נוסעים לראש פינה

abashel13

New member
הדיון הוא לא על מפנה

הדיון הוא על טיפול משפחתי לאוטיזם...

ומאחר ויש לי קצת ניסיון בטיפול משפחתי באוטיזם...

כי משפחתי חיה עם האוטיזם של בני בן ה-16 ברור לי לגמרי

שהעיקר הוא ההכלה והקבלה... הן של האוטיסט את עצמו והן של סביבתו הקרובה והרחוקה...

זהו השינוי הנדרש למשפחה שחי בה אוטיסט...

והרעיון הנואל הזה שהמשפחה או הבחירות של ההורים יכולה לקדם את האוטיסט מחוץ לאוטיזם

ראוי לכל ביקורת. כמוהו כללמד ילד בגיל קטן מאוד לעוף.... מה רע? מי לא רוצה לעוף לפעמים?

אנחנו לא ציפורים... ואוטיסטים הם לא נורמטיבים... יש להם נורמות התפתחותיות משלהם

וכל אוטיסט כך או אחרת מוצא מסלולי התפתחות תואמים לזהותו אך לא תואמי נורמה...

לטפל זה לא להתאים בכוח לנורמה... לטפל זה להתאים את הבן לעצמו וליכולות שלו וכל מי שרוצה לעגל את הריבוע

עושה את זה בכוח... זה לא טבעי... זה מלאכותי... וגם אם זה מצליח זה רק למראית עין...

כן ואם אפשר לחסוך לאיזה מילד את ההתנסות הכוחנית הזאת, האינטנסיבית זה לא מוסרי לשתוק בבחינת

"אני לא יודע" כי אני יודע שכל דבר שנעשה בכוח ולא בהתאמה ובהדדיות עושה ב-3 שבועות נזק שאח"כ לוקח 3 שנים או 30 שנה לתקן.

לבד ממפנה יש עוד בלי סוף שיטות וגישות כוחניות כאלה ואחרות בחינוך ילדים שמופעלות כלפי אוטיסטית כך שאל לך לדאוג שהאוטיסטים לא

"יטופלו" ע"י המערכות החברתיות בהפעלת לחצים "טיפוליים" שאר מריעין בישין.

abashel13

New member
ועוד דבר

אישית אני שולל כל הפעלת כוח בחינוך... לא סמכות הורית ולא מניפולציות שסותמות לילד את הפה

ומנצלות את התלות המובנית של ילד בהוריו... לחנך משמעותו ללוות ילד ולספק לו סביבה לבטא את טבעו

ולא את הערכים החינוכיים של הדור הקודם...

TikvaBonneh

New member
אתה יכול לפרט?

מה אתה שולל?
מהי הפעלת כוח בחינוך?
איזה סוג של סמכות הורית אתה שולל?
לגבי מניפולציות שסותמות לילד את הפה, אני בוודאי מסכימה איתך, ומקווה שאין הורים שמאמינים בסתימת פיות. חשוב מאוד לתת לילד להתבטא, ולתת לו כלים לביטוי.
ומהם הערכים החינוכיים של הדור הקודם שאתה מתנגד להם?

abashel13

New member
בפשטות

בכל גיל ובכל מצב כל דבר שקשור בילד יחד עם הילד... הוא הסמכות בענייני עצמו

ובעניינים משותפים דיאלוג המאפשר לי לבטא את עצמי במלואי ולו לבטא את עצמו במלואו...

אתן לך דוגמא... בתי בת ה-14 החליטה שהיא רוצה עגיל בטבור... לחצה לחצה ולא הסכמנו

בסוף אמרה כך: ההסכמה שלכם היא רק פורמלית. ממילא בעוד שנתיים אני יכולה לעשות מה שאני אבחר

אז מוטב שתשחררו את הפורמליות שלכם כי זה זמני בלבד...זה לא ממש משנה את בחירתי... זה רק חוסם אותה...

יצא שאני שהצגתי את בחירתה כשטות חולפת שאולי תעבור לה בגלל שאני אומר לא הייתי בדיוק זה שהשתמש בשטות חולפת שממילא תעבור לי.

הקיצור הלכתי איתה לעשות את העגיל בטבור ולהשגיח שזה תקין ושמחתי בילדתי החכמה.

TikvaBonneh

New member
תודה על הדוגמא, עכשיו זה ברור לי למה התכוונת

מסכימה איתך לגמרי.
מבחינה אתית, צריך להגביל את הסמכות ההורית.
ואם נחזור לטיפולים, אסור להורה לכפות על ילד טיפול שהילד מתנגד לו באופן אקטיבי.
גם לי יש דוגמא.
לקחתי את פידידוני בן השש לרופא שיניים, והוא סרב לפתוח את הפה.
רופא השיניים הציע לעשות את הטיפול בהרדמה מלאה.
לא הסכמתי לכך, לא מוכנה לכפות בכוח על הילד שלי טיפול שהוא מתנגד אליו, זה נראה לי לא מוסרי. זה לא היה מצב של סכנת חיים,
לא הייתה סיבה לכפות טיפול.
החלטתי שצריך להסביר לו, ואם הוא מחליט להשאר עם כאב שיניים, זו זכותו.
הלכנו לרופא שיניים אחר עם הרבה סבלנות שהסביר לו בדיוק רב מה הוא רוצה לעשות, מהי הפרוצדורה הרפואית ולמה היא נועדה, והילד הסכים.

abashel13

New member
אני לא מבין באתיקה כלום

והעניין הוא לא להגביל את הסמכות ההורית כי אם לטפח אצל כל אדם כולל הורה סמכות על עצמו ולא סמכות על זולתו...

סמכות על הזולת מפריעה לך להיות סמכות לעצמך ויוצא בסוף שאתה עוסק ב-מהם הכללים להתנהלות החיים המשותפים

ומאבד את פשטות הרגע החי ורוחב אפשרויותיו ועוסק באיך לעצב אותו במקום לחיות אותו.

שלומות0

New member
לי קרה אותו דבר עם הבת שלי

ובמקרה של רופאי שיניים לילדים צריך להסביר נקודה חשובה, יש רופאי שיניים לילדים שלא רוצים אפילו לנסות להרגיע ילד מבוהל ישר רצים להמליץ על הרדמה,
{גם מבוגרים מבוהלים מרופא שיניים}אני הגעתי עם הבת שלי לרופאה כזו, מדהים כמה ילדים נשלחים להרדמה ממש ללא הצדקה,
אני לא הסכמתי לגישה הזו ומצאתי רופאת שיניים שמתברר שהיא המובילה בתחום בעיר שלנו,
אצלה הילדים מטופלים ללא הרדמה מלאה ומאוד שקטים{להוציא מקרים שאין בררה }

TikvaBonneh

New member
אחד התפקידים שלנו כהורים

הוא להפעיל שיקול דעת לפני שאנחנו מסכימים לטיפול, כמו שכתבתי בתגובות הקודמות שלי בשירשור.
זה באמת לא קשור למפנה, אלא להורים ולאחריות שלהם כאפוטרופוסים של ילד קטן שלא יודע לדבר ולהגיד בעצמו מה דעתו על הטיפול.

dina199

New member
בשביל להיות במקום כזה ולהכיר אותו

צריך להיות הורה לתינוק אוטיסט ולשלם אלפי שקלים על הטיפול. בגישה שלך מי שלא עשה את זה לא זכאי להגיד שום דבר וזה 'קצת' לא מעשי

אנשים כותבים כאן את הדעות שלהם על סמך מה שמפנה מפרסם על עצמו ועל סמך דיווחים של הורים שאכן היו שם.
יש כאלה שמרוצים עד השמיים ויש מאוכזבים. ומה שידוע על בטוח זה המחירים המאוד גבוהים של מפנה.
והדבר שהכי חוזר דיווחים שאם יש למישהו אפשרות להתנתק מחיים רגילים ל 3 שבועות (איך תסביר פינוק כזה בעבודה אלא אם זה משהו נורא יקר ואין לך ברירה) אז מגיעים לתוצאות כאלה גם לבד.

miss owl

New member
למקרה שהתייחסת אליי

לומר שאין לי מושג לגביי משהו רק פיזית לא הייתי שם זו טענה מגוכחת ולומר שאני מתנגדת לכל טיפול זה פשוט שקר ולא נכון- כן אני מתגדת לכל גישה טיפולית וטוענת שהאוטיזם הוא דרך חיים שבאמת לא צריך לטפל בה אבל בין זה לבין התנגדות לטיפולים המרחק הוא רב - אישית המלצתי פה לא מעט טיפולים קלינאיות תקשורת, מרפאות בעיסוק, פסיכולוגיים קוגנטיביים התנהגותיים, פיזיותרפיסטים ואפילו במקרים קיצונים טיפולים פסיכיאטריים . המכנה המשותף של כל הטיפולים הללו הוא היותם מסייעים לאדם האוטיסט לחיות עם האוטיזם שלו (מבלי להלחם בפרט הכל כך מהותי באישיותו) והיותם מבוצעים תחת אתיקה טיפולית רצינית.

arana1

New member
למה אתה מניח, או מניחה, שאין מושג

הרי המצע והגישה מפורטים בדיוק באתר שלהם
עדויות של הורים על המתרחש שם ועל הנסיון שלהם איתם נשמעו גם כאן וגם במקומות אחרים
ומספיק שמישהו מחרבש יומרה לאחוזים כל כך גבוהים של הצלחה בתיקון כל מה שרע(לדעתה) באוטיזם תוך זמן קצר ועל ידי טיפול שאחד העקרונות שלו זה לא לתת לילד שום הזדמנות להתאושש בשביל לגבש מושג על טיב ואופי המקום

amis12345

New member
סיכום מבחינתי

טוב, שמעתי.

למרות הכול האינטואיציה שלי עדיין אומרת שנתחיל שם תהליך שיועיל לילד ולנו.

לא השתכנעתי מנימוקי "האתיקה" למיניהם, בעיני השימוש בטיעוני "אתיקה" זהו ניסיון להתחמק מדיון במהות הטיפול, נחיצותו ויעילותו, ובהקשר הזה לא שמעתי טיעון משכנע, ואיש מהמגיבים לא ציין ניסיון אישי כלשהו בטיפול שם.

הנסיון להציג זאת "כפשע", המצדיק "כלא" - רק מחליש את הטיעון, לא מחזק אותו.

את אותו הטיעון בדבר "אתיקה" ניתן ליישם לגבי מרבית שיטות הטיפול בילדים בספקטרום. הרושם שלי היא שגישת חלק מהכותבים היא "אנטי" הטיפולים הנ"ל, ושממילא גם אם יוצגו בפניהם עובדות מוצקות - הם לא יניחו להן לבלבל אותם.

נפגשתי מאז האבחון עם מומחים, וגם עם מיישמי תוכניות (לרבות ABA) שלא עשו עליי רושם כמי שכוונתם אינה טהורה, אפילו עומדים מאחוריה שיקולים עסקיים (שזה בסדר).

לגבי אינטרס - לכל עמותה קיים אינטרס, ולפחות מפנה פועלת כעמותה מה שמטיל עליה מגבלות, לרבות לעניין התגמול. אני מניח שאם ד"ר אלונים, שהתרשמתי שכוונותיה טובות, היתה מעוניינת להתעשר, היא כבר ממזמן היתה יכולה למנף את פעילותה מחוץ לעמותה, שאגב מרבית המימון לפעילותה לא מגיע מההורים.

במפנה טופלו מאז שנות ה-90 מאות משפחות. אני מניח שאם מי מהן היה נפגע מהטיפול, הן לא בהכרח היו שותקות.

הטענה כי פועל שם צוות "ללא הכשרה" היא פשוט מופרכת - ראו http://www.he.mifne-autism.com/therapists/

לגבי הכתבה, גם אני לא מצאתי בה חן רב, אולם כבר בפגישה עם ההורים הם מבהירים מפורשות שהם לא "מוציאים ילדים מהספקטרום" אלא מציעים דרך טיפולית לא פשוטה.

אז זהו. איש באמונתו יחיה. בכל מקרה שיהיה ברור שאני לא אתן לאף אחד לפגוע בילד שלי. הטיעון כי "לאבא לא אכפת" - כמו גם יתר התגובות האלימות של הכותבת המסויימת, שחלקן לדעתי אף צונזרו בידי מנהלי הפורום - רחוק כמרחק מזרח ממערב מהאמת.

שלומות0

New member
לדעתי אתה אב מאוד אכפתי

ולכן יש סיכוי גבוה שתביא את הבן שלך על מנת לעזור לו לטיפולים קיצוניים כמו הטיפול הזה, אני לא מכירה את מפנה
אבל השיטה שכתובה באתר שלהם איננה לטעמי מסיבה אחת בולטת לא מטפלים באוטיזם. בשלושה שבועות,
ועל מנת לקבל הדרכת הורים{משפחה } לא צריך לשבור שיגרה!
בכל מקרה החלטת ואתה מאוד נחוש

אז נשאר לי לאחל לכם בהצלחה גדולה, ומאוד נשמח אם תעדכן אותנו בהמשך יהיה מעניין לקרוא את רשמך.

amis12345

New member
תודה

ולגבי החוויות כמו שכתבתי גם ליפחוצית, אמסור במסר אישי למי שהדבר חשוב לו.

dina199

New member
בהצלחה

אתה הולך לשם כי אתה אבא איכפתי.
אני מקווה שהם לא מנצלים את איכפתיות שלך.
כל הביקורת שהושמעה (מהצד שלי בעיקר על הקטע הכספי) היא כלפיהם ולא כלפי ההורים.
הפחד העיקרי שהם מנצלים הורים בראשית דרכם.
אבל כל אחד עושה את השיקולים שלו, ואתה חשבת
על השיקולים שלך מאוד ברצינות - לכן שוב, בהצלחה

גמני מאחלת בהצלחה

ואתה בהחלט נשמע כאבא אכפתי, מודע ושקול, וזה מה שחשוב.

לגבי מפנה ספציפית אני באמת לא יודעת דבר. טיפולים כוללניים כאלה הם מבהילים במיוחד, ואני חושבת שזה מקור התגובות כאן בפורום, ממי שלא מכיר את מפנה ספציפית אבל נכווה מספיק מטיפולים שנשמעים פחות דרסטיים. אותי אישית זה מעורר לזהירות רבה.

בכל מקרה, אתה זה שמכיר את הילד שלך ולא פחות חשוב - את כלל המערך המשפחתי. אני יכולה לנחש ש עברתם טלטלות רציניות בתקופה האחרונה. רק ההצטרפות של האבחון עם לידת ילד שני היא חתיכת הצטרפות - עברתי אותה בעצמי ואני עדיין בהתאוששות...

אישית אני יכולה לראות למה יש מצבים ש״אשפוז משפחתי״ כזה, פסק זמן מהכול עם תמיכה וייעוץ הכי אינטנסיבי, יכול להראות כמו רעיון טוב. ריסטרט. זה לא קשור בהכרח לאוטיזם דווקא, למרות שיכול להשפיע לטובה על ההתמודדות הכללית איתו. מאחלת לכם בחום שתמצאו שם מה שאתם צריכים.

ונשמח כמובן אם תחזור לספר חוויות לתועלת הציבור - אם יתאים לך

דרך צלחה, ושמרו על עצמכם

amis12345

New member
תודה ולגבי החוויות

בהתחשב בתגובות שקיבלתי כאן בפורום נראה לי שאני אשמור אותן לעצמי. לא כי אני מסתיר משהו, אבל נראה לי שאפילו אם אחזור עם רושם חיובי ותוצאות, הכותבים כאן יאמרו לי שזה לטווח הקצר ושלטווח הארוך גרמתי נזק לילד, שצריך להכניס אותי לכלא וכיוצ"ב.
אני מתחיל גם להבין מדוע לא ראיתי בפורום הזה פוסט אחד של מישהו שהיה במרכז מפנה.
אז למישהו במצבי שיקרא את הפוסט הזה בעתיד ויהיה מעוניין לדעת פרטים - אמסור לו במסר אישי.

למעלה