נוסעים לראש פינה

TikvaBonneh

New member
התגובות שתקבל לאחר שתחזור

הסיבה שלא צינזרתי את כל התגובות שקיבלת מהסוג הזה, היא שלא היה ברור במאה אחוז שאכן בחרת בשיטה טיפולית זו, כי אתה נמצא לפני.
כל פסילה של גישת הטיפול בה בחרת כאשר ברור לכולם במאה אחוז שהבחירה כבר נעשתה והילד התחיל לקבל את הטיפול, היא מנוגדת לתקנון הפורום, ותצונזר מיד.
תודיע לי כשאתה חוזר ומתכוון לפרסם רשמים, נתאם זמן שמתאים לשנינו, ואני מבטיחה לשבת ליד המחשב ולהשגיח בשבע עיניים על התגובות.

arana1

New member
לא ברור למה בפורום ציבורי אין מקום לביקורת

ולמה האדם שפתח את הפוסט מתלונן על כך שהוא לא קיבל רק תגובות אוהדות שמחזקות אותו ואת בחירתו
אני יודע שאני הייתי מעוניין בביקורת גם על בחירות שכבר עשיתי
זה חלק מהחיים
בקרה מתמדת וחשיפה למגוון דעות בכל התחומים
רק אנשים חסרי בטחון לחלוטין או מפונקים בטירוף לא יכולים לחיות עם ביקורת על הבחירות שלהם
היתר מעוניינים תמיד בדיון מתמיד על דרכם

TikvaBonneh

New member
זה פורום תמיכה

יש הורים שמרגישים רע כשמאשימים אותם שהתעללות בילדיהם.
התקנה הזו נועדה להגן עליהם כדי שלא יברחו מהפורום.
זה שאתה לא היית נפגע אם היו מאשימים אותך בפורום בהתעללות בילדה שלך, לא אומר שהורים אחרים לא נפגעים בסיטואציה דומה.

arana1

New member
תמיכה זה גם ביקורת

אחדות דעה זו לא הצורה היחידה לתמיכה
לפחות כך מקובל לחשוב ולנהוג בחברה פתוחה

arana1

New member
את מכירה את התגובה הא"ס לאמירות כאלה

לצערך יש בפורום הזה גם א"ס

יש אנשים שלא מסתפקים באלה הם הכללים
זה הדבר היחיד שמציל לנו את החיים

TikvaBonneh

New member
יש סיבה לכללים האלו

אנחנו רוצים שהורים לאוטיסטים יכתבו בפורום וישתפו איזה טיפולים בחרו.

schlomitsmile

Member
מנהל
מותר לבקר גישה, מותר גם להציע להורה גישה חלופית לגישתו, ולהסביר מדוע לדעת הכותב היא עדיפה.
אסור לקטול הורה על בחירתו (אסור לקטול אף אחד למעשה).

amis12345

New member
אין לי בעיה עם ביקורת

יש לי בעיה עם האשמות במעשים פליליים, לרבות אלימות, עם אמירות כגון "לילד שלך יהיו חיים קשים" - בגללי כמובן, "לאבא לא אכפת", "כשהילד שלך יבקש ממך למות" (ייתכן וצונזר) ועם גולשים שמחרים-מחזיקים אחרי התגובות הנ"ל, בלי צל של ביקורת, ואף ממליצים עליהן.
אותי הסגנון הזה לא שכנע - להיפך.
מכל מקום אין לי בעיה עם ביקורת. אם אמירות שכאלו הן לגיטימיות כאן, אין לי בעיה גם עם זה. אבל בשום פנים ואופן אני לא חייב לפרסם כאן.
ולא, אני לא חסר ביטחון, ולא, אני לא מפונק בטירוף, והגיע הזמן שתתבגרו כאן בפורום, שתבינו שיש דעות אחרות, לגיטימיות כמעט כמו שלכם, ושתפסיקו להאשים אנשים באופן אישי בגין בחירות לגיטימיות, כולל בחירה אם לפרסם או לא משהו.

כמו שאמרתי, מי שהדבר רלוונטי לו ייענה באופן אישי.

TikvaBonneh

New member
אתה צודק, לא צינזרתי מספיק

אני מוחקת, ותודה על ההערה.
מבטיחה לעמוד יותר על המשמר בפעם הבאה שתגיע.

מחקת גם אותי

יחד עם עוד כמה עשרות הודעות שהיו משורשרות להודעה הפוגענית לדעתך (לא נכנסת לשאלה אם כן או לא)

דווקא אישית השקעת די הרבה מאמץ מחשבה ריסון ובעיקר זמן יקר כדי לכתוב מה שכתבתי, בגלל שבאמת היה חשוב לי לכתווב זאת ולכתוב באופן ראוי למרות שהדברים כלכך טעונים. ולא נראה לי שעברתי על שום כלל. אז זה קצת מעצבן.

(אם ההודעה הזו עוברת על כלל האיסור למתוח ביקורת על מנהלי הפורום בפורום אפשר למחוק אותה, הפעם לא הקדשתי הרבה מחשבה, סתם מביעה טרוניה...)

TikvaBonneh

New member
לצערי טכנית אי אפשר למחוק הודעה

בלי למחוק את כל מה שבא בעקבותיה.
אם את רוצה אני יכולה לשלוח לך את מה שכתבת ואת יכולה להעתיק את זה כתגובה להודעה אחרת או בשירשור נפרד.

לא משנה כבר...

אבל אני רוצה לומר שזה לא עושה הרגשה כלכך נעימה כשמשקיעים הרבה בכתיבת הודעה והיא נמחקת לה פתאום סתם ככה, בלי שום בעיה בה עצמה, עם עוד המון הודעות אחרות.

קצת מוציא את החשק להשקיע בניסיון לנסח תגובות מאוזנות ורגישות בדיונים טעונים כמו זה. פתאום נמחקות בלחיצת כפתור עשרות הודעות שכמה וכמה אנשים כתבו ואולי גם השקיעו בהן מחשבה, רק כדי לנקות מהפורום כמה מילים לא נעימות שכתובות שם כבר יומיים וכולם כבר קראו אותן. ואם ככה אז למה בכלל להתאמץ לחשוב ולהתחשב, ולא סתם לפרוק עצבים בלי חשבון, או לשתוק בתבונה ולהשאיר את הזירה לאלה שבא להם לצרוח, הרי ממילא ימחקו אחר כך.

אני מבינה שיש כאן מגבלה טכנית של תפוז.
אבל אם ככה, לעניות דעתי במצב כזה של הודעה בת יומיים שמשורשרים אליה כבר כמה דיונים ארוכים ומושקעים, אפילו אם ניסוח ההודעה בדיעבד נראה ככזה שלא עומד בכללי הפורום, עדיף כבר להשאיר אותה ולהסתפק בתגובה תקיפה בנוסח ״הודעה זו חורגת מכללי הפורום בגין כך-כך ובמקרה אחר הייתה נמחקת, אנו מבקשים להימנע״.
ובכלל, מקש המחיקה, קטן חביב וזמין אך לרוב קל יותר ללחוץ עליו מלתקן את הנזקים הסמויים שהוא זורע.

זו הצעתי למקרים כגון אלה, אתן המנהלות כמובן.

TikvaBonneh

New member
תודה על ההצעה, זה רעיון יפה

ואם בכל זאת תרצי לפרסם שנית את ההודעה שלך, היא אצלי.

arana1

New member
אנחנו צריכים להבין שיש דעות אחרות ?

בינתיים נראה שמי שמתלונן על קיומן של גישות אחרות משלו זה דווקא אתה
ברור שאתה לא חייב לפרסם כאן
מה שכתבתי זה שלאדם שמסוגל לחיות עם ביקורת יהיה עניין לפרסם ולשמוע אותה
גם אם היא לא נעימה
זה הכל

גם לדעתי הגישה הטיפולית לאוטיזם היא אלימה ואף גובלת בפלילים
אני מעריך שבהעדר אלטרנטיבה ראויה(ואין,בגלל שאין מחקר ראוי)
להורים רבים אין ברירה אלא ללכת על זה
במקרה כזה כל מה שנשאר זה ביקורת
וזה באמת קשה

amis12345

New member
קשקוש

אין לי שום בעיה עם הגישה שלכם. יש לי בעיה עם הסגנון.
יש לי בעיה עם כך שגולשת מסוימת הוציאה את כל התסכול שהצטבר אצלה בנושא - ומסתבר שהצטבר לא מעט - עליי, אב שרק לפני חודש קיבל בשורה לא פשוטה ונדרש להתמודד.
ויש הבדל בין לגיטימיות הטיפול ובין לגיטימיות הבחירה לקבל אותו.
וכיום הבחירה לקבל את הטיפולים הנ"ל היא לגיטימית. למעשה, מרבית הילדים בעולם מטופלים בשיטות שאתם מגדירים כאלימות.
אז תבואו בטענות למערכת, להאשים את ההורים שמפרסמים כאן, שמסתמכים על הגישות הטיפוליות הקיימות, ולנסות להפחיד אותם, זו הדרך הקלה והפחדנית.
ייתכן שזו הסיבה שהפורום הזה משקף "מגוון דעה" בנושא, וכל מי שיתמוך בשיטות הנ"ל יורידו לו כאן את הראש.

arana1

New member
"קשקוש",לעומת זאת מבטא סגנון מעודן

אוטיסטים רבים מעדיפים את המהות על הצורה
בשבילם האמת היא הסגנון הכי נפלא
והדבקות בסגנון מקפיצה אצלם את הסיוט של הנסיון להתקיים בחברה שרואה ושופטת רק על פי השטחי ביותר

תסכול מצטבר ראוי לביטוי,גם חריף במידה שתבטא את עוצמת רגשות הבן אדם שהתנסה בו

אין הבדל בין לגיטימיות הטיפול ובין לגיטימיות הבחירה בו
לא לגיטימי לבחור בטיפול לא לגיטימי

זה שרוב החברה נוקט באלימות לא מצדיק אותה
למעשה
הבחירה להישען על הרוב כצידוק היא עצמה מהווה אלימות מחרידה וגסה כלפי המיעוט
ואוטיסטים הם מיעוט,לפחות בינתיים

אנחנו באים בטענות גם למערכת וגם להורים שמזינים אותה במיטב כספם ובהסכמת ובנכונות להישען עליה ללא ביקורת מספקת לדעתי וכנראה שם לדעת הינשופה

הפורום הזה מקדם כל הזמן את שיטות הטיפול וההתייחסות הקונפורמיות והנהוגות על ידי הרוב
כמובן מאליו
רוב התכתובות כאן סובבות סביב הפרטים הטכנים סביב שילובים וכיתות תקשורת והמענים והאבחנות ושאר המענים שמערכות יודעות לספק
דעות שמתנגדות לגישה הזאת הן במיעוט
כאן ובמקום אחר
ובדרך כלל מגיעות בעיקר מאוטיסטים בוגרים

amis12345

New member
שיהיה

רק קחו בחשבון שההתלהמות הזו גורמת לאנשים להימנע מהשתתפות בדיונים פה פן יותקפו.

מההודעות האישיות שקיבלתי עולה כי: א. יש אנשים שהיו שם ויש להם מה לומר. ב. יש כאלו שמעוניינים בדיון פלורליסטי בנושא כולל הורים שמתעניינים במפנה.
אם הדיון יתמקד באחריותם הפלילית של הורים כמוני אז תועלת רבה לא תופק ממנו.

יכול להיות שדיון פלורליסטי בנושא היה גורם לי לחשוב. ההתקפות עליי לא השיגו דבר.

abashel13

New member
אולי התועלת להורה הבוחר בשיטת טיפול

נפגעת בסגנון הזה אבל התועלת להורה המגדל אוטיסט ומבין שהשיטות הקיימות הן מונחות נורמה

ולא מונחות אוטיזם היא בהחלט בעלת ערך לטעמי ולכן את משתתף בדיון הזה ובפורום הזה...

איך להיות נורמטיבי, מצליח, קול, מגניב, גיבור מדיה, חטוב, בעל מראה צעיר, רזה, ביל גייטס או אנג'לינה ג'ולי, - בקיצור סופר מן - מפמפים לנו מבוקר עד ערב

וכמעט כל משאבי האנושות מופנים ל"סטייל" התדמיתי הזה... אז טוב שיש מקום מתלהם המדבר איך להיות מי שאתה... גם אם אתה אוטיסט...

arana1

New member
כי זו "חפירה"

כל מה שחורג מהשטחיות הנורמטיבית מייד מתוייג כחפירה מעיקה ואנשים לא שואלים את עצמם למה מי שדורש להתחשב ברגישות ובעצבנות של הורה שקיבל את הבשורה לא מסוגל לקבל את זו של מי שצריכה לשאת אותה צרובה בבשרה כל חייה
כי אנחנו אזרחים מדרגה שנייה
שעצם הזכות המובנת מאליה להתבטא נמצאת תמיד תחת מיתקפה אלימה של הרוב הנורמטיבי
ועוד זוכים להטפה לפלורליזם

במקום לרפא ולטפל אפשר פשוט לנסות לתת את הדעת לזה

אתמול קראתי מאמר מחכים על הקשר בין פוליטיקה-סדר-חברתי ובריאות,נפשית ,ואחרת,ומתברר שהדברים ידועים ומתועדים כבר מאות שנים,רק שבדיוק בגלל מערך העניינים אין מי שיתן עליהם את הדעת

למעלה