נוסעים לראש פינה

amis12345

New member
מספר נקודות

א. ההתייחסות שלי לתגובות שלך היתה עניינית, ללא שום קשר להיותך בספקטרום, או שלא. מה גם שקיבלת תמיכה מעוד גולשים פה.
ב. אני לא יודע על אלו טיפולים הוציאו במקרה שלך מיליון שקל, אם את מודעת לכולם, מה היתה דרגת "האתיקה" שלהם, האם את היית "בוחרת" לקחת אותם מרצונך, וכיוצ"ב. האם החיים שלך קלים? בזכות הטיפולים? למרות הטיפולים? האם לא אפשרי שטיפולים אינטנסיביים שאולי לחלקם את לא מודעת הם שתרמו להתפתחותך?
ג. אין לי כוונה להתווכח בנושא אתיקה מכמה סיבות: 1. אין לי מושג באתיקה רפואית. 2. ממילא אמרת שאוטיזם היא לא בעיה רפואית אז לא ברור לי מה רלוונטית אתיקה רפואית. 3. אתיקה, ככלל, רפואית או שלא, היא עניין גמיש. 4. רוב הילדים מטופלים בשיטה שאת מגדירה "כלא אתית". 5. כמו שאמרתי אני כהורה החובה שלי היא לא לשקול מה "אתי" אלא מה נכון לילד. את המשוואה "לא אתי" (לשיטתך) = "לא נכון" קשה לי לקבל.

ג. התקוממתי נגד הסגנון האישי בו את נוקטת - ההתייחסות אליי, ולילד גם במייל האחרון. אז תנוח דעתך- לילד יהיו החיים הטובים ביותר שניתן לקבל והוא יממש את הפוטנציאל שלו.

miss owl

New member
מספר תגובות

א. ההתייחסות שלך היתה לדרך ביטוי במקום לתוכן- לעניין המאסר במקום לשיטה הבעייתית כל כך שגורמת לי לדבר על מי שנוקט בה במונחים כאלה
ב. תאמין לי שאני מכירה את כל הטיפולים שקיבלתי כמו את כל המסמכים שאיי פעם נכתבו לגביי כמו לגביי אינסוף נושאים אחרים ובמקרה הגיעו ליידי - אף אחד מהטיפולים שקיבלתי לא היה בגיל שנתיים , אף אחד מהם לא היה עם בעיה אתית הקלה שבקלות (הערך הזה הוא מהבית ) ואף אחד מהם לא היה אינטנסיבי -עד כיתה ט לא היה שבוע עם יותר משני טיפולים באורך שעה כל אחד אבל כן הם היו יקרחם אצל אנשי מקצוע מובילים מאוד בתחומם ובעידן בו לא היה חוק הסומטיים שמממן דברים וגם לא קצבת בטלא- הוריי לא ביקשו כי להזכירך אני קוראת הכל -הדבר האחרון שהם רצו זה שאחשוב שאני נכה , למעשה הם גם לא איבחנו אותי מפחד שאבין ואקרא - רק דיברו על זה בקטנה והאבחון עצמו היה שאני דרשתי בגיל מאוחר. הדבר היחיד שקיבלתי באינטנסיביות אין קץ היתה תחושה שמאמינים בי ומקבלים אותי ואוהבים אותי כמו שאני ואיך שאני , שקשובים אליי ורוצים שאני אהיה מאושרת- לא שאתקדם או אתפתח אלא אהיה מאושרת.
החיים שלי לא קלים אבל אני חושבת שכל הורה שמקבל אבחנה של ילד אוטיסט מת שהילד שלו יגיע לאיפה שאני היום

ג. אתיקה טיפולית לא אתיקה רפואית ולא היא לא עניין גמיש ומסתבר שההבנה שלך בסטטיסטיקות שקשורות לספקטרום זהה לזאת שבאתיקה יענו לא קיימת וזה בסדר רק חבל שאתה מדבר שטויות. אתי =לא גורם לסבל , אתה באמת חושב שמה שנכון לילד שלך כרוך בסבל עבורו ? סורי אגב המשוואה הזאת של מה שלא אתי לא נכון היא מהוריי שבהתחשב באיפה שהגעתי (סטודנטית אוטוטו שנה ד בשנקר ) עשו דבר או שניים נכונים.
ד. פתחת שירשור אלייך אני מתייחסת באופן אישי זה לא דיון עקרוני

7ofnine

New member
בהצלחה

אני מקווה שתמצא את הדרך הטובה ביותר עבור ילדך.
התגובות שקיבלת על טיפול זה או אחר עד כמה שידוע לי מבוססות עם ניסיונם של אנשים עם טיפולים דומים. אני בעצמי הייתי במצב מאוד כמו שלך, עשיתי טיפולים דומים למפנה וגם אחרים, השקעתי הרבה מאוד זמן, כסף, שינויים ונסיעות בטיפולים ומתוך ניסיוני בלבד אני ממליצה על תגובותיהם כאן בשרשור של שלומות, MISS OWL ו - arana1

Ronronit1

New member
המלצה חמה לטיפול יקר

אנחנו מטפלים במרכז בבלגיה
http://www.atlantis-vzw.com/therapy-en.html
מקום נפלא ומופלא שעשה פלאים לבן ולכולנו. הם ממליצים לאחד ההורים לעבור את הטיפול ביחד עם הילד, ההורה בחינם.
הטיפול שלהם בהאזנה הוא פשוט נפלא, ארבע וחצי שעות ביום של האזנה למוסיקה, כל כמה ימים הם עושים בדיקה כדי לבדוק איך להמשיך, וזה פשוט נפלא. הטיפול שלהם לא בהכרח לאוטיזם אלא גם למתח, דיספרקציה, רגישות שמיעתית ועוד.
הצוות המטפל נפלא ומנוסה מאוד, היה לנו בעבר נסיון לא טוב עם מטפלת פרטית של טומאטיס. במרכז הזה הם מאוד מנוסים.
הטיפול עצמו לא מאוד יקר, העלות של הטיסות, שהיה במקום והצורך לחזור לשכל מספר חודשים.
מבחינת תועלת - הבן שלי יכול להביע את עצמו הרבה יותר טוב מבעבר, הרגישות שלו לרעש השתפרה פלאים, המוטוריקה שלו השתפרה, כושר הריכוז השתפר פלאים, התפקוד שלו בקבוצה השתפר פלאים ובכלל, הוא רבה יותר רגוע והרבה יותר קל לו עם העולם.
לנו כהורים, הטיפול עזר להתמודד עם כל המתח של להיות הורים לילד מיוחד ולאח שלו שמיוחד, אבל אחרת.

Ronronit1

New member
אגב, התוכנית לא מחליפה את שאר הטיפולים

אלא עוזרת לטיפולים להיות הרבה יותר אפקטיביים. בן הארבע וחצי שלי כרגע לא ממש צריך קלינאית תקשורת, גם לא פיזיותרפיה. מרפאה בעיסוק ומדריך פלורטיים dir שעוזר לילד שלי ללמוד ולהבין משחק עם ילדים אחרים.
התרפיה לא הפכה את הילד לילד רגיל,אבל הוא מצליח לתפקד הרבה יותר טוב.
לפני שנתיים אמרו לי שהוא בקושי יצליח לדבר בשפה אחת (אנחנו משפחה תלת שפתית) היום הוא מדבר שתי שפות ברמה שמתאימה לגילו ושפה שלישית הוא מבין אבל לא ממש מדבר. אחרי כל טיפול במרכז בבלגיה אנחנו רואים קפיצה של הבנה בשפה.

Ronronit1

New member
פגישתה משפחה שהיתה שם?

תקופה אחרי שהיו שם, או שאתה מתבסס רק על המלצות של אנשי מקצוע והפרסומים של מפנה?

למעלה