נוסעים לראש פינה

arana1

New member
שאין בו התייחסות למניעים של הילד

וכמו בכל הגישות ההתנהגויות הניתוח והפעולות המתבקשות ממנו מבוססות על ערכים ותפישות נורמטיביות
אלא שאוטיסט הוא בעובדה אחר
המניעים שלו אחרים
וחלק גדול מהתופעות הנלוות לאוטיזם נובע מחוסר יכולתה של הסביבה לזהות את זה
ואז באים עם שיטה שבכלל לא מתייחסת לאחרות ולשונות אלא רק מנסה לשפר את ההתנהלות החיצונית
והיא "מצליחה" כי הרי בהינתן חוסר השיקוף של הסביבה את האוטיסט
מה שגורם לכל הבעיות מלכתחילה
הילד עצמו מבולבל בטירוף ולא יודע מה הוא רוצה
במצב כזה הוא ישמח לאמץ את הזהות שהסביבה כופה עליו
שעדיפה על כלום ועל חוסר מוצא גמור
אלא שזה לא אתי ולא אנושי ולא מוסרי ולא יעיל לטווח ארוך לתקוע לבן אדם זהות מזוייפת רק בגלל שזו שלו לא מתיישבת עם התפישות והצרכים של סביבתו

אתיקה זה לא מושג תלוש שעומד בפני עצמו אלא תפישה שנועדה לשרת ולאפשר מרחב בין אישי ראוי

arana1

New member
למה שעומד מאחורי הביטוי החיצוני והמפורש

אדם עושה משהו,אומר משהו,מסתכל,נע.... מאחורי הביטוי הנראה לעין הזה עומדים מניעים שונים ומשונים
אלה של האוטיסטים עשויים להיות מאוד שונים משל הממוצע
הכוונה שמאחורי הדברים היא הרבה פעמים מאוד שונה מאיך שהסביבה מפרשת אותה

לא ברור לי על סמך מה

אתה אומר שהמניעים של האוטיסטים 'עשויים להיות שונים משל הממוצע' כאילו של'ממוצע' יש מניעים דומים? כל אדם, אוטיסט או לא אוטיסט, הוא ייחודי וחד פעמי עם מניעים ייחודיים. הABA בכלל לא מתעסק בפרשנות של מניעים.

arana1

New member
בדיוק,כמו שכתבתי,זו הבעייה

שABA ובשיטות אחרות המבוססות על ניתוח התנהגות אין התייחסות לפרשנות של המניעים

לאנשים יש מניעים דומים,הדמיון במניעים מאפשר להם השתלבות בקבוצה ומידה סבירה של הבנה הדדית
אוטיסט,בהגדרה, הוא אדם אם קשיים ניכרים מאוד בהשתלבות בקבוצה שמשקפת את הממוצע
וזה נובע גם בגלל שהוא מונע בצורה שונה
ההגיון שלו שונה
ההכללה שלו שונה
תפישת המציאות שלו שונה
במידה שמחריגה אותו מהכלל
עובדה שקשה מאוד להחמיץ אותה
הרי גם בגלל זה הוא קורבן לטיפולים כל כך אינטנסיבים

כל האנשים הם יחודים וחד פעמיים
נראה שגם יחודיות יכולה לבוא במידות שונות
ולפחות בינתיים החברה בנוייה ומותנה להכיל מגוון לא רחב במיוחד של יחודיות ומסוגלת להענות לטווח לא רחב במיוחד של מניעים
ולכן מי שחורג מהטווח הצר הזה עובר התאמות שנועדו בעיקר לנוחות החברה והרבה פחות לנוחותו

אז מתי לדעתך כן צריך לטפל?

הרי החברה למשל בנויה כך שמחיה עולה כסף. האם זה מוסרי לדעתך ללמד בן אדם את הכשרים הנחוצים על מנת לכלכל את עצמן? או על מנת להשיג מזון?

arana1

New member
באדם חולה צריך לטפל

אוטיזם הוא לא מחלה

לא,זה לא מוסרי לדעתי ללמד אדם את הכישורים הנחוצים על מנת לכלכל את עצמו

abashel13

New member
משום מה מקובל בחברה שלנו שאדם החלו מגיל 18

אפוטרופוס לעצמו ומאז לא חלה חובת הפרנסה על הוריו ואם אינו יכול להתפרנס מסיבות רפואיות או חברתיות שונות

זכאי לתמיכה ממוסדות החברה... כדאי לברר את הסוגיה קרוב לגיל הפרנסה ולא להשחיל את עניין הפרנסה כבר בגיל שנתיים...

הבן שלי עבד בהתנדבות הקיץ ולא היה שום קושי מיוחד למעט הסתגלות למצב "עבודה". זוהי הפעם הראשונה בה עבד.

arana1

New member
הסוגיה מורכבת ודינמית ורבת היבטים

אבל זו בדיוק הסיבה שאנשים נורמטיבים מתקשים להתייחס אליה בצורה שקולה

ראשית,"החברה לא בנוייה כך",מבנה החברה כל הזמן משתנה,הנה משהו שקראתי אתמול(כדאי לקרוא את התגובות שכרגיל הרבה יותר מעניינות ומקדמות מהעמדות של החוקרים הבכירים מהמכונים מהכובדים)

גם הקישור השני אמור לפתוח מעט את המבט מעבר להנחה הנוקשה והדוגמטית שהובאה כאן כאקסיומה אלא שאין בינה לבין כלכלה ותרומה אמיתית לחברה ולא כלום

בכל מקרה,אם רוצים לנסות ליישם את עובדת ייחודו וחד פעמיותו של האדם מעבר לרמת הסיסמה יש מקום וצורך להתייחס גם למציאות הקשה שבה מה שמאפשר פרנסה ותרומה הוא עדיין מותנה נורא באינטרסים וביכולת היצירה של האנשים הכי רעים בחברה
זאת אומרת,מספר הערוצים הפנויים להשתתפות בתרומה לחברה ,וצורתם,משקף בסך הכל את רמת התפישה המוגבלת נורא של המגזר הכי מנוול והכי מנוון בחברה(להלן בעלי ההון והפוליטקקים ושאר חארות מסוגם)
הדבר קשור גם ל"דיון" שניסיתי לקיים לשווא על חוסר התאמת מבנה וצורת מוסדות החינוך והאקדמיה לאנשים בעלי צורך ויכולת בתפישות רחבות ועמוקות יותר שגם מאפשרות יכולת לתרומה מהותית יותר

אוטיסטים נוטים לחשיבה לא תועלתנית,שזה דבר שעדיין לא זוכה לקבלה והבנה בחברה,הם נוטים לדבקות באמת ולסקרנות אמיתית שנובעת מתוך אהבה לדבר עצמו,שגם זה דבר שלא מתקבל בעין יפה בשוק העבודה כמו שהוא מעוצב כיום
למרות כל זאת,הרבה אוטיסטים,דווקא בגלל שהם לא מאולפים,מתבררים כעובדים מעולים,דייקנים,חרוצים,לא עושים עניינים ולא מבלבלים את המח וכל עוד לא מציקים להם(לנ"ט מאוד קשה לא להציק לאוטיסטים,לדעתי הם לא מסוגלים להימנע מכך בכלל) אז תכונותיהם הטבעיות הופכות אותם לנכס לכל ארגון ולכל מקום עבודה
בשנים האחרונות יותר ויותר ארגונים מתחילים להפנים את האמת הפשוטה הזאת
תהליך שמתקיים למרות התפישות המקצועיות והפדגוגיות והרפואיות שמתעקשות לראות באוטיסטים כמו שהם אנשים פגומים

בנוסף
גם מבט היסטורי יחשוף שחלק גדול מהתועלת המהותית והמרשימה ביותר לחברה הגיע מאנשים חסרי תועלת,מחריגים שעסקו בשטויות שאין בינם ולבין פרנסה כלום אבל בסופו של דבר התברר שהם פתרו כבדרך אגב חלק מהבעיות הכי מהותיות של הקיום האנושי
מצבה הכלכלי האמיתי,לא זה המדומה,של החברה כיום לא רק שמאפשר כבר מזמן לחלקים גדלים והולכים של האנושות לא לעבוד אלא שזה הולך והופך למצב הנדרש,הבלתי נמנע,אין עבודה,המכונות והמחשבים לקחו לנו את העבודה,ובעתיד המצב אף ישתפר(או כמו שבבוני האקדמיה מתארים אותו,יורע),מה שמפנה יותר מרחב וזמן לאנשים שאוהבים לבהות בשום דבר,לחוש את הקיום לעומקו המסתורי,לחוש את ההקשרים הסמויים שמנצנצים לאנשים שלא מבוהלים למירוץ העכברים שהנורמה מכנה משום מה חיים
ודווקא התחושות האלה מקדמות את האנושות הרבה יותר מלהיות תקוע בעמדת שירות או ביצור ערמות אין סופיות של צעצועים מיותרים ומזהמים שאמורים לשכח לרגע את תפלות הקיום של האנשים המתפרנסים

אז אם יש מיעוט,שנקווה שיהפך לרוב,שניחן בתפישה רב מימדית,שצריך לקיום שנחשב כשקט ומנותק ופילוסופי ומהורהר,שרוצה לבהות כל היום בעצים או באנשים או באני לא יודע מה,זו תופעה מבורכת שיש לתמוך בה ולאפשר אותה
בסופו של דבר זה גם משתלם כלכלית
לגבי
חיוך כנה ופתוח ואוהב ועמוק של אוטיסט שווה בערך פי אין סוף מגוגל ומיקרוסופט גם יחד(ואני איש תוכנה)
גם במונחים כלכליים

שלומות0

New member
אני לא ממש בטוחה ש

הראיה של האב בעיתית,
כי הוא אב שקיבל רק לפני חודש את תוצאות האבחון, הוא מאוד טירון בנושא, מה שברור,
שמשהו שכנע אותו בצורה ראויה לשבח בעל כושר שכנוע מעולה ש"מפנה" יוציא את הבן שלו מהמצב ואם הוא לא ימהר חלון הזדמנות זו תסגר..

נוטה להסכים עם

דבריה של miss , האב נראה נעול ובנוסף לכך נראה שחושב שאנשים כאן לא ממש יודעים על מה הם מדברים וחבל............

dina199

New member
הוא מודע לכל הדברים האלה

(הוא כתב את זה בעצמו).
וההחלטה שלו זה לנסות את המקום . אז קודם כל זו זכותו (והוא זה שמשלם) , וגם מוכיח שהוא אב מאוד איכפתי (אחרת בשביל מה לו לשלם).
זה שיש ויכוח על דעות ומעשים, לא מוריד מעצם האיכפתיות.

kagome10

New member
איך את מגדירה אכפתיות?

רוב ההורים שאני מכירה מוכנים למות בשביל הילדים שלהם, בלי לחשוב פעמיים. הרבה פחות מהם מוכנים לשנות הרגל מושרש למען הילדים, ולשנות פרדיגמה - הרבה פחות.

כך שאני מגדירה אכפתיות כנכונות לעשות דברים שקשים להורה וטובים לילד <או למושא האכפתיות> ולא כנכונות לעשות דברים שקלים להורה ולהגיד לעצמו שזה מועיל לילד...

arana1

New member
הדבר נובע מהפער בין השכל ללב

וכל האנשים בעולם "ניחנים" בפער די מכובד בין הרגש למחשבה
ולכן דווקא מתוך רגשות עזים וכנים מאוד הם גם נוטים לעשות שטויות הכי מזיקות

דווקא אצל אוטיסטים הפער הזה בדרך כלל יותר קטן מהממוצע ולכן כל הסביבה מתגייסת על מנת לתקנם
(אחד הביטויים של הפער הזה הוא דבקות,אינרטית,אלימה וחסרת פשרות באחידות המחשבה והצורה)

dina199

New member
'איכפתיות' זה הרצון לעשות הדבר

הכי טוב מבחינתך עבור מישהו שהוא חשוב עבורך.
אני לא אומרת שזה תמיד מצליח , ואני לא אומרת שהכוונות הטובות תמיד מביאות לתוצאות טובות , אבל זה לא מוריד מרמת האכפתיות.
ואם יש טעויות, לא נורא. מי שמספיק איכפתי , לומד מטעויות (אם הוא חושב שהוא טעה).

kagome10

New member
איך את מודדת רצון?

אני מתלבטת בין הגישה שרואה את חוסר היכולת לחקור ולבדוק בכנות גישות חדשות סוג של לקות, חוסר שנגרם לאדם לרוב כתוצאה מחינוך שמרני מידי, לבין לראות את החינוך וכו' מכשולים שאפשר לעבור אותם עם מספיק אכפתיות.

אין לי איך למדוד רצון. אבל ברור לי שהאמא שמתמודדת מול הקושי שלה בגלל האוטיזם של בנה אכפתית יותר מהאמא שמכחישה את הבעיה. כביכול, לשתיהן יש רצון לעשות את הדבר הנכון. רק שאצל הראשונה הרצון חזק מספיק כדי שהיא תצעד לתוך קושי וכאב ולמען בנה, ואצל השניה השלוה הנפשית והמוסכמות חזקות יותר.

dina199

New member
אני לא מודדת שום דבר

אנשים לא ניתנים למדידה .
אי אפשר למדוד אהבה, רצון, איכפתיות . אבל גם אי אפשר למוד אותם, הם קיימים ואפשר לדבר עליהם.

kagome10

New member
בינתיים נראה שכן

אבל אני כ חושבת שאפשר למדוד אהבה. לא את הרגש, אלא יחס אוהב. אפשר להגיר מעשים אוהבים יותר ופחות. יש לי חומר קריאה בנושא, רוצה קישור, או שזה לא ממש מעניין אותך?

dina199

New member
תודה, אבל לא מעניין אותי

לאנשים יש כל מיני הגדרות , ויש בביקורות על ההגדרות . וכאמור מבחינתי זה לא מונע את קיום הדברים האלה וההגדרות שלהם והזכות לבקר אותם.

למעלה