מעלילות חדר הכושר

ירון ג.

New member
אחלה ומזל טוב לנעמה

שווה להילחם על עוולות. ומה שיותר חשוב מההתנצלות עצמה זה הלקח למנהלת המכון. ישר כח.

hunky@dory

New member
../images/Emo45.gif

הפרשה כבר עברה לפורום ספרים וספרות

כרסתן

New member
ואולי זה היה אחרת ../images/Emo35.gif

לפני כמה ימים, הלכתי למכון הכושר שלי להתאמן (הרופא אמר לי שאני חייב לעשות פעילות גופנית). השתמשתי בהליכון, כשפתאום נזכרתי שהבטחתי להסיע חולה במסגרת התנדבותי ב"יד שרה". רציתי לטלפן לחולה ולהודיע שאגיע תוך שעה, אבל אז נזכרתי בחוק של המכון שאוסר להשתמש בפלאפון, והחלטתי לצאת לרגע החוצה ולטלפן משם. כיוון שלא היה איש ליד המכשיר, לא יכולתי להגיד שאני יוצא רק לדקה, ולכן השארתי את בקבוק המים שלי, כדי שאנשים יתחשבו ויחכו. יצאתי, טילפנתי וחזרתי - תוך שתי דקות. והנה - ההליכון תפוס ע"י מכשפה מכוערת שמוטת עכוז (אופס....שכחתי...אני חייב להיות בעל כרס ושעיר והיא צעירה יפה ואדיבה... לא יודע אם זה שייך לעניין, אבל כנראה ככה זה פה בפורום...). הסברתי לה שיצאתי לרגע לשיחת טלפון דחופה, אבל היא, במקום לרדת מההליכון או לפחות להתנצל בלי לוותר, התחילה בלגלוג ובחיוך מתנשא לצטט את חוקי המועדון... חבל שיש אנשים שחשוב להם להיות צודקים יותר מאשר להיות בני אדם.כל כך קשה היה לה לחכות שתי דקות? הרגשתי איך לחץ הדם שלי עולה, והייתי בטוח שאני עומד לקבל התקף לב...דווקא במקום אליו אני הולך כדי לשמור על הבריאות. החלטתי לא להגיב, ופניתי למנהלת המכון. כשהיא שמעה את הסיפור, היא לא האמינה שמישהו יכול להתנהג בכזו גסות. ניגשנו להליכון והיא נזפה באותה חצופה. המנהלת סיפרה לי, שאחרי שהלכתי כל מיני אנשים התחילו לטלפן אליה ולשלוח לה פקסים. מסתבר, שהמכוערת מההליכון (בעל כרס שעיר, זוכרים? ) התחילה לספר את הסיפור בתיקונים קלים לכל מיני אנשים, והסיתה אותם לטלפן ולשלוח פקסים למנהלת המכון, עד שההיא נשברה ממסע הטרור והחליטה שעדיף לה להתנצל ובלבד שיתנו לה מנוחה. היא גם אמרה לי שהיא מתביישת לפעמים להיות שייכת לאותו ג´נדר שמתנהג בכזו גסות. אוי, כמה חבל שלי אין מקום שבו אוכל לספר סיפורי בדיות ולגרום לאנשים שלא היו במקום, ואפילו לא ראו אותי, להאמין ולהזדהות איתי.... בעל כרס שעיר

augustus

New member
תפתח פורום!

יש במדינה הזאת הרבה יותר בעלי כרס מפמיניסטיות

כרסתן

New member
אההה....עכשיו הבנתי....

פמיניסטיות הן אלו שאסור לבלבל אותן עם עובדות, כי רק הן יודעות מה נכון... אולי כדאי לי לפתוח פורום לחיפוש קרובים. כי אם זו התשובה, נראה לי שהפמיניסטיות הן אחיותיהם התאומות-הזהות של הזכרים השוביניסטים החזירים.... חבל

תתבייש לך

מובן לי ,לפי מה שרשמת, שאתה אדם מאוד דואג פעיל ואיכפתי בחברה ולכן מפליא אותי שדווקא אתה לא רואה משהו פסול בעניין ציות לחוקים. נעמה, אשר צייתה לחוקים עלתה על המכשיר, שנראה נטוש ,אתה הגחת ובצורה ילדותית נאבקת על משהו שלא היה לו בסיס ודאגת להביא את מנהלת המכון שהעמידה את נעמה במצב מאוד מביך. וכל זה כי רצית לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה!! חוץ מהתעמלות יש עוד מספר דברים שעליך לעבוד עליהם עם או בלי מרשם מהרופא

hunky@dory

New member
ואני חשבתי

שתרגול בנראטיב עסקינן וזה לא באמת הכרסתן מהעלילה
ענבל

כרסתן

New member
ושוב חבל....

חבל על צרות הראייה הגורמת לך לראות דברים בצורה לא נכונה. חבל שאם רק שמים תווית "עורו הפמיניסטיות" מייד מכבים את השכל וההגיון. אז למשל: 1. את כותבת שהמכשיר נראה נטוש. האמנם? נהפוך הוא - היא הבינה בדיוק למה הבקבוק שם. פשוט היה לה נוח לנצל את התקנון. 2. ואם מדברים על תקנון, ואתן הרי נשים שומרות חוק, בואי נראה מה הוא אומר...שימי לב שהתקנון לא אוסר לשים חפצים, אלא רק קובע שהנחת החפצים אינה מהווה שמירה על המתקן. מכאן, שלא עשיתי שום דבר אסור כשהשארתי את הבקבוק. אותה אחת, העדיפה לנצל את התקנון, ולהתעלם מחובתה להתנהג קודם כל בנימוס ובהתחשבות כלפי כל אדם (גם אם אינו נזקק לחזיה...). יש ביטוי עברי למי שמתנהג כך - נבל ברשות התורה . אז אולי עורך דין היה קובע שאין אפשרות חוקית להוריד אותה מהמתקן, אבל זה שהיא לא בן אדם (אתן מעדיפות בת חווה? ) זה ברור. וכמעט כולם כאן הזדעקו להגן על "המסכנה". 3. "הגחת" "ובצורה ילדותית נאבקת" "על משהו שלא היה לו בסיס" הן שלש קביעות הנובעות מהדרך בה את רוצהלראות את הדברים. אולי לא הגחתי, אלא פשוט חזרתי? ואולי לא בצורה ילדותית, אלא בנימוס (ובניגוד לצדקנותה של חברתכן - היא לאפינתה את המתקן כשביקשתי בנימוס)? ואולי ה"בסיס" הוא התנהגות אנושית מקובלת וראויה? 4. "רצית לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה" - נניח לרגע שלא השתמשת בדימוי הזה כדי לפגוע... אבל בעצם, מה שאת אומרת כאן זה שבכל מקרה אני לא יכול להיות צודק אם אשה עומדת מולי. כי אם הייתי מדבר בתוך המועדון, הייתי עובר על התקנון, ואם יצאתי החוצה כדי לשמור על התקנון, אז אני לא בסדר כי אני מצפה שאשה תנהג בנימוס. 5. ולסיום - עד כמה שידוע לי (ותקנה אותי עורכות הדין שפה..), אין שום חוק הקובע שהנחת חפץ על משהו, מקנה עליו חזקה. המנהג הזה הוא פשוט כלל התנהגות חברתי. אז בפעם הבאה כשתשבי בתור והילד שלך יבכה, ואז תיגשי לטפל בו ותשאירי מעיל על הספסל - תחשבי איך ההרגשה לחזור ולראות שמישהו התיישב במקומך...כי - תראי לי איפה כתוב שהמקום שלך? חבל שיש בנות חווה שאינן גם בני(ות?) אדם .

aaa123

Member
זה לא נכון שבכל מקרה אתה לא יכול

להיות צודק כי אם יקרה מקרה הפוך ואישה תשים חפץ ליד מתקן כאשר היא הולכת לדבר בטלפון ,ותמצא שאתה תופס את המתקן אז כן תהיה צודק בעיני אלו שטוענים שנעמה צודקת. צריך להסכים על כללים ,ואפשר להסכים גם על כללים שבמקרה שיש חפץ ליד המתקן לא נכנסים למתקן כמו שהדס הציעה. במצב שאין כללים מוסכמים אז התקנון קובע.

augustus

New member
הפמיניסטיות אכלו ושתו לו

אם שהתגובה המיידית והטבעיות של האדם לכל צרותיו היא ניגוח "הפמיניסטיות האלה", מין הראוי שגם שאר נימוקיו וטיעוניו ייבדקו בהקפדה, כוון שיש יותר מסיכוי טוב שמדובר באדם שונא שלא יודע לכבד אחרים.

כרסתן

New member
מעניין....

לי נראה, שדווקא הקפדתי להתייחס באופן לא כוללני....וכשמדובר בשנאה, כדאי שתעברי שוב על התגובות להודעתו הראשונה של אורי (ובעצם - גם להודעה עצמה). בכל אופן, אני בטוח שתגובתך אכן באה לאחר ששאר נימוקיי וטיעוניי נבדקו בקפידה, ורק אח"כ הגעת למסקנה שאדם שאת לא יודעת עליו דבר, הוא אדם שונא שלא יודע לכבד אחרים. האם ייתכן שתגובתך באה בעצם כי באופן אוטומטי בכל פעם שאשה מתלוננת על גבר, העובדות האמיתיות לא מעניינות אותך, ואת מסתערת? האם באמת מה שהצגתי כל כך לא מתקבל על הדעת?

הבעיה היא רק שהוא צודק

קיבלתם דיווח חד צדדי על משהו שקרה בין שני אנשים. ובדיווח הזה היו גם לא מעט חורים שאיפשרו הסקת מסקנות אחרות. אז למה להסיק שהבחורה דווקא צודקת? רק בגלל שהיא מספרת הסיפור? רק בגלל שהיא בחורה? רק בגלל שזו סיטואציה שיכולה לקרות (אבל באותה מידה יכולה לקרות הסיטואציה ההפוכה)?

aaa123

Member
לא נכון ,הדיווח המקורי בכלל לא היה

של הבחורה אלא של אורי גינת. אני מניח שאורי גינת ראה את שני הצדדים. זה לא בית משפט כאן ולא שפטנו אלא הבענו את דעתנו ,ואני נוטה להאמין שאדם שמתלונן על משהו מספר את האמת.

כרסתן

New member
תודה הדס..ובאשר אילך - aaa..

קרא שוב מי הוא אורי גינת, ואז תסביר לי מה ההבדל אם הוא דיווח, או היא דיווחה (למעט תיאוריו אותה שמן הסתם היו מתונים יותר אם היא עצמה היתה מספרת...).

טל קר

New member
כאן זה לא בית משפט שדה, ולדעתי

זה לא מה שהתרחש, וגם זה לא היתה המטרה. הפואנטה כאן לעניות דעתי זה לא לשמוע דברים עד הפרט האחרון ואז לשפוט מי צודק ולהבטיח את קיום פסק וגזר הדין, אלא לשמוע "קייס סטאדי" ולדון בו. לכן גם ההתיחסות היתה לאיך שהובאו הדברים, והיו הודעות פה ושם שהרחיבו את הדיון לדיון עקרוני יותר של יחס ללקוח ראשי ולקוחה משנית והאם בתאור המעשה, כפי שתואר, יש כאן אפליה על רקע ג´נדרי או לא. לכן הסיפור התאורטי של הכרסתן (הכוונה הפעם לשם משתמש לא לשם תואר) הוא פשוט לא כ"כ רלוונטי. אפשר גם לכתוב סיפור בדיוני איך אותה משתתפת חברה בארגון טירור, וניצלה בכלל את עליתה על המתקן כדי להטמין בו מטען חבלה, או לחלופין כיצד מדובר ברוצחת סדרתית שהתאמנה בכושר על מנת שתוכל לרוץ אחר ילדים תמימים ולו לא היתה עולה כלל על המכשיר כושרה היה נפגם וכמה ילדים היו ניצלים. אז מה? אם לכרסתן או למישהו אחר יש קייס סטאדי אחר, סיפור שקרה לו, ולדעתו בו הוא הופלה מטעמים ג´נדרים והוא רוצה לשמוע את דעת הנוכחות, סבבה, מוזמן. סתם לתקוף כל מקרה שמובא במקום להתיחס למקרה התאורטי או לענין העקרוני שאומר סביבו, זה סתם מיותר. (זה בערך כמו להפוך את הסיפור המצער של זו שפוטרה בגלל טיפולי פוריות לסיפור אלטרנטיבי שבו היא מעלה בכספי המעביד, זממה לרצחו, ורק ברגע האחרון הוא עלה על המזימה ופיטר אותה בדקה התשעים וכך חייו ניצלו).

כרסתן

New member
ושוב - האמנם?

האם "קייס סטאדי" צריך לכלול תאורים על מראהו הגס הומאיים של הגבר לעומת עדינותה של האשה? האם במסגרת ה"קייס סטאדי" בחרו רבים מהמשתתפים להתעלם מכך שנעמה עצמה ציינה שהיא התעלמה מהבקבוק, וכן מטענתה להפרת "חוק הפלאפון" למרות שעזבתי את המכשיר כדי לא להפר את הכלל הזה? האם לא תמוה בעינייך שאורי גינת ו\או נעמה נאלמו לפתע? ולו רק משום שהם יודעים את האמת... ואולי, בעצם, כמו שכבר כתבתי קודם - בכלל לא מעניינת אותך האמת כל עוד את יכולה להפעיל פעמוני אזעקה? את יודעת מה מרגיז אותי בכל הסיפור הזה? זה שאין לי ספק שמגיע שוויון לכל אדם (אשה או לא), ואני משתדל להתגייס בין היתר לפעילויות של אירגוני נשים, אבל כל פעם שאני נתקל במישהי כמוך (ולצערי יש לא מעט כמוך), אני מרגיש שבעצם מדובר במלחמה ולא ברצון לשוויון, ואם כך - למה אני צריך לעזור למי שרוצה להלחם בי? אז לא, את לא ראויה שאשנה את השקפותיי בגללך, אבל אין לי כל כוונה להמשיך ולהשתתף בפורום הזה .

נעמה.ב

New member
התנצלות על האלמותי

כרסתן יקר, נאלמתי אך לא נעלמתי. אין לי תמיד מה להגיד אז אני לא אומרת אבל בהחלט לא נעלמתי. לדעתי מרתק התהליך שהדיון עבר וכמי שאנשים תמיד ענינו אותה וכסטודנטית לאנתרופולוגיה אני עוקבת אחר הדיון בפורום בכלל ואחריך בפרט בשקיקה. יהיה לי חבל אם תעזוב את הפורום. מי יודע אולי ניצני עבודת הדוקטורט שלי ניבטו כאן על ידך.

העלום אורי

שלום כרסתן לא נעלמתי לשום מקום. לצערי הרב אני עדין פה, לונדון לא מחכה לי. לענינינו, אני כתבתי את ההודעה לא כגולש ותיק בפורום, ולכן לא הייתי ער לפוליטיקות הקטנות שבכתיבת הודעה, ופשוט סיפרתי את המקרה של נעמה בציוריות משהו. אני מודה שסגנון הביטוי שלי לא תמיד עדין ומתחשב ואני מצטער אם פגעתי במישהו על כך, באמת. לא זו הייתה הכוונה, אני מצטרף פה למה שאמרה טל, שהעניין שרציתי להעלות פה זה עניין של אפלייה על רקע מיני ותו לא. קצת חבל לי שהדיון נסחף לדיונים על מהות הכרס, האיש ותרומתו לבנין הארץ.

למעלה