אני אני אני.... בוא.
אני מכיר 4 צילינדרים, מכיר אופנועי ספורט ויש באמתחתי מספר שעות טובות על אופנועי ספורט. פעם זה אפילו היה החלום שלי (אתה מכיר את זה - בתחילת דרכך יש סגנון שאתה הכי נמשך אליו, לרוב זה אופנועי ספורט). אמה מה, החיים חשובים לי מדי בשביל לסיים אותם בשפריץ על איזו גדר. ולא שאי אפשר למות על קטנוע, ולא שהשטח כל כך בטוח - במיוחד ככל שעולה הרמה שלך ואתה מתחיל לרכוב מהר יותר (אני עוד לא שם), אבל סטטיסטית והגיונית - ככל שעולה המהירות וככל שיש יותר אלמנטים שלא תלויים בך (כביש ציבורי) - אתה ברמת סיכון יותר גבוהה. זאת ועוד - אני לא אוהב חצי ולא אוהב שליש. אם אני רוכב על אופנוע ספורטיבי (כביש, שטח או סופרמוטו) ולא כטיול - אני רוצה את הביטחון שבידיעה, שאני יכול להתרסק, יכול להתקרב למגבלות, יכול לעבור אותן בבטיחות יחסית. אין דבר כזה 100% על כביש ציבורי, קנית אופנוע ספורט כדי להתנייד מהר וכדי לקבל חווית רכיבה קרובה למציאות. אבל עד שלא רכבת על מסלול עם אופנוע שמתאים לו - אתה לא יודע מה זה 100% ולכן מדובר באוננות. בוא ואתן דוגמא פשוטה - אני רוכב על כתום 125 דו"פ. לפעמים אין עגלה זמינה ומגיעים לשטח דרך השטח (שבילים). האופנוע מיועד לסינגלים צפופים של 15 קמ"ש בזויות לא הגיוניות תוך כדי משחק "פינבול" בין עץ לעץ... כדי להגיע לשם קודם יש עליי לרכב 20 - 30 ק"מ בשבילים משעממים ב 60 - 100 קמ"ש. זה לא הייעוד של האופנוע, זה מבזבז שעות מנוע בטיפולים, זה לא כיף כמו הרכיבה עצמה. אפילו שלפעמים זה חימום טוב בבוקר לפני שאתה מתחיל לענות את עצמך, אפילו שלפעמים רכיבה בנופים בזרימה עם אויר ושמש זה טוב לנפש. אבל זה לא זה. מבחינתך לרכב בכביש ציבורי עם אופנוע כביש ספורטיבי משול לרכיבה שלי על שבילים עד הגעה לשטח. העניין הוא שלי יש לאן להגיע ואתה ממשיך על הכביש הציבורי. ובקיצור, אין פה שלי יותר גדול, זה עולם יפה בו כל אחד מחליט על מה הוא מניח את הכסף והישבן שלו. אני בחרתי ומרוצה מכל רגע, אני מכיר את כל עולמות האופנועים היכרות בינונית טובה לפחות וכשמסתלבטים פעם אחת יותר מדי - לפעמים מתפלקות לי הודעות מוצלחי. אבל הכי חשוב - אני לא מביע דעה על מה שאין לי ידע לגביו, אתה יכול להגיד את אותו הדבר?