סבתא VS אמא - תפקידים

yeshpitaron

New member
נכון אבל כשאני כתבתי את הפוסט התכוונתי

לסבתא צעירה בגופה ורוחה ו"נורמאלית". סבתא כזו שמקבלת כל כך הרבה איסורים שנשמעים כתירוצים או עונש על הפרה בלתי מכוונת שלא מזיקה בעליל, לא נראה טוב.

kagome10

New member
אם אני הולכת לישון מאוחר מידי

אז אני גוררת את זה שבועות, שבהן אני לא מצליחה להירדם בשעות שפויות, מתקשה להתעורר בבקרים, וסובלת מחוסר שינה.
&nbsp
זה כזה הזוי להניח שאני לא היחידה שזה קורה לה? שילד ששעות השינה שלו ישתבשו יסבול מזה?
&nbsp
&nbsp
איזו יומרנות ופטרונות - לקבוע שזה מה שהאמהות חוששות ממנו. במקום פשוט לקבל את זה שלהורים יש חוקים משלהם, ואם מצפצפים עליהם, הם חוששים לשלום הילד.

yeshpitaron

New member
הנקודה שההורה קובע וזהו וזה העניין אבל

ילד שמאחר חצי שעה (הנכדים שלי ישנים בערב שבת בעשר ואחת עשרה והם מתעוררים בסדר גמור. ערב חג נשארו עד אחת עשרה וחצי והכל היה תקין מאוד) לא בהכרח קורה לו האסון הזה...אני מתכוונת לאי דיוק של חצי שעה...רבע שעה...אם נאלצים....
&nbsp
זה מצריך פוסט אחר לכתוב למה אצל הוריה כן ואצל הוריו לא. אבל כך היה אז האם הדרת שינה אצל הורי האם לא נחשבת ואצל הורי האב כן?

kagome10

New member
מי יתמודד עם הבעיות שיגרמו?

ההורים! הם אלו שיצטרכו להמודד עם ההשלכות. כי הם אלו שחיים עם הילדים.
&nbsp
וזכותם להחליט שהקשר עם הסבים מצד האם חשוב יותר. למשל, כי האמא היא המטפלת המרכזית והיא זו שמקדישה את רוב הזמן והאנרגיה בטיפול בילד. והיא מוכנה להשקיע אותו בשביל אמא שלה, אבל לא בשביל חמותה.
&nbsp
את מחפשת צדק ושיוויון ביחסי אנוש, וזה פשוט לא רלוונטי. אני אוהבת את בן זוגי ולא אוהבת גברים אחרים. זה שיוויוני? זה הוגן?
אני אוהבת את ההורים שלי כמו שאני לא אוהבת אנשים אחרים. זה שיוויוני? זה הוגן?
&nbsp
לא! יש מקרים בהם לא רק שלהיות צודקת זה לא חכם, זה פשוט לא רלוונטי. אין צודק ולא צודק ברגשות. ולדרוש שיאהבו אותך ויתייחסו אלייך בדיוק כמו לצד השני זה פשוט לא רלוונטי.
&nbsp
&nbsp

איזה בעיות? מה יקרה אם ילד ילך לישון ב-10 ולא בתשע?

ומה זה הזלזול הזה?
למה להביא אל הסבתא ילד שחייב מייד ללכת לישון? בשביל לחסוך כסף על בייבי סיטר?

אז תביאו אותו שעה קודם
למה לתת לסבתא הרגשה כאילו היא עזרה בתשלום רק בחינם?

אני גם כשיצא לי לעזוב ילד עם בייבי סיטר והילדים שלי היו משוגעים הל הבחורה ששמרה עליהם הייתי מבקשת ממנה לבוא שעה קודם (בתשלום כמובן) בשביל שיוכלו לשחק ולעשות חיים ואז ללכת לישון.

ראבק אימהות צעירות........תפסיקו עם החינוך הצבאי הנקושה כל פעם שזה מגיע לסבתות

kagome10

New member
כי לפעמים ההורים רוצים עזרה

וכשקרובי משפחה במקום לעזור יוצרים עוד בעיות זה מעורר כעסים ועוינות.
&nbsp
וכן, אם ההורים מביאים ילד לסבתא לפני שהוא הולך לישון הם עושים את זה בשביל שהסבתא תהיה בייביסיטר. זה לא ברור?
הם צריכים עזרה. אולי אין להם כסף, אולי הם לא מצאו בייביסיטר ראויה, אולי הם חשבו שהסבתא ראויה יותר לאמון מנערה בת 15 שהם בכלל לא מכירים.
והסבתא, במקום לעזור, מוסיפה להם בעיות. אז בפעם הבאה הם לא יבקשו ממנה עזרה. כי זו עזרת דוב.
&nbsp
אני לא יכולה להגן על ההורים האלו בכל. למשל, אני לא מסכימה לגישה שלהם בנוגע לשינה. אבל אלו החיים שלהם, הילד שלהם, האחריות שלהם.
והסבתא באופן קבוע מזלזלת בבקשות שלהם. והכי חשוב - היא בכלל לא רואה את זה.
&nbsp
אני לא חסידת הנגישות התמידית בטלפון. מי שמכיר אותי יודע שאני לא תמיד זמינה. אבל אם מישהו מבקש ממני לקחת איתי טלפון כשאני יוצאת לאנשהו (בגלל המצב הבטחוני, שמעורר דאגה), אז אני אעשה את זה.
&nbsp
או שאני אגיד בצורה ברורה שלא. למשל, אם מישהו יבקש ממני לקחת טלפון כשאני יוצאת לזרוק את הזבל, אני אגיד לו שהבקשה שלו פרנואידית והזויה, ולא יקרה שום דבר אם הוא יחכה חמש דקות עד שאני אחזור הביתה, ואחזור אליו אם הוא יתקשר.
&nbsp
אבל אם אני אגיד שאני לוקחת טלפון, אשקר, ואשאיר אותו בבית - אז בפעם הבאה לא יאמינו לי. כי ככה זה. לא מאמינים לשקרנים.
&nbsp
אם הסבתא חושבת שהכללים של ההורים לא ראויים - אז שתדבר איתם, תתווכח, תנהל משא ומתן. אם היא משקרת, אז אי אפשר לסמוך עליה.
&nbsp
ותכלס? לא לשקר זו דרישה מינימלית שאני דורשת מכולם בחיים שלי. מהמשפחה, מהחברים, מאנשים בעבודה.
&nbsp
ואם מישהו משקר לי (או פשוט שוכח ולא מקיים דברים בגלל הפרעת קשב וריכוז) אז אני פשוט לא בוטחת בו.

איזו בעיה עושה להם הסבתא? שהיא רוצה לשחק עם הנכד שלה שעה

לפני שהוא הולך לישון...שומו שמיים....באמת סבתא איומה
והאיום שבפעם הבאה לא יבקשו......אבוי ואללי....הם לא יבקשו.......מה בדיוק הם יעשו?
ואגב...כשמביאים ילד לסבתא והוא חייב מייד ללכת לישון ואחר בשתיים בלילה מטלטלים אותו שוב הביתה זה בדיוק כי חושבים על טובתו ועל שעות הישנה שלו....לא נראה לי

אני לא זוכרת מה בדיוק היא סיפרה אבל לא נראה לי שהיא שיקרה לגבי הטלפון אלא שכחה לקחת אותו, למה להגיד שיקרה?

kagome10

New member
בגלל הסיפור עם התיק

שהם אמרו לה שתיקח תיק עם כל מיני דברים, והיא החליטה שהדברים מיותרים והשאירה אותם בבית.
הנה, קודם היא אומרת:
"זה היה פעם כי שכחתי לקחת ציוד לטיול בתיק שהם החליטו עליו אבל כל התכולה עברה למקום אחר שנוח יותר לשאת. הסברתי שהכול היה שם עם תוספתו משלי ולא עזר."
&nbsp
וכמה הודעות מתחת: "התיק שלקחתי היה כמעין שקית שהעברתי אליה מספר דברים חיוניים והוספתי מה שמתאים כי מה שהיה שלהם היה גדול וכבד וידעתי שאין צורך בו ובכל התכולה"
&nbsp
זה שקר. באחת מההודעות היא שיקרה. להורים הייתה סיבה טובה מאוד לא להאמין לה!
למען האמת, היא שיקרה לפחות פעמיים. אם היה בתיק הכל עם תוספות, אז היא לא שכחה ציוד. ואם היא שכחה ציוד, אז בתיק לא היה הכל. אם היא שכחה לקחת, אז איך היא החליטה שמה שהיא שכחה מיותר?
זה לא עובד ככה. היא שיקרה להורים כדי להצדטק. ושקר זה דבר מחרב אמון.
&nbsp
אני לא חושבת שההורים צודקים שהם הביאו את הילד לסבתא כדי שתשמור עליו ותתן להם לבלות, בלי לתאם ציפיות. אני ממש לא מסכימה עם שיטת ההרדמה שלהם (אני חושבת שהיא אכזרית). ואם מישהו היה מופיע בפתח ביתי בלי להודיע לא הייתי מארחת אותו בנחמדות. הייתי אומרת לו בפרוש שזו חוצפה ולא מתאים לי, ואם זה היה חוזר על עצמו הייתי נמנעת מלפתוח את הדלת, או מוצאת מקום שאני חייבת ללכת אליו עוד חצי שעה, או משהו אחר.
&nbsp
ההורים שם הם לא מלאכים. אבל אני לא יכולה לדעת מה הם באמת עושים, בגלל ההטייה החזקה של החמות והסבתא. היא באופן קבוע מזלזלת בדרישות של ההורים ואומרת שזה רק תירוצים. והיא מזלזלת בבקשות שנראות לי הגיוניות מאוד. אז אולי גם שאר הדרישות הן כאלו, והן תירוצים רק בעיניי החמות העויינת?
מה גם, שבניגוד למקרה הקלאסי, דווקא הבן שלה הוא זה שמלונן על חוסר שיתוף הפעולה שלה.
&nbsp
היא שכחה לקחת את הטלפון, אבל היא לא רק לא חזרה מידיית הביתה לקחת אותו, אלא גם ממשיכה להציג את זה בתור לא עניין גדול ולזלזל בחרדה שההורים יכלו לחוש (והם הורים צעירים, המצב הבטחוני על הפנים, אפשר להראות קצת אמפתיה, ובמקום להצטדק ולהגיד "למי זה לא קורה" - וזה לא קורה בערך לכל המכרים שלי, חוץ מאחד - להגיד להורים - אני מצטערת מאוד ששכחתי בבית את הטלפון, ושהדאגתי אותכם בכך שלא עניתי כשהתקשרתם. זה בטעות ואני אדאג לכך שזה לא יקרה שוב.
אם במקום זה, היא עונה "מה אתם עושים עניין? כולה הייתי במרחק חמש דקות הליכה, ואם הייתי צריכה להתקשר, הייתי מבקשת ממישהו ליידי. בימינו לכולם יש טלפונים" אז ברור למה הבן שלה כועס עליה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

yeshpitaron

New member
את רואה kagome10 שאת סתם מעוותת את דבריי. זו את מדמיינת את

מעשיי ועל פי רגשותייך בונה תדמית של סבתא מתמרדת. נו באמת....פעם אחת אכתוב:
&nbsp
קיבלתי את הנכדים בידיעה שארד אתם. גינה מרחק אפס מן הבית.
התיק היה מאוד כבד ובכלל, לרוב אני הולכת בלי תיק אבל כי התחשק לי לפנק ורציתי להיות אחראית, כן כן לפליאתך בוודאי, לקחתי שקית יפה אחרת. קלילה וחזקה והנחתי כל מה שהיה צריך בתוספת פרות וירקות ובמבה ובקבוקי מים ועוד ועוד...אבל זה היה פחות מסורבל ופחות כבד. זכותי? כן. לא הייתי חייבת גם את זה אבל לקחתי מה שבטוח. זהו. התחשק להם לכעוס. שיקחו הם את התיק הכבד.. לא אני. שיגידו תודה בכלל שעזבתי את העבודות שלי והקדשתי מזמני לנכדי האהובים במסירות נפש בזמן שהלכו עם חברים לחגוג יום הולדת של אחד מהם.
&nbsp
בהמשך למה שכתבת, כן התנצלתי ושאלתי. אמרתי "הגעתי עכשיו בדיוק, חשבתי שהוא נפל בכלל אבל הכל בסדר והם המשיכו לשאול למה שאשכח." אז אמרתי : "ככה ואם לא בא לכם אל תביאו יותר" מה אני צריכה? להתאבד בגלל טעות? אז אל תביאו אני לא אחראית חפשו חברים אחרים לשמור.

dori78

New member
היא דווקא ציטטה מההודעות שאת כתבת

והרי עוד ציטוט:
"שיגידו תודה בכלל שעזבתי את העבודות שלי והקדשתי מזמני לנכדי האהובים במסירות נפש בזמן שהלכו עם חברים לחגוג יום הולדת של אחד מהם."

אז זהו, שאת לא עושה להם טובה כשאת עושה דברים בניגוד למה שביקשו.
ואם זו הגישה הכללית שלך - כנראה שיש סיבה שבגללה הם מעדיפים להיעזר בצד השני.

סבתא זה לא חומוס ובכל זאת:
בייביסיטר עושים באהבה - או לא עושים בכלל.
כשעשיתי בייביסיטר על ילדים, כולל תינוקות קטנים, תמיד שאלתי מה חוקי הבית.
זה היה רלוונטי לשעות שינה, לאוכל, לאופן ההרדמה ולכל דבר אחר שנראה להורים חשוב.
הרבה פעמים התשובות שקיבלתי נראו לי הזויות לחלוטין, בחלק מהבתים העדפתי לא לשמור יותר על הילדים מהסיבה הזו. אבל כשכבר הייתי שם - מעולם לא עלה על דעתי לעשות משהו שונה ממה שאמרו לי ההורים.
אני לא רואה הבדל בין בייביסיטר בתשלום לבין סבתא וקשה לי להאמין שעם בייביסיטר בתשלום הם צריכים להדגיש ולתת את כל ההוראות שאת מקבלת - פשוט כי בייביסיטר בתשלום כנראה לא מרשה לעצמה לעשות משהו שונה ממה שהם ביקשו.

אם את מרגישה מנוצלת ושאת עושה להם טובה - אל תשמרי על הילד.
תראי אותו פעם בשבועיים בתיאום מראש כדי שיגיע בשעות שהוא ער ואפשר לשחק ולהשתולל איתו. ככה תרוויחי את הכיף איתו בלי להרגיש שמנצלים אותך.

yeshpitaron

New member
דורי, אני לא כתבתי שלא לקחתי ציוד שהיה צריך ואם כן טעות. ממש

לא. הסיבה שהעברתי חלק מהדברים כי התיק כבד ולא נוח לנשיאה.
וכן, שיגידו תודה כי באמת הייתי באמצע ועזבתי הכל למרות שאני עושה במסירות נפש את מה שצריך. אני אדם וככזו עושה טעויות ומי שלא מכיר ומוכן למחול על הטעויות שלא יביא לי לשמור.
&nbsp
ודורי שוב :)
מה היה מנוגד כל כך בלא לקחת תיק בראותי שהוא לא קל? האם זה כל כך חשוב ומשנה רק כי הם דמיינו שצריך לקחת את זה או שפשוט צריך לקיים את הצו הבלתי נאמר. הם גם לא אמרו מראש, "הנה, זה התיק" וגם אם כן ואחר כך הייתי רואה שהוא לא נוח לנשיאה לא הייתי לוקחת וזה כל כך מטופש לעשות עניין מזה...
&nbsp
וכן, ברור /שאני כן עושה להם טובה והיא הדדית כי אני נהנית מנכדיי והם מהמשמורת. עובדה, זה חוזר . הבקשות חוזרות ואני לא יכולה לעמוד בפיתוי. למה? מעניין...
&nbsp
גישתי הכללית, מי שרוצה טובה שלא יצפה שהעזרה תהיה מושלמת כי אנחנו אנשים שונים ואם יש משהו שמפריע לאחד הצדדים שיגיד לא.
לשחרר!!! יש חיים אחרי הטעויות וגדלים ילדים נפלאים. מעניין מה הייתן עושות אם הייתה לכן חמות כמו בת דודתי. חופשי לוקחת את הילדה ונותנת מה שמתחשק לה. פתאום נוסעת לצפון ברכבת ומשם מתקשרת להוריה שהם שם. פתאום בגינה ושכחה או זכרה ונתנה וקילחה וההורים בכלל בעניינים שלהם.
&nbsp
דורי, אתן נתקעות יותר מידי בתיק הארור הזה ולא מבינות מה היה בדיוק. אתן גם לא מבינות שזה היה באמת תרוץ. רק אני יודעת וההצטברות של הדברים הובאה כאן כמקשה אחת אבל זה לא.
&nbsp
בייביסיטר גם נותנים באהבה או מחפשים רובוטים.
&nbsp
כשעשית בייביסיטר אולי היית צעירה וזרה ולא חמות מנוסה ומכירה את הבית.
&nbsp
לעולם לא עלה על דעתי לבקש מחמותי משהו קטן מלבד איך להכין בקבוק לקטנים שלי. בחיים גם לא העזתי לבקר אותה על הטובה שעשתה לי וכן, טובה.
&nbsp
בייביסיטר עם תשלום היא בחורה צעירה וביישנית או שלא ולא מנוסה. ולרוב חוששת להפסיד את דמי הכיס. בלי רגש מיוחד לילדים אם בכלל. באה לעבוד. בוודאי שיש הבדל.
את לא יכולה להיות אדם זר ולתמרן כבייביסיטר אחרת תפוטרי ותפסידי עבודה.
&nbsp
אמרתי את משפט הניצול הזה בהקשרים אחרים גם ועדין עומדת על כך (מה קרה שגם את החלטת נגד התואר של הסבתא שלי לא הבנתי :) אבל לא נורא החלטת להביע דעה הנה גם אני עונה: לקחתן מה שהתחשק לכן ועשיתן מזה קצת סלט, הרגשות פעלו ביתר שאת.
&nbsp
אז מגיבות, עם כל הכבוד ומכבדת מי שכבדה אותי בתגובות אבל מי שלא אומר - אתן לא מכירות אותי, לא את אופיי ולא את הצד של הבן והכלה. אתן לא מבינות מי אני כלל וטוב שכך אחרת הייתן מתנצלות.
&nbsp
אתן לא במקום בו הייתי, לא במחשבות שלי ולא בהלך רוחי וסביבתי.
אתן לא יודעות מה נתתי ומה קיבלתי ואין לכן שום מושג על חיי מלבד פוסט תמים של ביטוי רגשות שכיווצתן והרחבתן כאוות נפשכן המיוסרת מהחמות שלכן.
&nbsp
להבא אם אחליט לפתוח בפוסט או תגובה זה יהיה כללי ומחושב ואולי שקרי העיקר שיתאים לכמה בנות פה.
&nbsp
&nbsp

dori78

New member
לא את קובעת מה צריך.

את לקחת ציוד שלך נראה שצריך כשההורים כנראה חושבים משהו אחר.

תשמעי, אין לנו דרך לדעת מה בדיוק קרה וקורה, כי אנחנו מקבלות מידע רק ממך ולא מבנך וכלתך.
כמו כן, בכל פוסט שלך את מוסיפה עוד פרט שמשנה קצת את התמונה.
אני רוצה לצטט מהדברים שאת כתבת:
"את לא יכולה להיות אדם זר ולתמרן כבייביסיטר אחרת תפוטרי ותפסידי עבודה."
אז זהו, שזו הנקודה שניסו להסביר לך בשרשור הקודם וגם בזה:
זה לא משנה אם את אדם זר או סבתא אוהבת.
אם את עושה משהו בניגוד למה שביקשו ממך "תפוטרי ותפסידי עבודה", או במקרה שלך תמצאי את עצמך במצב שבו את מסתכלת מהצד איך הוריה של כלתך שומרים על הילד ואת לא.

אני רוצה להגיד לך כמה מילים על ניסיון:
הניסיון שלך לא תמיד רלוונטי למה שצריך לעשות כרגע.
זה נכון לשינוי בתיאוריות גידול הילדים וזה נכון לעוד הרבה תחומים בחיים.
כשהייתי ילדה ההורים שלי לימדו אותי באהבה גדולה מניסיונם בחיים, שאם רק אוציא בגרות ואלך ללמוד באוניברסיטה - תהיה לי עבודה מובטחת, ואפילו בשכר גבוה יחסית כי "אקדמאי" לא היה דבר נפוץ כמו היום.
אחד המשפטים שחזרו על עצמם היו "גם אם תהיי פקידה בבנק אם יהיה לך תואר ישלמו לך יותר".
הם בוודאי לא התכוונו להטעות אותי או לעשות לי חיים קשים.
יחד עם זה, העובדה היא שבשנת 2004 כשסיימתי את התואר שלי גיליתי שאין לו שום משמעות בשוק העבודה (אם זה לא במקצוע הספציפי אותו למדתי) כי חוקי המשחק השתנו.

אז יש הורים שרוצים לגדל את ילדיהם לפי עקרון הרצף, יש כאלה שרוצים חינוך אנתרופוסופי ויש כאלה שסתם לא מעוניינים ללמד את הילד שסבתא היא ספקית מתנות, כי הם מעדיפים סבתא שהנתינה שלה מתבטאת בחיבוקים ונשיקות ולא במתנות ושוקולדים.
את יכולה לכבד את מה שהבן שלך מבקש ואת יכולה להתבצר בעמדה שלך.
אני חושבת שאת בעיקר פוגעת בעצמך עם הגישה הזו וחבל.

ובנוגע לפוסטים הבאים - תעשי מה שאת רוצה.
כשאת כותבת במקום ציבורי ולא על קיר הפייסבוק שלך שחשוף רק לחברים שלך - את לא יכולה לצפות רק לליטופי אגו ותמיכה. תמיד יהיו אנשים שיחשבו שונה ממך ואת צריכה ללמוד לקבל את זה, או לכתוב רק במקום שבו יש אנשים שרוצים לקחת את הצד שלך, בלי קשר למה שאת עושה.

yeshpitaron

New member
יש לי הצעה. אל תהיי כלתי, אל תביאי לי את ילדייך ואני גם

למען האמת אובססיבית כזו שבודקת את המילים (שמין הסתם מנסה להטות מטעמים ידועים וזה באמת לא חשוב. רק לך אולי וגם את זה לא רציתי לכתוב...אבל בשבילך שאולי תביני קצת יותר טוב ותרדי מנחישות להוכיח...) ומחפשת רק טעויות במקום להבין את עיקר הדברים - קשה אתה ואני מוותרת.
&nbsp
את לא נעימה בתגובות ולא הגיונית ואובססיבית. אז החלטתי לא להתייחס עד שתביני שכולם יודעים שהנכדים מוכרים כילדי ההורים והם בני אדם לכל דבר...מעניין לקרוא אותך בעוד שנים כשתהיי סבתא.
&nbsp
תזכרי אותי. אני פה וכותבת לך בוודאות שתשני את דעתך בקלי קלות. ואף תתעקשי שאת צודקת ותבדקי כל כלה פה חבל"ז.

kagome10

New member
יזמינו בייביסיטר

כי זו ההתנהגות ההגיונית אם רוצים שמישהו ישמור על הילד, והסבתא לא עושה את זה. או ישאירו את הילד אצל הסבתא מהצד השני.
&nbsp
זה חוסר ההבנה המהותי - ההנחה שההורים רוצים שהסבתא תהיה מתערבת, כמו פעם, בחמולה, שבה כל המבוגרים חינכו את הילדים. בימינו, זה לא משאת נפש. זה סיוט.

yeshpitaron

New member
מצחיק שהפוסט התחיל מכתיבת משהו תמים שרציתי

עצה, דעה, השתפכות סתמית ונעשיתי סבתא רעה ולא ממושמעת. :(

yeshpitaron

New member
שכחתי והם התקשרו למקום בו ידעו שהייתי כי

בני ביתי אמרו להם שאני שם. התגובה לא ראויה בעליל ומקוממת. גם מה קרה? אפשר לחשוב....מקום בטוח. הכל בסדר. ולמה איומים??? והתנצלתי....

למעלה