נוסעים לראש פינה

abashel13

New member
אולי התועלת להורה הבוחר בשיטת טיפול

נפגעת בסגנון הזה אבל התועלת להורה המגדל אוטיסט ומבין שהשיטות הקיימות הן מונחות נורמה

ולא מונחות אוטיזם היא בהחלט בעלת ערך לטעמי ולכן את משתתף בדיון הזה ובפורום הזה...

איך להיות נורמטיבי, מצליח, קול, מגניב, גיבור מדיה, חטוב, בעל מראה צעיר, רזה, ביל גייטס או אנג'לינה ג'ולי, - בקיצור סופר מן - מפמפים לנו מבוקר עד ערב

וכמעט כל משאבי האנושות מופנים ל"סטייל" התדמיתי הזה... אז טוב שיש מקום מתלהם המדבר איך להיות מי שאתה... גם אם אתה אוטיסט...

abashel13

New member
המערכת אינה יוצרי השיטה

המערכת היא תמיד יוצרי השיטה ומשתמשיה...

ומאחר ומרבית השיטות לטיפול באוטיזם הן כוחניות, כמו שאתה אמרת שמשתקף מדיבורים שונים בפורום הזה, במובן זה שהיעד שלהן

הוא לצמצם פער בין הנורמה והאוטיסט כשהנורמה היא הדגם... כאשר מישהו מודיע שהוא מתכוון להשתמש בהן

השלילה שלהן היא הרגע הקריטי... אם תשמש בשיטה הזאת יהיה לה תוקף ואם לא תשתמש לא יהיה לה תוקף...

זאת זכותך הממשית לקבוע מה תוקף השיטה עבורך ועל כך הדיון... ככל שפחות הורים ישוכנעו שאפשר לטפל באוטיזם

בשיטה כזאת או אחרת המטפלים יתעוררו להבין שיש לטפל בבני אדם ולא באוטיזם...

ולדוגמא הטיפול החברתי של פעם בהומוסקסואלים... "אתם סוטים ויש להעניש אתכם על הסטיה" שבעקבות היציאה המסיבית מהארון

הפך להיות אתם בני אדם כמו כולם ויש להתייחס בכבוד לנטייתכם המינית...

זה מעלה לי רעיון שלמעשה הגדרה חדשה לאוטיסטים תפתור חלק מהבעיות הכל כך אקוטיות: בני אדם עם נטיות תקשורת שונות...

שבעצם ההגדה ישנה הנחה המכבדת את נטיות התקשורת השונה הזאת.

חלק מהתגובות שקיבלת כאן הם מבני אדם עם נטיות תקשורת כאלה שחוו שוב ושוב את העמדה המתייחסת לנטיות התקשורת שלהם

כלקות שיש להכחידה, לתקנה, לשרשה, להדירה, לפתור אותה או לשפר אותה... וחוו גם כבוד הכלה וקבלה לנטיית התקשורת הזאת

ועל כן התנסותם האישית חשובה לאין ערוך מכל מה שמטפל איזשהו יכול להעיד... וכן בהחלט סגנון התקשורת של אלה כמו שאמרתי קודם שונה מסגנון התקשורת

המקובל והרווח... הרבה פעמים אני מוצא אותו ישיר בוטה חריף ותמים... כך גם אצל בני היקר... ואין לי שום אתגר מיוחד לשפר אותו כי אני מוצא אותו חכם

ומבטא בבהירות מצבים אנושיים מעורפלים ביחס שבין העולם הרגשי/חושי האנושי והעולם הפרקטי/שכלי... זה הכיוון המרכזי של הנטייה התקשורתית האוטיסטית

שאני מבחין בו ולא חכם בכלל לנסות לשפר אותו... חכם הרבה יותר לנסות ולמצוא קטליזטורים לתקשורת בין נטיית התקשורת האוטיסטית ובין נטיית התקשורת הנורמטיבית...

מקווה שהניסוח הלא בוטה שלי ימצא הד לבך ולא תיתפס לקצה של מאשימים אותך בפלילים... ו/או בהתעללות... אתה אכן לא יוצר השיטה ואתה בוחר/בחרת להשתמש בה

ועל כן נזעקו כאן כמה וכמה נפגעי שיטות וגישות שצברו וותק של שנים רבות ב"פתרונות לאוטיזם"

arana1

New member
אנחנו צריכים להבין שיש דעות אחרות ?

בינתיים נראה שמי שמתלונן על קיומן של גישות אחרות משלו זה דווקא אתה
ברור שאתה לא חייב לפרסם כאן
מה שכתבתי זה שלאדם שמסוגל לחיות עם ביקורת יהיה עניין לפרסם ולשמוע אותה
גם אם היא לא נעימה
זה הכל

גם לדעתי הגישה הטיפולית לאוטיזם היא אלימה ואף גובלת בפלילים
אני מעריך שבהעדר אלטרנטיבה ראויה(ואין,בגלל שאין מחקר ראוי)
להורים רבים אין ברירה אלא ללכת על זה
במקרה כזה כל מה שנשאר זה ביקורת
וזה באמת קשה

miss owl

New member
צר לי

סורי ההתרשמות שלי לגבייך קצת שונה מחברי הפורום האחרים וקצת קשה לי להניח לזה -
אני חושבת שהראייה שלך מאוד בעייתית - התפיסה של דיון כה חשוב על אתיקה טיפולית כהתחמקות מדיון על מהות הטיפול וההתעסקות באיך הדבר הוצג (ע"י אדם אוטיסט ) במקום בתוכן שלו שבמקרה הזה מעלה טענות קשות כלפיי המקום והטיפול שהסיבה שלמגיבים אין ניסיון בטיפול שם הוא שלא יכול להיות להם כזה- רב האנשים לא עסקו באבחון ילדם בגיל בו אתה היית לחוץ לעשות זאת וכידוע לך המרכז מגביל את גיל המטופלים. יתרה מכך רב האנשים הם בעלי היגיון בריא ומעדיפים לעשות בסכום הטיפול דברים אחרים.

אתה צודק -עובדות לא מעניינות אותי שמדובר בטיפולים נטולי אתיקה לרבות ABA אבל לומר שאני מתנגדת לטיפולים יהיה שקר אחד גדול - רק עליי הוציאו מיליון שקל על טיפולים
אתיקה היא מבחינתי מעל הכל ומי שלא אכפת לו ממנה פשוט לא אכפת לו מהילד שלו

מה שכן לבן שלך לגמריי בהצלחה- צפויים לו חיים לא קלים בעולם הזה

miss owl

New member
בקצרה

הרעיון הבסיסי של אילוף ילד- הכחדת התנהגויות בסיסיות משמעותיות לו ויצירת אחרות שהוא לווא דווקא מעוניין בהן בשיטת המקל והגזר שהאלימות בה משתנה בהתאם לילד ולמנחה והשעות הרבת המוקדשות לצורך הטיפול שעות בהן נמנע מהילד להיות ילד.

כל כך הרבה מיתוסים...

אין שום רעיון בסיסי של 'אילוף הילד' בABA, אין שימוש בשיטת המקל והגזר ובטח ובטח שאין בABA אלימות!

miss owl

New member
סורי זה לא מה שמובילי השיטה טוענים

ואתה מוזמן לשאול את פרופסור מיכאל בן צבי אבי השיטה בארץ על תמיכתו המוצהרת באלימות כלפיי ילדים והבעייתיות עם החוק הישראלי שלא מאפשר זאת. הוא סיפר את זה בעבר למנהל הפורום הזה ואני מאמינה שישמח לשתף גם אותך .
סורי בקטע הזה אין מיתוסים

אני לא צריך לשאול את מיכאל בן צבי

(הוא לא פרופסור), שכן אני מכיר אותו באופן אישי ומבטיח לך שאת פשוט מסלפת לחלוטין את מה שזה לא היה שהוא אמר לטענתך. מעולם לא שמעתי אותו תומך באלימות או מתלונן על החוק בישראל שלא מאפשר זאת. כל בן אדם שמכיר את מיכאל בן צבי יודע שהבן אדם לא מסוגל לפגוע בזבוב. הדברים שלך הם על גבול הוצאת דיבה.

dina199

New member
מה שכן , האם אתה מוכן להסביר

מה הקשר שלך לפורום ? נראה לי ניק חדש.

שלומות0

New member
היה לי מקרה דומה לפני כמה ימים,

עם ניק חדש לצערי המנהלות קבלו אותו מאוד יפה, על אף שהיה ברור מדוע הוא ניק חדש..

ה'ניק' זה פשוט השם שלי

קורא פה מידי פעם. עכשיו גם מגיב מידי פעם

abashel13

New member
ומאין הזיקה לאוטיזם?

אתה אוטיסט? קרוב משפחה של אוטיסט? איש מקצוע? עיתונאי? מומחה לפורמים?

איפה נתקלת בשיטת ABA או בבן צבי?

dina199

New member
הגיוני שזה השם שלך

התכוונתי שהשם ('ניק') חדש בפורום.
ועדיין נשארת השאלה : מה הקשר שלך לאוטיזם: הורה , א"ס בעצמך, קרוב משפחה של א"ס , איש מקצוע ?

miss owl

New member
הדברים שאני אומרת נאמרו

בעבר למנהל הפורום הזה בדיון בו מיכאל בן צבי נכח וקרא ואם אני זוכרת נכון גם אפילו הגיב בו.
סורי אבל אין לי כח לשלוף לך את הלינק מוזמן לחפש בעצמך- זה לא קשה.

arana1

New member
אתה מגביל ידע רק למה ששמעת במו אזניך

מבחינתך ידיעה זה רק מה שהתנסית בו בעצמך מיד ראשונה ?
כי אם כן אז בזה הרגע ביטלת את הבסיס לכל הציבילזציה האנושית

miss owl

New member
שמע אותם אדם שאני מאוד מעריכה

וקרא אותם מיכאל בן צבי בעצמו ולא הכחיש אף מילה מהם- זה מספיק בעייני אבל אם בא לך הוכחה נוספת- מר בן צבי הזמין לארץ אדם בשם מתיו יזראל שבמכון אותו הוא מנהל בארה"ב (מכון שעבר ממדינת יורק בהוראת בית משפט בשל הסתירה בין הפעילות שם לחוקי המדינה ) ניתנו בליל זוועות אחד מעל 60 מכות חשמל ל3 חוסים כי מישהו ב3 בבוקר מטלפון ציבורי טען ששלושת החוסים הנ"ל עשו דבר שלא יעשה ומבלי שהטענה נבדקה. המכות חשמל הביאו לפציעת החוסים עד כדי אשפוז .
האם העובדה שאדם כזה הוזמן לארץ ע"י בן צבי להרצות לסטודנטים לא אומרת דרשני בנוגע לשיטתו?

למעלה