מעלילות חדר הכושר

נכון, לא כל החלטה יכולה או צריכה

להתקבל בהצבעה דמוקרטית. אבל השאלה איך אנחנו מתייחסים לכללים מסוימים היא פונקציה של איך הם התקבלו, באיזה תהליך ומה הזכויות שלנו במקום הזה. אני לא חושבת שיש איזשהו כלל או חוק שצריך לקבל כתורה למשה בסיני, במיוחד לא כאלה שהתקבלו בגלל שלמישהו יש איזו סמכות עלי או שהוא יכול לכפות עלי את הכללים. וגם כללים שאין לי ברירה אלא למלא אחריהם, זכותי גם לקלל ולגדף את טיפשותם של אלה שכפו אותם עלי, ולנסות להתחמק מהם לפי מיטב יכולתי אם הם לא מתאימים לי או לשכנע את האחראים לוותר לי. וגם לעבודה אני לא טורחת להגיע תמיד בזמן והעולם לא מתמוטט, הבוס שלי מעלים עין כיוון שאני עושה גם את העבודה שלו. כצרכן אני סבורה שזכותי לקבל את השירות הטוב ביותר שאפשר לקבל, גם אם זה לא ממש מתאים לנותן השירות, ואני חושבת שמותר לי להשתמש בכל אמצעי חוקי, גם אם מגעיל כדי לשנות את זה. ונכון, תקנון של חדר כושר הוא חוזה, אבל הוא מה שנקרא חוזה אחיד, שתנאיו נכפו עלי, ולכן הוא פחות מחייב (אין לי כוח להסביר את הפרטים המשפטיים) מאשר חוזה אחר. וצר לי לומר, אבל אם צרכנים יקבלו כל חרא שנותני השירותים ירצו לזרוק להם על הראש - אז לעולם לא נשיג תודעה צרכנית בארץ הזו, ולעולם נצטרך להסתפק בשירות מחורבן.

wasaby

New member
כללים נועדו לאפשר לקבוצת אנשים

לפעול ביחד, בשיתוף פעולה או אחד ליד השני במינימום חיכוכים. ככל שהמסגרת גדולה יותר או מביאה ביחד אנשים שהמכנה המשותף ביניהם קטן יותר גדל הצורך בכללים פורמליים. כאשר את בוחרת בחדר כושר מסוים ועושה בו מנוי את מסכימה לחוקים. החוקים אינם נכפים עליך, את לא חייבת לקבל כל דבר שנותני השירות רוצים לתת, את יכולה בהחלט לבחור לא ללכת לאותו חדר כושר. אבל אם בחרת לקבל את החוזה, את צריכה לזכור כי גם האנשים האחרים במכון חתמו על המנוי שלהם על סמך אותו חוזה. יתכן שלך צלצולי פלאפונים לא מפריעים ולעומת זאת ליומנאית המשטרה שמתאמנת לידך כל צלצול גורם ללחץ רב ומוציא אותה מהריכוז. באותה מידה יתכן שהיא בכלל לא מרגישה בריח של סיגריות כיוון שהיא רגילה לעשן אך היא לא תעשן במכון מכיוון שגם היא חתמה על החוזה. לפעמים יש מקום לגמישות בכללים, אך זה לא תמיד המצב. פועלות שעובדות על קו יצור תלויות אחת בעבודתה של השניה. אם אחת מהן תחליט על דעת עצמה להגיע חצי שעה מאוחר יותר כל קו היצור מושבת. גם רופאות מנתחות עובדות לפי לוח זמנים ואחת מהן שתאחר משבשת את לוח הזמנים הקשיח של כל השאר. העובדה שהלוח נקבע על ידי הנהלת בית החולים אינה עושה אותו פחות חשוב. זכותך לא להיות במקום בו הכללים אינם מתאימים לך, אך להכנס למקום כזה בידיעה של הכללים ואחר כך לקלל ולגדף עליהם זאת התיחסות ילדותית.

לפני ארבעים שנה נכנסה חבורה של

צעירים שחורים לדיינר אי שם במיסיסיפי, הם התיישבו במקום שמיועד ללבנים בלבד וחיכו לשירות, ולא עזבו עד שהמשטרה גררה אותם משם. לא שאני חושבת שהמקרה הוא דומה (כי הוא לא) אבל כל הטיעונים שלך נכונים גם לאותה קבוצה. הם נכנסו למקום שהם ידעו שהכללים שם אוסרים על שירות לשחורים, הם ישבו במקום שכתוב עליו במפורש "ללבנים בלבד", הם לא היו חייבים להכנס לאותו מקום, הם נכנסו אליו ביודעם מה הכללים, ובכל זאת הם ציפו לשירות. והטיעון שזה עוזר לאנשים לחיות ביחד היה בדיוק הטיעון של חסידי ההפרדה הגזעית. לא שאני אומרת שהמקרה הוא דומה, אבל זה אומר מה בדיוק ערכם של הכללים. הם שווים בדיוק עד הרגע שיש סיבה טובה להתעלם מהם. כל פעולה צרכנית, כל מעשה שנועד לשכנע נותני שירותים להתנהג אחרת נוגד את מה שאת אומרת, ובכל זאת - חשוב שצרכנים יעשו זאת. גם כאשר אני הבאתי דוגמאות היפוטתיות למקרים מסוימים של הפרת הכללים (סללולרים בזמן פיגוע, אדם שיורד מהמכשיר לקשור שרוך), אז הסכימו איתי שלא צריך להגזים. שהפעלת הכללים במקרים כאלה היא טפשית, מוגזמת ולא עוזרת להרגשה הנעימה בחודר הכושר. ומי שמנסה להסתמך עליהם במקרה כזה סתם מתקרצץ. מה שזה אומר זה שלכללים אין איזה ערך בפני עצמם, ולשמירה עליהם אין ערך בפני עצמה. הפרת הכללים לא אומרת שפגעת באנשים, ושמירתם לא אומרת שלא תפגע באנשים בגללם. השאלה היא מה אותם אנשים עושים, איך הם מתנהגים אחד לשני, ומה האוירה הכללית. שום דבר שיש לו קשר לאיזשהם כללים.

wasaby

New member
כללים של מקומות פרטיים

צריכים להיות תחת הכללים והחוקים של המדינה, והכללים של המדינה צריכים לדאוג לשוויון לכל אזרחיה. קורה שינם כללים לא הוגנים, לא מוסריים שצריכים שינוי. אך הצהרות כגון "כללים נועדו שיפרו אותם" או בואו נכנס ונעשה בלגן רק כדי להראות להם שהכללים שלהם לא חלים עלינו נראה לי הלך רוח הרסני.

ואני, לעומת זאת, לא סובלת אנשים

שעושים דין לעצמם, עוברים על כל תקנה או חוק, לפי הנוחות שלהם, ומקנים לעצמם זכות לדפוק כל מי שרואה בשמירת תקנות מצב מוסרי, ומשתדל לקיימן. גם זה שהלך "לרגע" לא משנה מאיזו סיבה, לא צריך לעשות מזה ענין. עזב מכשיר, המכשיר "נתפס" רחמנא ליצלן, שילך למכשיר אחר. אני, לא הייתי יורדת משום מכשיר שמצאתי אותו פנוי.

ציפי ג

New member
ואני תמהה על כך שאנשים חושבים

שכל ויכוח נובע מהבדלים ביולוגים.

ירון ג.

New member
חברותי היקרות

זה שאותו אדם דיבר בגסות, אלימות מילולית, זה לא בסדר. זה שהמנהלת צידדה בו ולא בנעמה - נתון לשיקול דעתו של כל אחת ואחד מכם. אבל האם אתם בטוחים שיש קשר לכך שנעמה היא אישה והכרסתן הוא גבר ? כרסתן הכוונה בעל כרס גדולה? אז זהו תיאור שבא להסביר לנו כמה הוא בהמה? אם הניסוח היה אחרת והיתה אישה שעזבה את ההליכון בשל שיחה והיה נכתב כאן: "הפרה חזרה זועפת...", לא ביינו כועסים על ניסוח שוביניסטי שכזה? שמתאר את האשה בחיצוניותה בלבד ותורם לדעה הרווחת שנשים שמנות הן פרות ופועל יוצא בהמות? גם אם נתעלם משאלת הזהות הג´נדרית של הפעילים בסיפור, יכול להיות שנגלה פרק של סיינפלד שלא קשור למיניות אלא לחוקי מכון הכושר ודרכי האכיפה שלהם.

נעמה.ב

New member
הזהות הג´נדרית מילאה תפקיד בהחלטה

תחושתי הייתה שאל מול אותה המנהלת עמדו שתי דמויות: דמות גבר סמכותית וקשוחה ודמות אישה צעירה וחייכנית. אותה מנהלת עמדה בפני קונפליקט וכרוב בני האדם היא עושה הכל כדי להתחמק מהקונפליקט או לפחות לעבור אותו בצורה מהירה עם כמה שפחות חבורות. בהערכת הכוחות שעשתה, נראה היה לה שאל מול שתי דמויות אלו תעבור את הקונפליקט בצורה שהכי פחות תפגע בה עצמה אם תצדד בדמות הגבר הסמכותית והקשוחה ולא בדמות האישה הצעירה והחייכנית - שמה כבר יכולה לעשות לה?! יצאתי בתחושה שאילו אל מול הגבר הנ"ל היה עומד בן דמותו שלו, שתי סצנריות עשויות היו להתרחש: א. הגבר לא היה מעז לפנות כך לבן דמותו ולכן לא היה מתרחש קונפליקט. ב. המנהלת במקרה כזה הייתה דבקה בתקנון חדר הכושר (שאגב כתוב באותיות קידוש לבנה בכניסה לחדר הכושר). לסיכום דעתי: אכן היתה כאן תגובה בלתי הולמת של המנהלת על רקע ג´נדריילי.

ציפי ג

New member
מענין מה היה עושה מנהל ממין

זכר, לו היתה עומדת למולו בחורה צעירה חיכנית וגבר מזדקן, צועק ומשמין? מענין מה היה עושה מנהל ממין זכר, לו היו עומדים מולו סתם שני גברים שמתקוטטים על מי היה כאן קודם.

יש משהו במה שכולכם אומרים

נתחיל מהעניין הג´נדרי - זה נכון שהופעה גברית, כרסתנית, שעירה, קולנית ומאיימת יש לה אימפקט רציני כשמדובר בריב. ונכון גם שאישה נדרשת ליותר אסרטיביות ויותר מאמץ לעיתים על מנת להעביר את מסריה, כשהם בנושאי זכויות במיקרו, במאקרו ומה שביניהם. יע"ז אני חושבת שנעמה נתקלה פה במר וגברת ישראלי המכוערים - זה גס הרוח וזו שאינה יודעת לאיית את המילה שרות. שניהם מגעילים באותה מידה לא בשל מינם אלא בשל התכונה להלאומית הזו שחוצה קוים של דת, גזע, מין ונטיה מינית במקומותינו. ושניהם ראויים לגינוי באותה מידה. נעמה - אל תוותרי ותסלחי לי על הערתי אבל מכתבך נחמד מדי...החוק הבסיסי בישראליות זה שאת משיגה משהו רק כשאת נחמדה לאחרים בדיוק כמו שהם היו כלפייך
בהצלחה !!

aaa123

Member
אפשר להשיג גם סכסוכים מיותרים

בדרך שאת מציעה,ואני תומך בדרך של נעמה. לפי הכלל של להיות נחמד לאחרים כמו שהם נחמדים כלפייך אפשר בקלות להקלע לצרות. אם כאשר מישהוא מקלל אותך תקללי אותו בחזרה אז הסכסוך עלול להיגרר לאלימות פיזית.

augustus

New member
לא, אנחנו לא בטוחות

במקרה כזה, איש לא יכול להיות בטוח במאת האחוזים כי התקרית התרחשה על רקע זלזול בנשים. מאוד יכול להיות, ד"א, שגם מי שצועק על אישה בכביש "מי נתן לך רישיון?" בכלל לא מזלזל בנשים אלא בנהגת ספציפית, שלקוח שמאיר למלצרית במסעדה "היית מגישה כזה שניצל לבעלך?" היה מאיר אותו דבר גם למלצר. כל עובדת שלא קודמה בניגוד לציפיותיה, יכולה להיות פשוט פחות טובה. בעולם בו אפליית נשים, בכל המישורים, כולל שירות, היא דבר מאוד שכיח, אני נוטה לבדוק כל מקרה מסוג זה בשבע עיניים. ראו את הודעתה של הדס. אולי היא, ולא רק היא, אלא כל אחת מאתנו, זוכה לעתים ליחס מפלה בשל הגובה, צבע העיניים, צורת הלבוש, חצ´קון על המצח ומה לא. היכרותי עם המציאות גורמת לי לראות באפשרות שאנחנו מופלות על רקע מיניותנו אפשרות סבירה ביותר.

ירון ג.

New member
אני גם לא בטוח אוגוסטוס

בחלק מההערות שאני שומע. "היית מגישה שניצל כזה לבעלך" - מיד מסיקים שמקומה של האשה הוא בהגשת האוכל לבעלה אשר יושב רגל על רגל וממתין לארוחתו. שוביניסטי?-בטוח! "מה את עושה על הכביש"? - גם שובינסטי, אז איפה עליה להיות ? בבית? אני מחזיק מעצמי רגיש מאוד לעניני נשים. אבל בואו נשים דברים בפורפורציות. אם מישהו מחר יקרא לך מטומטמת, תחשבי שהוא יוצא מנקודת הנחה שכל הנשים מטומטמות? אם מישהו יגיד לך שבגללך מר"צ קיבלו מנדטים, תחשבי שהוא מתייחס לענין זכוניות ההצבעה של הנשים? גם לי לפעמים צועקים מטומטם, מי נתן לך רשיון, שמאלני מסריח וכו´.. וזה כי לצערי בני האדם הם וולגריים והלוואי שהדברים היו נראים אחרת. אבל קצת פורפורציות.... ועוד לא קראתי תגובות על הניסוח של אורי.

augustus

New member
בגלל מי מר"צ קיבלו מנדטים

בין היתר בגללי. אני לא רק אישה אלא גם פעילה וחברת מועצת מר"צ. לא כל מי שקורא לי מטומטמת יוצא מנקודת הנחה שכל הנשים מטומטמות, עם זאת אני לא אתפלא אם נגלה שיש מגזרים שהקללה "מטומטםים" נזרקת למשתייכים אליהם יותר מאשר לאחרים. נשים ושחורים, למשל, שסובלים מהסטיגמה הפוגעת של חוסר אינטליגנציה. בין האנשים שקוראים לי מטומטמת יהיו בוודאות כמה שהקללה התלבשה להם עליי טוב יותר כי אני אישה. כך או כך, אם יקללו אותי, אבחן את הסיטואציה ויכול להיות שאגיע למסקנה שיש בה מוטיבים מוזוגניים. ובנוגע לניסוח של אורי: זהו האיש וזהו סגנונו, אני מסכימה שאדם מושלם היה נזהר מלהתבטא כך, אבל במציאות נטולת אנשים מושלמים אני נאלצת להתנחם בזה שחברי אורי לפחות לא גזען ולא שוביניסט. בכל אופן, לא בגלל אורי או ניסוחו שלו זכתה נעמה ליחס מגעיל. הוא בכלל לא היה שם.

ציפי ג

New member
למה את חושבת שיש סטיגמה שנשים

טפשות? מה פתאום? האם גברים חיים בחלל ריק, ולא נפגשים לעולם עם אשה אינטליגנטית? האם לאף גבר אין אם חכמה? אולי זו דווקא סטיגמה פמיניסטית? (אני חושבת שחושבים שכל הנשים סובלות מפיגור קל?)

augustus

New member
גם אפליה זו סטיגמה פמיניסטית

כי איך ייתכן שתהיה אפליית נשים בעולם בו כל אחד מכיר כמה ויודע שהן מוכשרות לא פחות מהגברים.

ציפי, בואי קבלי ממני רמז...

תמונה של בחורה שמצולמת מעשרה ס"מ מתחת לדידיה הענקיים ועד 10 ס"מ מעל, כשאלו מכוסים במעט חולצה שכתוב עליה I wish these were brains...

ציפי ג

New member
אז זה אומר שהדוגמנית האווילית

מאמינה בזה. ואולי גם הצלמת המחוננת. דווקא האשה היא זו שמפגינה את הטמטום בתמונה, ויצרת את האוירה של הסטיגמה. אולי זו מזימה של הפמיניסטיות ליצור תחושה של רדיפה אצל נשים?

ציפי, זה בא בדיוק משם

יש דברים שגם אם תאמרי מליון פעם שהם לא קיימים - זה לא יעלים אותם. "מזימה של הפמיניסטיות" ? הפמיניסטיות הן לצערי גרועות בהתארגנות כך שקשה לדבר עליהן כמי שרקמו מזימה. זו אחת הבעיות שכבר נדונה כאן בעבר - בדוגמה מתוך "מה זה בכלל פמיניזם" של טלי רוזן (אישה שחורה תתמוך בגבר שחור ולא באישה לבנה). הביזור הוא אחד מכלי האפלייה היעילים ביותר, אחרי נטילת זכויות הנשים לעצמאות כלכלית והחזקת רכוש. "הפמיניסטיות" הן את ואני - החותרות לשוויון הזדמנויות ושוויון זכויות. הן לא איזה גורם קונספירטיבי עלום. חבל לי שאת חושבת שהן כן, שאנחנו (את ואני) כן ותודי שבין שתי השקפות עולם כ"כ מנוגדות כמו למשל שלנו - קשה ליצור תנאי בסיס לקונספירציה הגונה...לא ?

למעלה