סבתא VS אמא - תפקידים

קראתי את התגובות, במשפחה שבה עבדתי בטיפול בתינוקות פעמיים

היה ויש לדעתי דבר נפלא אצל סבא מותר ללכלך ולהתלכלך בבית לאכול הכל (תואם הנחיות בטיחות לפי גיל) לקפוץ על המזרון לפני שהולכים לישון
אצל סבתא הכל נקי, אוכלים מסודר בקושי יש ממתקים וכהולכים לישון זה בלי בלגן
ואצל סבא וסבתא נוספים אוכלים כל היום (אל הסבתא הזאת שולחים ילד חולה שמסרב לאכול כדי שיאכל), הילדים יודעים שכל מה שהם רוצים הם מתקשרים לסבתא הזאת והיא תביא (ממרק שהם מאוד אוהבים ועד חליפת כדורגל)
והאמא יודעת שכל הסבים אוהבים את הנכדים ולא יזניחו את בטחונם ומשחררת
וואלה גם תינוק בן שנה ידע שיש גבולות אחרים אצל כל אחד מהגורמים וגבולות אחרים בבית.
וכשהם היו איתי האמא ידעה שאני נותנת להם יותר להתלכלך במגרש משחקים מאשר היא ומצד שני היא ידעה שזה נכון לילדים
ואני אוהבת לאפשר לתינוקות לזחול במגרש משחקים ולהתלכלך עם האוכל אבל מצד אני אחרי כל פעם מקלחת אותם (גם בכיור 4 פעמים ביום)
והיום ביליתי עם האמא והילדים חצי שנה אחרי שנפרדנו ונהנו מאוד

mykal

New member
תגובה מעולה ונכונה בעיני

זה נותן גם שיקוף לשני דברים חשובים מאוד בחינוך,
1)הילדים הם יותר אינטיליגנטים ממה שההורים מיחסים להם,
הם יודעים את הגבולות ואת מה מותר ומה אסור ואיפה מגיל צעיר מאוד.
והם גם יודעים את ה"תפקיד" והקרבה של אמא וסבתא ומטפלת וכד'.
2)הם חיישנים מצוינים למה ההורים משדרים על הסבות והסבים.
מי אמין ובמי לזלזל, איפה טוב ואייפה אסור. לכן צריך חהיות חכם גם בהתנהלות.

הגישה של האמא הייתה כולם אוהבים אותם ולא יסכנו אותם ולשחרר

וגם הסבא ששם הכי פחות גבולות דאג שהילד שמכל פצע קטן עושה זיהום לא נתן לאותו ילד ללכת יחף בחצר בניגוד לאחים שלו

כי זו אמא מאוד חזקה ובטוחה בעצמה, בטוחה באימהות שלה

ובטוחה באהבת ילדיה

שאפו

ואל תשכחי - סומכת על הסבים. זה לא עוזר

להיות בטוח בעצמך ובאהבת ילדיך, אם יש סבים שאי אפשר לסמוך עליהם. וזה לא שאין כאלה סבים. לא כל מי שלא משחררת, לא משחררת כי היא מתחרה בסבים - לפעמים היא פשוט חוששת לשלום הילדים, על אף הכוונות הטובות של הסבים, כי הם פשוט הראו שהם לא מספיק זהירים ולא מספיק מודעים לסכנות (מבחינת דברים שעלולים לגרום לחנק, כוויות, וכמו שאמרו פה - גם עניינים של אלרגיה. אם היא לא הייתה משחררת את הילד לסבים שנותנים לו משהו שהוא אלרגי אליו, לא היית אומרת שזה כי היא אמא חלשה / לא בטוחה בעצמה / לא בטוחה באמהות שלה / לא בטוחת באהבת ילדיה, נכון?).

סליחה......מי שמשאירה את הילד לטיפול הסבים

כן סומכת עליהם, מי שמשאירה אבל לא נותנת לחרוג בפיפס ממה שמותר בבית זה לא כי היא לא סומכת זה כי היא לא משחררת ואין שום קשר לשלום הילדים, כי היא כן משאירה אותם והולכת לבלות במסעדה...או סרט או הצגה.....

מסכימה לגמרי.

זה לא הגיוני להשאיר את הילדים אצל הסבים עם הוראות מדוקדקות (שכמובן לא קשורות בכלום לשלום הילדים ולבטחונם. נגיד, הוראה כמו "אל תתנו לו לשחק עם בלונים קרועים או לא מנופחים" היא סבירה. הוראה כמו "קחי דווקא את התיק הזה" - ממש לא).

אותה אמא יודעת שהסבים והדודה ואני בזמנו נדאג לבטחונם

והיא מסכימה שיהיו גבולות שונים
והיו בגדים שהיה מוסכם שאני לא ילביש לילדים כי ידענו שאצלי לעיתים הבגדים מתלכלכים בכתמים שלא יורדים
והיא סומכת על הילדים שהם מבינים שיש גבולות שונים אצל אנשים שונים שמשגיחים עליהם ויתנהגו בהתאם

למעלה