הדיון הוא לא על מפנה
הדיון הוא על טיפול משפחתי לאוטיזם...
ומאחר ויש לי קצת ניסיון בטיפול משפחתי באוטיזם...
כי משפחתי חיה עם האוטיזם של בני בן ה-16 ברור לי לגמרי
שהעיקר הוא ההכלה והקבלה... הן של האוטיסט את עצמו והן של סביבתו הקרובה והרחוקה...
זהו השינוי הנדרש למשפחה שחי בה אוטיסט...
והרעיון הנואל הזה שהמשפחה או הבחירות של ההורים יכולה לקדם את האוטיסט מחוץ לאוטיזם
ראוי לכל ביקורת. כמוהו כללמד ילד בגיל קטן מאוד לעוף.... מה רע? מי לא רוצה לעוף לפעמים?
אנחנו לא ציפורים... ואוטיסטים הם לא נורמטיבים... יש להם נורמות התפתחותיות משלהם
וכל אוטיסט כך או אחרת מוצא מסלולי התפתחות תואמים לזהותו אך לא תואמי נורמה...
לטפל זה לא להתאים בכוח לנורמה... לטפל זה להתאים את הבן לעצמו וליכולות שלו וכל מי שרוצה לעגל את הריבוע
עושה את זה בכוח... זה לא טבעי... זה מלאכותי... וגם אם זה מצליח זה רק למראית עין...
כן ואם אפשר לחסוך לאיזה מילד את ההתנסות הכוחנית הזאת, האינטנסיבית זה לא מוסרי לשתוק בבחינת
"אני לא יודע" כי אני יודע שכל דבר שנעשה בכוח ולא בהתאמה ובהדדיות עושה ב-3 שבועות נזק שאח"כ לוקח 3 שנים או 30 שנה לתקן.
לבד ממפנה יש עוד בלי סוף שיטות וגישות כוחניות כאלה ואחרות בחינוך ילדים שמופעלות כלפי אוטיסטית כך שאל לך לדאוג שהאוטיסטים לא
"יטופלו" ע"י המערכות החברתיות בהפעלת לחצים "טיפוליים" שאר מריעין בישין.
הדיון הוא על טיפול משפחתי לאוטיזם...
ומאחר ויש לי קצת ניסיון בטיפול משפחתי באוטיזם...
כי משפחתי חיה עם האוטיזם של בני בן ה-16 ברור לי לגמרי
שהעיקר הוא ההכלה והקבלה... הן של האוטיסט את עצמו והן של סביבתו הקרובה והרחוקה...
זהו השינוי הנדרש למשפחה שחי בה אוטיסט...
והרעיון הנואל הזה שהמשפחה או הבחירות של ההורים יכולה לקדם את האוטיסט מחוץ לאוטיזם
ראוי לכל ביקורת. כמוהו כללמד ילד בגיל קטן מאוד לעוף.... מה רע? מי לא רוצה לעוף לפעמים?
אנחנו לא ציפורים... ואוטיסטים הם לא נורמטיבים... יש להם נורמות התפתחותיות משלהם
וכל אוטיסט כך או אחרת מוצא מסלולי התפתחות תואמים לזהותו אך לא תואמי נורמה...
לטפל זה לא להתאים בכוח לנורמה... לטפל זה להתאים את הבן לעצמו וליכולות שלו וכל מי שרוצה לעגל את הריבוע
עושה את זה בכוח... זה לא טבעי... זה מלאכותי... וגם אם זה מצליח זה רק למראית עין...
כן ואם אפשר לחסוך לאיזה מילד את ההתנסות הכוחנית הזאת, האינטנסיבית זה לא מוסרי לשתוק בבחינת
"אני לא יודע" כי אני יודע שכל דבר שנעשה בכוח ולא בהתאמה ובהדדיות עושה ב-3 שבועות נזק שאח"כ לוקח 3 שנים או 30 שנה לתקן.
לבד ממפנה יש עוד בלי סוף שיטות וגישות כוחניות כאלה ואחרות בחינוך ילדים שמופעלות כלפי אוטיסטית כך שאל לך לדאוג שהאוטיסטים לא
"יטופלו" ע"י המערכות החברתיות בהפעלת לחצים "טיפוליים" שאר מריעין בישין.