מעלילות חדר הכושר

בית הדפוס

אני מסכים עם טל לחלוטין, הדיון צריך לסוב סביב סיטואצית חדר הכושר בלבד ולא לדוש עד יכלו כל הקיצים את עינין המשמנים. אני חושב שכדאי לתת את הדעת לדבר נוסף שקורה פה, ולא רק פה, ואני מתכוון לדפוס של קורבן ההופך להיות אשם במצבו. אז מתוך מכלול התגובות למקרה שהעליתי יש כמה תגובות שריח רע נודף מהם, גם אם הדברים אליהם אני מתכוון נאמרו בין השורות ולא בצורה ברורה. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, עם או בלי התייחסות ספציפית למקרה שתארתי, אם כי הדוגמא היא קלאסית.

מאוד יכול להיות

העובדה שחברי נראה כמו אחד שיוציא סכין אם יעצבנו אותו בהחלט עוזרת לו בחיים. ואולי זה באמת לא ענין של ג´נדר, אלא ענין של עם מי יותר קל לריב. יותר קל לריב עם בחורה שנראית עדינה, יותר קל לריב עם בחור שנראה גניחט.

ציפי ג

New member
יש אנשים, שכשהם רואים בחורה עדינה

הם ישר מוותרים לה. קוראים להם ג´נטלמנים.

aaa123

Member
שוביניסטים?,האם אלו שנוהגים ההפך

,ולא רק שלא מוותרים לאישה עדינה על כלום אלא אפילו מנצלים את חולשתה כדי לאלץ אותה לעשות כרצונם הם פמיניסטים??? מצטער ,אבל אני ממש לא מסכים עם ההגדרה. גבר שמתעקש לוותר לאישה למרות שהיא מבקשת שהוא לא יעשה את זה הוא שוביניסט אבל אני לא מסכים עם הכלל שגבר שמוותר לאישה הוא שוביניסט.

גם הם שוביניסטים

זה הצד השני של אותה המטבע. בשני המקרים מתייחסים לאינדיבידואל עפ"י הכללה גורפת, במקרה הזה, של איך מתנהגים לנשים. אני לא אומרת שזה ככה בכל מקרה, אבל רב האנשים לא יחלמו להתנהג לכל בעלי הקרחות באותו אופן, או כל הגברים בגילאי 35-45 באותו אופן וכו´. אבל איכשהו עם נשים זה מתקבל בטבעיות שיש התנהגות אחת שמתאימה לכולן.

אמיר.

New member
יש כאלו שנותנים כבוד לכל ...

אישה... גם אם היא לא עדינה ושברירית. ---- אבל כאן משום מה הכבוד נתפס כהתנשאות. הכל בגלל שלא נותנים כבוד לרבנים...

calisto

New member
יש לי הצעה מהפכנית!

כבוד לכל אדם, באשר הוא, פשוט כבוד בלי התנשאות. להלן: ההיפך מבהמיות. ענק, לא?

אמיר.

New member
כבוד לכל אדם. - ברור ושקוף.

אבל להורים שלי מגיע יותר כבוד ? לא ? למורים שלי ? גם. אצלי גם יש כבוד לתורה ולחכמיה. ולכן אני יכול להרשות לעצמי גם להפלות לטובה את המין הנשי.

Boojie

New member
באמת?

להורים מגיע כבוד אוטומטי? כנראה בגלל זה ילדים שההורים מכים אותם, אונסים אותם ומתעללים בהם לא עושים כלום בדרך כלל כדי למנוע את זה. מורים? כנראה בגלל זה ילדים שהמורים שלהם הם חבורת בורים מטומטמים נטולי מוחין ומרשים לעצמם להשפיל אותם בפומבי על דעות חריגות (כן, כן, נסיון שלי, של בני משפחה, של חברים, ועוד) לא מעזים לומר שום דבר, והרבה פעמים גם ההורים שלהם לא אומרים כלום. חכמי תורה? כנראה בגלל זה מתרבים הסיפורים על "חכמי תורה" שמנצלים את מעמדם כדי לאנוס נשים. בקצרה: כבוד מגיע לאדם שראוי לכבוד. לא לאדם בגלל שהוא הורה, מורה, או חכם תורה. ההורים שלי הם אנשים ראויים לכבוד, ולכן אני מכבדת אותם. אם הם לא היו ראויים לכבוד - אם הם היו מתעללים בי, משפילים אותי, אונסים אותי או השד יודע מה - אני רוצה להאמין שלא הייתי מכבדת אותם אפילו עשר שניות מיותרות. כנ"ל לגבי מורים (ויש הרבה מאד מורים בהיסטוריה שלי שאין לי אליהם כבוד בגרוש, ולעומת זאת יש לי אליהם כמויות אינסופיות של בוז. מצד שני, אגב, היו בין המורים שלי אנשים מדהימים שעד היום אני מעריכה, מכבדת ומנסה להידמות אליהם.) וכל אדם אחר. כבוד נותנים למי שראוי לו. לא לפי קטגוריות. ומרגע שאנשים יבינו את זה, אולי יהיו לנו פחות מקרים של ילדים שנשארים עם ההורים שלהם ולא מעזים להגיד מילה גם אחרי שההורים "המכובדים" שלהם השאירו להם סימן של מגהץ על הבטן.

אמיר.

New member
למה את צריכה להביא דברים לאבסורד ?

אכזבתני. למה צריך להטות את הענין למקרים הפתולוגיים ? החיים אינם שחור לבן !!!! ברור שלא מדובר בהורים מתעללים או ´רבנים´ שוטים או מורים לא שפוים. אבל כן, גם אם יש מישהו שהוריו לא היו משהו - הוא צריך לתת להם כבוד. וגם למורים (ובכלל זה לרבנים) שאולי לא היו מאורות הדור - צריך לכבד אותם על כל שביב דעת שנתנו לך. כל זה מעבר לכבוד שצריך לרכוש לכל אדם. אולי צריך להגדיר מה זה ´כבוד´. ההפך מכבוד איננה השפלה או התעלמות.

Boojie

New member
ההבאה לאבסורד אינה הכרחית לטיעון.

היא בסך הכל נועדה להדגיש אותו. הנקודה שלי פשוטה: כבוד אני נותנת רק למי שראוי לו. אני לא מכבדת מורה באשר הוא מורה, יותר ממה שאני מכבדת כל בעל מקצוע אחר. אני מכבדת מורה שראוי לכבוד. מורה שלא מרשים אותי בכישוריו האינטלקטואליים או האנושיים לא יזכה ממני לכבוד, כי לעניות דעתי, הוא לא ראוי לו. כנ"ל לגבי רבנים, חכמי דת ואנשי רוח אחרים, הורים, וכל מעמד אחר בחברה. אני מכבדת רק אנשים שעוברים רף מסוים של היותם ראויים לכבוד. אם הם לא עוברים אותו, אין שום סיבה לכבד אותם על זה שהם בחרו להגיע למעמד המסוים הזה, בתור בחירת קריירה או דרך חיים. אני לא מכבדת רב או מורה שנתן לי שביב דעת כלשהו, יותר משאני מכבדת ספר, מאמר בעיתון, תוכנית בטלוויזיה או דף אינטרנט שנתנו לי שביב דעת כלשהו. "מכל מלמדי השכלתי" - אני לא זקוקה בשביל זה לאנשים שבחרו במסלול קריירה מסויים, ואין לי כל סיבה לכבד אותם על כך במיוחד. כנ"ל לגבי הורים - הורים ראויים לכבוד רק במידה שבה הם מצדיקים את אותו כבוד. כבוד עיוור להורים (או לכל מעמד חברתי אחר) זו הדרך הישירה ביותר לאבדן יכולת השיפוט.

בוג´י, אני איתך בכל מילה. עם זאת,

אתקרובה מאד לאבד את הערצתו של אמיר, זה שבעבר מחא כפיו לדברייך בהתלהבות. עוד מעט תשכני אצלו על אותו מדף יחד איתי. אני דווקא אשמח.

בא לציון גואל ! ! !

יהודים טובים, זה הזמן לחזור בתשובה. היום נתבשרתי כי מנהלת המכון התקשרה לנעמה והתנצלה בפניה על התנהגותה באותו יום במכון, עת שאגתה על נעמה. כמו כן, הודיעה המנהלת שהתנהגותה הייתה לא מכובדת והיא מתנצלת על כך. חשוב לציין ששאר החברים במכון שנכחו באותה שעה במכון הביעו מורת רוח מהדרך שבה טיפלה המנהלת בעניין. עד כאן סאגת חדר הכושר, תחי מדינת ישראל, כל הכבוד לצה"ל. אורי

למעלה