סבתא VS אמא - תפקידים
בעקבות הפוסט של yeshpitaron והדיון שהתעורר בעקבותיו:
הכלות טוענות שעכשיו תורן לגדל ילדים וזכותן המלאה לקבוע את הכללים.
החמיות טוענות שהן יודעות דבר או שניים על גידול ילדים והן לא עובדות אצל הכלות.
אפשר להחליט שיש מקום להתגמשות משני הצדדים, אפשר גם להחליט שאין אפשרות.
הבעיה שאני רואה פה היא כזו:
הטענה העיקרית של החמיות היא שאם לא נעזרים בהן (כי הן מתעקשות לעשות דברים בדרך שלהן, לעתים בניגוד לרצון ההורים ואני לא נכנסת לשאלה אם רצון ההורים מוגזם או לא) הן לא רואות את הנכדים בתדירות שהיו רוצות.
לטעמי, מדובר בתוצאה של לוח זמנים צפוף של העידן המודרני בו אנחנו חיים, כזה שלא תמיד מאפשר ביקורי נימוס ושעשועים אצל הסבתא באמצע השבוע ואל סופי השבוע מתנקזים שלל דברים שצריך להספיק, כולל ביקורים גם אצל הצד השני.
לטענתה של yeshpitaron ושל עוד כמה חמיות פה בפורום, מדובר בנקמה ואיום מצד הילדים - בסגנון אם לא תעשי X כשהילד אצלך לא תראי אותו.
אז נכון, סבתא לא עובדת אצל ההורים ועושה מטוב לבה ומאהבה.
מהצד השני - דווקא מאדם קרוב היית מצפה שיידע לכבד את הבקשות שלך לגבי הטיפול בילד יותר מאדם זר שעושה זאת בתשלום.
ואם להורים בכל זאת יש בעיה לתת לה לשמור על הילד?
האם לראות את הנכד פעם בשבועיים, כשהילד ער ואפשר לשחק איתו זה כזה אסון?
בעקבות הפוסט של yeshpitaron והדיון שהתעורר בעקבותיו:
הכלות טוענות שעכשיו תורן לגדל ילדים וזכותן המלאה לקבוע את הכללים.
החמיות טוענות שהן יודעות דבר או שניים על גידול ילדים והן לא עובדות אצל הכלות.
אפשר להחליט שיש מקום להתגמשות משני הצדדים, אפשר גם להחליט שאין אפשרות.
הבעיה שאני רואה פה היא כזו:
הטענה העיקרית של החמיות היא שאם לא נעזרים בהן (כי הן מתעקשות לעשות דברים בדרך שלהן, לעתים בניגוד לרצון ההורים ואני לא נכנסת לשאלה אם רצון ההורים מוגזם או לא) הן לא רואות את הנכדים בתדירות שהיו רוצות.
לטעמי, מדובר בתוצאה של לוח זמנים צפוף של העידן המודרני בו אנחנו חיים, כזה שלא תמיד מאפשר ביקורי נימוס ושעשועים אצל הסבתא באמצע השבוע ואל סופי השבוע מתנקזים שלל דברים שצריך להספיק, כולל ביקורים גם אצל הצד השני.
לטענתה של yeshpitaron ושל עוד כמה חמיות פה בפורום, מדובר בנקמה ואיום מצד הילדים - בסגנון אם לא תעשי X כשהילד אצלך לא תראי אותו.
אז נכון, סבתא לא עובדת אצל ההורים ועושה מטוב לבה ומאהבה.
מהצד השני - דווקא מאדם קרוב היית מצפה שיידע לכבד את הבקשות שלך לגבי הטיפול בילד יותר מאדם זר שעושה זאת בתשלום.
ואם להורים בכל זאת יש בעיה לתת לה לשמור על הילד?
האם לראות את הנכד פעם בשבועיים, כשהילד ער ואפשר לשחק איתו זה כזה אסון?