהם אם אי אפשר להחליף, אבל חלק הם ממש יפהפיים ולגבי בגדים כאלה אני מציינת בפניהן איזה בגד יפה סבתא קנתה, וכו'.

אני מעריכה שמתנה שתקנה לאחר התייעצות עם האמא

תתקבל בשמחה (מה לעשות רוב האבות פחות יודעים מה יש בבית)
במקרה של סבתא ואמא חכמות הסבתא שאוהבת לקנות בגדים לילדים קנתה להם בגדים ליום יום/ גן והאמא החכמה בגדי גן שהם מלכלכים ברמות הלבישה לילדים בגדים שהיא פחות אוהבת

סבתא שלי מצד אמא הייתה ילידת הארץ (ולמען האמת גם סבא שלה)

והיו לה הרבה תגובות של "נו שויין" ובגלל זה בין השאר אמא שלי הרחיקה אותנו ממנה

הרווח היה הדדי, כי אני בחורה עם מוגבלות בלתי נראית

והמשפט הזכור לי מהסבתא הזאת הוא "למה את לא כמו ע' " הבת דודה שלי

וזו הייתה סבתא שציפתה ממני להיות לפי מה שהיא ראתה לנכון:

וסוג של התעללה בי נפשית
ולצערי גם כ-15 שנים אחרי מותה אני לא זוכרת לה משהו טוב

dori78

New member
רעיון מעולה.

בכלל, העניין של יצירת סביבה מתאימה לילד אצל סבא וסבתא (לול לתינוק, צעצועים מתאימים וכד') יכול לפתור הרבה דברים: גם את הסחיבות המיותרות של ציוד מבית ההורים לבית הסבים וגם את תחושת הסבים שהם "ממודרים". ככה יש לילד פינה אצלם בבית וברור שהם חלק אינטגרלי מהחיים שלהן והוא משלהם.

כל זה כמובן רק אם זה מתאים לסבים.

אז שאימוש תתכבד ותקנה כמה צעצועים לבית של סבתא

למה להפוך את המתנות של סבתא למשהו שהילד לא יכול להנות מהן אצלו בבית?

אם סבתא תקנה לילד מחשב נהדר כזה שלאבא ואמא אין כסף לקנות הוא לא ישאר אצל סבתא לשימוש של פעם בשבוע בסביבה המתאימה לילד אלא יגיע עם הילד הביתה.

מתנה זה מתנה, לסרב למתנה זה חוסר נימוס כמו ללכך את הכנרת ולצעוק על הדיילת במטוס

כשגרנו בחו"ל הבאתי מתישהו מתנה לבני הדודים הקטנים

שתישאר בבית הסבתא (היא הייתה גדולה יחסית ולא רציתי לסחוב שתיים - וכך נתתי שלוש מתנות בבת אחת - אחת לסבתא, ואחת לשני בני הדודים הקטנים). היום הקטנה שלי ובני הדודים מ"הדור שלה" משחקים במתנה הזאת (בני הדודים מה"דור הקודם" כבר עולים לכיתה א').
כך שבאופן כללי אני מאוד בעד להביא צעצועים לבית הסבתא שיישארו שם - זה תורם לכל המשפחה.

מעולה, רק שזה לא קשור לכלום...את הבאת את המתנה

בכוונה שתשאר בבית של הסבתא, אחלה

אני מדברת על כלות שבאופן טבעי כשסבתא קונה מתנה פשוט משאירות אותה בבית הסבתא ולא לוקחות הביתה...

זה קשור למשפט הראשון שלך בהודעה שהגבתי עליה.

את המלצת לכלות להביא צעצועים שיישארו בבית של הסבתא - ואני הסכמתי איתך שזה רעיון מעולה, והוספתי שמצעצוע כזה כל בני המשפחה המורחבת יכולים ליהנות, וגם הסבתא שמחה שיש לילד עם מה לשחק אצלה.

dori78

New member
תוספת:

כל זה כמובן רק אם זה מתאים לסבים.
החלטה כזו, אם מתאימה לשני הצדדים, יכולה להיות במימון משותף של ההורים והסבים או כל קונסטלציה פיננסית אחרת שמתאימה לשני הצדדים. והיא אפשרות נפלאה לעודפי צעצועים שאין מקום בשבילם בבית של ההורים, כדי שסבתא תוכל ליהנות מלפנק את הילד.

למעלה