נוסעים לראש פינה

amis12345

New member
נוסעים לראש פינה

למי שאולי זוכר כתבתי כאן לפני כחודש, כשאבחנו את הבן שלי (בגיל שנתיים). התלבטתי בין תוכנית פרטית לבין גן אלוטף. קיבלתי תגובות שבחלקן קצת בלבלו אותי. בינתיים אין עדיין הכרה מהביטוח הלאומי אז לא ניתן ממילא לשקול את אופציית אלוטף ממנה הסתייגתי מלכתחילה.
לשמחתי הילד התקדם בחודש הזה (הרבה מאמץ מצידי), הרחיב משמעותית בעשרות מלים את אוצר המלים שלו, מזהה כמעט את כל החפצים בבית ובלוטו בשמם, מבקש הרבה (למד סוף סוף להבדיל בין "עוד ו"תן לי") אפילו טיפה מצביע ובאופן כללי הרבה יותר מעורב, פחות שקוע בעצמו, וגם מגלה עניין חיובי באחותו הקטנטנה. בהיבט הזה, האבחון עשה לו ולנו רק טוב.

לאחר כמה המלצות חיוביות, הפעלת אינטואיציה, ומיון זריז, החלטנו לנסוע לראש פינה ל-21 יום במרכז מפנה שממוקם באתר השיקום (לדעתי אזור מקסים). זה קורה ממש עוד שבוע וקצת. ראיתי שלא מעט אנשים בפורום סקרנים לגבי המרכז הזה. מעין "ארץ עוץ" של הספקטרום - מצטער, לא מצאתי הגדרה טובה יותר.... גם אני סקרן. ממה שראיתי עד כה, אני מלא תקווה. התהליך שם מערב את המשפחה כולה. לא נוסעים לשם לנופש - מצפה לכולנו עבודה קשה ותהליך לא פשוט. שיהיה ברור, אני לא חושב שאני אצא משם עם ילד "מחוץ לספקטרום" - לא נראה לי שיש תהליך כזה, לא ב-21 יום ולא בשנים של עבודה, אבל אני מאמין שהתהליך שם יסייע לו, יקדם אותו ויסייע גם לנו כמשפחה, להבין את הילד טוב יותר, להתמודד עם המצב החדש אליו נקלענו , למצוא את האיזונים הנכונים כמשפחה, וגם להחליט בנוגע למסלול הנכון להמשך הטיפול ולהיות מעורבים בו באופן אפקטיבי יותר.

אז נקווה לטוב.

dina199

New member
כל דבר החל מהאיבחון

וכל דבר שתעשו א"כ (ואני מצטטת אותך) "יסייע לו, יקדם אותו ויסייע גם לנו כמשפחה, להבין את הילד טוב יותר, להתמודד עם המצב החדש אליו נקלענו , למצוא את האיזונים הנכונים כמשפחה, וגם להחליט בנוגע למסלול הנכון להמשך הטיפול ולהיות מעורבים בו באופן אפקטיבי יותר" גם בלי ההוצאה הכספית זהו.
אבל מאחר שכבר החלטת להוציא את ההוצאה - אז בהצלחה

amis12345

New member
תודה

אך האם התממשות הציטטה היא בהכרח עניין אוטומטי? אני לא משוכנע. האם אין גם עניין של מידה?
ממה שקראתי פה, וקראתי לא מעט, קיימת חשיבות למסגרת הטיפולית ולשיטת הטיפול בהנחה שלא נותנים לדברים להתרחש מעצמם - שגם זו, מסתבר, סוג של שיטה טיפולית (מוצלחת או שלא - קטונתי) שיש התומכים בה.
לגבי העלות הכספית - לא הייתי לוקח טיפול "יקר" רק לשם הוצאת הכסף מתוך מחשבה שמה שיקר הוא שעוזר טוב יותר. זו כמובן שטות בכמה מישורים.

dina199

New member
'מפנה' חי טוב מאוד ללא קשר

למה שאני חושבת עליהם.

במקרה שלי האיבחון היה בגיל 14. מאוד מאוד מאוחר מבחינת הגישה של 'מפנה' . והציטטה עדיין התממשה וממשיכה להתממש (כבר 10 שנים) . שום דבר לא אוטומטי, הכל לוקח זמן

abashel13

New member
מי שמציע מפנה לאוטיסט ולמשפחתו

בטיפול אינטנסיבי של 3 שבועות לא מבין הרבה...

המפנה העיקרי צריך להתחולל ביחס לשונות של האוטיסט ולא בטיפול באוטיזם...

אמנם "אוטיזם" זוהי אבחנה רפואית באופן רשמי אבל ואבל גדול אין לאוטיזם טיפול רפואי, שום טיפול רפואי

באף מקום... וגם לא טיפול פסיכולוגי... מה שכן יש זה אוסף גישות טיפוליות המסייעות לשונות להיות משולבת בחברה

שבעיקרן מטילות את מעמסת השונות על האוטיסט ועל משפחתו ובחלקן הקטן יותר מהוות שינוי גישה של הסביבה

לשוני הנוירולוגי... שינוי גישה מהדר ודחייה לקבלה והכלה.

מאחר ויחסי פרט חברה הם לכל החיים כך גם קבלת השונות היא לכל החיים אז איזה מפנה אפשר לעשות ב-3 שבועות?

המפנה היחיד שאני יכול להציע לך ממרום שנותיי כאב לאוטיסט הוא להתחיל לשנות את גישתך להורות שמן הסתם תצריך הרבה יותר

זמן סבלנות למידה ויכולת הכלה או קבלה מאשר נראה לך כרגע וזה יקרה לאט לאט - יום אחרי יום - שבוע אחרי שבוע -חודש אחרי חודש - שנה אחרי שנה

עד שברגע מסוים, סביר להניח, תבין שהמפנה הושלם... אתה אב לאוטיסט וזה יופי... זה פחות או יותר מה שיקרה ומוטב שתתחיל מרגע זה... אין קיצורי דרך

במסע הזה. יש הארכות אין ספור באשליות וככל שתמעיט בהן מלכתחילה כך ייטב לך ולבנך.

טלמישאל

New member
אולי משהו יותר הדרגתי

גם לי יצא לשמוע לא מעט סיפורים "לא נעימים" על מפנה, אבל אל תיקח את המילה שלי, תנסה משהו בעצמך.
אני יודע בוודאות שלמפנה יש עשרות מטפלים ביתיים שהם הכשירו (כי נדמה לי שהם מוכרים לא רק את חבילת 3 שבועות אלא גם המשך טיפולים בבית בחודשים שלאחר מכן).
נסה לאתר מטפל/ת כזה ותבקש שיגיעו אליך הביתה לכמה טיפולים פרטיים בניסיון ואחר כך, אם עדין נראה לך...

רואה 6 6

New member
אני לא יודעת איזה טיפולים מתקיימים שם

אבל אני חוששת כשלעצמי מניתוק לא רק ילד אלא משפחה ממש ממקום מושבה הרגיל לתקופת זמן כזו.
כשאתה רחוק מהאדמה שלך השורש שלך שותה כל מים אפשריים עם פחות יכולת אבחנה בין טובים יותר עבורכם או לא.
באמת, אני לא יודעת מה עושים שם לכן לא אדבר סרה או אשבח אותם אבל השייפוט שלכם כהורים עלול להתערער.
אני מקוה שההחלטה שלכם נכונה.

מפנה..............

בזמנו שמעתי עליו הרבה דברים לא טובים במילת המעטה, רק המחשבה של ההולדינג מזעזעת בעיניי בפני עצמה, גם הסכומים המטורפים שהורים מוכנים לשלם עבורם נראה הזוי, מציעה לכם ההורים הלא כל כך מנוסים עדיין, לקרוא טוב הודעות מאנשים עם קצת יותר נסיון וידע (שרכשו לאורך השנים) ואל נא תמעיט בערך מה שכתבה miss .

BlackbirdFly

New member
קודם כל

מקווה שתהיה לכם חוויה חיובית ושתראו התקדמות.

רק חייבת להאיר (בכוונה עם א'
) לגבי האלוטף.
הבן שלי עוד שלושה ימים מסיים שנה ראשונה באלוטף.
בני הבכור סיים אלוטף לפני שש שנים וכיום הוא משולב יחידנית בכיתה רגילה, ילד עצמאי, מקסים ומאושר.
שני ילדי התקדמו ומתקדמים נפלא וחלק גדול מההתקדמות שלהם אנו חבים למסגרת האלוטף, במיוחד לשנה הראשונה והקריטית.

כשבני הבכור אובחן לפני שמונה שנים הנטייה הטבעית שלי היתה לטפל בגישת DIR (floor time אבל המקום הפנוי היחיד שהיה באלוטף היה באלוטף התנהגותי ABA.
חטפנו אותו כמובן ולא הצטערנו. לבני הבכור הגישה ההתנהגותית התאימה כמו כפפה ליד.
בשנה השניה התחלנו לשלב גם טיפולי DIR בשיתוף פעולה מלא עם צוות הגן.

בבני הצעיר טיפלנו במסגרת ביתית בגישת DIR במשך כשנה טרם כניסתו לאלוטף התנהגותי ואני חייבת לומר, עם כל הנסיון שלי שעדיין היו לי חששות אך אלו התבדו במהרה.
שוב שיתוף פעולה מלא עם אנשי המקצוע הפרטיים ועם המשפחה.
מהר מאוד התחלתי לראות בסיכומי ישיבות צוות של הגן (ההתנהגותי, כן?) משפטים כמו "סוגר עשרה מעגלי תקשורת ברצף" וכד'.

באלוטף יש לך הכל תחת גג אחד, טיפול אחד על אחד, סופר מקצועי וסופר מסור ואוהב, טיפולים פרא רפואיים, פיקוח רפואי, שילוב בגן סמוך, כל ילד לפי יכולותיו.
אין לזה תחליף לדעתי ומנסיוני עם שני ילדי.

לגבי ההכרה מביטוח לאומי, דבר עם העובדת הסוציאלית, אני חושבת שאפשר להתחיל לגלגל את התהליך על סמך זב שהגשתם תביעה.
שיבדקו אם אפשר לשמור לו מקום ומקסימום יתחיל את השנה קצת באיחור.

בכל מקרה, שיהיה המון בהצלחה בהמשך הדרך!

כנראה שזה תלוי איזה אלוטף

בגן שהבת שלי מסיימת לא עושים כלום חוץ מ-Aba, וחוזרים ומדגישים את זה שוב ושוב. הלוואי שהיו יכולים לשלב חצי דקה של משהו אחר, אבל כאילו מבחינתם כל החיים הם חיזוק התנהגות אחד גדול ותו לא... מתאים לעניין או לא מתאים לעניין, הגיוני דידקטית או לא הגיוני, מתאים לילד או לא, מתאים להורה או לא, עובד או לא עובד, זה מה שיש להם להציע.

כשממש התחננתי שאולי בכל זאת יגשו לדברים אחרת, בבקשה רק בשבילי חד פעמית בגלל המצב העקום לחלוטין שנקלעתי אליו שבגללו כלכך קשה לי להעביר אותה גן, וכי מה יש להם להפסיד כי זה לא שמתרחשת כאן הצלחה מסחררת או משהו (גם הם הודו בסוף שהם ציפו להרבה יותר), הם אמרו שהם פשוט לא יודעים איך.

אז גם זה קיים.

שלומות0

New member
מי הם הממליצים?

וכן אני חושבת שעדיף לארוז מזוודות ולצאת לנופש..
הטיפול בבן שלך הוא טיפול ממושך ובטח לא מסתיים בכמה שבועות,
אז מומלץ מאוד עכשיו להשקיע בנופש ממש כמו שאר האנשים..
אתה באמת מאמין שבשלושה שבועות תלמד להבין את הבן שלך יותר טוב? ולקדם ויסייעה לכם כמשפחה? והכל בשלושה שבועות? להבין את הילד ולסייע לכם כמשפחה לוקח שנים!

דיון שלם

דיון שלם על מקום שאיש מאלה שהגיבו פה לא היה בו או יודע משהו עליו והמדהים הוא שלכל אחד מהמגיבים פה יש איזו נחרצות מוסרנית שכזו נגד. אני מעולם לא הייתי במפנה, לא מאמין באפקטיביות של טיפולים קצרי מועד ובכל זאת- לא יעלה על דעתי להביע דעה על משהו שאין לי מושג לגביו. יש פה כמה משתמשים שעבורם כל טיפול הוא בלתי מוסרי וכל החלטה היא בלתי מוסרית. יש פה כמה משתמשים שבאמת משוכנעים שאוטיזם זה דרך חיים ולא משהו שיש לטפל בו...

TikvaBonneh

New member
עמדה מוסרית

בבחירת כל טיפול חשוב להכניס שיקולים מוסריים, ולבחון את הטיפול לאורם.
אין לי שום שמץ על הטיפולים במפנה, אבל אני עדיין מיעצת להורה שפונה לשם לבדוק מהם כללי האתיקה במקום, האם שומרים על הכבוד, הבריאות והבטיחות של הילד?
האם נתנו לו מספיק זמן לשקול ולהחליט, או שהאיצו בו להגיע מהר לפני שיסגר החלון המפורסם?
האם לפני שנתן את הסכמתו לטיפול, קיבל מידע ברור לגבי:
א. כל ההיבטים החשובים של הטיפול.
ב. כל הסיכונים הפוטנציאליים בטיפול.
ג. כל האלטרנטיבות הקיימות.
ד. הזכות שלו להפסיק את הטיפול בכל רגע.

אם השרשור האחרון היה עוסק

בצורה רצינית בסוגיות שהעלית לא הייתי מתלונן... אבל זה לא קרה...

לא ידעתי כמעט כלום על מפנה לפני תחילת הדיון ואני עדיין לא יודע כמעט כלום על מפנה. הדבר היחיד שלמדתי זה שהרבה משתמשים, שכמוני לא יודעים כמעט כלום אודות מפנה- מתנגדים למפנה.

abashel13

New member
תגובות מהבטן זה אחלה

הילד האמור ילך לשם בעיקר עם הבטן

והראש שלו עדיין לא מכיר את כל הפוליטקלי קורקט שמבוגרים מתפתלים בתוכו... זה פשוט לגמרי... שום ילד בשום מקום לא ייבחר בטיפול אינטנסיבי של

שלושה שבועות כי חלון ההזדמנויות שלו עלול להיסגר... זה עתה הגיע לעולם הזה ועדיין הוא מלא ומוצף

בהסתגלות למהומה הקיומית והחושית וזה ממש הזמן לעצב אותה על פי הראש של תיאורטיקן כזה או אחר...

שומו שמיים.... המוח עוד טרי ובואו נחווט אותו לפני שהוא יתחווט מעצמו בהתאם לאימפולסים הטבעיים

ובהתאם לתוכנה הכי חדשנית - ווינדוס איומי שהולך ונסגר... מי שמדבר ככה וחושב ככה הוא קצת היסטרי, לא?

dina199

New member
אני אישית הגבתי מאוד מהראש.

כשמדובר בהרבה כסף אני לא רואה אפשרות אחרת להגיב , אלא רק מהראש.

והאם (זה כבר בציניות) מי שהגיב מהבטן הוא נ"ט כי רק הא"סים מגיבים מהראש ?

dina199

New member
יש להם אתר. כל מי שרוצה לדעת

משהו עליהם יכול לקרוא באתר הזה . וגם להחליט מה היחס שלו אליהם.
וכאמור , אנשים שהיו העידו על המקום . גם כשהורה מרוצה מהמקום ומדווח על השיטות שהופעלו שם ומרגיש שזה עזר לו, זה לא מחייב אנשים אחרים להסכים עם אותן השיטות.
ויש אנשים שהעידו שזה היה בזבוז כסף.
אני מניחה שיש גם אנשים שלא היו מרוצים, בזבזו כסף ולא העידו כלום - כי למה להם? להודות שזרקו כסף סתם ?
אז יש הרבה מקרים , וסה"כ לאנשים יש מספיק מידע כדי להביע את הדעות שלהם

מרכז מפנה

אחרי שהיינו שם אני יכולה לספר אודות ההליך.
מגיעים ל 3 שבועות. מקבלים מקום לינה. אוכל ואספקה שוטפת רוכשים באופן עצמאי.
מדובר על טיפול בכל יום לילד, כולל סוף השבוע של מטפל כאשר בחדר הסמוך צופה בהם ומתעד בווידאו את הפעילות מטפל אחר. יש גם רופא משפחה (שיש לי גם בקופ"ח). התענוג ועלותו נעה בין 30,000 ש"ח ל 60,000 ש"ח - תלוי במשא ומתן וברצון שלהם. האם יש תועלת כלשהי? כן. האם זה מצדיק לעזוב את הבית ל 21 ימים ולשלם כזה סכום? לא. בכסף הזה יכולתי להביא מרפאות בעיסוק, קלינאיות תקשורת, מטפלות DIR ועוד. מכאן שכל אחד יקבל את ההחלטה שמתאימה לו. בהצלחה.

למעלה